Voor degenen die het nog niet wisten: koningin Máxima is absoluut geen koukleum. Kleding zonder mouwen in november is voor de koningin geen probleem, evenals poseren in een strapless japon in de wintermaanden. Gezien de frequentie waarmee Máxima verkouden is niet altijd een slim idee, maar ik kan Máxima's voorkeur voor mouwloze kleding wel goed begrijpen. Ten eerste vind ik dat ze erg mooie armen, die echt wel gezien mogen worden. Daarbij zou ik als koningin balen van foto's met een bezweet voorhoofd of klotsende oksels. Uit ervaring weet ik dat Máxima regelmatig moet optreden in vrij benauwde en warme zalen, wat in combinatie met wat zenuwen voor bijvoorbeeld een toespraak niet ideaal is. Toch is bij Máxima de laatste tijd een verandering te zien en draagt ze steeds vaker bij officiele momenten kleding met mouwen of een mouwloos jurkje gecombineerd met een vestje. Wat mij betreft een begrijpelijke keuze in verband met haar positie en leeftijd, maar wat mij betreft laat ze ons de komende jaren nog vaak haar mooie mouwloze jurkjes zien, die vaak een net wat jonger en hipper beeld opleveren.

Mouwloze Máxima:

Een LBD is altijd goed voor een concert in Parijs. 

Tijdens de uitreiking Appeltjes van Oranje, waarbij de koning en koningin gastvrouw zijn. 

Tijdens Kinderen Maken Muziek een toegankelijke outfit van Natan en Uterque. 

Tijdens de opening van een expositie op Paleis op de Dam. Had bij dit pakje korte mouwtjes wel mooier gevonden. 

Mouwloos kan heel koninklijk zijn, opening Holland Festival 2013. 

Tijdens het kennismakingsbezoek aan Duitsland:

Elegant tijdens de kennismakingstoer:

Casual voor een bezoek aan project Oranje Fonds:

Mouwloos in koud november:

Tijdens de opening van de Universiteit Wageningen:

Jong en hip tijdens het in ontvangst nemen van het Droomboek:

In Leiden bij de opening van een (uiteraard warme) kas:

Moment waarop ik mouwloos jurkje niet gepast vond, was tijdens het kennismakingsbezoek aan de Britse Queen:

Mooie alternatieven:

Foto's met dank aan: 

DPP 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 08 nov 2013 - 17:01

Ik vind mouwloos bij Maxima prima staan. Vlot. Mét mouwtje moet de stof wel sportief zijn anders wordt het snel een tuttig jurkje vind ik. Zoals het bij het roze ensemble beeldig staat, maar bij het zwart/rode jurkje erboven, weer niet. Wat me wel opvalt is dat de mouwloze jurkjes onder de oksels wel overal erg krap lijken te zitten.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

dinsdag 05 nov 2013 - 22:46

Ik vind mouwloze outfits in November en in de wintermaanden wel kunnen,want ze hoeft niet zoals de meeste van ons met de fiets naar een openbaar optreden,aangezien ze voor de deur word afgezet,en bij wijze van spreken,met een paar stappen binnen is. Dus ik zie het probleem niet. Als wij in de wintermaanden en november met korte mouwen,opde fiets met jas aan naar ons werk gaan,dan is het heel wat anders. Want wij worden niet met een auto gebracht,en worden ook niet voor de deur afgezet.Wel ben ik het met vele eens dat een vestje of jasje bij het langst regerende koninklijk staatshoofd,gepaster zou zijn.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 06 nov 2013 - 19:49

Helemaal mee eens, Willem.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 05 nov 2013 - 20:59

Wauw wat heeft ze toch veel moois in haar collectie. Ik vind de mouwloze outfits super mooi, maar zou er in november niet voor kiezen. De aangeknipte mouwtjes zijn een alternatief dat haar erg mooi staat. Ik ben blij dat ze regelmatig wisselt, dan krijgen we heel veel moois te zien!

afbeelding van Anoniem

Anoniem

dinsdag 05 nov 2013 - 19:53

Josine jij schreef: "Gezien de frequentie waarmee Máxima verkouden is niet altijd een slim idee". Mouwloos heeft echt niets te maken met verkouden zijn/worden.
Etiquette komt uit het Frans, waar het eerst de inkerving in een stok betekende en later opschrift op een voorwerp.
Aan het hof van Filips de Goede kregen de bezoekers de hofregels op een kaartje (een etiquette), zodat ze geen fouten zouden maken. Via deze kaartjes met gedragsregels werd etiquette het woord voor gedragsregels. Met andere woorden wie bepaald wat "etiguette" is?

afbeelding van Karin

Karin

dinsdag 05 nov 2013 - 19:42

Bedankt voor je blog, Josine. Ik was inderdaad ook benieuwd wat de etiquette hierin is. 'k Heb eens het boek van Reinildis van Ditzhuyzen gelezen, maar ik meen dat zij het niet aanraadt.

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 05 nov 2013 - 17:43

Ik vind mouwloze jurkjes/topjes haar prachtig staan, maar het past niet bij iedere gelegenheid. Ook is de manier van uitsnijden niet altijd even mooi, zoals bij het bezoek aan het paleis op de dam.

afbeelding van Sol

Sol

dinsdag 05 nov 2013 - 15:29
afbeelding van Becca d

Becca d

dinsdag 05 nov 2013 - 12:34

Oh ja en ik ben het helemaal eens met Willie. Ik vond die laatste opmerking over Mathilde ook helemaal niet relevant eigenlijk.. Zij heeft een totaal andere eigen klassieke uitstraling!

afbeelding van Becca d

Becca d

dinsdag 05 nov 2013 - 12:32

Mooi en helemaal prima blote armen in voorjaar/zomer en nazomer. In de winter vind ik het vreemd staan. In leiden bij de kassen was echt prachtig! Bij the queen was idd het vestje aan meer gepast!

afbeelding van Emmy

Emmy

dinsdag 05 nov 2013 - 12:32

Ik meende eens gelezen te hebben dat Maxima wellicht afgekeken heeft bij Michelle Obama, die ook al weer een hele tijd met blote armen rondloopt. Dat was toen best opvallend omdat haar voorgangsters dat nooit gedaan hadden en men het niet passend vond. Nou ja, hoe het ook zit...
Ik vind het Maxima goed staan en ook ik vind dat het haar iets minder goed staat wanneer de mouwen raglan-achtig uitgesneden zijn. Knap hoor, dat ze haar figuur zo prachtig kan houden met al die etentjes die ze voorgeschoteld krijgt (en volgens mij hoort ze - net als ik - niet bij de mensen die vanzelf zo slank blijven). Ik denk dat ze er echt voor moet werken.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 05 nov 2013 - 12:44

Ah, is dat hoe je het noemt als de mouwen heel diep uitgesneden zijn bij de schouders ("raglan")? Dat wist ik niet, dank.

afbeelding van Emmy

Emmy

dinsdag 05 nov 2013 - 13:38

eeehhh.... nee, dat heb ik zelf verzonnen. Raglanmouwen zijn wel bekend. Maar dat is echt met mouwen eraan.
Ik dacht: zo begrijpt iedereen wat ik bedoel ;-/

afbeelding van Willie

Willie

dinsdag 05 nov 2013 - 12:31

Ik heb geen enkele moeite met mouwloze jurkjes maar dan wel in de zomer of met gala. In het najaar en de winter vind ik het geen gezicht. Met de opmerking over Mathilde ben ik het totaal niet eens Josine, ik vind haar vaak netter en stijlvoller gekleed dan Maxima.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 05 nov 2013 - 12:36

Klopt. Ik blog voor Vorsten ;)

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 05 nov 2013 - 13:01

o joh! da's waar ook, ik dacht al, het format lijkt erg op dat van jou.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 05 nov 2013 - 12:05

Ik vind dat kleine mouwtjes het bovenlijf juist slanker maken. Immers als je 'mouwloos bent' dan valt de nadruk meer op de borsten en als je wat borsten betreft goed voorzien bent kun je beter een klein mouwtje dragen.

afbeelding van Zara 2

Zara 2

dinsdag 05 nov 2013 - 11:48

Voor degenen die het 'moment van het draperen van het vestje over een bank' willen zien:
http://www.youtube.com/watch?v=JpxNAF8-I44

Michelle Obama is ook vaak 'mouwloos'. Ik vind mouwloos in sommige gevallen nét iets mooier dan jurkjes met van die kleine mouwtjes zoals op de foto's hierboven. Kleine mouwtjes maken het bovenlijf wat 'massiever', en ze ogen soms ook meer 'casual'.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 05 nov 2013 - 11:44

Ik vind de mouwloze jurkjes Maxima niet altijd even goed staan. Dat heeft niets te maken met haar armen (die mogen inderdaad gezien worden!), maar meer met hoe de schouders weg gesneden zijn. Het duidelijkste voorbeeld hiervan is, naar mijn mening, het rood-witte pakje met peplum dat ze meerdere malen gedragen heeft (hierboven bij de expositie op het Paleis op de Dam). Dit is te ver uitgesneden, en zeker als ze haar haren dan niet los heeft, komt de bovenkant "te smal" over (en daarmee de onderkant als te breed?). Ik weet niet precies wat het is, maar ik vind de verhoudingen in die gevallen niet kloppen.

Als ze een brede hoed draagt, is het geheel beter in balans (bijvoorbeeld het donkerblauwe jurkje dat ze tijdens het kennismakingsbezoek aan Limburg/Noord-Brabant droeg - een van mijn favoriete outfits van de kennismakingstour).

Het mooiste jurkje van de foto's hierboven vind ik het gouden jurkje, erg mooi gecomineerd met haar accessoires bij de hortus in Leiden met name. De donkerblauwe jurk bij de opening van het Holland Festival is ook mooi en feestelijk (omdat de schouderpartij hier wat breder/lager is, is het goed in verhouding) (maar de plateau-zolen vond ik toen helemaal niet mooi...).

Vaak mag van mij een kort mouwtje wel. Het zwart leren jurkje is tien maal top!!! Misschien moet ik dat wel in mijn persoonlijke top tien zetten!!

afbeelding van Manon74

Manon74

dinsdag 05 nov 2013 - 11:30

De outfits hier getoond zijn allemaal erg geslaagd, prima armen heeft ze en als ik eerlijk ben zie ik liever blote armen dan natte zweetplekken in kleding... dat is pas onflatteus.

Qua etiquette zou ik eigenlijk weleens wat meer achtergrond informatie/historie willen lezen, ik heb namelijk weleens begrepen dat vroeger hoe koninklijker/adellijker hoe dieper het decolleté moest zijn.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 05 nov 2013 - 09:47

Ze heeft prachtige armen, dus geen enkel probleem vind ik!
Ik ken overigens de outfit van "mouwloos koud in november" niet en het eerste alternatief heb ik ook niet eerder gezien voorzover ik mij kan herinneren!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 05 nov 2013 - 09:37

Mouwloos tijdens een gala is geen probleem maar tijdens evenementen overdag gedurende de winter is het geen gezicht.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 05 nov 2013 - 09:24

Leuk overzicht! En ze heeft inderdaad mooie armen die gezien mogen worden. Wat is ze prachtig bij de opening van een kas in Leiden! In het blauwe jurkje met hoed heb ik haar van dichtbij gezien en dat staat haar ook werkelijk prachtig. Bij de Queen was een vestje misschien passender geweest, maar ach, wie valt daarover bij zo'n mooie en charismatische Koningin als de onze ;)

afbeelding van BEA

BEA

dinsdag 05 nov 2013 - 13:08

Hahahah dacht eerst "Ik ga niet zeggen dat ze ook nog een vestje aanhad" Maar nu het onderweg toch ter tafel komt: Een cardigan is niet echt gepast voor een officieel bezoek. Michelle Obama maakte overigens dezelfde fout toen ze Queen Elizabeth ontmoette. Het enige excuus wat je voor Maxima zou kunnen gebruiken is dat de setting bij de Queen 'huiselijk' was.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 05 nov 2013 - 09:45

Ik heb op foto's/video gezien dat ze een vestje bij zich had! ;-))

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 05 nov 2013 - 10:17

Klopt inderdaad!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 05 nov 2013 - 10:26

Maar die drapeerde ze al snel over de bank :)

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 05 nov 2013 - 11:04

Hahaha ja dat is waar. Ik moet erg hard lachen nu want op de een of andere manier zie ik het nu voor me alsof ze daar naar binnen liep en haar vest in een of andere hoek smeet. Zo van: kijk maar of iemand het opruimt, hahaha LOL

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

dinsdag 05 nov 2013 - 09:21

Bij galagelegenheden vind ik het absoluut geen probleem, blote armen. Maar tijdens momenten overdag vind ik, blote armen in de winter een beetje vreemd...

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 05 nov 2013 - 09:20

Leuk deze log Josine. De koningin kan het nog heel goed hebben mouwloos , dat is zeker waar . Het komt weleens vreemd over met wat kouder weer, maar zoals jij het uitlegt , tja daar zit wel wat in . Maar met officiële gelegenheden vind ik het echt niet kunnen . Volgens mij past ze zich in islamitische landen aan ,om haar armen te bedekken , dus dat zou ze hier ook kunnen doen lijkt mij. Maar misschien is dat te calvinistisch gedacht ;) heb eigenlijk geen idee of hier ook ( ongeschreven) regels voor zijn.

afbeelding van Elise

Elise

dinsdag 05 nov 2013 - 09:11

Ze heeft mooie armen, dus het kan best. Kan me niet voorstellen dat iemand daar aanstoot aan neemt. Geniet er nog maar van Maxima, voor je het weet heb je kipfiletjes! En voor de kou, een vestje bij de hand. Toch?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?