Op zaterdag 21 november 2014 waren Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig bij het 33e Peter Stuyvesant Ball in New York. Pieter en Margriet zijn hier nagenoeg ieder jaar bij aanwezig, als beschermpaar van de Netherland-America Foundation in New York. Aan de beelden is duidelijk te zien dat ze hier steeds weer van genieten! 

Prinses Margriet droeg een donkerblauwe galajurk, of een donkerblauwe satijnen rok met losse kanten top. Het is niet bekend wie de ontwerper van haar kleding is.

En Pieter? Die droeg zoals vaak een Margrietje! Wat een leuke geste vind ik dat toch altijd naar zijn Margriet toe!

Terug naar Prinses Margriet. Ze droeg deze avond heel wat juwelen. Zo droeg ze de huwelijkstiara van Koningin Maxima, die ook wel de diamanten-sterren-tiara wordt genoemd. De oorspronkelijke versie was overigens een parel(knoop)tiara. De tiara wordt regelmatig aangepast naar een van de andere versies.

Foto's ©RVD en screenshot video (zender onbekend)

De oorhangers zijn waarschijnlijk van Prins Bernhards moeder, Prinses Armgard zur Lippe-Biesterfeld, geweest. De Oranjes hebben recent citrienpendanten toegevoegd aan de collectie.

 

De grote broche die Prinses Margriet op het Peter Stuyvesant Ball draagt, is een oorspronkelijk verlovingsgeschenk van Koning Willem III aan zijn geliefde. De strikbroche behoort tot de 'parure met huis diamanten'. De originele setting heeft een grote ovalen saffier in het midden en een diamanten-saffieren pendant. Een tijdje geleden heeft Koningin Maxima deze laten vervangen door een citrien uit haar eigen collectie.

   

Helaas kan ik jullie geen verdere informatie geven over de armband en de ring. Tips zijn van harte welkom!

Tenslotte laat ik jullie graag meegenieten van enkele beelden van het dansende paar!

Alle foto's (tenzij anders vermeldt) met toestemming van ©Age Diederick, fotograaf ©Leigh Beckett - All photo's with permission from ©Age Diederick, photographer ©Leigh Beckett. Informatie over juwelen met dank aan Gert-Jan de Wit, www.allthingsroyal.nl, archief Josine.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en af en toe over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie mag alleen over genomen worden met toestemming van de beheerder van The World of Royals!

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van hendrikje

hendrikje

vrijdag 05 dec 2014 - 16:19

Prinses Margriet ziet er altijd fantastisch uit! Ze heeft ook een sierlijke manier van bewegen. Ik heb altijd gevonden dat zij wat gezicht betreft het meest lijkt op de jonge Wilhelmina. Prinses Irene werd in haar jeugd altijd de mooiste prinses van Europa genoemd. Margriet was altijd wat dik maar toen ze afgeslankt was, kwam die kwalificatie haar meer toe.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 04 dec 2014 - 22:05

Alhoewel prinses Margriet er mooi uit ziet, vind ik deze kleur erg hard voor haar. Ook valt het me op dat ze erg veel juwelen draagt. Misschien komt dat omdat de strikbroche vrij groot is. En ook nog een armband die erg opvalt. Dat ben ik eigenlijk van haar niet zo gewend. De citrienen zijn mooi, maar ik vind ze eigenlijk hier niet mooi bij staan, ik zou zelf kiezen voor de safieren of de diamanten. Dan is het een rustiger geheel. Ook omdat het diadeem alleen dianmanten heeft. De sjaal/stola had , wat mij betreft wel in een andere kleur gemogen. Vind deze niet echt passen bij de jurk.

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 04 dec 2014 - 19:27

Leuk haar zo te zien samen met Pieter. Ik vind haar erg mooi. Ik vind het wel jammer dat het diadeem zo plat in haar kapsel ligt. De citrinen staan haar overigens wel mooi!

afbeelding van Lisanne

Lisanne

donderdag 04 dec 2014 - 14:10

De diadeem zit echt super mooi! Ik vind de top erg mooi, maar de rok integendeel verschrikkelijk lelijk! Hij is zo apart gekreukeld... Of opgetrokken. De stof vind ik ook niet zo mooi. De armband aan haar rechterarm vind ikmooi, maar aan haar linkerarm is het een beetje too much! (of dat vind ik iig!)

afbeelding van Agnes

Agnes

donderdag 04 dec 2014 - 10:33

Ik vind het een prachtig paar...maar de combi van de juwelen snap ik niet helemaal. Citrien bij donkerblauw en de tiara die daar dan, mijns inziens, niet echt bij past. Maar ze genieten zichtbaar!

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 04 dec 2014 - 09:48

Margriet is goed in recyclen.Volgens mij heeft ze de rok eerder aangehad met Prinsjesdag en is het bovenstuk van een andere japon.Vind donkerblauw niet echt haar kleur.Prachtige juwelen,veel armbanden.De sjaal heeft voor mij geen toegevoegde waarde.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 04 dec 2014 - 06:50

Ik vind prinses Margriet er ook heel koninklijk uit zien! Schitterend!!
En ook ik vind haar steeds meer op haar moeder prinses Juliana gaan lijken!!

afbeelding van Maria

Maria

donderdag 04 dec 2014 - 04:46

Leuk he, iedereen ziet wat anders. Associatie is heel persoonlijk en vaak niet grijpbaar.

afbeelding van Maria

Maria

donderdag 04 dec 2014 - 01:23

Dan zal ik foto's van Juliana ernaast leggen, want ik zie haar niet in Margriet.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 04 dec 2014 - 03:27

Dat snap ik, ik normaal gesproken ook niet. Maar op die eerste dansfoto zie ik bepaalde trekken waarin ze me heel erg aan Juliana doet denken, dat bedoel ik eigenlijk meer. In een flits dacht ik: He, ik zie hier behoorlijk wat van Juliana in terug, de gezichtsuitdrukking of zo, kan het niet goed uitleggen.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

donderdag 04 dec 2014 - 09:43

Ja, ik zie dat ook. Mooi! Ik vind het een prachtig charmant en gelukkig uitziend paar.

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 03 dec 2014 - 22:46

Koninklijk mooi!

De geliefde van koning Willem III die de broche ontving als een gift was de latere koningin Emma.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 03 dec 2014 - 23:32

Dank voor je aanvulling! Ze zag er inderdaad prachtig uit, heel Koninklijk. Er zit 1 foto bij waar ik haar trouwens echt op Juliana vind lijken!

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 04 dec 2014 - 09:59

ja ik vind haar houding de manier waarop ze staat en zich voortbeweegt de gebaren doen me aan Juliana denken

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 04 dec 2014 - 09:59

ja ik vind haar houding de manier waarop ze staat en zich voortbeweegt de gebaren doen me aan Juliana denken

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?