Zijne Majesteit de Koning, Regent van de Stichting Praemium Erasmianum, reikt dinsdagmiddag 27 november 2018 in aanwezigheid van koningin Máxima de Erasmusprijs uit aan de Amerikaanse journaliste en schrijfster Barbara Ehrenreich (1941). De Erasmusprijs viert dit jaar haar 60-jarig jubileum met het thema ‘De Kracht van Onderzoeksjournalistiek’.

Barbara Ehrenreich ontvangt de Erasmusprijs voor haar pionierswerk op het gebied van participerende onderzoeksjournalistiek. Zij kreeg internationale bekendheid door haar boek ‘Nickel and Dimed: On (Not) Getting By in America’ in 2001, waarvoor ze maandenlang probeerde rond te komen van de opbrengst van zogenaamd ‘ongeschoold werk’. Ook in later werk beschrijft zij de obstakels voor de Amerikaanse middenklasse bij het opklimmen van de maatschappelijke ladder. Een rode lijn in haar werk is de bedrieglijkheid van de Amerikaanse droom.

De jury prijst Barbara Ehrenreich voor haar moed om zichzelf in de strijd te werpen in haar journalistieke werk. Door zelf het leven te leiden van mensen in precaire situaties, geeft zij een stem aan groepen die anders niet gehoord worden. Als journalist gebruikt ze verschillende disciplines: zij combineert wetenschappelijke analytische methodes met een literaire stijl en droge humor. Zij brengt statistische gegevens - bijvoorbeeld over het leven aan de onderkant van de arbeidsmarkt - tot leven, met empathie en sociaal engagement als drijfveer. Door haar onderwerpkeuze en werkwijze vormt zij een inspirerend voorbeeld voor journalisten wereldwijd.

De Erasmusprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instelling die binnen het kader van de culturele tradities van Europa een belangrijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van cultuur, humaniora of sociale wetenschappen. De Stichting Praemium Erasmianum stelt ieder jaar een ander thema centraal. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 150.000 euro.

Outfit: rode japon met diagonale volant van modehuis Natan. 


Foto: PPE/Vd Werf


Foto: PPE/Vd Werf

Máxima droeg de jurk eerder in 2015, 2016 en 2018:


Foto's: PPE/World Bank/Nieboer/Macri 

Terugblik op de uitreikingen van voorgaande jaren: 


Foto: PPE/Nieboer/Vd Werf/Rubsamen

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 29 nov 2018 - 09:13

Mooie kleur, verzorgd qua look zonder overdrijven. Over de pasvorm vraag ik mij wel af of Maxima altijd het juiste ondergoed draagt. Het lijkt mij dat ze wat meer steun kan gebruiken bij haar boezem zodat het ook op de buik mooier valt. Dat viel mij bij de CI van eerder deze week ook al op dat het daar wat raar lijkt te zitten.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

woensdag 28 nov 2018 - 19:07

Wat een prachtige verschijning na het debacle (naar mijn smaak) van gisteren!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 28 nov 2018 - 13:06

Geweldig mooi. Ik blijf fan van deze kleur rood bij Maxima. En ze ziet er zo stralend uit. Heerlijk om haar zo te zien stralen!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 28 nov 2018 - 11:16

Mooi hoofd!!
De jurk past niet lekker, is een beetje zoals zo’n kartonnen aankleedpop; een basis en met kartonnenhaakjes hang je de kleding aan de pop.
Veel te groot rond de schouders en bovenkant en armen waardoor de flap rommelig is. Als je kijkt naar de vele flapkleding van Meghan dan zie je een perfect passende jurk waardoor de flap een accent is. Hier is er een deel van de vele plooien

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 28 nov 2018 - 18:03

Ik ben dus niet de enige die dat ziet...begon al in mijn ogen te wrijven. Maxima is prachtig, en rood staat haar fantastisch, maar dit jurkje past niet. Vergelijk dit met het CI jurkje van gisteren, wat een wereld van verschil. Maxima hoeft helemaal niet altijd in couture, maar hier zie je het verschil met confectie die net niet past. (En die flap is sowieso bizar geplaatst: een figuurwurger die alleen maar breder maakt en de taille laat verdwijnen. Vergelijk dit maar eens met blauwe pakje van de mw gisteren: een diagonale roezel die heel flatterend werkt. Of kijk, zoals Doro schrijft, naar een van Meghan’s, couture, stukken).

afbeelding van Moon

Moon

woensdag 28 nov 2018 - 18:04

Ik vind die volant juist prachtig accentueren. Maakt precies een knik bij de taille. Maar vind ook dat in Duitsland de jurk het mooiste zat en het model dus het beste tot z'n recht kwam. De jurk van eerder deze week vonden veel mensen juist te strak zitten. Ik vind niet dat je de jurken van deze week met elkaar kunt vergelijken. Ook niet qua pasvorm want daar ging het jou volgens mij om.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 28 nov 2018 - 18:26

Het zijn heel andere jurkjes, die ook anders passen, helemaal eens. Het gaat me om het vakmanschap/vrouwschap van de ontwerper en maker. Als ik zie hoe de volant valt (niet strak ‘op de naad’ aan de voorkant en ook beetje rommelig over de schouder, deels komt dat misschien doordat de stof doorloopt), de schoudernaad zit niet op de schouder, de mouw is te ruim en de manchet te krap (en te kort of te lang), de zoom bobbelt, de jurk bolt ook boven de boezem als Maxima even niet kaarsrecht staat en in de taille bobbelt van alles, waardoor de ingestikte horizontale plooien (leuk idee) verdwijnen in de ‘rommeligheid’. En dan de CI, die sluit aan en daardoor zie je wat van Maxima’s vormen, en ze draagt geen korset (groot gelijk), maar als je dat even vergeet: de schoudernaad en coupenaden zijn vlekkeloos, het bobbelt nergens, idem de hals (messcherpe naad), in het filmpje zie je haar op de rug in beweging: het past prachtig en trekt nergens. De bandjes zitten fantastisch mooi op de jurk: dat is best knap, vooral voor de gele band die doorloopt op de mouw. Ik word blij van zo’n kledingstuk, zo knap gemaakt.

(Niet om door te zeuren hoor, maar ik vind het zo’n mooi voorbeeld van heel goed gemaakt vs leuk idee en niet zo’n beste uitvoering)

afbeelding van Moon

Moon

donderdag 29 nov 2018 - 06:56

We zien denk ik allemaal hoe Natan een ander soort 'vakman' is dan Taminiau of Claes Iverson. Ik reageerde met name op jouw omschrijving van de volant, jij vindt het een figuurkiller, ik vind het juist mooi accentueren. En dat de pasvorm totaal anders is snap ik, de stof is ongetwijfeld ook anders. De rode moet soepel vallen, de blauwe kan iets stugger zijn. De rode is jaren oud en op het lichaam van toen gemaakt. Kijk eens naar de foto van Duitsland daar zit ie veel netter. De blauwe is ongetwijfeld onlangs gemaakt. Dus los van vakmanschap is er zoveel meer om te vergelijken als je dat graag wilt. Ik zie nog steeds qua uitstraling liever de rode dan de blauwe jurk.

Het vakmanschap staat buiten kijf hoor. Die gele band om de schouders viel mij ook al op. Vroeg me al af hoe ze zou moeten zwaaien ;-)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 28 nov 2018 - 20:10

Leuk Merel hoe je het zo mooi beschrijft, zo precies kijk ik nooit naar een kledingstuk. Ik zie wel of ik het mooi vindt in combinatie met accessoires en haar. Maar naar een coupenaad kijk ik eigenlijk niet , dus eigenlijk hoe het echt gemaakt wordt

afbeelding van JokeGram

JokeGram

woensdag 28 nov 2018 - 09:47

Gaaf, zo’n flap aan de jurk! Geeft er net iets extra’s aan een op zich simpel jurkje! Helemaal goed met cognac gecombineerd.

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 28 nov 2018 - 01:43

Maxima zag er in het echt ook beeldschoon uit!! Ik zou graag een foto toevoegen, maar ik zou niet weten hoe dat moet. Maar Josine heeft hierboven ook al een goeie.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 28 nov 2018 - 09:02

Je kunt zelf geen foto’s plaatsen hier, wel een link plaatsen zoals ik heb gedaan.

afbeelding van Bea

Bea

woensdag 28 nov 2018 - 16:21

en de jubilaris ook!

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 28 nov 2018 - 00:30

Prachtige jurk, mooie kersenkleur, leuk model, staat haar goed!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 27 nov 2018 - 22:38

Perfect. Weer in 1 kleur.
Is dat een bijpassende cape?

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 27 nov 2018 - 22:28

Ze ziet er top uit! Niets op aan te merken.

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 27 nov 2018 - 22:12

Ja hoor, precies goed gekozen, koningin.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 27 nov 2018 - 22:09

Die flap, die flap. Wie plakt er nu een flap aan een zijnaad (retorische vraag)?
Rood is mooi. Rood met cognac nog mooier. Geweldige bellen.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 27 nov 2018 - 21:15

Alles helemaal goed!!

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 27 nov 2018 - 21:04

Helemaal prima erg leuk dat rood met cognac accessoires en schoenen.

afbeelding van sonnebloem1964

sonnebloem1964

dinsdag 27 nov 2018 - 20:48

Mooie combi, dat knalrode met bruin. Vindt alleen de zoom net iets te kort!

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 27 nov 2018 - 20:26

Mooi jurkje, geen overdaad aan juwelen en leuk dat ze het combineert met bruin.

afbeelding van Dahlia

Dahlia

dinsdag 27 nov 2018 - 20:05

Mooie jurk, schitterend kapsel, wel wat grote oorbellen.
Kortom geslaagde look!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 27 nov 2018 - 20:04

Maxima in het rood is eigenlijk altijd goed. De kleur staat haar fantastisch namelijk. Jurk vind ik mooi staan een heel klein minpuntje is die flap aan haar zij. Die is mijns inziens overbodig en maakt dik

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 27 nov 2018 - 20:03

Helemaal goed van top tot teen! Chapeau, Maxima.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 27 nov 2018 - 19:50

Heel mooi :-) mijn favourite rode volant jurk!
En dames.. Weer heel anders gecombineerd dan voorgaande keren!! Ik hoop dat Maxima meerdere juweeltjes die ze al in bezit heeft een nieuw leven inblaast!!
Goed afgestyld dit en mooie combi met dat cognac..

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 27 nov 2018 - 19:30

Ik vind dat ze er leuk en eenvoudig uitziet (geen overdaad aan sieraden) bij deze schrijfster die de minima een warm hart toedraagt. Haar haar oogt ook leuk niet zo mooi als gister maar wel nog wat losjes opgestoken.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 28 nov 2018 - 11:29

Máxima in het rood, altijd een goede keuze! Leuke jurk, die haar prima staat. De cognac oorbellen en pumps maken het een spannende combinatie.
Net als Josinne hoop ik dat ze de bruine Taminiau pailleten jurk weer eens gaat herdragen, 1 van mijn favorieten aller tijden. Wie weet tijdens de top in Buenos Aires...

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 27 nov 2018 - 19:10

Mooi. Simple chic. Gelukkig heeft ze de schoenen met de plastic inzetten thuisgelaten en gekozen voor bruine pumps die fijn bij de oorbellen matchen. En het haar op zolder. Helemaal mijn stijl.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 27 nov 2018 - 18:19

Máxima heeft de jurk eerder gedragen op 10 april van dit jaar.

afbeelding van Snijders

Snijders

dinsdag 27 nov 2018 - 18:16

Bij anp foto's

afbeelding van Manon74

Manon74

dinsdag 27 nov 2018 - 18:15

Dit model heeft ze toch ook in het lichtblauw? Van Natan.

Foto's zijn te vinden bij ANP.

afbeelding van Moon

Moon

dinsdag 27 nov 2018 - 18:21

Die van de appeltjes van oranje. Ja heeft er wel wat van weg maar is toch ook wel weer heel anders vind ik.

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 27 nov 2018 - 16:22

Koningin Máxima draagt vandaag een rode japon aansluitende met half-lange mouwen. De eerste beelden die ik heb gezien zijn niet in zo'n mate duidelijk dat ik kan zien of ze het al eerder heeft gedragen. Ze heeft ook een opgestoken kapsel.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 27 nov 2018 - 18:04

Heeft ze deze jurk niet in Duitsland gedragen?
Ziet er prima uit! Verzorgd kapsel!

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 27 nov 2018 - 18:10

Waar kan ik foto's zien?

afbeelding van Moon

Moon

dinsdag 27 nov 2018 - 18:16

Bij ANP photo in ieder geval. De rode uit Hamburg met die vollant. Mooie jurk in een mooie kleur.

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 27 nov 2018 - 17:32

Waar heb je die beelden gezien?

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 27 nov 2018 - 18:20

Op Twitter van Blauw Bloed maar dat was alleen de achterkant dus toen kon ik nog niet zien dat het deze japon was, maar de dames hieronder hebben inderdaad gelijk, Natan, voor het eerst gedragen in Duitsland in 2015 volgens mij, en daarna nog wel een aantal keer meer, onder andere eerder dit jaar nog -> https://www.modekoninginmaxima.nl/mode-maxima-mode-algemeen/koningin-max...

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 27 nov 2018 - 16:04

Goede jas van de koning trouwens vandaag

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 27 nov 2018 - 16:30

Dat vond ik nou ook! Je bent mij net voor met deze opmerking;-))

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 27 nov 2018 - 16:46

Precies!! Hij zag er stoer uit, haha!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 27 nov 2018 - 15:05

Goede US schrijfster die Ehrenreich die t harde werkende leven aan de onderkant scherp heeft vastgelegd nadat ze zelf in dat soort baantjes is gaan werken en hoe moeizaam t dan is om te overleven en je te huisvesten.
Ik hoop dat Maxima uitpakt maar liever een set in 1 kleur zoals ze dat eerder deed bij dit event. Bijvoorbeeld inderdaad die 1e-dags jurken van Portugal en Frankrijk. Of die mooie (niet-kanten) Bordeauxrode jurk van 1 van de Duitslandbezoeken. Zo mooi. Of die roze glimmende met die soort zwarte vogeltjes! Haha ik vind die mooi! En maar 1 keer gedragen.

afbeelding van Hema

Hema

dinsdag 27 nov 2018 - 14:04

Dat gestreepte setje waar Josine het over had. Lijkt me prachtig!

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 27 nov 2018 - 12:24

Ik vroeg mij af. Als de koning deze prijs uitreikt, moet de koningin dan ook in zo n opvallende jurk komen, zoals zij gisteren aan had. Iets minder is toch prima.
Wat Merel voorstelt is prima. Het gaat om de dame die deze prijs krijgt.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 27 nov 2018 - 12:23

Tis wel veel glimglim, dus de optie van Josine met de streepjes zou goed kunnen! Ik hoop dat de kapper van gisteren nog in de buurt is!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 27 nov 2018 - 11:51

Als ze zoals de andere jaren per se Natan wil dragen, dan graag de ruiten rok met donkerrode fluwelen top van het Belgische staatsbezoek. En als ze nog geen genoeg heeft van Claes Iversen zie ik heel graag de totaal-over-the-top-barokke poederroze robe manteau (mèt bandjes!) van het staatsbezoek aan Frankrijk terug zonder de hoed (Ehrenreich noemde de koning een toeristische attractie in een interview dit weekend, tamelijk rake observatie, dus dat geeft een vrijbrief eens lekker uit te pakken, al heeft ze die natuurlijk niet nodig).

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 27 nov 2018 - 12:29

Ja, haha.... maar niet sinister zei ze er ook nog bij! Dus misschien maar alle bling bling uit de kast halen. Komen de meegereisde familieleden van Ehrenreich ook aan hun trekken!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?