Tijdens de premiere van de film Wit Licht in 2008 zagen we Máxima met een prachtige donkergroene avondjurk. Ook tijdens het staatsbezoek aan Duitsland in 2011 en het staatsbezoek van Brazilie aan Nederland in 2008 zagen we Máxima opnieuw met de jurk. Lang bleef onbekend wie de ontwerper was van de jurk, maar dankzij een oplettende bezoeker van deze website is het nu eindelijk bekend; Máxima ging voor de creatie langs bij Valentino! In 2007-2008 maakte Valentino tientallen jurken met de opvallende plooi aan de voorkant, die begint bij het decolleté. In tegenstelling tot bij de andere jurken werd Máxima's decolleté wat kuiser gemaakt, zodat het ontwerp ook voor de prinses een geschikt was. Ik ben erg enthousiast over de jurk en ik ben heel benieuwd of we hem in de toekomst nog zullen zien. Ik hoop van wel! 

Máxima tijdens premiere Wit Licht:

Tijdens het bezoek aan Duitsland:

De opvallende plooi:

Staatsbezoek Brazilie, 2008:

Soortgelijke jurk op de paspop:

Foto's met dank aan DPP & Valentino

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 28 jul 2013 - 10:40

Toevallig kwam ik vandaag een foto tegen van een jonge koningin Paola met net zo'n mooie groene jurk en opgestoken haar als Máxima draagt. http://obnoxioushalcyondays.blogspot.nl/2011/08/paola-dolce-paola-3.html
Zou de sixties look van Paola, Máxima inspireren? Ook de tulbandhoeden, mantelpakken en opgestoken haar zie je bij Paola in haar jonge jaren terug. Ik vind het een geweldige koninklijk imago!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 12 apr 2021 - 22:53

Via 'Valentino' en de zoekfunctie kom ik hierop terecht : ja, Máxima's verrukkelijke groene strapless jurk van Valentino gelijkt tot in de details wonderwel op die al even schitterende van 'la dolce Paola' uit de jaren '60 (zie die site; designer ??) : een ...'evergreen' dus ! Die groene strapless jurk van (toen nog Prinses) Paola was indertijd aan het Belgische hof wel een bijzonder gewaagde, maar heel 'verfrissende' nieuwigheid ! O ja, Paola was echt de 'Máxima van die tijd' ! Ze droeg er ook altijd bijzonder jeugdige, chique kapsels bij, en vaak ook nog uiterst elegante lange handschoenen ! (Maar vergeten we niet dat strapless+lange handschoenen ook een waarmerk van de jonge Beatrix was ! )

afbeelding van Christa

Christa

zondag 28 jul 2013 - 17:19

Dat lijkt er wel op zo te zien! En deze stijl is eigenlijk altijd wel "in"! Kijk maar naar de stijl van Audrey Hepburn, Grace Kelly en Jackie Bouvier-Kennedy-Onassis. Tijdloos mooi en ook met een moderne twist altijd SUPER-elegant!
http://www.washingtonpost.com/rf/image_606w/2010-2019/WashingtonPost/201... ....Jacky hier met sigaret! ;-))
Overigens zie ik in jouw link, Anneke, nog veel meer tiara's en sieraden van het Belgische Koningshuis.....Jelka!!!!....kun je hierop ingaan?? Ik herken deze sieraden wel, maar de vraag is of ze nog in het bezit van Belgische Royals zijn!

afbeelding van Jelka

Jelka

zondag 28 jul 2013 - 17:24

Op de tweede foto draagt Paola één van haar diamanten kettingen als tiara.
Op de derde foto draagt Paola de Art Deco tiara, en Fabiola draagt de tiara die ze voor haar huwelijk cadeau kreeg van de Spaanse regering.
Op de vierde foto draagt Fabiola het diadeem der Negen Provinciën.
Op de laatste foto draagt Paola vermoedelijk ook een ketting als tiara, maar deze herken ik niet meteen.

Op de vraag of ze nog in het bezit zijn van deze sierraden: hoogst waarschijnlijk wel hé. De Diadeem had Mathilde aan op haar eerste officiële portret als koningin, dus vermoedelijk is die vanaf nu in haar bezit. De andere juwelen/tiara's zijn denk ik nog steeds eigendom van Paola/Fabiola, tot zij beslissen ze aan een ander door te geven.

afbeelding van Christa

Christa

zondag 28 jul 2013 - 19:19

Dank je wel Jelka, voor de info!!

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 23 jul 2013 - 16:09

Ik vind het een hele mooie jurk. Vooral de kleur, maar ik houd niet echt van strapless jurken bij prinsessen. Had hem liever wat hoger gesloten gezien.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 23 jul 2013 - 13:22

De jurk staat haar prachtig, zeker met opgestoken haar.

afbeelding van Manon74

Manon74

maandag 22 jul 2013 - 23:30

Helemaal top en compleet! Met name de wijze waarop ze de japon de 2e en 3e keer droeg met de accessoires en haardracht, top! De kleur staat haar echt prachtig; staat hoog in mijn favoriete avondjaponnen van Maxima.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

maandag 22 jul 2013 - 22:49

Maxima draagt hier een hele mooie straplass jurk die ik ook graag eens in het rood wil zien bij Maxima.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 28 jul 2013 - 10:40

Top jurk! Het blijft een koninklijk plaatje als ze deze draagt.
Groen is echt haar kleur. En al zijn er jurken die ik nog liever dan deze terug zou zien: jammer als deze in de kast blijft!

afbeelding van RoyalJuus

RoyalJuus

maandag 22 jul 2013 - 20:39

Ze heeft m.i. te weinig boezem voor strapless jurken of ze moet een betere pasvorm danwel cups aangemeten krijgen (en dat dat werkt heeft haar avondjurk huwelijk Luxemburg bewezen! )...

afbeelding van Germaine

Germaine

maandag 22 jul 2013 - 20:58

Het is een van haar beste jurken en staat haar ook erg goed. Deze jurk is juist veel geschikter voor een vrouw met kleinere boezem. Met een grotere boezem komt zo'n jurk niet tot zijn recht en wordt het al snel ordinair. Waarom denk je dat de internationale couturiers zulke -ook van boven- slanke modellen gebruiken? Enkel omdat de couture kleding dan het beste tot zijn recht komt!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 23 jul 2013 - 13:25

Helemaal mee eens. Vond de avondjurk van J. T. die ze in Luxemburg droeg erg mooi maar het tonen van een boezem hoort niet bij een prinses. Laat dat maar over aan de Hollywoodsterren die het van hun boezem moeten hebben.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

maandag 22 jul 2013 - 20:25

Ik vind hem werkelijk prachtig!!! Hele mooie kleur, prachtig model! Leuk om te zien hoe anders hij steeds is met de verschillende kapsels.
Op zich is het prima om deze jurk nog eens te dragen, maar ze heeft nog zoveel andere ontwerpen die ze minder vaak dan deze jurk gedragen heeft, dus die moeten voorrang krijgen vind ik...

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 22 jul 2013 - 20:14

Bijzonder mooie japon! Staat haar ook geweldig.Had hem bij haar ook eens graag in het rood gezien.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?