Op het verzoek van velen vandaag aandacht voor de kleding die prinses Beatrix droeg in de maand november. Naast de feestelijke outfit voor het koninkrijksconcert zagen we de stijlvolle prinses nog tienmaal verschijnen in mooie mantelpakjes, vaak gecombineerd met een bijpassende hoed. Met name haar verschijning tijdens de herdenkingsdienst van prinses Friso wekt bij mij respect op. Ondanks alle verdriet ziet de prinses er stijlvol uit, inclusief een diamanten broche en parelcollier van juwelier Steltman. 

1. Prinses Beatrix opent Burgermeester Walda Scholengemeenschap op Ameland, 1 november. 
2. Herdenkingsdienst prins Friso, 2 november. 
3. Prinses Beatrix opent Stichting De Basis in Doorn, 5 november. 

4. Jubileum Weeshuis in Buren, 7 november. 
5. Opening expositie Katinka van Rood, 9 november. 
6. Prinses Beatrix bij Anatomische Les, 14 november. 
7. Opening St. Antonius Ziekenhuis, 15 november. 

 

 

8. Prinses Beatrix bij jubileum Arcadis, 20 november. 
9. Jubileum PUM, 26 november. 
10. Viering 200 jaar koninkrijk, 30 november. 
11. Viering 200 jaar koninkrijk, 30 november. 

 

 

Op bovenstaande foto's is goed te zien dat ook prinses Beatrix heel regelmatig kleding en accessoires herdraagt. Zo is nummer 1 gelijk aan outfit nummer 9 en ook de andere mantelpakjes komen me bekend voor. Als ik in de toekomst beter zicht heb op de kleding van de prinses kan ik ook plaatsen wanneer ze het nog meer droeg, maar dat is de komende maanden nog even toekomstmuziek. Verder valt de voorkeur voor omslagdoeken op. Ideaal in de winter, maar helaas hebben we dan niet altijd zicht op de prachtige mantelpakjes van de prinses. 

 

Foto's met dank aan PPE

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 20 dec 2013 - 13:31

Prinses Beatrix ziet er altijd perfect uit, vind niet altijd alles even mooi, maar er is wel heel goed over nagedacht, het hele plaatje klopt,van schoenen tot hoed toe,echt een koninklijke verschijning.
Persoonlijk vond ik Prinses Beatrix mooier gekleed toen Theresia het verzorgde, de stijl van Sheila vind ik erg pompeus, vooral met die wijde mouwen!!
Ik begrijp dat je op oudere leeftijd een ander figuur krijgt en het allemaal wat moeilijker is , maar dat pompeuze maakt haar breder en korter.
Maar mijn complimenten hoe zij al die jaren zo verzorgd en koninklijk gekleed is gegaan, en inderdaad is haar sierraden keuze perfect, nooit te veel gelukkig.

afbeelding van eva

eva

maandag 09 dec 2013 - 02:51

leuke blog over prinses Beatrix! Zou het ook leuk vinden om over haar juwelen te lezen en juwelen die ze deelt met Maxima! andere person en stijl, gelijk een heel andere look! groetjes

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 08 dec 2013 - 15:23

Prinses Beatrix is altijd geweldig goed gekleed naar haar functie. Alles is heel goed overdacht en past prachtig bij elkaar. De modellen vind ik vaak niet mooi en de stoffen vaak te druk, maar het heeft altijd goed gepast bij de uitstraling die ze als staatshoofd wenste neer te zetten.

afbeelding van Helena

Helena

zaterdag 07 dec 2013 - 19:01

Inderdaad,je was zo gewend aan de prachtige en goedzittende kleding van prinses Beatrix, maar wat zag ze er mooi uit, nog steeds. Maxima houdt van bling bling, altijd al die sieraden, dat is echt te veel van het goede, nu zie je toch het verschil tussen die twee.
Maxima moet ze maar s avonds dragen en overdag het minimale. Ze is al mooi van zichzelf en heeft dat allemaal niet nodig.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 06 dec 2013 - 23:48

Wat leuk om ook eens aandacht aan de kleding van onze "oud" koningin te besteden. Ze heeft een eigen stijl, waarvan ze nooit afwijkt; perfect zittende kleding in mooi vallende stoffen. Ze is heel perfectionistisch, ook wat kleding aangaat. Ze kiest alleen voor kwaliteitsstoffen, die mooi vallen en waar naar ze geen omkijken hoeft te hebben; als ze uit de auto of koets stapt moet haar kleding vanzelf goed vallen, zonder dat ze de boel nog even moet recht of glad trekken.
Ze draagt altijd mooie hoeden, die ook altijd goed op haar hoofd staan. Ik vind de prinses vooral heel mooi in blauw, paars/lila tinten. Koninklijk en stijlvol. Ik kan me niet herinneren dat ik haar in een "foute" outfit heb gezien. Heel knap dat ze dit al jaren heel goed doet. Daarnaast is ze, ondanks dat ze met "pensioen" is, heel actief. TOP.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

vrijdag 06 dec 2013 - 23:09

Ik vind alle outfits behalve nr3 die ik niet mooi vind heel mooi en stijlvol. Beatrix zulje evenals haar zusters Irene en Margriet nooit of bijna nooit op een mode-misser kunnen betrappen. Kortom heel mooi en stijlvol. En bedankt voor dit mooie logje. En Josine de reactie boven deze reactie kan je weghalen. Je begrijpt en ziet wel waarom.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

vrijdag 06 dec 2013 - 22:58

Ik vind alle outfits

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

vrijdag 06 dec 2013 - 21:02

Mooi hoor, wat blijft ze toch koninklijk! ik vind dat ze zich altijd goed kleedde. Haar signatuur is het dragen van de prachtige rechte hoeden, bijna als een kroon.
Ik mis haar toch een beetje, gelukkig kunnen we nog steeds van haar genieten,
dank je Josine voor het mooie overzicht!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 06 dec 2013 - 19:13

Wat ziet onze koningin moeder er toch altijd mooi uit! Alhoewel her niet altijd mijn smaak is, ziet het er altijd stijlvol en koninklijk mooi uit. Voor mij blijft ze toch altijd een beetje koningin, raar dat we daar in Nederland nou geen goede naam voor kunnen verzinnen... Outfit nummer 2, 4, 8,9 en 11 vind ik prachtig.

afbeelding van Caren

Caren

vrijdag 06 dec 2013 - 18:09

Het valt zeker op dat ze zo van omslagdoeken/poncho's houdt. Leuk!
Leuk dat je dit ook doet Josine, een blog over prinses Beatrix!
De hoed van nummer 8 hebben we ook al vaker gezien, op Prinsjesdag en bij een bezoek aan Gouda (Waar ik zelf bij was!:D)

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 06 dec 2013 - 18:08

Prinses Beatrix eiste perfectie maar bood ook perfectie. Ik sluit me aan bij bovenstaande reacties: altijd tot in de puntjes verzorgd, met schitterende stoffen en een hele eigen stijl. Alles klopte: accessoires, schoeisel, hoeden. Ik denk dat ze heel goed weet wat haar staat en wat haar niet staat. Je raakt er aan gewend maar het is heel bijzonder zoals zij zich kleedt.

afbeelding van RoyalfanMarije

RoyalfanMarije

vrijdag 06 dec 2013 - 16:44

Wauw! Een hele andere stijl dan Máxima, maar o zo mooi! Ze zag er eigenlijk altijd mooi uit. Alles is altijd zo perfect op elkaar afgestemd en ik heb bij haar nog nooit een echte modeflater gezien. Complimenten!

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 06 dec 2013 - 16:19

Prachtig zoals prinses Beatrix er altijd uitziet. Altijd haar eigen stijl en zeer koninklijk. Bijna geen mode-missers. En dat vind ik heel erg knap. Met name de nrs. 2-5-6-7 vind ik erg mooi. Maar onze "oude "koningin zag er haar hele leven tip-top uit, vind ik. Top.

Leuk Josine, dat je hier eens aandacht aan wil besteden. Beatrix heeft in haar leven prachtige outfits gedragen . Zowel voor overdag als voor de avond.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 06 dec 2013 - 15:59

Inderdaad heel verzorgd en netjes, en ook echt haar eigen stijl, maar ik moet ook wel bekennen dat ik het allemaal wel op elkaar vind lijken (alleen met een andere stof/patroon).

Maar complimenten voor haar altijd tip-top verzorgde voorkomen en voor het feit dat ze nog zo actief is!

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 06 dec 2013 - 15:39

Wat super ziet onze ´oud´ koningin er toch uit. Zo stijlvol en alles past gewoon 100% bij elkaar. Echt knap dat ze dat eigenlijk al haar hele leven zo vol houd.
Nu ik dit overzicht zie, realiseer ik mij dat ze toch meer openbare optredens heeft dan dat ik eigenlijk in de gaten had! Echt top hoor, dat ze nog zo actief is nadat ze ´met pensioen´ is gegaan:)

afbeelding van Misselise

Misselise

vrijdag 06 dec 2013 - 15:33

Nu ik dit blogje zie, realiseer ik me dat ik onze oude koningin soms best mis...... Wat was ( en is) ze goed hè?

afbeelding van Ilona

Ilona

vrijdag 06 dec 2013 - 14:41

Nooit gekreukte kleding, geen blote armen of peeptoes in de winter, eigen stijl en vrijwel altijd bijzondere stoffen: Beatrix heeft een koninklijke stijl net als haar zus Margriet. Ik vind ook niet alles mooi maar modeflaters maakt ze zelden. Klasse!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 06 dec 2013 - 14:37

Mooie blog! Bedankt Josine! Ik heb prinses Beatrix altijd nog heel hoog staan.
Wist zich altijd heel stijlvol en (!) als een koningin te kleden.
Vooral nr. 2,4,5,7,en 11 vind ik erg mooi!

afbeelding van Jadita

Jadita

vrijdag 06 dec 2013 - 13:23

Dank je wel voor deze blog. ik heb altijd heel waardering voor de kleding van prinses Beatrix gehad.
Hier ook weer elke keer heel verzorgd . En ook verrassend gevarieerd binnen het door haarzelf gekozen silhouet.
Vooral nummer 2,3,4,11 spreken me erg aan. Er zitten verschillende outfits bij die ze al diverse malen eerder droeg.

afbeelding van Elise

Elise

vrijdag 06 dec 2013 - 12:27

Mooie blog over een zeer stijlvolle prinses die weining modeflaters kent. Hulde!

afbeelding van Willie

Willie

vrijdag 06 dec 2013 - 11:35

Leuk Josine dat je hier ook aandacht aan geeft. Mooi overzicht.
Ze ziet er altijd heel stijlvol uit al vind ik van haar ook niet altijd alles mooi maar dat kan ook niet. Wel houd ik erg van haar less is more stijl qua assessoirres en juwelen. En inderdaad zei herdraagt bijna al haar kleding. Dit zijn volgens mij bijna allemaal pakjes die ze al eerder droeg. Heb ook wel eens gelezen dat zij hoeden regelmatig laat veranderen zodat het een andere lijkt maar het eigenlijk een oude is. De omslagdoeken begrijp ik wel. Een mantel zou het hele pakje bedekken en dit is dan in de winter een prima oplossing voor de kou. Volgens mij is Maxima ooit begonnen met het dragen van de omslagdoeken (pashmina's) maar die draagt ze niet veel meer

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?