In deze log (geopend op 13 december 2019) wordt regelmatig iets geplaatst wat te maken heeft met Royals in december. Denk hierbij aan kerstkaarten, vrij gegeven foto's, jaaroverzichten, koninklijke programma's, kersttoespraken en nieuwjaarstoespraken. Regelmatig zullen we een en ander proberen toe te voegen aan de log. We plaatsen niet alles, dan wordt de log erg vol! Voel je daarom vrij om alles wat hiermee te maken heeft, te plaatsen in een reactie onder de log. Oftewel: ga lekker los in deze decemberlog. Enne... kerst- en nieuwjaar wensen mogen hier ook geplaatst worden. Kortom: een Decemberlog!

Een Hartelijke decembergroet van,

Moderators Josine en TWoR en alle vaste bloggers

 

Update 24 december

De vrij gegeven foto en kerstwensen van ons eigen Koninklijk gezin.

Foto ©RVD

En een foto van de opnames van de kersttoespraak, die morgen uitgezonden zal worden. De toespraak is opgenomen vanuit Paleis Huis ten Bosch.

Foto ©RVD, Arenda Oomen

Een foto van het gezin van de Zweedse Prins Carl Philip en Prinses Sofia werd vrij gegeven via hun Instagram account.

Prins Harry, Meghan en Archie verstuurden een digitale kerstkaart vanuit Canada.

Update 21 december

De Belgische Koninklijke familie was aanwezig bij het jaarlijkse kerstconcert in het Koninklijk Paleis. Opvallend mode detail: Prinses Elisabeth droeg een prachtige bordeauxrode fluwelen jumpsuit van Natan en oorhangers met sterren van Percossi Papi uit het juwelenkistje van Koningin Mathilde.

Een kerstgroet van de Belgische Koninklijke familie, waarbij deze foto (gemaakt tijdens de verjaardag van Prinses Elisabeth door Bas Bogaerts) werd vrij gegeven.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, lachende mensen, staande mensen, pak en buiten

Foto's van de Noorse Koninklijke familie.

Het Zweedse Kroonprinsesselijk gezin gaf een video en een foto vrij met een kerstgroet. In de video wordt ze het kerstverhaal verteld in de kerk die ze bezoeken.

Kronprinsessfamiljen vid krubban i Katarina kyrka.

Prins Daniel, Kroonprinses Victoria en Prins Oscar namen volgens jaarlijkse traditie kerstbomen aan van een Universiteit. Een foto en video werden vrij gegeven:

Granöverlämningen skedde traditionsenligt i Östra slottsvalvet.

13 december 2019

Een Luciagroet van Prinses Estelle en Prins Oscar

Foto's ©Kungahuset, S. Friberg

Filmpje en foto van het Deens Kroonprinselijk gezin:

Foto's o.a. ©Kungahuset (S. Friberg/R. Stecksen)

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 31 dec 2019 - 22:12

Zeer teleurstellend, wederom! Waarom een vakantiefoto sturen om prettige Kerstdagen te wensen? Wat heeft het een met het ander te doen??
Waarom geen kerstboom bij de zogenaamde kersttoespraak van de koning? Waarom heet het dan eigenlijk een kersttoespraak? Doe deze speech dan gelijk met Prinsjesdag, wel zo handig dan ... .

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 26 dec 2019 - 23:43

...wat een soms onzinnige diskussie wegens een foto, die bedoeld is voor familie en vrienden.
Nee, dit keer géén sneeuwvlokjes en ander 'Kerstspul' - maar een foto van een gelukkig gezin
in een totaal andere omgeving tijdens een malle verkleedpartij - nou en ?! Mag de familie
werkelijk helemaal zelf bepalen. Wat een vaak negative bemoeizucht, die zich neerslaat in
onmogelijke commentaren.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 27 dec 2019 - 07:59

Ik denk dat ze het nooit voor iedereen goed doen. Deze foto is in eerste instantie naar vrienden gestuurd. Gek of narcistisch vind ik dat helemaal niet, dat vind ik zo calvinistisch gedacht. Een kerstkaart is gewoon een leuke groet waarmee je laat zien dat je aan de ander denkt en ik heb meer met een vrolijke privefoto dan een sneeuwend tafereel met goudgedrukte letters.

Maar, en op dat vlak deel ik een deel van de kritiek, het Nederlandse volk is geen vriendengroep van de koning. Hij is onze vriend niet, maar onze koning. En als je kijkt hoeveel werk de andere royals er van maken, dan valt dit wel een beetje tegen. Zo vaak zien we de meiden niet, waarom dan niet een leuke foto waar iedereen op zn mooist op staat en iets van de kerstsfeer oproept.

En hoewel ik zelf christelijk ben en het fijn vind om te zien dat dit ook leeft bij de Oranjes, vind ik het wel ongepast om de ander de wet voor te schrijven wbt deze bijzaak. Met kerst draait het om de geboorte van Jezus , dat hij in alle nederigheid hier naartoe kwam om uiteindelijk aan het kruis te sterven en zo voor onze zonden te sterven. Als dat de essentie van kerst is, dan maakt die kerstgroet mijns inziens weinig uit. Ik stuur vaak ook kaarten met 'fijne feestdagen' ipv gezegende kerstdagen of iets in die trant. Voor mij is het een vanzelfsprekendheid dat ik iedereen de zegen toewens. Onze dominee zei het onlangs zo mooi: Evangeliseer, desnoods met woorden.

En ik moet zeggen dat ik echt geschrokken ben van enkele reacties die ik heb verwijderd. D3 meiden vergelijken met ikweetnietwat vanwege hun pose. Laten we vooral de vredige en blijde sfeer van kerst vasthouden. En dat betekent niet dat je laaiend enthousiast hoeft te zijn, maar respect moet wel de boventoon voeren.

afbeelding van Molly

Molly

vrijdag 27 dec 2019 - 10:10

Mooie gezegd Josine.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 27 dec 2019 - 09:19

Een sneeuw tafereel met goudgedrukte letters verstuur ik ook niet hoor, en ik kan genieten van kerstgroeten met een gezinsfoto !!
Maar deze foto vind ik zo niet passend, dat.ik het hierbij maar laat .

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

vrijdag 27 dec 2019 - 09:40

Toen ik de fotogroet zag dacht ik meteen, die foto zal voor hun een belangrijke mijlpaal vertegenwoordigen van het afgelopen jaar.....met die gedachte vind ik het een prima passende foto. Heel persoonlijk juist.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 27 dec 2019 - 08:32

Ik ben het helemaal met je eens Josine! Bedankt voor jouw uitgebreide reactie.

afbeelding van Jacolien

Jacolien

vrijdag 27 dec 2019 - 13:03

Wat een verdrietig bericht inderdaad!
Zo sneu voor de drie meiden om zo jong hun vader al te moeten missen...

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 25 dec 2019 - 23:11

Goede speech van onze koning
en mooie hal

Kerstkaart van ons koningspaar is zelden bijzonder, ook dit jaar springt ie er niet uit.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 26 dec 2019 - 12:30

Ik vraag me ook af wat ze met deze kaart willen uitstralen. Wat mij betreft slaan ze hiermee met de als kerstkaart bedoelde plaatsing de plank echt wel mis. Ik vind het eerlijk gezegd heel raar. Maar dat is mijn mening. Verder laat ik het hierbij.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 25 dec 2019 - 20:28

De foto's van Victoria en Carl Philip met hun gezin vind ik het mooist, het meest "kerstig"

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 25 dec 2019 - 03:48

Zeer teleurstellend dat je zo.n foto uitgeeft als kerstkaart .

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 26 dec 2019 - 04:46

Met je eens. Ik vind het zelfs wat narcistisch..En beledigend.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 26 dec 2019 - 11:29

Narcistisch? Dan is elke foto als kerstkaart toch narcistisch? Beledigend? Ik voel me totaal niet beledigd, kop op Maxi...het gaat om een kerstkaart.

Neemt niet weg dat ik liever een nieuwe foto van het gezin had gezien.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 26 dec 2019 - 09:35

Narcistisch gaat mij wat ver, maar hoe leuk is het om ons te verrassen met een gezellige nieuwe sfeer foto ?
Er staan bij alle activiteiten zoveel mensen die een glimp op willen vangen van ons koningspaar, die soms urenlang wachten, zoveel trouwe aanhangers, en dan met deze
gelegenheid met een oude foto op de proppen komen vind ik eigenlijk kwetsend .
En ik zal wel kritiek krijgen, maar voor mij mogen ze ook eerlijk ervoor uitkomen dat ze Christenen zijn , en de betekenis van Kerst heel goed weten. Maar deze foto heeft misschien wel privé maar ons totaal niets te zeggen .

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 26 dec 2019 - 12:40

Nee hoor; helemaal geen kritiek wat mij betreft. Het valt mij echt tegen dat ze geen foto plaatsen die de essentie van kerst, nl de herdenking van de geboorte van Jezus en waar Hij voor kwam, weergeeft. Willen ze neutraliteit uitstralen wat geloof betreft?
Willen of durven ze niet uitkomen voor geloofsopvattingen? Ik weet niet hoe ze hier privé instaan, maar 'het Huis van Oranje' had altijd die drieslag: God, Nederland en Oranje. Ik ervaar (uiterlijk tenminste) sinds koning WA steeds meer een neutraliteit wat dat betreft. Dat geeft mij wel bedenkingen. En de geplaatste foto draagt daar voor mij zeker aan bij als je denkt dat met Kerst aan de Nederlanders te kunnen tonen. Wat Elisah zegt: eigenlijk wel wat kwetsend.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 26 dec 2019 - 13:13

Ik ben het zoooo met je eens, zijn ze nu echt zo bang om uit te komen voor hun geloof?
Nu met deze foto, kerst toespraak, aankleding in hal, niets gezien of gehoord wat met het kerstfeest heeft te maken, eigenlijk is het triest.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 26 dec 2019 - 18:33

Mee eens; ik vind het ook triest en voel me er ongemakkelijk bij.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 26 dec 2019 - 21:27

Ik ben het eens met het voorgaande wat betreft de foto: ik had het leuker en passender gevonden als die nieuw was en een kerst uitstraling had gehad. Toch leuker om het volk een fijne kerst te wensen met een kerstig plaatje.
De opmerkingen tav geloof begrijp ik niet zo goed: een foto voor een kerstboom (zoals bij de andere royals) heeft toch ook niets met geloof te maken?
De neutraliteit begrijp ik overigens goed: WA is koning van alle Nederlanders en of we dat nou leuk vinden of niet: niet iedereen gelooft (hetzelfde). Dus ik vind dat juist wèl passend.

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 28 dec 2019 - 10:46

Ook als je gelooft in God kan je neutraal staan ten opzichte van alle Nederlanders en er voor alle Nederlanders zijn als
koning(spaar).. Als ik de koningshuizen in Spanje, Engeland, België, Zweden, enz objectief beschouw denk ik dat zij hierin wel een voorbeeld laten zien hoe e.e.a. samen kan gaan.
Verder laat ik het hierbij omdat het punt een discussie kan oproepen die ik helemaal niet voorsta.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 24 dec 2019 - 23:31

Iedereen Gezegende Kerstdagen gewenst!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 24 dec 2019 - 23:31

Het lijkt me niet dat dit de volledige kerstkaart is, maar meer de foto die ze op hun kerstkaart hebben staan?

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 24 dec 2019 - 23:54

Twor, ook als dat zo zou zijn dan dan krijgt de gewone burger ;) dat in ieder geval niet te zien.

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 25 dec 2019 - 10:08

Hun kerstwens staat toch in het bericht bij de foto? ;-)

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 24 dec 2019 - 10:11

Net de kerstkaart van ons Koninklijk gezin gezien! In Spaanse kleding!!
Bijzonder hoor, weet nog niet goed wat ik er van vindt

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 24 dec 2019 - 12:07

Nou, ik vind dit niks. Meer een kiekje voor hun eigen fotoalbum, maar niet om te delen met anderen.
Wellicht komt er nog iets anders, maar ik verwacht dit niet.

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 24 dec 2019 - 10:16

Waar heb je die gezien?

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 24 dec 2019 - 11:01

Vind het zo ontzettend flauw deze Spaanse foto die we al honderd keer gezien hebben. Sorry maar het is echt zo van: we hebben nog een foto die wel leuk, doe die maar voor t volk, geen tijd besteden aan een nieuwe. Nee niet leuk dit. Hoop dat er nog een echte foto komt.

afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 23 dec 2019 - 11:01

Als alle kinderen op aarde, hand in hand tezamen gaan. Krijgt het leven veel meer waarde, breekt eind'lijk de vrede aan.
Allen goede Kerstdagen gewenst, en een Voorspoedig 2020!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 25 dec 2019 - 10:42

@Maria04 : begint het tweede en laatste couplet van dit lied niet met: Als alle mensen op aarde, hand in hand tezamen gaan. krijgt het Leven veel meer waarde, breekt eind’lijk de vrede aan. ;-)
Ik wens iedereen fijne Kerstdagen en gezond 2020!

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 22 dec 2019 - 19:59

Waar blijft onze Koninklijke Kerstkaart? Nog 3 dagen....

afbeelding van Doro

Doro

zondag 22 dec 2019 - 11:38

Als ik Victoria zo zie, denk ik dat komend jaar wel eens de abdicatie daar zal zijn. Ze is er klaar voor, dat straalt ze uit.

afbeelding van Anouk

Anouk

zondag 22 dec 2019 - 14:21

Dat is ze zeker, maar ik denk dat de Scandinavische royals het voorbeeld van the Queen blijven volgen. Margrethe heeft dat ook al meerdere malen gezegd en Frederik en Mary zijn ook klaar voor het koningschap. Mits ik tekenen van Carl Gustav en Sylvia heb gemist, dat er een abdicatie aan zit te komen ;-) :-p

afbeelding van gambetta

gambetta

zondag 22 dec 2019 - 17:02

Het zou goed zijn als er voor het koningschap een leeftijd is dat ze af moeten treden ten gunste van de troonopvolgers.
Ze kunnen het eigenlijk niet maken vind ik zo lang aan het roer te blijven en de opvolgers te laten wachten. Als ze dan persé zo lang door willen gaan, lijkt tussen de 75 en 80 jaar mij een goede leeftijd het stokje over te dragen.

afbeelding van Els

Els

zondag 22 dec 2019 - 17:38

Goed idee, een verplichte abdicatie op hoge leeftijd. Beatrix heeft het goede voorbeeld gegeven om op tijd het stokje aan de jongere generatie over te geven. Zo kan ze zelf ook nog wat van haar vrije tijd genieten.
Met name Charles zou nog lang kunnen wachten tot zijn moeder overlijdt, de Queen-mother werd ook 101 jaar oud. Gelukkig krijgt hij nu zij 93!! is enkele taken van haar om over te nemen als regent. Maar 1-2-3-4, wat duurt het wachten lang!!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 22 dec 2019 - 20:28

Ja je hebt gelijk hoor @ Els af en toe vind ik het gewoon sneu voor Charles. Er gebeurt momenteel nogal wat in Engeland; Andrew ligt zwaar onder vuur maar ook Harry en Meghan, als ik de vele , vele reacties lees in de Engelse kranten komt toch duidelijk naar voren dat ze een ferme “padre des familias” missen. En wat zou het niet heerlijk zijn voor de Scandinavische koninklijke hoogheden om het stokje door te geven zodat ze inderdaad heerlijk kunnen gaan genieten! Wat geeft onze prinses Beatrix een fantastische voorbeeld hierin! Trots op haar! koning Harald is ook ziekelijk, en het Zweedse paar ach wat zouden ze nog heerlijk van alles kunnen genieten en wellicht nog wat officiële taken daarnaast kunnen doen.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 18 dec 2019 - 11:22

Heeft onze koningin al Kerstreces ?
Het is zooooooo stil.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 18 dec 2019 - 14:50

Voor ons lijkt het stil, omdat wij haar niet zien. Wij weten natuurlijk niet wat er achter de schermen gebeurt.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 18 dec 2019 - 14:34

Ze is vandaag nog present in Zwolle. In de zwarte lovertjesjurk gedragen in Duitsland, met práchtige losse haren.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 18 dec 2019 - 12:23

Dat merkte ik elders ook al op. Sinds 4 december helemaal niets meer. Luxe hoor.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

woensdag 18 dec 2019 - 16:47

Dan ga je er vanuit dat present zijn en handjes schudden het enige werk is dat Maxima verricht. Dat vind ik nogal kortzichtig.....

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 22 dec 2019 - 19:59

Tja, dat is jouw invulling, ik heb dat absoluut niet gezegd. Wat niet wegneemt dat er erg weinig activiteit te zien was deze maand.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?