We gaan steeds verder terug in de tijd. In deze log kijken we naar de hoeden die prinses Beatrix in 1964 droeg. De prinses vergezelde haar ouders in dit jaar tijdens het staatsbezoek naar Mexico. Een reis waar de prinses wellicht met gemengde gevoelens op terugkijkt vanwege de onverwachte afwezigheid van prinses Irene. Natuurlijk was Beatrix ook weer aanwezig bij Prinsjesdag en diverse openingen, werkbezoeken en conferenties. 

Allereerst blikken we terug op de hoeden die in de eerdere logs al voorbij zijn gekomen en dus later opnieuw zijn gedragen. Van links naar rechts: hoed 45 (links), 53 (midden) en 55 (rechts). Met name hoed 55 is in 1964 en de daaropvolgende jaren veel gedragen. 


Foto's: Gahetna.nl/Anefo/Van Gelderen. Gahetna.nl/Anefo/Harry Pot. Gahetna.nl/Anefo/Jac. de Nijs 

Nog meer bekende hoeden: hoed 62 zien we tweemaal: tijdens de ontvangst van koning Olva en een bezoek aan de Heidemaatschappij. Hoed 64 (rechts) is een bol bezet met bloemen. Dit type hoeden heeft Beatrix in de jaren zestig veel gedragen. 


Gahetna.nl/Anefo/Eric Koch 2x. Gahetna.nl/Anefo/Joop van Bilsen. 

Breedgerande hoeden zien we in de jaren zestig daarentegen maar weinig. Toch draagt Beatrix hoed 68 tweemaal in 1964. 


Gahetna.nl/Anefo/Harry Pot

En dan is het nu tijd voor 'nieuwe hoeden'. Het kan goed zijn dat Beatrix onderstaande hoeden al eerder droeg in voorgaande jaren, maar dat zullen we pas in de komende logs ontdekken. Voor ons zijn ze in ieder geval niet, dus geniet ervan. 

Hoed 78: een modieuze pillbox, in 1964 tweemaal gedragen. 


Gahetna.nl/Anefo/Eric Koch en Jac. de Nijs

Hoed 79 is een toque die versierd is met speelse sliertjes. Beatrix draagt hem in 1964 driemaal. Op deze foto's is ook goed zichtbaar dat de kledingstijl van prinses Beatrix in een paar jaar tijd erg is gemoderniseerd, zeker als je dan de foto's van 1966 bekijkt. 


Gahetna.nl/Anefo/Broers en Gahetna.nl/Anefo/Jac. de Nijs

Hoed 80: een donkere breton voor Royal Ascot. Heel anders is hoed 81, die in 1964 tweemaal wordt gedragen. 


Gahetna.nl/Anefo/Harry Pot. 

Hoed 82: Prinses Beatrix heeft veel hoedenspelden, maar gebruikt af en toe ook een broche om haar hoeden te versieren. Hier draagt ze op haar turban een kleine (diamanten?) broche. Hoed 83: opnieuw een hoed zonder rand. Ideaal voor de zichtbaarheid en passend bij de trends van de jaren zestig. Hoed 84: Een moderne en speelse variatie op de hippe turban. Beatrix draagt dit hoofddeksel tweemaal in 1964. 


Gahetna.nl/Anefo/Eric Koch. Gahetna.nl/Anefo/Joop van Bilsen. Gahetna.nl/Anefo/Harry Pot. 

Hoed 85: tweekleurige half-breton. Hoed 86: Een jaren '20-cloche in een toepasselijke kleur: oranje. 


Gahetna.nl/Anefo/Joop van Bilsen. 

Hoed 87: Opnieuw een randloze hoed. Hoed 88: Een heel andere hoed zien we tijdens Royal Ascot.  Klik hier voor een foto. Hoed 89: In Mexico draagt Beatrix ook nog deze stoere fedora met bloemprint. 


Gahetna.nl/Anefo/Eric Koch. Gahetna.nl/Anefo/RVD  

In beeld: hoed 90,91 en 92. Leuk om te zien dat prinses Beatrix destijds ook fascinators droeg. 

Gahetna.nl/Anefo/Eric Koch en Gahetna.nl/Anefo/Harry Pot. 

Hoed 93: Een pillbox, ditmaal schuin op het hoofd gedragen. Hoed 94: breton met versierde en contrasterende rand. 


Gahetna.nl/Anefo/Jac de Nijs. 

Hoeden 95, 96,18, 97 en 72: En last but not least de bontmutsen/hoeden/baretten. 


Gahetna.nl/Anefo/Harry Pot, Joop van Bilsen en Eric Koch. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 22 aug 2016 - 22:36

Deze HELE zomerupdate is een schitterend en bijzonder handig idee !! Hartelijk dank, TWOR !! Zo maak je ons het nogmaals genieten wel uiterst eenvoudig !!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 21 aug 2016 - 08:49

Deze prachtige blog kwam effe in het nauw vanwege Rio 2016 maar wat laat je me weer genieten, Josine! Heel hartelijk bedankt!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 13 aug 2016 - 12:57

Aan het genieten komt (gelukkig maar !) geen einde : wat chic en wat leuk opnieuw ! Wat een variatie aan hoeden en hoedjes, en natuurlijk ook weer die mooie overige kleding, die mooie colliers en armbanden ! Hoed 84 (turban) lijkt een beetje op een slakkenhuis - verrukkelijk ! En nergens ontbreekt die heerlijke glimlach !
Heel mooi ook is Prinses Margriet (bij hoed 68).

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?