Ondanks het verdriet van de afgelopen jaren, werkt prinses Beatrix ook na haar pensioen gewoon nog hard door. Ook deze week legde ze weer diverse bezoeken af, waarbij het me opviel dat de prinses heel ontspannen overkwam. Zo liet ze voorheen voornamelijk haar hofdame bosjes bloemen van het publiek aannemen en stapte ze niet zo heel snel naar het publiek toe om handen te schudden. Nu lijkt het anders te zijn en voor zover ik kan zien geniet de prinses met volle teugen van de bezoeken die zij aflegt. Fijn! Ook haar kleding is nog altijd even bijzonder als voor de abdicatie. In deze log kijken we naar de kleding die prinses Beatrix gistermorgen droeg, toen zij de tentoonstelling 'De Vrouw 1813-1913-2013' bezocht. Op het eerste gezicht een vrij onopvallend mantelpakje, maar bij nader inzien toch heel bijzonder vanwege de vele kwastjes en de kralenrand op de wijdvallende mouwen. 

Het leuke aan de kleding van prinses Beatrix vind ik de keuze voor eenzelfde silhouet, waarbinnen heel veel gespeeld wordt met kleurgebruik, Oosterse stoffen en bijzondere details. Groot pluspunt vind ik ook de afwerking van de kleding, waar zelden wat op aan te merken valt. Minpunt vind ik de ring aan de linkerpink van de prinses. Ik begrijp niet zo goed waarom ze niet gewoon de ring iets groter laat maken en draagt aan haar ringvinger, maar wellicht zit hier een (medisch) verhaal achter? 

Beatrix droeg de outfit overigens eerder tijdens het regeringsjubileum van de Britse koningin. Klik hier voor een foto. 

Foto's met dank aan: 

Josee Zwaga 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Justine

Justine

maandag 18 nov 2013 - 23:45

Prachtige stof: zijden crepe georgette(?) valt mooi zwaar, maar het model doet dat alles te niet. Lelijke coupe aan de rugkant en dan die kwastjes, verschrikkelijk. Mode lampenkap. Meer iets voor de thuisnaaister zonder veel smaak. Geef mij maar het wollen tweed pakje van de hofdame, perfecte pasvorm, elegante chique.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 17 nov 2013 - 13:40

Voor haar kleding laat ze graag kwalitatief goede stoffen gebruiken, die altijd vanzelf goed vallen, zonder dat ze die bijv. bij het uitstappen uit een auto of koets natuurlijk, hoeft glad te strijken. Ze wil er geen omkijken naar hebben. Bovendien moet het ook comfortabel zitten. Hier wordt echt over nagedacht. Perfectionisme en een representatief uiterlijk staan bij haar heel hoog in het vaandel.

Het is een bijzonder pakje dat ze draagt. Zelf houd ik ook niet van een pinkring. Ik heb dit trouwens al meer gezien.
Wat een bijzondere sterke vrouw. Heel veel respect.

afbeelding van Eleonore

Eleonore

zondag 10 nov 2013 - 21:55

Lief. Altijd een lieve koningin gevonden. Denk dat haar kleding op maat wordt gemaakt waardoor het altijd perfect zit. Maxima bestelt veel online van wat ik begrijp en dus zit het niet altijd even goed. Maar is wel beter voor de portemonnee!

afbeelding van Sofia

Sofia

zaterdag 09 nov 2013 - 23:11

Prinses Beatrix blijft er geweldig uitzien. Verzorgd en met een geheel eigen stijl.Veel oog voor detail.Bij haar zal een kledingstuk niet snel slecht zitten.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

zaterdag 09 nov 2013 - 22:46

Dit vind ik een mooie outfit van Beatrix,met die kwastjes die ze hier draagt. En misschien denkt ze wel,Toen ik nog koninginwas moest ik het goede voorbeeld geven,want ik ben tenslotte het staatshoofd,en nu hoeft dat niet meer en kan ik doen waar ik zelf zin in heb. Enik vind het leuk dat ze net als haar moeder Juliana (die ook lang na haar aftreden in het openbaar verscheen) zich nog zo inzet voor het het land. Hulde daarvoor.

afbeelding van Willie

Willie

zaterdag 09 nov 2013 - 17:52

Fantastisch! Ze ziet er altijd heel elegant, stijlvol en netjes uit. En dan te bedenken dat ze gisterenmiddag nog naar Rotterdam moest en vandaag ook weer 2 dingen, petje af. Gistermiddag en vanmorgen had ze ook mooie pakjes aan en prachtige hoeden op. Ik ben fan van prinses Beatrix.
En klopt Josine, ze lijkt veel meer ontspannen sinds ze geen koningin meer is, ze straalt op een mooie manier en lijkt er nog meer van te genieten.
Hoop dat ze dit nog lang kan en mag blijven doen.

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 09 nov 2013 - 16:54

Prinses Beatrix ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Mooi mantelpakje, getailleerd denk ik (?) en die kwastjes zijn beeldig. Al ben ik geen fan van zwarte kleding, het zit helemaal perféct. Het flatteert haar enorm.

afbeelding van Annelie

Annelie

zaterdag 09 nov 2013 - 16:51

Wat leuk ziet Beatrix er hier uit! Echt stijlvol voor en vrouw van in de 70! Leuk om te zien dat ze zich nog zo veel inzet voor ons land terwijl ze ook zo kan genieten van haar pensioen!

afbeelding van sylviawillemien

sylviawillemien

zaterdag 09 nov 2013 - 15:22

Ze ziet er prachtig verzorgd uit, als altijd!! Leuk hoor, deze details! Ze lijkt wel wat afgevallen: zou ook geen wonder zijn natuurlijk!
Ben ook niet zo'n fan van pinkgedragen ringen, maar ik heb zelf artose in mijn handen en nog welgeteld 1 vinger waar een ring om past, wellicht is het bij prinses Beatrix ook zo??!!

afbeelding van Mary

Mary

zaterdag 09 nov 2013 - 15:04

Geweldig, wat leuk die kwastjes! En w.b. lossere houding van onze voormalig koningin, afgelopen week in Buuren hoorde ik haar in een filmpje volgens mij de hoop uitspreken of 'ze het zo hopelijk had goedgemaakt'. Ze kwam namelijk aan en achter de auto stonden allemaal kinderen die haar zo niet konden zien. Later staat de auto een stuk terug (?) en loopt ze naar de kinderen toe. Nu ze weer 'gewoon' Prinses is mag ze misschien weer wat 'losser' zijn van zichzelf?

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 16 nov 2013 - 16:09

Ja, heb ik ook gezien. De auto moest wat terug gezet worden, zodat ze de kinderen kon zien. Ze zei: "Zo, nu kan ik jullie zien. Ik vind dit zo sneu. Fijn dat jullie gekomen zijn." Later zei ze tegen een functionaris "Hopelijk heb ik het zo goed gemaakt".
Een heel sympathiek gebaar.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zaterdag 09 nov 2013 - 14:57

Beatrix heeft altijd haar eigen speciale stijl gehad, of je hem mooi vindt of niet. Ik ben niet zo weg van het model rok en jasje waar ze meestal in verschijnt, maar de details maken deze kledingstukken leuker. Je ziet haar nooit in gekreukte kleding en haar sieraden zijn mooi, de hoeden geweldig. Dat maakt het geheel toch bijzonder.

afbeelding van Elise

Elise

zaterdag 09 nov 2013 - 13:41

Beeldschoon en wat goed dat ze zich nog zo inzet voor ons land!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 09 nov 2013 - 12:36

Fantastisch, dank je wel!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 09 nov 2013 - 12:16

Prinses Beatrix ziet er geweldig uit. Josine, de kleding die ze draagt is volgens mij nieuw, want ik heb deze kleding nog nooit eerder gezien.

afbeelding van Anoniem

Anoniem

zaterdag 09 nov 2013 - 12:10

Complimenten voor onze "koningin moeder". Ze ziet er altijd perfect uit , ik houd ook niet van een pink ring , maar ze is niet zo over dressed met haar juwelen als de huidige koningin .

afbeelding van Elly

Elly

zaterdag 09 nov 2013 - 11:56

Wat ziet onze ".prinses " er prachtig uit. Wat een mooi pak en wat heerlijk als je zoveel lef hebt om dit te dragen. Heel bijzonder, heel fraai. Knap ook dat ze ondanks alle verdriet zich zo blijft inzetten .d

afbeelding van RoyalfanMarije

RoyalfanMarije

zaterdag 09 nov 2013 - 11:22

Wauw! Ik vind het echt een heel mooi mantelpakje! De outfit vind ik erg mooi, hoe langer je er naar kijkt hoe meer leuke dingen je aan ontdekt! Mijn complimenten Beatrix!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?