De komende drie dagen is het koningspaar in Noorwegen voor een staatsbezoek. Zet je zonnebril maar vast op, want dit gaat een feestje vol couture en diamanten worden! 

Het staatsbezoek aan Noorwegen is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen, die dezelfde normen en waarden delen en samen werken aan oplossingen voor grote internationale uitdagingen. Tijdens het bezoek staan bilaterale en internationale samenwerking, klimaatverandering, energietransitie en duurzaamheid centraal.

Nederland en Noorwegen hechten aan een goed werkende rechtstaat waarin mensenrechten een prominente plek hebben en waar het belang van een open markteconomie centraal staat. Als gelijkgezinde partners treden Nederland en Noorwegen ook vaak internationaal samen op binnen de VN, de WTO en de NAVO. Om de welvaart te kunnen behouden voor toekomstige generaties werken beide landen aan innovatieve, inclusieve en duurzame oplossingen: het beheren van de Noordzee, het waarborgen van voedselzekerheid en het ontwikkelen van nieuwe technologieën met schone en duurzame energiebronnen.

Programma 10 november
Woensdagochtend vindt in de Deichman bibliotheek een seminar plaats waarbij mensenrechten en vrijheid van meningsuiting centraal staan. Verschillende ngo’s gaan in gesprek over vrijheid van meningsuiting en hate speech. Het Koninklijk gezelschap bezoekt de bibliotheek, die dit jaar de prijs voor beste openbare bibliotheek ter wereld ontving. Aansluitend bezoeken zij het seminar.

Het Koninklijk Paar heeft vervolgens een gesprek met minister-president Jonas Gahr Støre, gevolgd door een Regeringslunch in Akershus-vesting. De Koning houdt er een korte toespraak.

In de middag vindt op marineschip Zr.Ms. Rotterdam een bijeenkomst plaats over defensiesamenwerking tussen Nederland en Noorwegen. Het schip neemt deel aan een training in Noorse wateren en meert af in de haven van Oslo. Tijdens de bijeenkomst wordt onder meer stil gestaan bij de samenwerking, waaronder de jaarlijkse berg- en wintertrainingen in het noorden van Noorwegen die al 50 jaar plaatsvindt.

Voorafgaand aan de bijeenkomst vindt op de Zr.Ms. Rotterdam de ontvangst plaats van de Nederlandse gemeenschap in Noorwegen.

’s Avonds bieden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan het Noorse Koninklijk Huis en gasten een concert aan van celliste Harriët Krijgh. Het concert vindt plaats in het nieuwe gebouw van museum MUNCH.

Mode 
Outfit: Donkerblauwe cape van chenille met een rauwe, wollige en matte uitstraling, die in contrast staat met de overloop naar een glanskatoen in oker, met een glanzende en gladdere textuur. Daaronder een donkerblauwe jurk, gemaakt van een combinatie van zijde crêpe georgette en organza. Mooi detail: op de jurk zijn  donkerblauwe en okerkleurige gesmockte ribbanden, smalle metalen kettingen en kristallen geborduurd.
Ontwerper: Jan Taminau
Eerder gedragen: Koningsdag Tilburg (2017), officieel bezoek China, officieel bezoek Duitsland 

Het is vrij koud in Noorwegen, dus ik begrijp de keuze voor deze outfit goed. Daarnaast denk ik inmiddels dat het recyclen van bekende topstukken geen toeval is. Een belangrijk thema van het staatsbezoek is het klimaat, dus het 'recyclen' van kleding sluit daar dan wel heel mooi op aan.


Foto's: PPE

Ik denk dat Máxima het gouden collier niet zomaar draagt. Voor zover ik nu kan lezen staat er namelijk 'love Mette' op. Aangezien het sieraad voor het eerst in beeld kwam op 1 mei 2013, de dag ná de inhuldiging, denk ik dat we het hier over een Noors cadeautje hebben. 

Máxima na de inhuldiging, 1 mei 2013: 

Close-up:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Julia23

Julia23

woensdag 10 nov 2021 - 23:19

Ik ben niet zo'n fan van de cape. Je jurk lijkt me wel heel mooi.

afbeelding van bonnarca

bonnarca

woensdag 10 nov 2021 - 19:15

Weet iemand iets meer over het handtasje? Zou ook graag zo een model kunnen vinden...

afbeelding van Mijtje

Mijtje

woensdag 10 nov 2021 - 17:47

Blijf dit een fantastische outfit vinden. Klopt van top tot teen. Deze outfit had ook perfect voor de aankomst van gisteren geweest wellicht?

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 10 nov 2021 - 19:29

Ja was perfect geweest voor de aankomst!

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

woensdag 10 nov 2021 - 17:23

Mooi hoor. Maxima heeft duidelijk favorieten. Ik vind de 'pannenlap' nu mooier staan, bij het losse haar en wat meer achterop.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 10 nov 2021 - 16:40

Ik vind dat ze er geweldig uitziet en het losse haar vind ik erg leuk bij deze outfit en zo mooi gestyled met het hoofddeksel erbij.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 10 nov 2021 - 15:57

Maxima ziet er weer prachtig uit. Mooie mantel met jurk, warmere stof en warme kleuren.
WA had misschien beter een bijpassende stropdas bv okergeel kunnen dragen ipv het zomerse lichtblauw.
En moest ook een beetje grinniken om de schoenen van koningin Sonja, het lijken net blauwe Spaanse sloffen met een hakje ;) Overigens vind ik haar altijd een leuke vrouw om te zien.

afbeelding van MiepH

MiepH

woensdag 10 nov 2021 - 14:32

Volgens mij is er iets aan Maxima's gebit veranderd. Haar tanden hebben een wat andere vorm, niet meer zo lang. Een klein beetje terug naar de oorspronkelijke vorm. Of ben ik de enige die dat denkt?

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 10 nov 2021 - 20:27

Nee hoor, ik meende dat ook te zien.

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 10 nov 2021 - 14:32

Mooie verschijning, al lijkt mij de jurk mooier dan de cape. Wel heerlijk warm!.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 10 nov 2021 - 15:17

WauW alweer een mooie Taminiau! Blijft een geweldig ontwerp.
Nog mooier met opgestoken haar, zoals de vorige keren.
Wat een mooie sieraden draagt ze hierbij. Die oranje hangers staan haar prachtig. En wat een mooi gebaar deze persoonlijke ketting.

Ik hoop ook op de Tom Ford jurk voor vanavond of de Ralph Laurent. Maar misschien is er net als met Prinsjesdag nog een avondjurk in de garderobe die voor ons nieuw is…

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 10 nov 2021 - 14:19

Prima outfit voor dit bezoek. Een Nederlandse ontwerper, origineel/bijzonder, passend bij het seizoen. Niets op aan te merken, behalve dat ik het soms jammer vind dat Maxima voor vergelijkbare bezoeken dezelfde kleding uit de kast trekt.

Wat een lief gebaar met de Mette-ketting! Ook verbazingwekkend/bewonderenswaardig hoe hetzelfde Maxima er nog uit ziet in vergelijking met 2013.

afbeelding van Senna

Senna

woensdag 10 nov 2021 - 13:57

Mooie set en haar haar lijkt wel iets donkerder en warmer van kleur, mooi zo los gedragen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 10 nov 2021 - 13:59

Ja hoor, helemaal goed. En de voor mij lievelingsarmband, och ik vind deze zo ontzettend mooi met die briljantjes ertussen, schitterend. En zo te zien genieten ze enorm, ja ze hebben het echt naar hun zin dat straalt van ze af.

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 10 nov 2021 - 13:30

Weer een van mijn favoriete outfits, het kan niet op ::-).. Het smockwerk is zo mooi. Ik lette nooit zo op zomen (ben geen coupeuse), maar sinds er hier regelmatig wordt geklaagd over “de zomen van Natan” let ik er wat meer op. De zoom van deze cape van Jan is helaas ook niet zo netjes…
Voor vanavond graag de roze Valentino die Josine ook noemt. Maar ik vrees dat die inmiddels afgeschreven is.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 10 nov 2021 - 13:49

Inderdaad, de zoom had beter geperst’ moeten worden met de strijkbout. Een andere optie voor de zoom zou een rolzoompje zijn geweest eventueel van blauwebies, maar zo te zien is dit een kwestie van eventjes een boutje erover.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 10 nov 2021 - 12:49

Fijn om deze jurk met jas weer te zien! Lijkt mij ook lekker comfortabel gezien de temperaturen -;).

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 10 nov 2021 - 12:43

Heel mooi, inderdaad wat warmer gekleed. Het haar ook mooi inclusief haardecoratie.
Misschien vanmiddag op de boot nog een sjaal en handschoenen erbij?

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 10 nov 2021 - 12:38

Als we dan toch recyclen kies ik voor vanavond de zwarte off shoulder van de Nova Zembla premiere. Waar hoop jij op Josine?

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 10 nov 2021 - 14:13

Ik hoop op de "vlag-cape-jurk" (Portugal?) van Jan Taminiau...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 10 nov 2021 - 14:35

OH JA!!! Die mag ook!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 10 nov 2021 - 15:47

Ik vind die jurk qua kleuren enigszins op de vlag van Noorwegen lijken, dus wie weet...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 10 nov 2021 - 12:58

De zachtroze Valentino uit 2006, de zwarte Ralp Lauren (die jij ook suggereert) of de Tom Ford van staatsbezoek Frankrijk.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 10 nov 2021 - 13:29

Die Wyber jurk uit Tokyo vond ik ook leuk. Die zie ik graag nog een keer.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 10 nov 2021 - 13:20

Allemaal mooie keuzes inderdaad maar de Valentino vind ik wel beetje zomers voor nu :)

afbeelding van MiepH

MiepH

woensdag 10 nov 2021 - 12:24

Prachtige outfit!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 10 nov 2021 - 12:22

....mooie verschijning. Het blijft jammer, dat de zoom van de cape slecht is gemaakt. Goed, dat ook de Koningin voor gedragen kleding kiest en zich niet steeds maar weer in nieuwe, peperdure kleding hult.

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 10 nov 2021 - 12:17

Dit blijft een mooie jurk, mooi dat ze hem weer draagt!

afbeelding van Deirdre

Deirdre

woensdag 10 nov 2021 - 12:06

Een beauty deze jurk

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 10 nov 2021 - 11:59

Mooi en passend voor deze activiteit met deze temperatuur. Jullie weten wat ik van de pannenlap vind…. Prachtige oorbellen en welke ketting draagt ze op de jurk? Een Noors geschenk wellicht?

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 10 nov 2021 - 16:47

Ik lees dat het inderdaad een geschenk is uit Noorwegen. Dank Josine.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 10 nov 2021 - 11:55

Ohhh, ja , dit hing ook nog in de kast.
Perfect voor deze gelegenheid, en wat goed om zulke mooie kledingstukken weer uit de kast te halen voor dit staatsbezoek
Wat is ze goed bezig.
Haardecoratie is niet zo mijn ding, beetje klein en iel voor bij zo.n stoere mantel .

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 10 nov 2021 - 11:47

Lijkt mij een heerlijke warme jurk! Heeft ze er vandaag een blauwe jas overheen? Oh ik zie nu dat dat oorspronkelijk ook zo was ik dacht meer die oranjekleur.
Haar mooie oorbellen (die ik ook wil). Mooi verzorgd plaatje. Goed visitekaartje van NL,.
Zou ze nog een warmere set aandoen voor op de boot vanmiddag?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 10 nov 2021 - 11:35

Het ziet er wat warmer gekleed uit en weer heel verzorgd!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?