Nu we nog wel even aan huis gekluisterd zijn, hebben we een hele goede reden om wat vaker een boek aan te schaffen. In de rubriek Op de salontafel tip ik de mooiste exemplaren. 

Het is geen geheim dat ik een zwak heb voor mooi borduurwerk. Al die kralen en pailletten, verweven tot een kunstwerk, maken me blij. Het nieuwe boek Haute Bordure wilde ik dan ook heel graag hebben. Inmiddels heb ik hem in huis en ik moet zeggen dat ik erg verrast was door de inhoud. Modeboeken willen weleens draaien om de vorm, waardoor het verhaal ondersneeuwt, maar dat is bij Haute Bordure zeker niet het geval. De schrijfsters (Eveline Holsappel en Anne-Marie Segeren) gaan diep in op de verhalen achter de steekjes en garen. Met name vroeger werd er namelijk volop gecommuniceerd door middel van borduurwerk. Doordat alle stukken scherp zijn gefotografeerd (indien nodig met close-up) blijf ik het boek steeds weer oppakken van mijn salontafel. Extra leuk is het hoofdstuk over koninklijk borduurwerk, met daarin een bescheiden rol voor Máxima's jurk van Prinsjesdag 2015. Hier koop je het boek. 

Black fashion
Door naar de tweede aanbeveling. Een boek met een heel andere insteek. Voices of Fashion gaat namelijk over "black couture, fashion & style'. Oftewel: het werk van zwarte modeontwerpers en modellen. Het onderwerp heeft niets te maken met koningin Máxima, maar ik vond het wel heel tof om eens met een andere blik naar de modewereld te kijken, en de stem te horen van de groep die regelmatig wordt ondergewaardeerd. 

Lookalike

En last but not least nog een laatste aanbeveling. Jelka, die jarenlang op deze website schreef over de mode van koningin Mathilde, verkoopt via Vinted een wel heel bekende Zara-jurk. Voor 25 euro kun je, als je dezelfde maat hebt, als een Máxima lookalike door het park wandelen ;-) 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 05 mrt 2021 - 09:37

Het onderste jurkje is erg leuk, maar maatje 36 gaat het niet worden voor mij!

afbeelding van Bouwien

Bouwien

woensdag 03 mrt 2021 - 19:48

Siobhah, dank voor de link. Zo leuk om op de dag zelf al foto’s te zien. Ook al is het beeldbellen.
Josine, ik begrijp dat er vast allerlei oorzaken te vinden zijn maar ik mis de snelle reacties van jou op deze site

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 02 mrt 2021 - 19:04

Maxima vandaag aan t videobellen in zakelijk colbert en bril:
Koningin Máxima @UNSGSA videobelt met president Ramaphosa van Zuid-Afrika over hoe samenwerking tussen Afrikaanse landen kan bijdragen aan betere toegang tot en veilig gebruik van digitale financiële diensten. https://t.co/JX44Kv2Wra https://t.co/cM56zIsyPq

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

dinsdag 02 mrt 2021 - 18:59

Mooie boekentip. Dank! Ook kijk ik uit naar haar jurk in het Fries Museum. Tot slot, Maxima haar hobby is borduren. Ben zo benieuwd wat voor soort borduurwerken eigenlijk onder haar borduurnaald vandaan komen.

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

dinsdag 02 mrt 2021 - 18:59

Mooie boekentip. Dank! Ook kijk ik uit naar haar jurk in het Fries Museum. Tot slot, Maxima haar hobby is borduren. Ben zo benieuwd wat voor soort borduurwerken eigenlijk onder haar borduurnaald vandaan komen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 02 mrt 2021 - 17:26

Wat leuk deze boeken tips!

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

woensdag 03 mrt 2021 - 16:16

Een prachtig boek Josine! Er is van 16 maart t/m 18 juli een tentoonstelling "haute bordure" in het Fries museum in Leeuwarden. Lijkt mij zeer de moeite waard en ik hoop er zeker heen te gaan (maar we moeten uiteraard wachten tot de musea weer open zijn). Voor degenen die meer nog informatie willen: bij de Vrije Academie kun je een online lezing boeken over dit onderwerp.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 05 mrt 2021 - 09:37

Wat een goede tips, dank daarvoor!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

dinsdag 02 mrt 2021 - 11:30

Wat een leuke rubriek Josine!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?