Prinses Ingrid-Alexandra hebben we al op een paar officiele foto's gezien met een fijn parelkettinkje met daaraan een hartje van diamanten en robijn. Tijd om te kijken waar dit sieraad vandaan komt!

Prinses Ingrid-Alexandra kreeg het kettinkje bij haar doop van haar oma, Koningin Sonja! Het verhaal gaat dat de toenmalige Kroonprinses Sonja het bij de doop van Prins Haakon van haar echtgenoot, Kroonprins Harald. Of dat verhaal klopt, is niet duidelijk. Op de foto onder deze link is Kroonprinses Sonja te zien met het kettinkje!

Toen Koningin Sonja het kettinkje doorgaf aan haar kleindochter, was het ook al eens gedragen door haar schoondochter, Kroonprinses Mette-Marit. De Koningin versierde een prachtig doosje met foto's van de familieleden van Ingrid-Alexandra en legde het sieraad daarin.

Foto's  Jørgen Gomnæs, Det kongelige hoff, info mede met dank aan Kongebloggen

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 22 jan 2016 - 16:22

Wat een mooie ketting is dit! hij staat Ingrid-Alexandra prachtig. Juist omdat dit een redelijk verfijnde ketting is, vind ik hem totaal niet ouwelijk. Leuk idee om hem in een doosje te met foto's te geven en twee paar bijpassende oorknopjes.

afbeelding van heleen00

heleen00

vrijdag 22 jan 2016 - 15:48

Lijkt me erg leuk om als klein meisje dit van je oma te krijgen! Ik vind het een schattinge ketting

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 22 jan 2016 - 12:07

Beeldig en tijdloos. Alleen het doosje is al bijzonder. Waarom zou het kettinkje te ouwelijk zijn? Ik vind van niet.

afbeelding van irisschut

irisschut

vrijdag 22 jan 2016 - 11:39

Leuke blog! Lief doosje ook

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 21 jan 2016 - 21:35

Wat leuk om ook de jonge prinsesjes in de spotlights te zien. Prachtig kettinkje en mooi verhaal. Dat vinden alle jonge meisjes mooi.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 21 jan 2016 - 21:34

Wat prachtig om op die leeftijd zo'n mooie kettinkje te ontvangen, in zo'n schitterend doosje, Ingrid-Alexandra is blij met dit speciale cadeau zo te zien! Zij viert vandaag haar 12e verjaarrdag, mooi meisje!

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 21 jan 2016 - 19:44

Wat een mooie vrouw is Sonja toch.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 21 jan 2016 - 19:40

Ik sluit me helemaal bij Imke aan. Het is een lieftallig kettinkje, niks protserigs aan. Mooi toch dat je van je oma een dergelijk familiestuk krijgt? In het doosje zijn in de rozen ook mooie oorknopjes gestoken die er fraai bij zullen staan.

Wat een leuke sproetjes heeft Ingrid-Alexandra!!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 21 jan 2016 - 21:37

Kaatje@ Die 2 paar mooie oorknopjes waren me niet opgevallen, zullen prachtig bij dit kettinkje staan, echt een gaaf cadeau!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 21 jan 2016 - 19:43

Het is inderdaad een schattig kettinkje! En vooral zo leuk dat ze het oma heeft gekregen, die er ook nog eens geweldig doosje bij gemaakt heeft. Daar heeft ze flink wat werk aan gehad. Naar verluidt heeft ze dat van Koningin Margrethe geleerd. Leuk he? Zo leuk dat er zoveel creatieve royals zijn! Margrethe, Sonja, Beatrix!

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 21 jan 2016 - 20:07

Ja, het is een supercadeau. En dat besef je als kind ook heel goed, dat dit iets heel bijzonders is, dat je oma speciaal voor jou bedacht en gemaakt heeft.

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 21 jan 2016 - 19:31

Ik zou het zelf op die leeftijd prachtig gevonden te hebben om zo'n 'echte' ketting te dragen. Hij is klein en fijn en daarom niet te protserig voor een jong meisje. Ik hoop maar dat Ingrid-Alexandra er zelf ook blij mee is, het ziet er wel zo uit.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 21 jan 2016 - 19:28

Haha, dat vind ik altijd zo lachen, de 1e reactie: te ouwelijk. De 2e: jeugdig. Wat een verschil in mensen toch! Persoonlijk vond ik hem bij Sonja als Kroonprinses wat kinderachtig staan. Maar Ingrid kan misschien beter nog een paar jaartjes wachten.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 21 jan 2016 - 19:18

Een leuk, jeugdig kettinkje, en helemaal leuk het verhaal dat er achter zit.
Dank je wel TWoR voor je zoekwerk.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?