Koningin Máxima draagt steeds vaker Dutch Design. Een mooie aanleiding om te starten met een serie over ontwerpers van eigen bodem. Dit keer: hoedenontwerpster Myra van de Korput.

Wie is Myra van de Korput? 
Sinds het jaar 1999 houdt Myra zich intensief bezig met het ontwerpen van hoeden. Zij heeft kennis opgedaan in binnen- en buitenland en inmiddels diverse prijzen gewonnen met haar hoeden. Zij werkt regelmatig mee aan modeshows, bruidsshows, hoedenshows, kunstroutes en exposities in musea en luxe modezaken. Haar ontwerpen zijn o.a. te zien op Prinsjesdag, Royal Ascot, internationale wedstrijden en in publicaties in Nederlandse en Engelse tijdschriften. Sinds 2007 heeft ze haar eigen atelier in Barendrecht bij Rotterdam, waar ze haar hoeden ontwerpt en verkoopt. Hier worden ook de lessen en workshops hoeden maken gegeven aan cursisten en mode-studenten.

Waarom Myra van de Korput?
Het is geen geheim dat koningin Máxima dol is op half-bretons: hoeden met een halfopgeslagen rand. Myra van de Korput heeft in haar collectie het model 'Queen' dat hier uitstekend bij past. In tegenstelling tot Máxima's hoeden met opgeslagen randen heeft het ontwerp van Myra een asymmetrische bol, waardoor de hoed maar op een manier te dragen is. Toch heeft dit ook een groot voordeel, want mooi opgestoken kapsels komen zo extra goed tot hun recht. 

Ook Myra's petrolkleurige fedora zou ik graag eens bij Máxima zien. In de afgelopen jaren heeft Máxima meermaals een fedora gedragen, maar door de kleur zou deze hoed een mooie aanvulling op Máxima's collectie zijn. 

Cocktailhoedjes zijn ook altijd in trek bij Máxima. Dit bruine exemplaar met uitbundige garnering zou uitstekend passen bij Máxima's hoedensmaak. 

En last but not least wil ik jullie deze moderne interpretatie van de pillbox laten zien. Randloze hoeden zijn geliefd bij fotografen en fotograferende fans, dus een ideale hoed voor een gelegenheid met veel publiek en media. 

Waar vind je Myra?
Designhoeden Myra
Dorpsstraat 189A
2992 AA Barendrecht
www.designhoeden.nl 

Foto's met dank aan Piet Radder
De kapsels op de foto's zijn gerealiseerd door Sjiek Haar. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 07 jan 2017 - 13:22

En dan nog, Maxima is niet de enige "Queen" op aarde, de ontwerpster mag haar collectie noemen hoe ze wil, ik snap je werkelijk niet! Jemig zeg, wat een simpele kennismaking teweeg kan brengen! Enne.... lachen is gezond!!

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 07 jan 2017 - 11:39

Ik zie geen Maxima lookalike op de foto's. Wel mooie hoeden, draagbaar.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 07 jan 2017 - 12:44

[email protected] Ik dus ook niet! We worden hier simpelweg voorgesteld aan een hoedenontwerpster, ik begrijp de opschudding/commotie werkelijk niet!

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 07 jan 2017 - 13:58

Welke opschudding/commotie?

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

zaterdag 07 jan 2017 - 13:10

Hahaha hier moet ik wel heel erg om lachen! Hopelijk kun je dan wel goed begrijpend lezen, want de hoed draagt zelfs de weinig verhullende naam 'Queen'.

Nou ik ga maar even weg hier.

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 07 jan 2017 - 16:22

niet doen MrQQQU (weggaan), het levert niets op en ik weet zeker dat er hier mensen zijn die je commentaren graag lezen, ik in ieder geval wel.

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 07 jan 2017 - 11:00

Mooie hoeden, behalve dat bruine gedrochtje. Maar ze zijn niet echt vernieuwend natuurlijk. Maar ach, waarom Belgische hoedjes dragen als je ze ook in Nederland kunt kopen.
Overigens ben ik het niet met je stelling eens Josine, dat Maxima steeds vaker Dutch design draagt. Dat doet ze maar mondjesmaat. Volgens mij draagt ze steeds vaker Natan design. Misschien iets voor een logje om dat uit te zoeken?(makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 07 jan 2017 - 11:41

Haar aandeel Nederlandse mode was dit jaar groter dan ooit. Vorig jaar 76% Natan en dit jaar iets van 65 procent. In 2009 droeg ze hooguit 2x per jaar Dutch Design, dit jaar veel vaker.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 07 jan 2017 - 11:58

17 keer in 2016, 18 keer in 2015 (maar lager aandeel), 13 keer in 2014, 10 keer in 2013, 5 keer in 2012, 8 keer in 2011. 2011 was een machtig druk jaar, dus percentage was opnieuw lager. Van voorgaande jaren heb ik nog geen jaaroverzicht compleet, maar ze halen bij lange na de 17 of 18 keer niet.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 06 jan 2017 - 18:55

Het zijn mooie hoeden maar ze zouden niet echt iets toevoegen aan Maxima's collectie. Al deze modellen heeft zij immers al in overvloed...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 06 jan 2017 - 23:01

Bestaat er überhaupt een hoed die nog wat toevoegt, haha. Met 200 exemplaren is er altijd wel wat passends te vinden ;)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 06 jan 2017 - 21:37

Wie weet, ik hoop dat MrQQQU zelf nog met een uitleg komt!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 07 jan 2017 - 08:46

MrQQQU heeft gereageerd, maar ik heb de reactie verwijderd omdat hij niet in overeenstemming met de forumregels was :) Natuurlijk hoeft niemand een bepaalde ontwerper uit deze serie leuk/goed te vinden, maar ik wil jullie wel met klem vragen respectvol te reageren. BvD :)

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

zaterdag 07 jan 2017 - 10:02

Jammer hoor.

Ik vind het weinig respectvol jegens de (hair) designers van Maxima, dat Myra van de Korput dat beeld kopieert. In dit geval gaat wat mij betreft de vlieger op van dat je respect moet verdienen.

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 07 jan 2017 - 11:51

Ik krijg door de foto's inderdaad het gevoel dat Myra van de Korput wel heel erg graag hoeden voor Maxima zou willen ontwerpen. Daar zal ze overigens niet de enige in zijn. Wel jammer dat ze dan kopieert in plaats van zich bij haar eigen stijl te houden.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

vrijdag 06 jan 2017 - 17:23

Ik vind het maar een beetje treurig kopiëren van Maxima. Een beetje designer kiest een eigen stijl.

afbeelding van zara

zara

zaterdag 07 jan 2017 - 13:57

Ik ben het wel met je eens MrQQQU dat de foto's bovenaan deze log niet de meest sprekende voorbeelden van de originaliteit van Van de Korput zijn, want ze lijken inderdaad wel erg veel op wat Máxima normaal gesproken draagt. Maar op de website http://designhoeden.nl/hoeden-large/ staan toch wel een paar prachtige exemplaren. Het is echt wel de moeite waard om er even op rond te kijken. Vooral die witte met de parels en die met de oranjetinten zouden Máxima prachtig staan!

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 07 jan 2017 - 15:23

Het zal vast aan de keuze van de foto's gelegen hebben, want op haar site zag ik dankzij de link van Zara werkelijk prachtige hoeden. Dus, advies vooral aan MrQQQU, ga daar kijken en herzie, net als ik, je mening over Myra van de Korput.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 06 jan 2017 - 23:00

Dat ben ik niet met je eens. Deze hoed wordt immers niet alleen door Maxima gedragen. We zien hem -met chignon- ook bij Mathilde, Catherine, Mary en nog heel wat andere royals. Máximas hoeden met opgeslagen rand zijn bovendien ook niet van een en dezelfde ontwerper:)

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 07 jan 2017 - 11:18

Juist daarom was het leuker geweest wanneer de hoeden alleen op een standaard gefotografeerd waren. In dat geval konden we de hoed op zich bewonderen en niet direct aan Maxima koppelen.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

zaterdag 07 jan 2017 - 13:16

Het is juist wel de bedoeling om het aan Maxima te koppelen. Daar is kennelijk een commerciële markt voor. Net als andere imitatie artikelen van designers wereldwijd. Ik zou het dan alleen niet willen bestempelen als dutch design maar gewoon ontwerper Fabienne Delvign de credits geven. Het is Belgisch Design! Ben alleen even kwijt of het haar ook Belgisch Design is? ;-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 07 jan 2017 - 13:37

Nee, queen mum droeg dit type hoed al ;)

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 06 jan 2017 - 21:31

Inderdaad, het is erg jammer dat ze zelfs een Maxima look-a-like gebruikt om haar ontwerpen te tonen.
Die ontwerpen moeten voor zichzelf spreken en hebben daar geen nep-Maxima voor nodig.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 06 jan 2017 - 15:43

Wat een leuke nieuwe rubriek en super dat je deze Dutch designers in de spotlights zet! Van mij mag Máxima voor een feodora of cocktailhoedje gaan, de andere ontwerpen vind ik minder mooi.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 06 jan 2017 - 14:31

Geweldig!
Van mij mag Maxima inderdaad bij haar gaan shoppen!! Mooie hoeden hoor!

afbeelding van Sanne

Sanne

vrijdag 06 jan 2017 - 14:18

Wat een leuke nieuwe serie én wat een leuke hoeden! Lijkt me een top plan als de koningin hier eens zou gaan shoppen :)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 06 jan 2017 - 12:52

Mooie blog! Wat een prachtige hoofddeksels maakt deze ontwerpster, de hoeden met een halfopgeslagen rand vind ik Maxima zo mooi staan!

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

vrijdag 06 jan 2017 - 12:31

Leuk! Ik heb een aantal lessen gevolgd bij Myra en ze maakt inderdaad de meest fantastische hoeden. Het is trouwens Myra van de Korput

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?