Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanavond in de Grote Kerk in Den Haag aanwezig bij een diner ter gelegenheid van een tweedaags handelsbezoek aan Nederland van Hunne Koninklijke Hoogheden Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary van Denemarken. Het Deens Kroonprinselijk Paar leidt een handelsdelegatie gericht op energietransitie en digitale gezondheidszorg.

Bij het diner zijn Deense en Nederlandse bedrijven en betrokken overheden aanwezig, onder meer op het gebied van stadsverwarming, energie-efficiëntie, windenergie op zee, waterstof en digitale gezondheidszorg. Kroonprins Frederik houdt een toespraak.

Nederland en Denemarken hebben beide ambitieuze klimaatdoelstellingen en investeren in duurzame energievoorzieningen zoals windenergie en waterstof, waar in de samenwerking met Denemarken zeer goede mogelijkheden voor bestaan. Daarnaast staan Nederland en Denemarken vooraan in het ontwikkelen en toepassen van digitale oplossingen en nieuwe medische technologie, maar hier liggen ook verschillende uitdagingen. Samenwerking op het terrein van digitale gezondheidszorg kan het hoofd bieden aan deze toekomstige uitdagingen.

Mode Máxima
Outfit: Off shoulder cocktailjurk (een little black dress) met leren ceintuur
Label: Carolina Herrera. (Bron: Ufo no More)
Eerder gedragen: nee
 

Máxima's jurk is voorzien van een textuur in visnet- en streepmotief. 

De jurk is een ontwerp van Carolina Herrera. 

De riem ook: 

Nog een totaalplaatje van Máxima:

Om haar hals draagt Máxima vanavond een imposant collier dat bestaat uit vijf (!) strengen parels en een grote sluiting van parel en diamant. In 2013 schreef ik een blog over de herkomst van het juweel. Lang verhaal kort: de sluiting is vermoedelijk een geschenk van Koning Willem lll aan Emma, maar officieel bewijs is er niet. De sluiting is ook te dragen als losse broche of als onderdeel van een armband. Klik hier voor meer informatie. 


Máxima met drie strengen parels en de grote sluiting in 2006.

Mode prinses Mary 
Outfit: japon van Temperley Londen 

Wat ik me afvraag: draagt prinses Mary een vermaakte versie van deze avondjurk?

 

Een reverence van Deense kant:

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

zaterdag 25 jun 2022 - 13:01

Een verlate reactie: ik vond de jurk van Maxima mooi, totdat ik al die rare motieven aan de voorkant zag en dat gordijnkoord om haar middel. Why oh why. Een jurk van gladde stof was veel mooier geweest en echt chique. En de riem hoort inderdaad in de prullenbak.
Mary's jurk vind ik mooier.

afbeelding van ton

ton

woensdag 22 jun 2022 - 16:46

Ze zagen er beide fantastisch uit - inderdaad word de révérence in Denemarken vaak gedaan - het ging hier om het kroonprinselijk paar die het koningspaar uitnodigde voor een diner, dus dat de japon van prinses Mary er ietsje beter uitzag daar zij als gastvrouw fungeerde samen met haar man als gastheer, is helemaal niet erg. En zelfs de gele pumps stoorden helemaal niet.

afbeelding van Anniek

Anniek

dinsdag 21 jun 2022 - 18:09

ze kunnen er zelf gelukkig om lachen, maar wat een belachelijk en totaal achterhaald gedoe. Kleding vind ik van beide dames heel mooi

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 22 jun 2022 - 06:50

Ik ben erg van tradities en beleefdheden, maar inderdaad, wat een belachelijk gedoe.

Tijdens het staats bezoek van WA en Máxima aan het verenigd koninkrijk vond ik het zelfs een gênante vertoning, toen de veel oudere Camilla door de knieën ging voor Máxima.
Vraag me af hoe Máxima dat toen heeft ervaren. Oké, het hoort erbij, zeker bij de Britten, maar lijkt me erg ongemakkelijk.

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 22 jun 2022 - 15:04

Dergelijke gebruiken zijn inderdaad tradities enz.
Maar ik zou het passender vinden dat Mary een Camilla een kniebuiging maakt voor de koning i.p.v. Máxima.
In feite is ze alleen in naam koningin. Verder niets. WA is het staatshoofd, en dan klopt het. Nu niet. Vindt het zelfs wat genant als ik Mary en Camilla zo diep door de knieën zien gaan. Dat ze het voor the Queen of koningin Margarethe doen bijvoorbeeld klopt. Zij zijn het staatshoofd.
Maar niet voor vrouw die door getrouwd is met de koning en daardoor de titel draagt; ook niet voor de man van de koningin
(zoals prins Philip), al wordt deze dan geen 'koning' genoemd, maar prins-gemaal of iets dergelijks. Prins Claus werd ook geen 'koning' genoemd.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 21 jun 2022 - 15:58

Zie nu pas de prachtig ring van Mary met de enorme gele steen, Citrien? passend bij de kekke kleur van haar schoenen, die volgens mij ook bekleed zijn met een gele steen op de neus.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 21 jun 2022 - 15:05

Wat een prachtige jurk is het van Mary geworden! Zoveel mooier met de zwarte onderlaag.
De gele schoenen vind ik juist pit aan het geheel geven.
En ook creatief. Hoe makkelijk is het om alles in het zwart af te stemmen.
Meestal is Maxima de winner van de overige koninklijke gasten, maar dit keer is het Mary.
Maxima vind ik erg tuttig en vind het jurkje niet bij haar flamboyante uitstraling passen.
Ik zou Maxima wel in de outfit van Mary willen zien. Ik weet zeker dat het haar prachtig zal staan.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 21 jun 2022 - 14:59

De japon van Mary vind ik mooier en de schouders subliem bedekt wat ik erg chique vind, de jurk van Maxima had langer gekund, dan kun je van een japon spreken, jammer van de blote schouders, ik vind persoonlijk, geheel persoonlijk dat niet chique bij een korte jurk in haar positie. De parelketting vind ik wel mooi passen hier bij Máxima en het haar omhoog, goed gedaan. wat ik ook leuk vind is dat Mary een kekke kleur geel onder de zwarte japon aanheeft, heel goed gedaan die kleur onder de zwarte japon, het is tenslotte geen begrafenis, maar een vrolijk gebeuren! Knalrode pumps bij Máxima had een geweldige keuze geweest in deze. Lijkt wel of de heren hier Mary een beetje (uit) lachen om de diepe reverence die zij maakt. Ik denk dat ze hetzelf ook wat achterhaald vinden aan de brede grijzen te zien, althans bij Alexander en Frederik.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 21 jun 2022 - 23:59

...uitgelachen wordt Prinses Mary zeker niet. In Denemarken is de reverence nog steeds gebruikelijk, als blijk van respect voor de, in dit geval, hoger geplaatste persoon. Wellicht is deze wel zeer diepe reverence enigszins overdreven en past niet geheel meer in deze tijd, maar respect en eerbetoon zijn in Nederland dan ook al lang verleden tijd. Evenzo respectvolle omgang met vreemden.
Hier is het blijkbaar'normaal' door velen, vooral jongere personen, te worden getutoyeerd, zonder toestemming.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

dinsdag 21 jun 2022 - 14:31

De buiging is idd achterhaald, maar het geeft wel aan dat etiquette aan het deense hof nog leeft.
andere elementen van etiquette zouden vandaag het samenleven wel aangenamer maken. Want het zijn eigenlijk in hoofdzaak beleefdheidsregels. Maak mij nu de bedenking ivm etiquette want was vorige week getuige van echt onaanvaardbaar gedrag van een jongere tov oudere. .

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 22 jun 2022 - 00:01

...geheel met U eens. Soms is het lompe gedrag van velen onverdraaglijk.

afbeelding van Daniel

Daniel

dinsdag 21 jun 2022 - 14:22

Su Majestad muy sobria, discreta y elegante, impecable su cabello y maravilloso collar de perlas de 5 hilos, es un verdadero collar de reina.

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

dinsdag 21 jun 2022 - 14:41

Vertaling:

Hare Majesteit, zeer sober, discreet en elegant, haar onberispelijk kapsel en prachtige 5-strengs parelketting, is een echte koninginnenketting.

afbeelding van Hertog van Limburg

Hertog van Limburg

dinsdag 21 jun 2022 - 12:50

mooie keuze ,legt de accenten op de juiste punten . mooie sieraden ,prachtig . goed haar in een middenscheiding ,dat staat HM altijd al goed .Dit merk zou HM nu eens vaker moeten dragen het is nml .een goed merk voor overdag om bv tgv werkbezoeken te dragen . Koningin Letizia draagt dit ook vaker . mooie tassen ,schoenen etc zijn er ook . Prinses Mary ook erg mooi ,altijd al . Schoenen zijn erg leuk ! misschien met iets kortere jurk lengte waardoor de schoenen iets meer opvallen ,wordt het ook logischer .

afbeelding van Maribrune

Maribrune

dinsdag 21 jun 2022 - 12:46

Ja, Mary maakt een diepe reverence.... is etiquette typisch deens geworden ?
Heb eerder een verjaardagsinterview gezien met koningin margrethe. Uit haar opmerkingen naar de interviewer toe kon duidelijk afgeleid worden dat zij erg staat op het navolgen van de etiquetteregels. Niets mis mee natuurlijk maar toch wel opmerkelijk in deze tijd waar zowaar alles "moet kunnen ". Etiquette Is mi niets meer dan een teken van respect naar de ander..

afbeelding van Tina

Tina

dinsdag 21 jun 2022 - 14:24

Ik vind het tenenkrommend dat feodale gebruik van buigingen etc. Totaal achterhaald.

afbeelding van Tantie

Tantie

dinsdag 21 jun 2022 - 13:58

Koningin Juliana heeft destijds volgens mij de kniebuiging afgeschaft. Bij de overige vorstenhuizen geldt deze etiquette nog steeds. In dit geval maakt Mary (prinses) een buiging voor Maxima (koningin) uit respect omdat de koningin hoger in rang staat. Dames maken een kniebuiging, heren een hoofdknikje. Bij een ontmoeting tussen koninginnen hoeft dit dus niet want zij zijn elkaars gelijke.

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

dinsdag 21 jun 2022 - 14:43

Heet zo'n kniebuiging "reverence"? Weer wat geleerd, de heren kijken geamuseerd toe, Amalia scheint wel gecharmeerd te zijn van zo'n buiging, weet niet hoe Maxima daar in staat

afbeelding van Maria48

Maria48

dinsdag 21 jun 2022 - 11:03

De beide dames staan er heel chique op. Het jurkje van Máxima is zo fijntjes, en kleed slank. Mary kan ook er wat van, al vind ik het losse gedeelte aan de rok niet fraai. De kniebuiging doet ze heel netjes en vol overgave. Prachtig!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 21 jun 2022 - 09:56

Ik vind Máxima erg mooi gekleed hier. Geen enkel punt van kritiek. Mary vind ik wat minder gekleed. Ik vind die schoenen niet mooi. Mary blijft wel een hele mooie verschijning.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 21 jun 2022 - 09:45

Even een berichtje voor degene die hier geregistreerd staat als Catherine:
Ik kreeg vanmorgen een mailtje dat je geen mailtje binnenkrijgt met een nieuw wachtwoord, maar als ik reageer krijg ik als foutmelding dat jouw mailbox vol zit. Met welk adres ik het bericht ook verstuur. Als er een andere manier is waarop ik je kan bereiken, wil je me dan even een berichtje sturen? (Of je mailbox legen, als hij inderdaad vol zit?)

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 21 jun 2022 - 09:03

Wat een prachtige Máxima in een schitterende jurk: de stof, het patroon, de riem. Ik ben verliefd. Mary ziet er prachtig uit maar heeft de verkeerde schoenen in haar koffer gestopt. Kan gebeuren.

afbeelding van 2warskip

2warskip

dinsdag 21 jun 2022 - 14:37

Las gister al de reacties op de schoenen van Mary, maar vermoedt dat deze oranje gele schoenen een ( niet zo geslaagde) poging tot "flagdressing" zijn.

afbeelding van frankvc

frankvc

dinsdag 21 jun 2022 - 08:27

Mary is prachtig! Eenvoudige lijnen, maar craftmanship. De gele schoenen maken het af. Dit is fashion ten top.

Maxima straalt, maar ik vind de uitvoering iets minder. De jurk mocht net iets langer (nu ligt de nadruk op de kuiten) & dat riempje hoort in de vuilnisbak.

afbeelding van Chiara

Chiara

dinsdag 21 jun 2022 - 07:42

Prachtige jurk van Maxima maar ook de jurk van Mary is heel mooi. En de gele, of zijn het goudkleurige, schoenen maken het net iets vrolijker

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 21 jun 2022 - 05:07

Heerlijk Maxima in cocktail!
En dat haar zo stijlvol, en de parels.
Wat een mooie vrouw zo!
Mary's jurk lijkt mij te veel op die zwarte jurk van Maxima met die rafels.

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

dinsdag 21 jun 2022 - 04:34

Twee "meisjes van ver" die n Europese Prins getrouwd zijn, was Frederik niet die 2e Prins, naast Alexander die ook bij de Feria da Abril in Sevilla '99 was? Maxima viel op WA en zou ook belangrijk geweest zijn voor Mary, wat een respect toont Mary met die kniebuiging toch voor Maxima! Deed ze bij ontvangst Staatsbezoek aan Denemarken ook al! Twee stralende vrouwen, ik ga toch voor Maxima's outfit, prachtig totaalplaatje!
https://youtu.be/hSIeYPerxg0
https://blauwbloed.eo.nl/royaltynieuws/frederik-en-mary-zijn-in-nederland
https://www.billedbladet.dk/video/7HIWI8Mj/GAkBWq5y
https://www.billedbladet.dk/video/EayAxoRb/HxcCfNlm

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 20 jun 2022 - 23:58

Wat leuk om deze koninklijke stellen zo chique bij elkaar te zien. En leuk voor hen dar ze goed met elkaar kunnen opschieten. En beide dames in zwart, heel mooi. Mary’s jurk vind ik nu mooier dan met de witte voering. Ben ik de enige die de gele schoenen wel geinig erbij vind? Alleen had die kleur in nog iets terug kunnen komen.
Maxima ook heel mooi, kapsel prima, parelketting ook chique!

afbeelding van Tina

Tina

maandag 20 jun 2022 - 23:05

@Josine het is reverence, zonder h

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 21 jun 2022 - 09:08

Het staat er ook zonder h, toch?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 21 jun 2022 - 09:33

Het staat er 2 keer Josine, boven en onder de foto ! En één ervan heeft idd een -h- teveel : but don't mind, hoor ! Het weegt totaal niet op tegen de hopen plezier die je ons de hele dag door bezorgt !

afbeelding van Tina

Tina

maandag 20 jun 2022 - 23:00

Ze zien er beiden prachtig uit.
En de vermaakte jurk van Mary is vele malen mooier dan het origineel (afschuwelijk vond ik die).

afbeelding van Meike

Meike

maandag 20 jun 2022 - 22:57

Ik vind Máxima vreselijk tuttig. Mary wel mooi, maar snap he-le-maal niks van die gele schoenen. Als het nou ergens terugkwam..

afbeelding van Ina.h

Ina.h

maandag 20 jun 2022 - 23:17

Zijn dat geen gouden schoenen?

afbeelding van Doro

Doro

maandag 20 jun 2022 - 23:15

In haar ring!

afbeelding van Suus

Suus

maandag 20 jun 2022 - 22:28

Mary ziet er prachtig uit, recyclen kan dus echt wel op sjiek ;-).
Ik ben niet enthousiast over de jurk van Máxima en kan er de vinger niet op leggen waarom. Op de een of andere manier vind ik de halslijn net niet mooi en het jurkje ook te lang denk ik. Ook de stof is niet geweldig. Nee, voor mij is dit het niet.

afbeelding van PK020

PK020

dinsdag 21 jun 2022 - 00:28

Ik heb het idee dat de parelsnoeren niet completeren en de lijnen qua jurk en hals geen goed doen ofwel uit evenwicht brengen.
Op foto 4/zijaanzicht lijkt het net alsof Maxima’s hoofd inclusief parels op het lijf van een ander is “geplakt”

afbeelding van PK020

PK020

maandag 20 jun 2022 - 22:28

Gelukkig heeft Mary de genoemde avondjurk ( wat een lelijkerd) laten vermaken met een echt mooi resultaat, complimenten.
Haar gele schoeisel lijkt prachtig maar totaal niet passend, jammer.

Onze koningin draagt een pracht van een cocktail jurk ( weer eens wat anders ), de parels zijn indrukwekkend maar ik had graag een modern collier bij deze outfit gezien.

Het gezelschap straalt, idd W.A. ook weer, gelukkig maar :-)))

afbeelding van Maribrune

Maribrune

maandag 20 jun 2022 - 21:46

Vermaakte versie met zwarte onderrok van Mary is buitengewoon mooi !!!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 20 jun 2022 - 21:38

Prachtig! De schoenen van Mary zijn ook heel mooi, ik snap alleen de kleur niet hierbij!

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

maandag 20 jun 2022 - 21:25

Die van Mary is zeker dezelfde. Ingekort en met zwarte onderjurk. Knap gevonden! De jurk van Maxima is ook mooi

afbeelding van Jrn

Jrn

maandag 20 jun 2022 - 21:25

Less is more. Royal cocktail, zo heurt het.
Cijfer 9,0

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 20 jun 2022 - 21:08

Wow inderdaad! Wat een heerlijke jurk is dit zeg!
Is het trouwens wel hetzelfde collier, Josine? Dit exemplaar heeft immers vijf strengen…
Parels staan haar zó goed en ze passen ook perfect bij haar zwarte cocktailjurk.
Het haar zit super (stiekem vind ik haar haar het mooist zo, met een kleine, donkere uitgroei), schitterende schoenen, wat willen we nog meer, of mooier?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 21 jun 2022 - 01:08

Prachtig verwoord, Margreet - dat kan jij als geen ander ! Wat een ongelooflijke chic toch, die combinatie van die mooie zwarte jurk met die zo verfijnde witte parelketting !! En dan idd die verrukkelijke schoenen, en dat fraaie kapsel ! Voorwaar nog maar eens een elegantieduelletje tussen bloedmooie royale meisjes, die met elkaar zo goed kunnen opschieten ! Het moet heerlijk-plezierig zijn geweest, zo met hun viertjes ! En ze laten ons zo prettig meegenieten !

afbeelding van Tantie

Tantie

maandag 20 jun 2022 - 22:33

Margreet, ik had het niet beter kunnen verwoorden, helemaal mee eens. . Wat zien ze er mooi uit met z'n 4tjes. Idd Josine, goed gezien. De lange jurk van Mary is korter gemaakt. Slim.gedaan ikv duurzaamheid. Wat krijgt de jurk door er een andere kleur voering of underdress onder te dragen een hele andere uitstraling.
Mooi resultaat.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 20 jun 2022 - 21:07

....merkwaardige schoenen keuze van de deense Prinses. Het 5 rijige parelsnoer van de Koningin is 'smashing' - wat een juweel.
Leuk de goed bevriende paren samen te zien in ons land.

afbeelding van CarolinaMaria

CarolinaMaria

maandag 20 jun 2022 - 20:41

WA lacht inmiddels weer.

afbeelding van Tony

Tony

maandag 20 jun 2022 - 20:41

Heel mooi!!! De jurk van Maxima is simpel maar juist daardoor zo krachtig en mooi met de parels! Mary’s jurk is schitterend, snap alleen de schoenen niet.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 20 jun 2022 - 20:43

WauW wat zien ze er mooi uit. Ik moet zeggen dat ik Mary in haar jurk van Temperley het mooiste vind. Lijkt er inderdaad op als of de jurk wat ingekort is. Met de zwarte onderjurk nog mooier dan met de witte. Jammer alleen van de gele schoenen. Ook Máxima ziet er geweldig uit. Was ik nou toch maar even gaan kijken…

Volgens mij zijn ze goed bevriend, dus ze zullen het wel gezellig vinden elkaar de laatste dagen zo vaak te zien.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?