Nieuwjaarsreceptie in Denemarken - dag twee

Na alle pracht en praal van het nieuwjaarsbanket op nieuwjaarsdag, ging het galajaponnenfeest vandaag weer verder! In Denemarken is er jaarlijks één nieuwjaarsbanket, op 1 januari, en in de loop van de dagen erna nog ongeveer 6 (!) nieuwjaarsrecepties, verdeeld over twee dagen én twee paleizen voor verschillende instanties.

Allereerst was er op Amalienborg een receptie voor de hoogste rechters, de koninklijke wacht en de officieren van het huzarengarderegiment. Op Slot Christiansborg vond vervolgens een nieuwjaarsreceptie plaats voor het corps diplomatique. De dresscode voor deze recepties was iets anders dan voor die van nieuwjaarsavond: er werden wél lange japonnen en uniformen gedragen, het was nog steeds white tie, maar vanwege het tijdstip bleven de tiara's in de kluizen.

De koningin doet de twee nieuwjaarsrecepties met een kleinere afvaardiging van de koninklijke familie, namelijk alleen kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Omdat het kroonprinselijk paar volgende week voor 12 weken naar Zwitserland vertrekt, samen met hun vier kinderen, zijn de nieuwjaarsrecepties dit jaar iets naar voren geschoven. 

We bekijken vandaag de kleding van koningin Margrethe en kroonprinses Mary. Daar zijn we trouwens wel heel snel klaar mee, want koningin Margrethe draagt al minimaal 15 jaar ALTIJD dezelfde japon op de tweede en derde dag met nieuwjaarsrecepties: het is een donkerblauwe damasten japon van Jørgen Bender, die aan de mouwen en halslijn is afgezet met donkerbruin bont. Daarbij draagt ze een bijpassende bontmantel. Ik hoop dat deze japon snel eens met pensioen mag, maar ik vrees van niet.  En ach, alles went na een tijdje ;)

Foto: PPE Agency

Kroonprinses Mary verscheen vandaag in een oude, witte japon. De japon is, net als de japon van gisteren, een ontwerp van Birgit Hallstein. Mary droeg de japon voor het eerst tijdens het nieuwjaarsbanket van 2015, daarna een keer voor een nieuwjaarsreceptie (met exact dezelfde zachtroze riem als dit jaar) en tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Bij haar witte japon droeg Mary het lint van de orde van de Olifant en de familieorde van koningin Margrethe. In haar oren prijkten diamanten oorstekers met een parelpendant en ze droeg een collier met grote parels.

Foto: PPE Agency

Wat vinden jullie van de outfits van Mary en Margrethe? Ik benieuwd en lees het graag in de reacties! Vinden jullie dat Margrethe eens een andere japon mag kiezen of vinden jullie dit een goede keuze voor de Deense koningin, die in april 80 jaar wordt?

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 04 jan 2020 - 21:47

Ik vind de jurk van de koningin minder mooi, dat blauw met bruin bont afgewerkt, niet zo'n mooie combinatie. Het lijkt dat de jurk van Mary van 2015 toch anders is dan die van de andere 2 jaren. In 2015 zit er nog een lap glanzende stof overheen aan de zijkant. Staat haar heel mooi.

afbeelding van Marjet

Marjet

zaterdag 04 jan 2020 - 18:45

De witte jurk van Mary vind ik een plaatje! Helemaal in combinatie met het zachtroze en de parels: klassiek, modern en een mooi pastelletje erbij. Koningin Margarethe kijkt erg blij tijdens het dragen van deze jurk (sowieso een charmante uitstraling). Grappig om te zien dat ze zoveel herdragen! Zelf herdraag ik natuurlijk mijn feestjurken ook vaak en probeer dan altijd te zorgen dat dit steeds op een andere gelegenheid is of in een andere groep zodat het ook verrassend blijft voor vrienden/ familie en collega's wat je draagt.

afbeelding van Maura

Maura

zaterdag 04 jan 2020 - 16:16

Een lust voor het oog, die Margarethe, 10x dezelfde jurk! That’s the spirit, gewoon dezelfde mooie jurk weer uit de kast trekken. Op het bont na, dat is weer een domper. Blijkbaar leeft ze onder een steen en is de anti-bont teneur aan haar voorbij gegaan. Of ze heeft er gewoon maling aan, wat ik ook niet zo voorbeeldig vind.
Maar Mary ziet er mooi uit in de witte jurken, maar ook in de bordeaux rode fluwelen jurken trouwens. Juist omdat ze er nogal wat glinsterende accessoires bij draagt, is een eenvoudige jurk een goede keuze. Ik hoop dat ik deze nog 10x met nieuwjaar ga zien.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 04 jan 2020 - 14:38

Ik snap het recyclen/herdragen van de japonnen, maar vind het stiekem toch jammer. Waarom niet wat andere japonnen uit de kast halen? Ze hebben zoveel mooie...

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 04 jan 2020 - 09:29

Ik vind deze jurk van Mary echt práchtig. Als ik haar figuur had en ik ging nog trouwen, dan koos ik deze jurk voor het feest 's avonds. Met zachtroze ceintuur en wat bloemen in mijn haar. Ik vind hem zonder collier trouwens het mooist.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 03 jan 2020 - 11:56

Mary (her)draagt een prachtige witte japon, waarbij dit schitterende parelcollier buitengewoon goed past ! Wat een chique, verrukkelijke verschijning !

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 03 jan 2020 - 11:54

Het mag wat kosten al die nieuwjaarsrecepties. 6 in totaal! Dan snap ik dat kleding opnieuw gedragen wordt. :-)

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 03 jan 2020 - 11:50

Kijk eens aan die dames weten wat her dragen is. Hoef ik niet moeilijk te doen over een bloes van 10 jaar oud, en een rokje waar de nieuwigheid nog op ligt. Ha ha, ik ga mijn kleren die op zolder in de kast hangen nog eens onder loep nemen.Wie weet wat er tevoorschijn komt.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?