Volgende week brengt koning Willem-Alexander een staatsbezoek aan Italië en Vaticaanstad en koningin Máxima gaat mee. Zet je dus maar schrap voor het nodige modenieuws, want bij een modeland als Italie hoort natuurlijk mooie kleding. In deze log blikken we alvast vooruit. Wat kunnen we verwachten en waarom?

Het staatsbezoek aan Italië begint op dinsdag 20 juni met een welkomstceremonie, enkele formele gesprekken en een kranslegging. De dresscode is tenue de ville en naar alle waarschijnlijkheid zal Máxima bij haar chique dagkleding ook een hoed dragen. Het dragen van een hoofddeksel is niet verplicht, maar Beatrix deed het ook en tijdens een recent bezoek aan Italie zagen we Máxima ook met een uitbundige hoed op de rode loper verschijnen. Ik hoop dat koningin Máxima tijdens de eerste dag van het staatsbezoek het kanten pakje draagt van het huwelijk van William en Catherine. De creatie is immers een ontwerper van Valentino - en dus Italiaans- en bovendien pas één keer publiekelijk gedragen. 

De eerste dag van het staatsbezoek wordt vervolgens afgesloten met een staatsbanket. Bij een staatsbanket horen avondjurken en vaak ook diademen. In Zuid-Korea was dit niet het geval, maar aangezien koningin Sonja en koningin Eliabeth onlangs ook allebei een diadeem droegen, acht ik de kans groot dat we Máxima met hoofdsieraad gaan zien. Wat mij betreft kiest ze voor haar lichtblauwe avondjurk met laagjes. Ook deze creatie is vermoedelijk van Valentino en slechts eenmaal publiekelijk gedragen. Bovendien staat de Stuart diamant er prachtig bij, dus wat mij betreft combineert ze deze twee toppers voor het Italiaanse staatsbezoek. 

De tweede dag van het staatsbezoek is helemaal volgepland met afwisselende activiteiten. Eigenlijk de meeste mantelpakjes van Máxima kunnen prima gedragen worden tijdens dit drukke programma. Ook hier verwacht ik weer een hoed te zien en hopelijk een prachtig verzorgde chignon. 

Als afsluiting biedt ons koningspaar een concert en receptie aan in Rome. Vaak is de dresscode black tie, waardoor het lastig te verspellen is wat Máxima gaat dragen. Zowel een cocktailjurk als lange avondjurk kan prima. Stiekem hoop ik op de prachtige japon die Máxima eerder droeg in Zuid-Korea. Een kunstwerk van Jan Taminiau en dus een sterk staaltje Holland-promotie. 

Staatsbezoek Vaticaanstad

Het staatsbezoek aan Vaticaanstad duurt slechts één dag, maar dat maakt het qua mode niet minder interessant. De grote vraag is natuurlijk: gaat koningin Máxima voor zwart of wit? Na een bezoek aan de Friezenkerk wordt het koningspaar immers ontvangen door de Paus en daar komen heel wat kledingvoorschriften bij kijken. Denk aan een hoofdbedekking, maar ook de juiste kleur kleding. Als hoofd van de Anglicaanse kerk koos koningin Elizabeth voor paars, maar ik verwacht Máxima in het zwart te zien. Witte kleding mag immers alleen gedragen worden door katholieke monarchen of katholieke echtgenotes van katholieke monarchen. Nu is koningin Máxima wel degelijk katholiek, maar geen staatshoofd en ook geen echtgenoot van een katholieke monarch. Koning Willem-Alexander is immers protestants en daarmee zou Máxima officieel geen recht hebben op het Privilège du blanc. Met deze informatie in mijn achterhoofd hoop ik op een nieuw zwarte ensemble of het mantelpakje dat we zagen tijdens de bijzetting van koningin Juliana. 

Na de pontificale ontvangst is er een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap en vliegt het paar door naar Milaan. Ik verwacht hier geen zwarte kleding te zien, dus hopelijk kiest Máxima voor een kledingwissel. De dag wordt in Milaan afgesloten met een trade diner. Vaak draagt Máxima tijdens een dergelijk diner een cocktailjurk of broekpak. Ik zou de rode japon die Máxima droeg tijdens de opening van het Holland Festival in 2016 wel willen zien. 

Het staatsbezoek wordt vervolgens vrijdag 23 juni afgesloten met een bezoek aan de designers room en het bijwonen van enkele programma's die in het teken staan van de economische missies.  Vrijwel alle mantelpakjes van Máxima zouden hier geschikt voor zijn, maar een nieuw ensemble van Claes Iversen of Jan Taminiau mag natuurlijk altijd. 

Foto's met dank aan Monarchypress.com

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zara

zara

dinsdag 20 jun 2017 - 07:46

Ik gok voor Milaan op een jurk zonder, of met een klein mouwtje, à la de petrolblauwe D&G jurk die al een aantal keren gedragen is. Voor het trade-diner zou een elegante jumpsuit een kanshebber kunnen zijn (die zwarte Valentino die ze een half jaar geleden droeg?). Strenge kledingvoorschriften voor een bezoek aan de Paus vind ik prima, maar de traditie met de zwarte sluiers vind ik niet meer van deze tijd, ik vind het er 'ongemakkelijk' uitzien (hoewel grote delen van de wereld hier anders over zullen denken). Wat mij betreft voldoet de dodenherdenkingoutfit heel goed. Een zwarte hoedje zou ik wel een mooi alternatief vinden voor de traditionele zwarte sluier.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 19 jun 2017 - 15:08

Ik heb altijd t idee dat er grootser wordt uitgepakt bij een koninklijke counterpart.
Helaas is Italie dat niet en heeft geen opvallende president/premier op dit moment.
En er valt ook niet iets bijzonders te vieren. Ik houd mn verwachtingen laag.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 19 jun 2017 - 14:07

Josine, denk je echt dat ze de Stuart uit de mottenballen haalt voor een staatsbezoek aan Italie? Ik zou het geweldig vinden als Maxima dit diadeem een keer zal dragen maar àls ze het al doet zal dat toch bij een bijzondere gebeurtenis zijn. Een speciaal huwelijk of een staatsbezoek aan Engeland bijvoorbeeld. In Italie zal ze volgens mij minder groots uitpakken.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 19 jun 2017 - 10:21

Ik wil die groene JT japon heel graag zien die ze droeg bij het huwelijksfeest van Marianna Goulandris in Londen. Die hebben we nog niet goed kunnen bekijken. Voor veel mensen is dat ook nog eens een nieuwe japon, omdat de meesten niet zullen weten dat ie eerder gedragen is. Daarbij zit er groen in de Italiaanse vlag, dus een meer perfecte japon kan ze wat mij betreft bijna niet dragen ;) ;).

(Voor wie geen foto kan vinden, zie de profielfoto op mijn facebookpagina https://www.facebook.com/TheWorldofRoyals/?ref=aymt_homepage_panel)

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 18 jun 2017 - 21:53

Dit zou inderdaad dé gelegenheid zijn om eindelijk dat prachtige kanten Valentino pakje opnieuw te dragen.
Verder hoop ik dat ze het blauwe Taminiau jurkje met de grote strik meeneemt en dat ze ons verrast met minimaal één spetterende nieuwe outfit.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

zondag 18 jun 2017 - 13:09

Deze mag ze bij 1 vd gelegenheden ook wel dragen wat mij betreft http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/king-willem-alexander-and-queen-maxima-of-the-netherlands-nieuwsfotos/525518378?esource=SEO_GIS_CDN_Redirect#king-willemalexander-and-queen-maxima-of-the-netherlands-have-a-with-picture-id525518378

afbeelding van elise1

elise1

zondag 18 jun 2017 - 12:33

Leuke suggesties Josine. Valentino zou een mooie keuze zijn als gebaar naar het gastland Italie. Maar als Holland promotie zou ik ook graag een keer een Taminiau zien. We zullen zien, niets zo onvoorspelbaar als Maxima.
Hoop alleen dat ze bij haar bezoek aan de paus de sluier of Mantilla thuislaat. Niet van deze tijd. Wat mij betreft maakt ze een statement en gaat ze ook niet in het zwart. Hoeft bij deze ruimdenkender paus niet denk ik.
Maar ja, zag op site van de NOS een foto toen ze eerder met haar gezin de paus bezocht. Vier vrouwen in het zwart. Sorry hoor, maar dat vond ik toch wel een beetje een sneu gezicht.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zondag 18 jun 2017 - 13:03

Sneu? Niet van deze tijd? Ik vind het eerder gepast gekleed. De koningin is daar als vertegenwoordiger van de Nederlandse Staat en bevolking. Ze is op bezoek bij de regerend kerkvorst in zijn verblijf. Het hoeft misschien niet van deze Paus, maar ze moet ook rekening houden met conservatiever ingestelde Nederlanders. Dus in dit geval zwart en mantilla. Net zoals ze ook een lang gewaad en hoofddoek droeg bij het bezoek aan een moskee. En ik verwacht, gezien haar eigen geloof, dat ze ook niet anders zou willen.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 19 jun 2017 - 10:43

Naar een moskee dragen alle vrouwen een hoofddoek. Daarom de koninklijke dames ook. Maar 'gewone' mensen dragen geen mantilla of ander netje op hun hoofd als ze naar de katholieke kerk gaan toch?
Deze paus wil echt een man van het volk zijn. Hij leeft heel sober en maakt geen gebruik van allerlei privileges die hij als paus wel heeft. Dat siert de man. Zou dus mooi zijn als hij die gekkigheid van die zwarte/witte koninginnenkleding met die hoofdbedekking af zou schaffen. Begrijp sowieso niet waarom vrouwen hun hoofd moeten bedekken en mannen niet.
Maar ik zie dat de meesten van ons daar anders over denken. Prima hoor. Ik verwacht Maxima in het zwart. Ze is geen type om tradities te doorbreken, denk ik.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 19 jun 2017 - 11:18

Waarom gebruik je woorden als sneu en nu weer gekkigheid? Beetje meer respect in je taalgebruik voor de tradities rondom het Katholieke geloof lijkt mij wel op zijn plaats. Je kunt je punt ook maken zonder het belachelijk te maken.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 19 jun 2017 - 13:08

Ik heb niet zoveel met godsdienst en geloof. Vandaar dat ik me regelmatig verbaas over sommige tradities die met religie te maken hebben. Maar jullie hebben een punt, ik kan beter mijn mond houden.

afbeelding van orchidee

orchidee

maandag 19 jun 2017 - 12:11

Amen.

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 18 jun 2017 - 16:39

Dat ben ik helemaal met je eens.
Er is tegenwoordig veel te weinig respect.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

zondag 18 jun 2017 - 18:25

Ik sluit mij daar volledig bij aan. Ik vraag me trouwens af hoe het komt dat de Queen, die denk ik toch wel zeer op etiquette en protocol gesteld is, in lila gekleed was ? Bij vorige bezoeken aan het Vaticaan was ze altijd in het zwart. Als ze zelf de gastvrouw is dan hoeft ze niet in het zwart te zijn omdat ze dan thuis is.

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 19 jun 2017 - 10:00

Ik denk dat in Engeland de koningin ook aan het hoofd van de kerk staat , dus zijn ze eigenlijk elkaars gelijken in functie alleen hebben ze een ander geloof.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 19 jun 2017 - 10:19

Dat klopt, zij staat ook aan het hoofd van de kerk. In dat opzicht is ze denk ik 1 van de weinigen die het qua fatsoens/respectnormen kan maken om in een andere kleur te komen opdagen. De Paus zal wel vreemd hebben opgekeken denk ik, met name ook omdat ze de vorige keer wel in zwart kwam. Of misschien was het van tevoren wel gecommuniceerd en had hij er helemaal geen moeite mee. Dat kan natuurlijk ook nog.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 19 jun 2017 - 10:47

Ik denk het laatste. Deze paus is meer een man van het volk. Lijkt me niet iemand die erg aan dit soort dingen hecht. Hij maakt zich druk om allerlei maatschappelijke ontwikkelingen en misstanden in de wereld. En terecht.

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 18 jun 2017 - 06:10

Goede suggesties, ik kan me er wel in vinden.

Ben heel benieuwd waar ze ons mee gaat verrassen, kan bijna niet wachten.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 17 jun 2017 - 23:34

De 1e set zou ik graag terug willen zien.
De 2e outfit slobberde wat om haar heen toen ze deze voor een 2e keer droeg.
De Londen JT jurk zou ik graag willen zien
En inderdaad ook die roze jurk van de abdicatie van Beatrix . Was zo mooi

afbeelding van Marga

Marga

zaterdag 17 jun 2017 - 22:38

Mooi vooruitblik, Josine. Zou ze door jou voorspellingen van gedachtes gaan veranderen?? :):)
De eerste jurk die je aanhaalt voor de eerste dag vind ik erg goed bedacht van je.

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 20 jun 2017 - 08:06

ik denk niet dat de kledingkeuze meer dan een week vooruit word vastgelegd ,omdat het weer overal heel veel in temperatuur en neerslag anders kan zijn . Ik denk dat er per seizoen meerdere ensembles worden aangekocht
13 weken in één seizoen en een aantal nieuwe worden samen aangeschaft en afgewisseld met herdragen kleding.
Er zal altijd wel wat nieuw in de kast hangen op voorhand.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 17 jun 2017 - 21:44

wat leuk jullie voorstellen, ik zie de jurken allemaal zo voor mij ,en geniet er nu al van.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 17 jun 2017 - 19:56

Wat een mooie kledingtips Josine!
Ik hoop dat Máxima even een kijkje op je blog neemt want er staan een aantal outfits bij die ik graag zou willen zien. Het Valentine pakje en de rode Natan jurk horen daar zeker bij, maar ook het zwarte mantelpakje met de witte Pierrotbloes zou mooi zijn. Alhoewel die blouse misschien niet heel geschikt is met een mantilla op het hoofd...
De groene Tamniau jurk uit Londen zou ik heel graag tijdens zit bezoek zien schitteren. Maar ook de roze Giambatista Valli jurk met grote strik (eerder gedragen op de Antillen) zou mooi zijn voor de tegenpresettie. Ik verwacht dat we op wat nieuwe outfits getrakteerd worden, maar vind het ook helemaal niet erg als ze de groene Tamniaiu jurk met strik herdraagt. Máxima kennende worden we vast aangenaam verrast dit bezoek!

afbeelding van Liz

Liz

zaterdag 17 jun 2017 - 19:33

Oh ja die Tamineau jurk... de enige keer dat ik Maxima in het echt heb gezien (in Chicago) droeg ze die ook. Ik vind haar heel mooi in die jurk.
Zo jammer dat Maxima je niet even belt voor suggesties Josine ;)

Ik hoop dat ze zwart draagt met kleine witte accenten naar de paus, aangezien ze wel zelf katholiek is opgevoed. Ik zou dat mooie symboliek vinden, maar dat zal wel niet mogen!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 17 jun 2017 - 23:37

Wow Liz was dat bij t djay event? Meegedanst onder aanmoediging van de WA?

afbeelding van Liz

Liz

zondag 18 jun 2017 - 00:45

Ja dat klopt!

afbeelding van Emma

Emma

zaterdag 17 jun 2017 - 19:20

Ik zou enkele outfits nog heel graag een keer zien bij de Koningin:
- de oudroze cocktailjapon met bloemen en ruitjes van Jan Taminiau (voor het eerst gedragen in Japan)
- de groene galajapon van Jan Taminiau (voor het eerst gedragen bij het huwelijk in Londen dit jaar)
- donkerblauwe jurkje met grote strik van Jan Taminiau
- felroze cocktail japon van Giambatista Vali (gedragen tijdens Caribische tour 2013)
- poederroze outfit van NATAN van de abdicatie
-

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?