Jullie hadden nog wat van mij te goed... Ik zou nog steeds schrijven over het avondprogramma van afgelopen dinsdag, de opening van het Zweedse parlementaire jaar. Bij dezen alsnog!

Kroonprinses Victoria ging opnieuw gekleed in een jurkje van Adrianna Papell. Op de dag van de aankondiging van haar zwangerschap zagen we haar in een galajurk van dit merk. Afgelopen dinsdagavond droeg ze een vergelijkbaar, kort jurkje.

Prinses Sofia droeg overigens een cape van Viktoria Chan en schoenen, deels bekleed met kant, van Jimmy Choo (info met dank aan Kungliga Modebloggen). De overige kleding van dinsdag (overdag) is in deze log te vinden.

Op woensdag 16 september was Kroonprinses Victoria aanwezig bij een seminar ter gelegenheid van de viering van het 20-jarig bestaan van IDEA. De Kroonprinses droeg een zwart jurkje, met daarop een bekend groen jasje van Morris.

Afgelopen donderdag ontving Kroonprinses Victoria de Iraakse president in audientie op het Paleis. Op dezelfde dag opende ze een tentoonstelling over Folke Bernadotte. De Kroonprinses droeg een wit jurkje van onbekende ontwerper, met daarop een bekend grijs jasje van Mayla.

Foto's ©Kungahuset, afbeeldingen ©Mayla, Morris, Adrianna Papell, screenshots stream ©Sveriges Riksdagen.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 21 sep 2015 - 10:57

De schoenen van Sofia zijn echt geweldig!
Victoria ziet er altijd mooi verzorgd uit. Ik zou haar wel eens vaker met een losser en luchtiger opgestoken kapsel willen zien in plaats van altijd zo strak naar achteren getrokken.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

maandag 21 sep 2015 - 10:33

Het zoeken naar Adrianna Papell heeft mij wel wat onaangename gevoelens bezorgd. Haar kleding wordt in allerlei webshops aangeboden. Daar kun je ook de specificaties van de modellen vinden. Dat er veel gebruikgemaakt wordt van kunststoffen deert me niet maar dat 'made in India' bevalt me minder. Ik zou wel eens willen weten of het zeker is dat deze kleding niet uit malafide ateliers komt.

afbeelding van Kate

Kate

maandag 21 sep 2015 - 10:10

Net als Imke vind ik het zwarte jurkje geweldig en geweldig staan!!
Ze is nog niet eens veertig ,heeft jonge kinderen en zwanger ,voor mij een reden om nog prima deze lengte te dragen , zeker met zulke benen !

Goed geschreven : gerafineerd eenvoudig , top .
Het groen van het jasje vind ik sowieso geen mooie kleur en vind het haar ook niet staan .
Het grijs staat veel mooier bij Victoria .
Haar schoonzus d'r cape vind ik soort ouwelijk ,weet het niet zo goed te benoemen ,niet geslaagd iig .
De sandalen wel echt super mooi !

afbeelding van zara

zara

maandag 21 sep 2015 - 12:41

Ja, vind ik ook Kate en Imke! Een zeer mooi geraffineerd jurkje met een prachtig pailettenpatroon. Normaal gesproken zou ik deze lengte wel wat te kort vinden voor een volwassen vrouw, maar door de chique donkere panty staat het Victoria erg mooi. De bovenkant is ook heel mooi in balans met de onderkant.

afbeelding van Imke

Imke

zondag 20 sep 2015 - 18:04

Wat staat het zwarte geborduurde jurkje haar prachtig. Precies goed met de zwarte doorschijnende panty, eenvoudige pumps en clutch en opgestoken haar. Geraffineerde eenvoud. Ik weet niet hoe oud Victoria is, maar ik vind hier de lengte van de jurk geen probleem, ik vind het mooi. Je ziet een blakende vrouw in de bloei van haar leven, zwanger zelfs, en een kort jurkje accentueert dat. Bovendien zorgt de kleur van de panty ervoor dat de aandacht niet vooral naar de benen gaat maar naar de jurk.
De jasjes vind ik niet verkeerd, maar het groene jasje is hier niet zo goed gecombineerd. Het zou mooier zijn met een lage hals er onder. Nu ontstaat een wat opgepropt effect.

afbeelding van Els

Els

zondag 20 sep 2015 - 12:00

Bij Sophia had een licht grijze panty ipv huidskleur wellicht beter gestaan.
Het jurkje van Victoria is erg leuk, maar zoals hierboven al gemeld had de rok iets langer gemogen. Dat is charmanter.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

maandag 21 sep 2015 - 19:43

Het is kort, ik houd van iets langere rokken. Met het argument dat ze niet de benen heeft voor die lengte ben ik het niet eens. Gespierde benen mogen best gezien worden en ze heeft mooie knieën en slanke enkels.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 20 sep 2015 - 18:40

hendrikje@ Als je zulke opvallende, stevige gespierde benen hebt moet je geen korte jurken dragen die vallen meer op dan het jurkje bovendien is Victoria al 38 jaar en daar moet zij ook rekening mee houden, mini is voor slanke, jonge meisjes en zeker niet voor een kroonprinses van die leeftijd.

afbeelding van Iris

Iris

zondag 20 sep 2015 - 18:50

In mijn ogen is Victoria nog steeds een slank jong meisje. ;-) Gespierde benen zien er toch prima uit? In ieder geval beter dan de dunne, niet rechte benen van Mathilde. Als je met 38 jaar al geen kort rokje meer zou kunnen dragen, dat vind ik echt overdreven.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 20 sep 2015 - 18:57

Iris@ O.K. onze mening verschillen hierover en dat moet kunnen maar wat ik niet snap is dat jij Mathilde hierbij haalt.

afbeelding van Iris

Iris

zondag 20 sep 2015 - 19:35

Mathilde kwam gewoon in mij op omdat er vaak wel wat wordt gezegd over de knieën of benen van Maxima of zoals nu bij Victoria terwijl ik die juist prachtige benen vind hebben en ik de benen van Mathilde (dat zal mij waarschijnlijk niet in dank worden afgenomen) heel lelijk vind (ik weet, daar kan ze niets aan doen) maar daar wordt weinig of niets over gezegd als haar benen duidelijk zichtbaar zijn in kortere rokken.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 20 sep 2015 - 17:46

Ja, en ik heb jou TWOR nog in mijn enthousiasme, toen ik een paar foto's vond, een link gestuurd op 16 september met foto's van die avond, niet gezien? Ik vind de kleding niet zo bijzonder en de jurken van Victoria zijn veel te kort, zij heeft nogal stevige benen en dan staat wat langer eleganter. Deze lengte bijvoorbeeld: https://www.google.gr/search?q=victoria+van+zweden&rls=com.microsoft:en-...
De korte jasjes vind ik ook veel beter dan vestjes.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 21 sep 2015 - 09:54

Ik heb niets gezien Eftichia. Waar heb je die link naar toe gestuurd? Naar mijn eigen emailadres? theworldofroyals@hotmail.nl

afbeelding van Emmy

Emmy

zondag 20 sep 2015 - 15:23

Ik vind de lengte van de jurk ook te kort. Maar dat heeft bij mij meer met haar leeftijd te maken.
En met de gelegenheid.
Kort, prima, op een zaterdag als je - behorend bij het pleps - naar een niet te chique feestje gaat.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 20 sep 2015 - 09:11

Wat een beauty is prinses Victoria in het jurkje van Adrianna Papell. Het had van mij net iets langer gemogen, zeker als je zwanger bent vind ik dat net wat stijlvoller. Sofia ziet er mooi uit, maar ik vind de schoenen net iets minder. De voorliefde van Vicoria voor een jasje met een jurkje vind ik een beetje saai, maar het misstaat haar niet.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 20 sep 2015 - 08:34

ik ben helemaal weg van die korte jasjes, als ik veel centjes had kocht ik ze in allerlei kleuren maar helaas ,
ze kleden heel mooi af vind ik en zeker die driekwart mouwen
de kleding van Sofia zal wel in de nieuwe modekleuren zijn maar vallen zo uit de toon, zouden er door de paleismedewerkers op voorhand geen afspraken gemaakt worden dat zou mijn eerste voorstel zijn

afbeelding van Iris

Iris

zondag 20 sep 2015 - 15:39

Jeannine, hou Mango eens in de gaten, daar heb ik er een paar jaar geleden een gekocht in de sale en nu hebben ze ook verschillende modellen en kleuren en die hebben vaak kortingen via mail, moet je je even inschrijven. Rond oktober vaak 30% mid season sale. Normaal zijn ze rond de 50 euro.

afbeelding van Iris

Iris

zondag 20 sep 2015 - 18:47

Ik kan dat niet hoor Kareltje! ;-)

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 20 sep 2015 - 19:05

dank jullie voor de bruikbare tips ik ben ingeschreven in de naailes en we mogen zelf kiezen wat we maken nu is mijn keuze gemaakt waar ik mee ga starten daar had ik nog niet aan gedacht we starten in oktober

afbeelding van hendrikje

hendrikje

zondag 20 sep 2015 - 12:31

Ik heb ze in alle kleuren. Het is een heel simpel model om te maken. Bij 'Jan Sikkes Lappenland' stap ik altijd binnen als ik weer eens in het noorden ben.

afbeelding van Janna

Janna

zondag 20 sep 2015 - 13:55

Wel patroon gebruik je?

afbeelding van hendrikje

hendrikje

zondag 20 sep 2015 - 14:45

Als basis gebruik ik model 107 uit Burda 6/2007. Daar varieer ik dan op: met kraag zonder kraag, met sluiting, zonder, schoudernaad op de schouder of er voor, enz.
Ik vind het een handig patroon omdat maat 40 mij goed past en er dus zonder passen genaaid kan worden.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 20 sep 2015 - 08:33

Wat ziet prinses Sofia er prachtig uit. Mooie en sjieke ombi dat zwart met blauw. Mooi kanten rok en cape. Haar schoenen zijn zo prachtig.
Prinses viktoria ook heel leuk.

Net de site van viktoria chan bekeken. Wat een ontzettend leuk en trendy merk. :-).

afbeelding van Paula

Paula

zondag 20 sep 2015 - 08:00

Kleding kan mij niet zo bekoren maar die schoenen met kant, wow!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 20 sep 2015 - 00:46

Leuke jeugdige outfits. In de eerste oogt ze zelfs jonger en vlotter als haar schoonzusje. Nog geen zichtbare tekenen van zwangerschap!
Dank voor het volgen van de andere europese royals !!! Is echt leuk

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?