Nog minder dan een week en dan is het zo ver: Prinsjesdag 2015! Ik heb er ongelooflijk veel zin in en ben zó benieuwd wat Máxima en Laurentien gaan dragen. Als voorproefje kijken we vandaag naar de stijladviezen voor Máxima. En aan het einde van de log staat weer een nieuwe wedstrijd. De prijs? Máxima-oorbellen! 

Nummer 1 is gelijk een favoriet van mij! Lucie vond deze japon bij Oscar de la Renta en hoopt op juwelen met kunziet. 

Nummer 2 is ingezonden door Hennie, die koos voor een japon van George Hobeika. 

Stijladvies 3 is ingezonden door Oranjefan99, die hoopt op een donkerblauwe japon. Aangezien de dresscode van Prinsjesdag vraagt om lange mouwen, moet Máxima onderstaande japon wel even laten vermaken. Maar dat moet voor een koningin vast geen probleem zijn ;)

Inzending 4 is van TheWorldOfRoyals, die kiest voor een japon van Oscar de la Renta. 

Inzending 5 van Sen:

En de laatste suggestie: de rode japon van Mattijs van Bergen. Recycling én Nederlands. 


Foto's: Duitse Mediaprijs

Wedstrijd:

Elk jaar is het weer de vraag hoe Máxima eruit zal zien tijdens Prinsjesdag. Welke ontwerper, kleur, stoffen en hoed heeft Máxima gekozen? Als voorproefje vraag ik jullie om via het contactformulier te laten weten welke kleur jij verwacht voor volgende week dinsdag. Onder de juiste inzendingen wordt een paar prachtige oorbellen verloot van Jewels with Flair

Aan Erlinde van Jewels with Flair heb ik gevraagd of zij zich even wil voorstellen. 

Erlinde: Jewels with Flair is een Nederlands sieradenmerk van Erlinde Kramer. Zij heeft examen gedaan in kunstgeschiedenis en de beeldende vakken. Sieraden van Erlinde kenmerken zich door fijne en bijzondere creaties: chique met Flair!  Persoonlijk service staat in de shop voorop: wil je iets anders? Een aanpassing is zo gemaakt. Ook kun je bijna alle sieraden bestellen in verschillende variaties zoals verzilverd, verguld, echt zilver of echt goud op zilver.  Voor ieder wat wils! Nieuwsgierig? Neem gauw een kijkje in de shop!

Inzendingen zijn welkom tot dinsdag 10.00 uur. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Iris

Iris

zondag 13 sep 2015 - 15:39

Josine, ik geloof dat niet dat jij ook mee werkt aan blauw bloed of wel? Gisteravond hadden ze daar ook een vooruitblik op wat Maxima aan zou kunnen doen op prinsjes dag! Mmmm, toch wel erg toevallig niet? Ik zie ook in andere bladen dat ze de onderwerpen van jouw blogs gebruiken.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 12 sep 2015 - 11:15

Wat een prachtige jurken! Alhoewel ik de jurk van Mattijs van Bergen heel erg mooi vind, de k ik niet dat ze daarvoor zal kiezen. Waarschijnlijk wordt het een Taminiau jurk, maar de paarse jurk van Oscar de la Renta is echt super. En als ze echt wil schitteren in eenvoud dan is de jurk van George Hobeika een aanrader! Wat een geode vondst Henny! Ik hoop echt dat Máxima door jou geïnspireerd raakt en iets moois van deze ontwerper kiest!

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 12 sep 2015 - 02:59

voor mij ligt het verschil een avondjapon voor feestelijke gelegenheid binnen of bij zeer warm weer buiten in besloten kring mag gedecolleteerd zonder mouwen
als het dag of morgenaangelegenheid is met mouwen niet te grote decolleté
de avondjurk kan ook in de dag maar dan met jasje van dezelfde stof of stola maar gekleder

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 10 sep 2015 - 12:30

Met dat verschil dat je overdag niet in strapless of gedecolleteerd gaat bij een gelegenheid als Prinsjesdag. Er is wel degelijk verschil met een dagjapon of een galajapon.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 12 sep 2015 - 08:21

Precies Sofia. Je slaat de spijker op z'n kop :-) Maar ik vroeg me af als een lange japon zonder decolleté en met lange mouw al niet voldoet voor Prinsjesdag, wat dan wel? Dus eigenlijk zouden de ingezonden japonnen wel geschikt zijn voor Prinsjesdag. De jurken no 3 en 5 zouden wat aangepast moeten worden (mouwen) :-)

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 sep 2015 - 10:53

Ook een plaatje, zeg! Deze kleur groen (smaragdgroen?) vind ik haar ook super mooi staan. :-)

Weet je van wiens hand het ontwerp komt, Josine?

afbeelding van car

car

donderdag 10 sep 2015 - 11:49

Yess Henny van mij! ;))

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 sep 2015 - 12:16

;-) OK car, wat ik bedoel is wie die jurk heeft ontworpen. Als jij de ontwerper bent, petje af, hoor ;-)

afbeelding van car

car

donderdag 10 sep 2015 - 12:20

Hahahaha ohneee ik heb ehm ingestuurd! Maar wat jullie nog niet weten is dat ik hem ontworpen heb inderdaad! ; ))) neee ik kon er niet achterkomen...volgens mij gewoon uit de paki - winkel hahah maar daar issie te mooi voor gefotografeerd!

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 10 sep 2015 - 12:18

Beste Car, wanneer jij echt de ontwerper bent, willen we wel meer van je weten :):)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 12 sep 2015 - 11:22

Oh wat een mooie jurk!

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 12 sep 2015 - 12:47

Ja hè. En het kapsel is ook zo mooi :-)

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 10 sep 2015 - 11:24

Ja, die groene is ook mooi. Is ook weer eens een ánder kleurtje. Donkergroen vind ik Maxima niet zo staan, het is een wat te harde kleur voor haar.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 10 sep 2015 - 09:09

Ik verbaas me wel over de reacties dat ze maar een mantelpakje aan moet of een eenvoudig jurkje. Mensen, het is toch héérlijk al die glitter en glamour? Natuurlijk worden er niet alleen maar leuke dingen voorgelezen tijdens de troonrede, maar een beetje uitpakken mag van mij wel. Er is al zo weinig te kijken in NL. Van mij mag Máxima ook nog wel een diadeem op :P

afbeelding van LG

LG

zaterdag 12 sep 2015 - 14:30

Het doel van de troonrede is 1. Beschouwingen over hetgeen in de afgelopen periode in Nederland en elders in de wereld is voorgevallen. 2. Aankondigingen van plannen en maatregelen op het gebied van wetgeving en bestuur. Daar passen naar mijn mening ook geen toeters en bellen bij. De gouden koets is al een show op zich. Als Maxima b.v. die paarse jurk zou dragen dan doet mij dat een beetje denken aan Marie Antoinette. Jaren geleden ben ik voor mijn werk op prinsesdag in de ridderzaal geweest en eerlijk gezegd heb ik op niemands kleding gelet. Aju paraplu , of is het (een paarse) parasol in deze discussie;-)))

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 10 sep 2015 - 20:45

Mantelpakjes heeft ze in verlovingstijd al vaak zat gedragen. Graag lekker zo laten! We kunnen in Nederland eerder meer mooi´s dan ´gewoon´ gebruiken. Zie al genoeg legging´s / slecht gecombineerde kleding / slecht zittende kleding / etc.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 sep 2015 - 09:57

Helemaal mee eens, Josine.
Omdat er een glittertje in een jurk zit, zou ze die niet op Prinsesjes dag kunnen dragen, omdat het dan te veel op een avondjurk lijkt?
Een voorbeeld, de jurk van Prinsjesdag 2013, een en al glitter, werd ook als avondjurk gedragen tijdens een staatsbezoek.
De jurk van 2010 is ook al een als avondjurk gedragen. Misschien zijn er nog wel een paar voorbeelden. Wat ik me dus afvraag, wat is nu het verschil tussen een avondjapon met lange mouwen en een hoog gesloten hals en een japon eveneens met lange mouwen etc. voor Prinsjesdag?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 10 sep 2015 - 10:24

Wat Máxima betreft zit er geen verschil tussen en Beatrix droeg haar Prinsjesdagjurken ook gewoon als avondjurk, dus ik denk dat het antwoord 'geen' is.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 sep 2015 - 10:34

Nou, dat dacht ik dus ook :-)

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 10 sep 2015 - 10:44

Tsja, een ander denkt daar misschien anders over.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 11 sep 2015 - 13:40

Gelukkig maar dat iedereen een ander idee en mening mag hebben. Vind je ook niet? :-)

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 10 sep 2015 - 09:43

Lol:) van mijn mag ze ook een diadeem op, vind ik ook beter passen bij een lange (avond)jurk dan een hoed!!

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 10 sep 2015 - 07:33

Mooie japonnen maar niet geschikt voor Prinsjesdag. Een dagjapon in het lang is iets heel anders dan een lange avondjurk.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 10 sep 2015 - 05:48

ja misschien is het waar wat er geschreven wordt vroeger was Beatrix de koningin nu W A en Maxima kan beter in het kort zakelijk dat kan ook mooi zijn
volgend jaar is er een andere koets of een auto?

afbeelding van car

car

woensdag 09 sep 2015 - 21:20

Ik vind ze allemaal mooi, vooral omdat het allemaal andere stijlen zijn! Nummer 1 vind ik apart en ik zie Maxima hem zo dragen..(.maar ik vind het passé naar mijn mening, . Komt misschien door de stugge stof en de dramatische draperie
hahaha....)maaaar misschien komt het wel weer helemaal in ;)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 09 sep 2015 - 20:47

Ik vind ze allemaal teveel van het goede, Prinsjesdag gaat om de troonrede en niet om de japonnen die de dames dragen, alle japonnen zijn mooi maar niet voor de opening van het Parlementaire jaar dus voor mij zo eenvoudig mogelijk met een chique uitstraling!

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 09 sep 2015 - 20:45

Ik zou graag een jurk zien van Nederlandse makelij. Lijkt me belangrijker signaal dan al die opschik. Dus de MvB is heel geschikt, al zal ze wellicht niet twee keer iets oranje/roods achter elkaar dragen.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 09 sep 2015 - 20:35

De jurk van Henny vind ik het mooist: kleur, degrade effect, model. Staat Maxima vast heel mooi. Of het echt Prinsjesdag is, weet ik niet. Misschien net wat te 'shiny', er lijken wat glimmers op te zitten. Maar super voor een staatsbanket. De jurk van MvB vind ik het meest ingetogen, en NL ontwerp, en daarom meest geschikt voor prinsjesdag. Maar als ze die draagt begrijp ik helemaal niet waarom ze de jurk van vorig jaar heeft aangeschaft. Ik hoop dat ze weer eens een lange jurk/rok draagt met een jasje eroverheen. Ik vond de kleding van 2006 prachtig, dus iets in die stijl.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 09 sep 2015 - 20:36

Kareltje, dat is komisch, ik type net ongeveer hetzelfde...

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 09 sep 2015 - 19:57

2,3 vind ik echt mooi ook met accesoires enzo. Bij 5 vind ik vooral de jurk ook erg mooi, snap alleen de combi met paars niet...
Ik zou het erg leuk vinden als ze 3 eens aantrekt... Met een ander tasje erbij dan (zwart), maar die is er vast wel te vinden. Het hoofddeksel vind ik ook echt leuk!

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 09 sep 2015 - 19:23

Ik kies voor nummer 1: bééldig, die achterkant ook met die strik. En de kleur hè, ik zie Maxima het liefst in pasteltinten. Hennies cerise-kleurige ensemble mag er ook wezen, dat zal Maxima ongetwijfeld geweldig staan. De rode jurk is heel bijzonder, alleen vind ik de bovenkant wel erg strak ogen. Maar de kleur is weer top, echt een favoriet van mij.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 09 sep 2015 - 19:05

Nummer 1 vind ik echt stunning! Precies waar ik van hou, vintage in de stijl van nu! Echt super! En prinsjesdag is denk ik de enige gelegenheid om hem te dragen.
Nummer 2 is een mooie jurk maar niet gecombineerd met die hoed en eigenlijk een echte avondjurk vind ik.
Nummer 3 vind ik ook erg mooi maar zoiets hebben we de laatste tijd al veel gezien.
Nummer 4 ook prachtig maar meer voor een zomerse gelegenheid?
Nummer 5 ook zeer mooi, maar niet geschikt voor prinsjesdag, prachtige kleur en Maxima mag hem zeker een keer dragen.
Nummer 6, vind ik een leuke jurk maar ook niet geschikt voor prinsjes dag maar ik zie hem graag nog een keer terug.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 09 sep 2015 - 17:47

jurk nummer 2 vind ik het meest geschikt voor Prinsjesdag die mag het worden aan de kleur mag Maxima wat veranderen
maar het hoeft niet echt
henny aan jou is een goede ontwerpster of styliste verloren gegaan

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 09 sep 2015 - 16:56

Jurk 2, 3 & 5 vind ik wel wat voor Prinsjesdag. Nummer 4 ook maar combineert niet met d'r stoel ;). Zouden de meiden erbij zijn? Alexander enzo gingen toch ook al redelijk jong mee?.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 09 sep 2015 - 19:59

Die gaan niet mee voor ze 18 zijn. Ze staan er ook niet bij in het persbericht, alleen Constantijn en Laurentien.

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 10 sep 2015 - 20:40

Oh ja... natuurlijk.. jammer ;-)

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 09 sep 2015 - 16:52

Even wat anders mooi... De Oranje zaal vandaag... Die is ook moooooiiiii. En Nederlands ontwerp. Maar aan de tuin moet inderdaad wat gebeuren...

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 10 sep 2015 - 21:27

Mary@ Leuk voor je, ik ben jaloers..... fijn dat je dit even kwam vertellen, ik heb aan je gedacht en was benieuwd wanneer je zou gaan.

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 09 sep 2015 - 16:27

De outfits van Hennie en Oranjefan99 vind ik het mooist. Ik zou het fantastisch vinden als ze ook daadwerkelijk een van deze twee outfits aan heeft. Misschien niet compleet zoals ze hier staan, maar alleen de japon zou al fantastisch zijn!

afbeelding van hendrikje

hendrikje

woensdag 09 sep 2015 - 16:04

Allemaal mooi, maar allemaal meer dan overdressed, neen, zwaar overdressed.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 09 sep 2015 - 17:05

Hendrikje, ik ben eigenlijk benieuwd hoe jij Maxima gekleed wilt zien op die dag. Misschien zou je nog een stijladvies kunnen indienen :-)? Je maakt me nieuwsgierig.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

woensdag 09 sep 2015 - 20:17

Henny, ik kijk naar de gelegenheid. Op Prinsjesdag wordt ons de 'stand van het land' voorgeschoteld samen met de plannen voor het komende jaar. Het is een zakelijke en formele aangelegenheid. De koning draagt een jacquet, de koningin heeft dan de keus tussen een lange, halflange of korte jurk, bij voorkeur terughoudend van kleur. Een niet te zakelijk pakje - lang of kort - kan ook. Een hoed kan maar is niet nodig.
Naar mijn smaak zijn alle voorgestelde jurken geschikter voor een bruiloft of andere feestelijke gelegenheid. Zonder verder een oordeel erover te geven past de stijl van de kleding van de jaren 2004, 2005, 2006, 2007 beter bij de sfeer van deze dag dan die hier voorgesteld wordt.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

donderdag 10 sep 2015 - 09:19

Helemaal eens, ik vind ook een lange jurk met een jasje het meest gepast. Wat dat betreft was het de afgelopen jaren iets te veel glamour naar mijn zin, bewaar dat maar voor andere 'feestjes'. De jurk van Oscar de la Renta zou, minus in ieder geval één van de strikken, daar het beste bij passen. Zonder verder te veel tierelantijntjes, eenvoudige hoed......

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 sep 2015 - 10:35

Wat de één te veel vindt van het goede, vindt de ander normaal en juist goed passen. Dus wat is nu te veel aan tierelantijntjes :-) ?!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 10 sep 2015 - 10:00

Hendrikje, bedankt voor je reactie. Ik vind je keuzes ook heel mooi en geschikt. Zo vind ik zelf 2010, 2012 en 2013 ook in het rijtje passen.
We zullen zien wat het gaat worden. Ze zal best flink uitpakken. :-) hoop ik.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 09 sep 2015 - 16:38

Hendrikje, dat je nr.1 overdressed vindt, daar kan ik wel inkomen. Maar de andere japonnen zijn toch vrij eenvoudig. Ik ben benieuwd wat er dan overdressed aan is.

afbeelding van Yoeri1983

Yoeri1983

woensdag 09 sep 2015 - 14:02

Ik gok dat het niet de rode jurk van de Duitse Mediaprijs gaat worden. Ik denk/hoop evenwel dat de Koningin dit jaar een hoed met rand gaat kiezen ipv een pillbox zoals vorig jaar. Ik zal er alvast bij zijn en wil heel graag een foto delen van de close up die ga maken als de Majesteit op het balkon van Paleis Noordeinde staat.

afbeelding van Janna

Janna

woensdag 09 sep 2015 - 13:29

Inzending vier, de witte jurk met zwarte opdruk en kanten mouwen van Oscar de la Rente vind ik schitterend. Het zou ook een mooie elegante trouwjurk maken!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 09 sep 2015 - 19:59

Ik heb er voor gekozen omdat ik het weer eens iets heel anders vindt. Maar, ik geloof dat Laurentien er ook zomaar voor zou kiezen, al gaat zij meestal voor kleding die wat minder kost. In ieder geval zou ik Maxima er best eens in willen zien, al weet ik niet helemaal zeker of deze geschikt is voor prinsjesdag.

Met een beetje fantasie vind ik deze van Claes Iversen ook wel wat. Maar dan gevoerd, en zonder het colletje. http://www.claesiversen.com/images/collections/AW2015/IVERSEN_AFWF15_105...

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?