Hoeveel oorbellen heeft koningin Máxima eigenlijk? Als je alleen haar parels al bekijkt, wordt het wel duidelijk dat een simpel optelsommetje niet mogelijk is. 1+1 is aan het hof geen 2. 

Laten we beginnen bij het begin. In januari 2002, vlak voor haar grote dag, werd Máxima gespot met een witte oorhanger van witte parels en diamant (2).  Het bleek een demontabele set te zijn, die zowel vereenvoudigd (1) als uitgebreid (3) kon worden. 

Niet veel later werd duidelijk dat de witte parels ook vervangen konden worden door grijze tahiti-parels. Misschien vind je nummer (6) en nummer (7) heel sterk op elkaar lijken, maar vergis je niet: nummer (6) heeft een ronde parels als hanger, nummer (7) een peervormige. 

Het diamanten schakelstuk van oorbel (3) kon eveneens worden gecombineerd met de grijze parels. Links zie je de peervormige parel als hanger, rechts de ronde. 

Bleef het daarbij? Welnee. In oktober 2015 werd Máxima voor het eerst gespot met goudkleurige parels en die konden dus ook verwerkt worden in bovenstaande set. Ik vermoed dat de koningin 'maar' twee goudkleurige glimmers heeft, want dit zijn alle combinaties die we tot nu toe hebben gezien. Zodra de steker een hanger wordt, komt er dus nog een tweede kleur bij kijken. De combinatie wit-grijs (14) is eveneens opgedoken. 

Historische parels worden ook wel uit de kluis gehaald om te mixen en matchen. Aan de ronde parelsteker met diamant, voor het eerst gedragen in maart 2013, heeft de koningin inmiddels verschillende koninklijke parels gehangen. Zo loopt de teller snel op. 

De hanger van nummer nummer 16 hangt ook aan de oorstekers van nummer 18. De hangers van nummer 19 en 20 komen ook overeen, maar zijn dus anders dan 16 en 18.  Over nummer 21 twijfel ik nog, nummer 22 is sowieso anders van vorm. 

Oke, nu duiken we nog even dieper in de materie. Zit je er klaar voor? Qua diamanten oorstekers komen 20 en 22 overeen. Máxima heeft ze niet zelf aangeschaft, want we hebben het hier over een onderdeel van de robijnen Mellerio-parure.

Goed, door met de parels. Bij nummer 23 zie je een historische diamant als steker en de hanger van nummer 16 en 18. Bij nummer 24 zie je diamanten clips uit de Oranjekluis met de hanger van 19 en 20. Nummer 25 oogt als een nieuwe combinatie met de hanger van 22, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Nummer 26 is een combinatie die ik niet herken uit de kluis, dus wellicht is het ook wel costume jewelry. 

Deze beauties komen wel uit Máxima's eigen kluis. Links haar ananassen met een parel als kern. Daarnaast haar oorstekers van Scully & Scully. Materialen: 18 karaats goud, peridot en twee barokvormige parels. Rechts zijn parelmoerkleurige hangers van BerNice à €45,95. 

Vintage kan Máxima zo af en toe ook wel waarderen. Links Zeeuwse streeksieraden, rechts een ontwerp van Fahoma. 

Bij het Franse sieradenlabel Gripoix kocht Máxima pareloorbellen in de vorm van een bloem. Rechts zie je de glazen variant. 

Nummer 34 oogt als een klassiek paar, wellicht uit de koninklijke kluis? Nummer 35 betreft een samenstelling tussen de diamanten oorstekers van de set met vuuropalen (zal hier binnenkort over bloggen) en een grijze parel. Een kwestie van mixen en matchen dus. Simpele parels zoals nummer 36 heb je als royal nooit teveel. 

Oorbellen uit de beginperiode: 37,38,39 en 40. 

En last but not least nog een toevoeging van Maison van Belle. 

Goed, dit zijn ze dus alle 41. Maar zie 41 niet als een heel veelzeggend getal, want veel komt neer op mixen en matchen. Zou Máxima haar sieradenkluis willen opruimen, dan hou ik me aanbevolen voor de nummers 3 en 21. Jij?

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 15 jan 2022 - 18:45

Wat een super mooi overzicht.
Parels, echt prachtig. En vooral de combinaties die Máxima ermee weet te maken. Heel speciaal in combinatie met diamant. De gouden parels mag ze van mij echt veel vaker dragen.
Behalve 15 t/m 17, bij Máxima favoriet maar ik vind ze zo niet bij haar passen.
27 en 28 vind ik heel bijzonder. Ik kijk uit naar nog veel meer mooie combinaties.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

zaterdag 15 jan 2022 - 08:20

Dank je wel, Josine! Wat een prachtige en geweldige overzicht. Hier heb ik altijd meer over willen weten.
En ik kijk enorm uit naar het logje over de Vuuropalen die prinses Beatrix veel draagt.
Echt heel erg genoten van dit logje:)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 15 jan 2022 - 00:46

Wat een superprachtig overzicht, dankjewel Josine - Pearls are a Queen's best friend !! (En : ik mis BB vreselijk !).

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 15 jan 2022 - 18:34

En ook de mijne, Trixedo! Ik heet niet voor niets Margreet (Margaretha), wat “parel” betekent!
Josine, een schitterend overzicht, echt genieten!
O ja, doet u mij maar de nummers 2, 16 en 21 (ik houd me in…).

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 15 jan 2022 - 18:58

...ja, Margreet, en nog te bedenken dat in Denemarken probleemloos ook ... een koets (!) wordt gebruikt bij bepaalde gelegenheden, waarin de 'Dronning' (= Koningin) graag plaatsneemt - maar wellicht staan daar geen aanstootgevende scènes op ! Stonden die niet op de " gouden Amsterdamse", dan was er ook hier geen vuiltje aan de lucht !

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 15 jan 2022 - 16:39

Nog even geduld Trixedo:
Het vernieuwde Blauw Bloed is vanaf vrijdag 28 januari 2022 wekelijks on demand te zien via NPO Start en om 16.40 uur op NPO 1.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 17 jan 2022 - 10:52

Ik heb de eerste uitnodiging van Blauw Bloed 2.0 binnen. Binnenkort op de buis!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 15 jan 2022 - 19:02

Mooi, Siobhan (mooie Ierse naam) , dank voor deze opluchtende mededeling !

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 14 jan 2022 - 22:43

Wow wat een combinaties! Zo leuk!
Die donkere parels, zo bijzonder!
En wat is Maxima toch een beauty in zo n verzorgde look.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 14 jan 2022 - 19:18

Josine, super leuk overzicht weer, dank je wel!
Ik ben dol op parels, dus wat mij betreft kun je die nooit genoeg hebben. Ze worden ook heel mooi gecombineerd met alles wat uit de Koninklijke kluis komt.

afbeelding van Maria48

Maria48

vrijdag 14 jan 2022 - 14:24

Schitterend!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 14 jan 2022 - 10:50

Ik ben dol op parels, ze staan erg stijlvol. Ik vind wel de meer statement exemplaren het beste bij Maxima passen, door het formaat en/of de kleuren, dat kan ze zo goed hebben. Zoals nummer 15, 27, 28. 30-33.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?