Koningin Máxima heeft in haar kledingkast ontwerpen hangen die zij in meerdere kleuren heeft aangeschaft. Een voorbeeld hiervan is de oranje creatie die zij voor het eerst droeg in 2003. Lang dacht ik dat zij dit ontwerp alleen in de oranje uitvoering in haar kast had hangen, maar tijdens het bezoek aan Nieuw Zeeland verscheen Máxima tot mijn grote verrassing in zowel de oranje als de grijze versie. Hoewel ik niet goed begrijp waarom beide creaties tijdens dezelfde reis in beeld kwamen, begrijp ik het wel heel goed waarom Máxima kiest voor meerdere uitvoeringen van 1 ontwerp. Wat mij betreft levert het namelijk twee heel verschillende plaatjes op en bespaart Máxima zo op een handige manier veel tijd. 

De oranje versie:

De grijze versie:

Foto's met dank aan PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Imke

Imke

vrijdag 14 mrt 2014 - 13:34

Wat mij betreft wel een gedateerde look. Maar grappig is dat onze nationale kleur oranje, die de meeste blanke Nederlanders niet erg flatteert - al helemaal niet dat schreeuwerige oranje dat je op Koninginnedag ziet - Máxima zo geweldig staat. De oranje pumps met strikje vind ik ook wel kek, daar mag ze best nog wel eens een outfit mee oppeppen.

afbeelding van Willie

Willie

vrijdag 14 mrt 2014 - 12:30

Ik hoorde het bij RTL Boulevard. Complimenten zou ik zeggen en goed dat ze zo discreet is.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 14 mrt 2014 - 11:13

De jurk vind ik wel okay! Maar niemand zegt iets over die hoed!! Nou, ik vind hem vreselijk ook al was die 10 jaar geleden helemaal hot, ik vind hem echt afschuwelijk. Hij doet mij herinneren aan de hoed die we vroeger op school moest maken voor koninginnedag...

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 14 mrt 2014 - 11:58

Dat vind ik ook. Afgrijselijk ding!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 14 mrt 2014 - 09:57

Ik denk ook wel dat haar veranderende figuur (vollere boezem, buikje) door zwangerschap zorgt voor een minder geslaagde look. Wat mij betreft draagt ze deze outfits nog eens bij een zakelijke look :)

afbeelding van Mijtje

Mijtje

vrijdag 14 mrt 2014 - 09:38

Misschien logt Elke wel op deze pagina in onder een andere naam en reageert ze dagelijks..... ;-)

Even terug naar topic: ik vind het helemaal niet zo gedateerd; met een mooi wit jurkje eronder en andere accessoires , mouwen misschien wat aanpassen.... Kan heel zomers en toch gekleed zijn.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 14 mrt 2014 - 09:51

Ik vind het ook helemaal niet zo gedateerd! Eerlijk gezegd zijn de accessoires meer gedateerd, naar mijn mening. Ouderwetse, bruine, grote tas bijvoorbeeld... Als ze een hippe clutch er bij zou dragen, wat meer modieuze schoenen, ander hoofddeksel, dan zou het een prima plaatje zijn!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 14 mrt 2014 - 08:16

Deze jurken zijn te gedateerd.De rok lengte is wel prima.
Als een zekere ELKE het niet eens is met de reacties moet ze zelf eens reageren.
Idd kan het er wel eens heftig aan toe gaan,maar dat zijn uitzonderingen.
Overigens we mogen toch voor onze mening uitkomen, en bovendien worden vervelende reacties verwijderd.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 13 mrt 2014 - 22:10

toen waren ze mischien mooi maar nu mag ze haar moeder er mee plezieren

afbeelding van Marije

Marije

donderdag 13 mrt 2014 - 20:26

Ik vind het ook geen super outfits. de oranje/rode vind ik qua kleur het mooist. Maar dat ze 2 dezelfde outfits aan doet op 1 reis, vind ik vreemd (net zoals bij de Antillen)..

afbeelding van Annetje

Annetje

donderdag 13 mrt 2014 - 19:54

2003.
Tja elf jaar geleden. Wie van ons heeft er nog kleding aan van die jaren? Jassen misschien, een rokje, een
trui of t- shirt? Iets wat herinneringen oproept en je wil bewaren? Soms hebben kledingstukken het gehad, zijn ze letterlijk en figuurlijk uit de mode.
Net als deze pakken, outfits, hier worden ze negligés genoemd, terecht overigens. Dit was indertijd kennelijk het modebeeld. En onze Max probeert. En ook dat is terecht. Trial by error! Wat past bij mij?
Zoekend en vindend. Dit was het dus na al die jaren net niet. Waarbij ik wel moet opmerken dat de oranje versie veruit mijn voorkeur heeft.
En Josine, wat vreemd, ik volg je al vanaf het begin, met je eerste site, blog, jij mag het zeggen, ik heb de grijze versie nog nooit gezien . Of was hij/ zij in mijn perceptie zo niet overtuigend dat ik het niet heb opgeslagen?
Mijn eerste zwangerschapsjurk heb ik bewaard,een witte Oillily en mijn tweede, voor een bruiloft. Blauwe, aqua zijde. Nog steeds mooi in mijn beleving. Mijn kinderen vinden het gemiep, voor mij is het emotie.

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 13 mrt 2014 - 22:28

Annetje.Ik heb nog heel veel kleding van jaren geleden.Laatst nog een jas aangehad van 1978.Mijn schoondochter onlangs ook nog verblijd met alle babykleertjes van mijn zoon + grote Engelse kinderwagen en wieg en kinderkamer. Heb zelfs nog een prachtige zwart fluwelen avondjurk van mijn moeder uit 1952 ;0)

afbeelding van Annetje

Annetje

donderdag 13 mrt 2014 - 23:06

Lief dat je dat zegt. De wieg van mijn man 64 jr staat hier ook nog steeds. Met bijbehoren overigens, dwz de bekleding, het hemeltje ( heet dat zo, weet het niet meer). Mijn trouwjurk uit de beginjaren 70 kan ik ook niet wegdoen. Mooie zijde, misschien maken we er ooit nog eens iets anders van. Wie weet!
Mijn kinderen hebben nog geen kinderen, ooit zal het wel komen of niet! Never mind.
Ik ben ouder dan mijn man, dus reken maar uit.

afbeelding van Sofia

Sofia

vrijdag 14 mrt 2014 - 09:02

Annetje.heerlijk al die spullen met een historie.Ik ben er gek op maar mijn dochter weer niet zo. Lekker bewaren die wieg van je man! Komt heus nog van pas!

afbeelding van Anna

Anna

donderdag 13 mrt 2014 - 19:40

Even iets buiten de commentaren om.In de Libelle nr 9 staat een art..over internetgebruik .Een zekere Elke logt iedere morgen in op deze site,om alle commentaren te lezen op kleding v.Maxima.Ze schrijft o.a. " die. kattenkoppen roepen elkaar voortdurend bits tot de orde.Hillarisch!"
Ik vind haar commentaar hillarisch.Zullen we om haar te plezieren er ff lekker tegenaan gaan? Sorry,moest dit ff kwijt :-)

afbeelding van Willie

Willie

vrijdag 14 mrt 2014 - 12:37

@ Anna, Bij het lezen van je bericht over Elke bedacht ik dat we dus allemaal zo snel doen wat we soms anderen verwijten nl geïrriteerd reageren op iemand wanneer die kritiek heeft op iets van Maxima waar we het niet mee eens zijn om vervolgens een volgende keer zelf kritiek te uiten op iets van Maxima. Wat Elke nu doet is hetzelfde. Zij vindt hoe wij op elkaar reageren hilarisch maar zij reageert nu op een zelfde manier op of over ons, hilarisch. Misschien is Elke zelf stiekem ook een kattenkop ;-)

afbeelding van Annetje

Annetje

donderdag 13 mrt 2014 - 23:15

Het is hilarisch, itt wat je schrijft hillarisch. Stamppot itt stampot.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 14 mrt 2014 - 13:52

Annetje niet weer woorden verbeteren, iemand kan hierdoor onzeker worden.Bovendien niet en plein public dat vind ik echt niet kunnen.We moeten het leuk houden ,en ieder mens maakt fouten.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 14 mrt 2014 - 08:41

@pdbakker. Je bent me net voor ;). Het is me al meer opgevallen dat Annetje iemand zo nodig moet wijzen op een spelfoutje (bijv. coupnaden / coupenaden). Zo flauw gaan we toch niet met elkaar om, toch. Haar Nederlandse spelling en grammatica zijn ook niet perfect, hoor. We spreken haar hier toch ook niet op aan. Dit is een modeblog en hier wordt geen schriftelijke cursus Nederlandse spelling gegeven.

afbeelding van Annetje

Annetje

vrijdag 14 mrt 2014 - 09:10

Vertel! Vertel!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 14 mrt 2014 - 08:42

Flauw!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 14 mrt 2014 - 00:24

Wat Elke schreef, zit wel wat in, toch?

afbeelding van Emmy

Emmy

donderdag 13 mrt 2014 - 19:53

Eerlijk gezegd vind ik het op momenten ook wel iets grappigs hebben, maar soms erger ik me ook wel.

Wat ik alleen niet goed begrijp is dat mensen soms zo snel kwetsende termen gebruiken (als "kattenkoppen").
Elke, ik kan het goed hebben hoor, maar het is me te gemakkelijk. Even zo'n term ertegen aan en laten zien dat jij anders bent dan 'wij'. Het heeft iets hilarisch'.

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 13 mrt 2014 - 19:48

Anna.Leuk toch dat deze Elke het zo geweldig vindt en er de tijd voor neemt. ;0)

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 13 mrt 2014 - 19:36

Sorry, 2 keer hetzelfde bericht. Teveel van het goede ;))

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 13 mrt 2014 - 19:35

Voor toentertijd wel mooi, dan praat je wel over 11 jaar geleden, maar nu kan het me niet bekoren. Ik vind het ook geen vergelijk meer met de huidige mode, anno 2014.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 13 mrt 2014 - 19:31

Ja, hm... ik denk dat dit ontwerp een halssieraad nodig heeft om het negligé-achtige eraf te halen. En heel raar inderdaad om twee dezelfde jurken op een reis mee te nemen.... Nou ja, en die dan ook nog te dragen. ;-)

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 13 mrt 2014 - 19:33

1x is genoeg!

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 13 mrt 2014 - 19:33

En ontzettend off-topic maar wel leuk en bijzonder, dit nieuws: Jan Taminiau krijgt 27 maart de Grand Seigneur, de grootste modeonderscheiding van Nederland.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 13 mrt 2014 - 18:53

Destijds heel erg moi (vooral de oranje - rode variant) nu inmiddels flink gedateerd. Ik denk niet dat we deze outfit nog terug zullen zien.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 13 mrt 2014 - 18:48

Zo voor een keertje vind ik de oranje versie leuk en fleurig... Als ik dit zie moet ik altijd aan dat leuke filmpje denken tijdens het bezoek aan een verzorgingstehuis. Die oudere man vond dat ze helemaal niet leek op de Maxima van de tv.. Waardoor ze zei: 'Ik ben een beetje zwanger'!
De grijze versie toont wat stijlvoller, maar idd zonder pashmina.
Zijn de ontwerpen van Natan?

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

donderdag 13 mrt 2014 - 18:34

Nee, geen aanwinst wat mij betreft. Vlug wegdoen als ze deze kledingstukken nog heeft tenminste.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 13 mrt 2014 - 18:20

Ik ben hier niet weg van, de stof is zo flodderig dat het niet mooi valt.En met de beige pashmina erover is het helemaal niets!!!!
Voor mij hoeft ze dit niet meer aan te doen..
Dat ze wel eens voor 2 dezelfde modellen kiest kan ik begrijpen, zelf heb je ook wel eens iets waar je je zo prettig in voelt dat je er meerdere van wilt hebben, maar als koningin moet je hier toch voorzichtig in zijn., daarvoor wordt je te vaak gefotografeerd.

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 13 mrt 2014 - 17:51

Ik vind de grijze versie qua kleur mooier, maar de oranje zit mooier. Hoe het kan weet ik niet, maar die grijze ziet er wat gekreukter uit. Misschien komt het daardoor? Ik zou de grijze versie nog wel eens willen zien.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 13 mrt 2014 - 17:42

Geen topper, maar kan wel hoor, wat betreft. Ik vind het op zich in het algemeen niet geweldig: twee voor de prijs van één, maar ik begrijp het ook wel vanuit praktisch oogpunt. Maar toch zou ik dan er dan eerder voor kiezen om accessoires (tassen, schoenen) in meerdere kleuren te kopen dan kleding - wat Maxima ook regelmatig doet. Maar wat ik echt absoluut niet snap is dat je dezelfde kleding dan meerdere malen in andere kleuren draagt tijdens DEZELFDE trip. Zoals Maxima deed tijdens de laatste reis naar de Antillen waar ze dezelfde rode en zalmroze jurk van Natan droeg. Bijna een mode-misdaad vind ik. Echt jammer.

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 13 mrt 2014 - 16:54

Griezel...Hoop niet dat ze dit ooit nog aan doet.Lijkt wel op een ouderwetse negligé. Hup in de zak van max.Doet echt niets voor haar.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?