Via het contactformulier kreeg ik de vraag binnen of ik eens aandacht wilde besteden aan de herdragen kleding van prinses Margriet. Tijdens de research bleek het een vrij gemakkelijke aanvraag te zijn, want prinses Margriet herdraagt al haar mantelpakjes en galajurken. Tijdens haar jeugd bleek al dat Margriet graag kleding van zichzelf en anderen herdraagt. Zo droeg zij toentertijd kleding van Juliana en Wilhelmina. Op dit moment draagt Margriet dan wel haar eigen kleding, alles krijgt nog steeds een tweede, derde of zelfs vijfde kans. En terecht: Margriets mantelpakjes zijn altijd erg mooi, verzorgd en elegant. 

De groen/blauwe avondjurk die prinses Margriet droeg tijdens Prinsjesdag 2008 zagen we erna nog tweemaal terug: 

Van links naar rechts: 
Prinsjesdag 2008
Staatsbezoek Zweden 2009
Stuyvesantbal 2009 

Ook het kobaltblauwe mantelpakje dat de prinses droeg tijdens de shoot voor een officiele portret zagen we nog tweemaal terug:

Officieel portret prinses Margriet
Bezoek Canadees informatiecentrum in Holterberg, september 2011. 
Veteranendag 2012, juni 2012. 

Ook het rode ensemble dat Margriet droeg op Koninginnedag 2009 zagen we nog enkele keren terug. Wat mij betreft een goed idee, want ik vind het een van haar mooiste creaties! 

Koninginnedag 2009 
Doop Pieter van Vollenhoven, september 2009. 
Erasmus 2009, november 2009. 
Opening IC van UMC Utrecht, april 2010. 
Ontvangst Huis ten Bosch, mei 2010. 

Foto's met dank aan: 
PPE
DPP

Ps. Deze log schreef ik vorige week, vlak voor de aankondiging van het overlijden van Friso. Het kan dus zijn dat sommigen deze log al hebben gezien. Excuses hiervoor! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 19 okt 2013 - 17:55

Modieuze en heel elegante vrouw. Het geeft de burger moed dat je er ook op die leeftijd nog heel mooi kunt uitzien. :)

afbeelding van Anna

Anna

zaterdag 24 aug 2013 - 11:42

Ik vind dit een prachtige jurk!!!!Margriet ziet er altijd heel stijlvol uit.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 20 aug 2013 - 12:49

Prinses Margriet ziet er vrijwel altijd modieus uit. Een geweldige vrouw vind ik dat. Ze lijkt jonger dan ze is en ze heeft nog een prima figuur, net als haar zus Irene trouwens.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

maandag 19 aug 2013 - 18:54

Alledrie de outfits die je besproken hebt staan Margriet erg mooi. Ben benieuwd of ze de galajurk nog een keer gaat dragen!

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 19 aug 2013 - 18:23

Inderdaad, Margriet ziet er altijd heel netjes en verzorgd uit. Ik vind ook alle kleding die in deze log besproken wordt mooi. Ik kan met niet herinneren dat ik Margriet ooit in iets gezien heb wat haar niet mooi stond of wat een echte misser was.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

maandag 19 aug 2013 - 09:56

Het rode pakje en dan vooral de tweede foto vind ik echt prachtig en idd Margriet lijkt met de jaren alleen maar mooier en stijlvoller te worden! Welke vrouw wil dat nou niet..

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

zondag 18 aug 2013 - 22:40

Prinses Margriet kan nou eenmaal alles dragen omdat het lijkt alsof ze eeuwig jong blijft. Zelfs kleding van tien jaar of meer geleden kan ze dragen. En Margriet kleed zich altijd of bijna altijd correct en verzorgd. Ik kan haar bijna nooit op iets fouts ontdekken.

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 19 aug 2013 - 08:20

Valt mij ook op. Ze wordt echt prachtig ouder. Ik vind haar nu zelfs mooier dan vele jaren geleden. Een stijlvolle en mooie vrouw, die meestal goede kledingkeuzes maakt.

afbeelding van JAusten(French Girl)

JAusten(French Girl)

zondag 18 aug 2013 - 21:46

Oh Josine this is a good idea. A very lovely princess is Margriet. Always smiling to everyone ; She and Peter make a quite perfect pair. I loved the way she said "hello" to the photographers the day of the coronation on the pier.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?