Koningin Máxima zag er gisteren prachtig uit, maar toch klonk er ook kritiek. De koningin zou meer Dutch Design moeten dragen. Een Nederlands visitekaartje in een buitenlandse verpakking ;) Gelukkig maakt Máxima dat vandaag goed, want tijdens de tweede dag van het werkbezoek aan Beieren draagt de koningin een mantel van Claes Iversen. 

De grijze mantel uit de "8-pieces" collectie is gemaakt in een double face. Het is hand geborduurd met kristallen, pailleten, ijzeren schroeven, bouten, moertjes en plexiglas elementen. De collectie is een ode aan de oude couture, ambacht en vakmanschap. De combinatie van couture silhouetten met moderne materialen en bewerkingen, maakt de collectie toch heel modern. Door toevoeging van constructieve ijzerwaren elementen wordt een referentie gemaakt naar het belang dat Claes Iversen hecht aan constructie en vakmanschap.

Op social media is inmiddels ophef ontstaan over een zogenaamd hakenkruis op het achterpand van de mantel. Een kruis, gemaakt van haakschroeven, zou met veel fantasie een hakenkruis kunnen zijn, maar wat mij betreft is het zoeken naar problemen en schandalen die er niet zijn.

 

En dan nog iets anders: op foto's van Getty is te zien dat een saffieren pendant van Máxima's oorhangers aan het begin van de dag ontbreekt. Later op de dag hangt hij er weer aan, maar blijkbaar is er bij het monteren toch iets mis gegaan.


Foto: Rick Evers 

- advertentie -

 

Prachtige pumps:

 

Máxima met de mantel in Denemarken:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 16 apr 2016 - 22:15

Werkelijk, wat een all time low voor de pers. Alsof CI een seconde van plan is geweest hakenkruizen op een jas te naaien. Het zijn ornamenten: kruizen, sterren, geometrie. Te zielig voor woorden. Echt.

afbeelding van Sofia

Sofia

zaterdag 16 apr 2016 - 00:13

Och nee... die zien we dus nooit meer terug!

afbeelding van edelsmid

edelsmid

vrijdag 15 apr 2016 - 22:19

Het lijkt soms of Nederland, uitgezonderd Jan Tamineau, geen goede ontwerpers heeft, zowel van kleding, sieraden, tassen en schoenen. En die hebben we wel degelijk! Zou het voor de handel niet een goed idee zijn dat koningin Maxima deze kleding en accessoires draagt als ze op staatsbezoek is? Het Nederlandse volk betaalt immers deze outfit en dan mogen ook wel eens de fantastische Nederlandse ontwerpers een graantje meepikken en voor het voetlicht worden gebracht. Waarom allemaal nepsieraden van Natan, terwijl er ook mooie sieraden van edelmetalen en echte edelstenen van Nederlandse topontwerpers te koop zijn. Een gemiste kans om te laten zien wat Nederland op dat gebied in huis heeft!

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 15 apr 2016 - 22:45

@Edelsmid: vanwaar je pleidooi? :P

Wat betreft kleding ben ik het niet geheel met je eens. Ik kan me goed voorstellen dat je, juist in zo'n hoge functie, graag kleding draagt waar je je prettig in voelt. En dat is toevallig een Belgische couturier. Dat is ook hele draagbare, toch zeer exclusieve mode.
Als ik kijk naar die gedrochten van Spijkers & Spijkers, als je die aan moet, ben je mooi de klos. Wil je veel gedragen worden door de royals, dan wordt toch echt verlangd dat je draagbare kleding maakt, geen zwaar geforceerde knutselwerkjes. Letizia van Spanje draagt volgens mij graag Hugo Boss, nou, dat is ook draagbare kleding. En dat lijkt me toch echt de maatstaf.

Als je ziet hoeveel openbare verplichtingen Maxima heeft, dan begrijp ik goed dat je bij je vertrouwde adres koopt. En ze vult de kleding van Natan aan met andere couturiers. Wat betreft de sieraden snap ik je pleidooi wel. Daar zou ze zeker Nederlandse stukken kunnen dragen omdat dat accessoires zijn.

afbeelding van edelsmid

edelsmid

vrijdag 15 apr 2016 - 22:58

Er zijn meer Nederlandse ontwerpers met mooie kleding, ik den k dan aan bv. Victor en Rolf, Cora Kemperman en er zijn er nog veel meer! Laatst was er een mooie tentoonstelling van (Nederlandse) ontwerpers in het Haags gemeentemuseum en ik heb mijn ogen uitgekeken naar de mooie ontwerpen. Prinses Catharine draagt in India en Buthan ook redelijk veel van Engelse ontwerpers. Prinses Beatrix droeg ook meestal van Nederlandse ontwerpers. Ik begrijp best dat je een bepaalde kledingstijl hebt, maar draag in het buitenland iets Nederlands. Help die branche ook een beetje.

afbeelding van Jannie

Jannie

zaterdag 16 apr 2016 - 14:44

Misschien als Maxima een echte Nederlandse was dat ze dan toch meer moeite zou doen om kleding en accessoires van Nederlandse ontwerpers te dragen? Klinkt misschien absurd hoor, mja, ze is tenslotte toch een Argentijnse vrouw die niet van nature een band met ons land (en wellicht met onze kledingstijl ;-)) heeft.
Vandaag las ik overigens op NOS.nl: http://nos.nl/artikel/2099487-willem-alexander-is-van-duitsen-bloed.html. In de stamboom van de Oranjes trouwde geen enkele koning of koningin met een Nederlandse man of vrouw. Dat had ik me eigenlijk nog nooit gerealiseerd.

afbeelding van Jannie

Jannie

vrijdag 15 apr 2016 - 21:02

Los van de vraag of al die ophef terecht is of niet, als je een van de belangrijkste posities van een land bekleedt, een land representeert, dan moet je vooraf heel goed nadenken wat je aandoet naar een staatsbezoek of werkbezoek. Je weet dat alles onder een vergrootglas ligt. En ze hoeven dat niet in hun uppie te verzinnen 's morgens voor de spiegel. Maxima en Willem-Alexander hebben voldoende personeel die meedenken bij de voorbereiding van alle bezoeken. Het is hun werk, ze worden er met z'n allen voor betaald.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 15 apr 2016 - 18:13

Ik zie dat het bezoek afgelopen is. Ja, nou, vervelend einde dan. Maar goed, dan maar naar huis en hopen dat het snel overwaait.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 15 apr 2016 - 12:06

Volgens mij gaan bij het standaard Nazi-hakenkruis de 'voetjes' van het kruis met de klok mee; deze gaan tegen de klok in, dus strikt genomen is het dan geen hakenkruis, toch? Maar echt slim vind ik het niet van Claes Iversen. De mantel op zich is razend knap gemaakt, dat kun je wel zien op alle detailfoto's. Ik kan eigenlijk niet goed bepalen of ik deze jas nu 'mooi' vind of niet. De jas wijkt qua vorm en details af van gangbare jassen, en daarvoor is ie misschien te sterk 'conceptueel'. Maar ik vind het model wel heel flatterend voor Máxima.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 15 apr 2016 - 11:56

Maxima moet gewoon even de mantel terugbrengen naar Iversen, dan kan hij de korte kant van de imbussleutels omdraaien en opnieuw vastzetten. Dan lijkt het met geen mogelijkheid meer op een hakenkruis, en kan iedereen tevreden zijn (mijns inziens). De mantel hoeft dan in ieder geval niet in de kliko.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 15 apr 2016 - 12:27

[email protected] Ik denk dat Maxima niets meer met deze mantel te maken wil hebben daar zit nu een smet op en dat is te begrijpen, laat ze haar moeder er maar blij mee maken!!

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 15 apr 2016 - 13:59

@Eftichia: ahahaha, maar dan krijgt haar moeder dezelfde problemen!

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 15 apr 2016 - 16:26

Lijkt me niet slim om deze jas door te schuiven naar de moeder.
Zodra de media daar lucht van krijgt is één plus één twee.
Deze jas is inmiddels te veel besmet, gewoon in de zak van Max.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 15 apr 2016 - 12:36

Dat denk ik ook, dat ze er niets meer mee te maken wil hebben, maar mijn opmerking was eigenlijk meer bedoeld als: misschien is het tijd voor een ander onderwerp. Maar als mensen er nog graag op willen reageren, voel je vrij hoor. t Is meer dat ik het onderwerp zelf spuugzat wordt, overal lees je dr over. Nou ja, zo als met de meeste stormen, zal deze ook wel weer overwaaien denk ik maar zo.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 15 apr 2016 - 10:14

Volgens mij hebben ze allemaal een klap van de wieken van de molen gehad. ik zie er dus eerder een molenwiek in.
Wat staat ons nog meer te wachten?

afbeelding van Gert

Gert

vrijdag 15 apr 2016 - 11:23

Ha ha! !!!! Mooie reactie!!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 15 apr 2016 - 10:09

Wat een enorm gezeur in de media over de "hakenkruizen" op haar mantel. Gewoon een sensatiebeluste journalist / krant die het blijkbaar nodig vond om dit tot voorpagina nieuws te maken. Natuurlijk volgt de rest van de media in wereld om nog meer olie op het vuur te gooien. Bah, bah. Maxima wordt in Duitsland op handen gedragen en nu dit! Ze zal nu, denk ik, best spijt hebben dat ze de mantel heeft gedragen. Maar daar sta je als koningin, die de beste bedoelingen heeft, toch niet bij stil dat de mooie applicaties op haar jas geassocieerd worden met hakenkruizen! Het bezoek aan Duitsland moet voor ons koningspaar hier door een bittere nasmaak hebben. Erg jammer dat deze prachtige mantel door stemmingmakerij, want dat is het gewoon, zo negatief in het nieuws is gekomen. Zal ze de jas ooit nog dragen? Ik verwacht van niet.

afbeelding van WA

WA

vrijdag 15 apr 2016 - 11:45

Helemaal mee eens!
Ik vind het ook allemaal wel heeeeeeeeel ver gezocht.
Straks krijgen we:
geen naaldhakken meer > moordlustig
geen rood > link naar bloed van slachtoffers
geen grijs/blauw/groen > kleur van uniformen

Waarom de jas uitgedaan is zullen we niet weten: te warm of door de ontstane commotie.
Als het laatste het geval is heeft ze juist gehandeld en daarmee aangegeven geen aanstoot te willen geven.

Nee, ik denk inderdaad dat we deze jas niet veel meer zullen zien. Maar hij staat bij iedereen intussen op het netvlies....

afbeelding van Els

Els

vrijdag 15 apr 2016 - 09:39

Het was me bij het staatsbezoek aan Denemarken al opgevallen dat de sluiting van de jas zo militaristisch, als legerjas, overkwam. In Denemarken denk je niet zo snel aan hakenkruizen, maar met het verleden van Duitsland in gedachten is de associatie toch wel veel treffender. Deze associatie is wel heel erg, zeker nu in Duitsland het neo-fascisme weer zo erg in opkomst is. Het zal nooit Maxima's bedoeling geweest zijn, maar verstandig om de jas 's middags uit te doen.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 14 apr 2016 - 23:08

Deze jas vind ik niet mooi door de vorm, te wijd naar mijn smaak. Het is wel een verzorgd geheel. Jammer van de ophef over 'het hakenkruis'. Het zou mij niet anders opgevallen zijn, maar als je even een afbeelding van een hakenkruis opzoekt, zie ik wel grote gelijkenis. Wel vergezocht die ophef, want natuurlijk zal zij of de ontwerper dit niet bedoeld hebben. Maar ja, dat heb je als je zo in de picture staat, dan wordt op alle details ingezoomd.
De outfit met alleen de donkerblauwe jurk vind ik prachtig staan. Haar haar zit heel mooi.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 14 apr 2016 - 22:52

Wat een flauwe kul, wat mensen weer beweren. Er zijn er altijd, die het blijkbaar plezier doet,
om een ander in een kwaad daglicht te zetten. Hakenkruizen, bah.,slaat nergens op.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 14 apr 2016 - 22:31

Nu ik bij Robin Utrecht ook closeups zie van de achterzijde valt met eigenlijk ook op dat de rand en het naadje op het hoedje ook niet zo mooi afgewerkt is.....

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 14 apr 2016 - 22:24

Oh help.... ook ik zie het! Kijk maar op het linkje een stukje hierboven met de ingezoomde inbussleutels. Immers als je de vier steentjes weghaald die het hakenkruis langwerpig maakt, dan is het daar. Maxima had deze jas nooit kunnen dragen als men (ook de ontwerper) met meer oog voor detail deze jas hadden bekeken. Dan is het een wonder dat het NU pas opgemerkt wordt. Zeker gezien het verleden van onze koninklijke familie. Het is een giga misser. Ook al is de bedoeling er nooit geweest. Voer voor een rel, voer voor complottheorieën. Wat een les moet dit zijn voor Maxima en Claes! Alles ligt onder het vergrootglas als je een publiek figuur bent en aan alles wat je doet en draagt wordt dus betekenis ontleend. Ben serieus benieuwd of ze de jas ooit nog draagt en of ie toch niet bij de kringloop belandt.... (grapje... haha... zie boven). Scherp blijven is de les!

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 14 apr 2016 - 22:48

Ever ter aanvulling.... aan het begin van de twintigste eeuw werd de swastika (hakenkruis) wereldwijd nog gebruikt als een symbool van voorspoed en geluk. Het het favoriete gelukssymbool van de laatste tsarina van Rusland, Alexandra Fjodorovna.

Zo zie je maar hoe een heilig en eeuwenoud teken verkwanseld kan worden diep duistere machthebbers.

PS. Ik krijg zo vaak foutmeldingen als ik een bericht probeer te plaatsen. Heel vervelend als ik moeite doe om een bericht te plaasten. Vandaag al paar keer gebeurd.

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 15 apr 2016 - 08:34

Bij je reactie op Margje boven begrijp ik dat heel goed...!

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 14 apr 2016 - 22:37

Ik mag toch hopen dat je gehéle bericht cynisch/sarcastisch bedoeld is. Ik weet dat soms niet zeker, door de woordkeuze... En als ik het denk te weten, komen er toch vaak weer reacties binnen waardoor ik aan mijn oordeel begin te twijfelen... Niet aan mijn gevoel wat dit bericht betreft, trouwens!
Tjongejonge...wat een gedoe, om een jas!
Trouwens, ik vind hem niet mooi!

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 14 apr 2016 - 23:02

Nee, ben heel serieus . Dit voorbeeld laat maar zien dat iedereen na moet blijven denken. De ontwerper, de koningin, de teams van hen maar ook zeker de koning. Wat zijn de gevoeligheden, wat zijn de symbolen, wat is geschiedenis. Zo voorkom je een rel rondom een koningin en een koning. Niemand heeft hier iets aan. Alleen maar schade denk ik zo. Voor het koningshuis en de ontwerpers. Een beetje dom. Voor allemaal.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 14 apr 2016 - 22:39

Dubbel sorry

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 14 apr 2016 - 22:23

Pareltje inderdaad!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 14 apr 2016 - 22:14

Super!!!!!

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 14 apr 2016 - 21:41

Dat zijn inbussleuteltjes die Iversen gebruikt heeft voor dat motief. Ontzettend jammer dat dit zo loopt, hier is nooit bij stilgestaan, nooit goed gezien dat dit motief er in zat. Ik snap de sensatiepers wel, heerlijk weer een schandaaltje, maar niemand verdient dit.

afbeelding van LG

LG

donderdag 14 apr 2016 - 21:55

Ik zou die jas zo willen hebben vooral omdat mijn taille daar goed in uitkomt;-)) Even serieus ik vind het echt een leuke jas!

afbeelding van sandy

sandy

vrijdag 15 apr 2016 - 22:08

Haha well said LG! Mijn taille dus ook!. Ik vind de jas ook erg mooi. Ophef over de swastika/hakenkruis is vershrikkelijk vergezocht. Maar zo verkoop je wel kranten

afbeelding van sandy

sandy

vrijdag 15 apr 2016 - 22:05

Haha well said LG! Mijn taille dus ook!. Ik vind de jas ook erg mooi. Ophef over de swastika/hakenkruis is vershrikkelijk vergezocht. Maar zo verkoop je wel kranten

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 14 apr 2016 - 21:37

Ik vind het juist oerdom. Dit zou Beatrix niet gebeurd zijn..

afbeelding van Gert

Gert

donderdag 14 apr 2016 - 23:38

En maxima is geen Beatrix. Toch? Vergelijken is niet nodig vind ik.

Wat ik wel vindt is dat het erg onoplettend van iedereen (ontwerper, kleedster) en van Maxima dus ook is. Jammer... je had veel ophef kunnen voorkomen.

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 14 apr 2016 - 21:49

Echt wel! Zoiets kan niemand vóór zijn, zo'n idiote reactie! Dit kun je toch niet verzinnen... Een hakenkruis ziet er trouwens heel anders uit. Het beginpunt is gelijk maar verder...echt! Hier is gewoon sprake van stemmingsmakerij. Nogmaals, diepe schaamte...
Ik verbaas mij nergens meer over...

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 15 apr 2016 - 10:05

Vind ik ook, Margreet.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 14 apr 2016 - 21:32

Hier zou toch niemand bij na hebben gedacht?
Wat intens flauw van de pers om hier op in te gaan..
Jammer ,zo,n succesvol bezoek zo te laten eindigen.

afbeelding van Els

Els

vrijdag 15 apr 2016 - 09:41

Met name op de achterkant lijkt het inderdaad wel heel erg op een hakenkruis. Nooit bedoeld, maar o la la. Dit kan wel eens een relletje worden en koren op de molen van de Neo-fascisten.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 14 apr 2016 - 22:33

Oei. Ik begrijp niet dat dit niet eerder is opgevallen.

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 14 apr 2016 - 21:35

Arme Claes en balen voor koning en koningin.
Vergezocht hoor... Maar nu je het zegt.. de kruispunten in Duitsland lijken van bovenaf ook wel op hakenkruizen...

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 14 apr 2016 - 21:40

Hahaha Mary, maak er een persbericht van: Duitse kruispunten lijken op hakenkruizen! Wie weet nemen ze dat ook wel klakkeloos over ;).

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 14 apr 2016 - 22:17

Ja sorry hoor. Half Nederland loopt straks in Oranje. Kan dat dan ook niet meer i.v.m. IS?

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 14 apr 2016 - 22:30

Niet persoonlijk bedoeld ( tenslotte kennen we elkaar ook niet ) maar om nu grapjes te maken over IS of hakenkruizen ?
Natuurlijk draagt ze de mantel niet omdat er hakenkruizen op staan ,maar onderschat aub niet wat dat teken met iemand kan doen.

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?