Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Joko Widodo een staatsbezoek aan de Republiek Indonesië. Het bezoek vindt plaats van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 maart. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden Jakarta en Yogyakarta op Java en de eilanden Kalimantan en Sumatra.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de brede en hechte relatie tussen beide landen en staat in het teken van toekomstige samenwerking. Er wordt onder meer aandacht besteed aan economie, natuurbehoud, cultuur en wetenschap en de vele banden die, onder meer op basis van het gedeelde verleden, bestaan tussen Indonesiërs en Nederlanders. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden bij hun bezoek begeleid door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit leiden gelijktijdig een brede economische missie naar Indonesië om het potentieel voor economische samenwerking op het gebied van landbouw, gezondheid, maritieme industrie en kustbescherming, circulaire economie en watertechnologie te benutten. In totaal nemen 130 bedrijven deel aan de diverse economische missies.

Donderdag 12 maart – Sumatra
De laatste dag van het staatsbezoek reist het Koninklijk Paar naar het Tobameer, waar ecotoerisme en waterkwaliteit centraal staan. Daar brengen zij eerst een bezoek aan een traditioneel Batak dorp waar zij een toelichting krijgen op de historie van het gebied en toekomstige ontwikkelingen. Het Tobameer is door president Widodo aangewezen als nieuwe locatie voor duurzaam toerisme.

Vervolgens krijgt het Koninklijk Paar in het DEL Institute for Technology uitleg over de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Het instituut zet zich in voor de bestrijding van overbevissing en het lozen van afvalwater, om zo de waterkwaliteit van het Tobameer te verbeteren.

Aansluitend varen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima per boot naar het eiland Samosir dat midden in het Tobameer ligt. Daar bezoeken zij Silima Lombu Eco Village, opgezet om de lokale gemeenschap de mogelijkheden van duurzaam toerisme en kleinschalige biologische landbouw te laten zien.

Mode 12 maart, look 2
Outfit: linnen culotte + linnen top met oranje applicaties 
Ontwerper: Vermeulen van Natan 
Accessoires: duurzame clutch van A Bag with a Story + ballerina's van Ferragamo.

De look kennen we van Koningsdag 2019: 

De ring is wel nieuw: 

En de ballerina's ook: 

Mode 12 maart, look 1
Blijkbaar krijgen we dit staatsbezoek slechts één nieuwe outfit te zien, want ook op de laatste dag kiest de koningin voor een bekende jurk. Ditmaal een linnen japon met bloemprint en ballonmouwen van het Australische label Zimmermann. 

De jurk kwam eerder in beeld tijdens het staatsbezoek aan India: 

Jurk van Zimmermann: 

De opengewerkte turban kennen we van Koningsdag 2014: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 13 mrt 2020 - 11:39

Ik vind deze twee outfits niet mooi. Culotte is echt vreselijk. En dat is alles wat ik over zeg. Ik vind de outfits van dit bezoek erg matig. Jammer. Ook denk ik dat dit bezoek beter verzet had kunnen door de Corona crisis. Indonesië zat er niet echt op te wachten. Dat was mijns inziens echt merkbaar.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 13 mrt 2020 - 09:11

Oke. Het wordt nu dus echt rustig in 'Royalland'. De agenda van het Koninklijk Huis is aangepast. En het verjaardagsfeest van Koningin Margrethe is ook geschrapt.

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 13 mrt 2020 - 09:07

Hi, hi, de koning lijkt op de foto waar hij loopt met hoed en zonnebril wel een beveiliger van Máxima, of iemand van intelligence, secret service...

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 13 mrt 2020 - 11:29

Hahahaa

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 13 mrt 2020 - 08:43

Vanavond samenvatting en dan mogelijk ook meer bewegende beelden van 1e dag outfit
Het verslag Koningspaar in Indonesië is op vrijdag 13 maart om 19.55 uur te zien op NPO 2.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 13 mrt 2020 - 08:39

Ik zou zelf de linnen culotte met linnen top combineren met leuke bijpassende sneakers..Ballerina’s maken het veel minder hip. Sneakers had wel gekund, omdat de koning zelf ook casual chique gekleed gaat. Maar dan had ze de clutch en haarband achterwege moeten laten, omdat dit verder qua stijl minder goed matcht met sneakers. Een ander leuke tas en het haar in een mooie staart.
Ik hou zelf niet van culottes, maar deze vind ik haar goed staan. Ook de kleur zand met oranje vind ik geslaagd. De koning ziet er ook mooi uit. Een goedzittende broek en overhemd. En dan de hoed ...... heel mooi voor de gelegenheid.

afbeelding van car

car

donderdag 12 mrt 2020 - 22:01

Saai staatsbezoek :( :( :( en ik vind die koninginnedag outfit echt horror! Heel lelijk haha en ik vind dus persoonlijk dat deze kleur in combi met valling nikssss maar dan ook niksss voor maxima doet! Gewoon lelijk! En nog duur ook! Dan liever de zimmerman! Maar ook te dicht en pompeus...doet helemaal niet luchtig aan :( meh ik wilde mooie wauw momenten maar ach, er zijn belangrijkere dingen in het leven

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 13 mrt 2020 - 08:29

Oh Car, gaat het wel goed met je :-)

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 13 mrt 2020 - 08:40

Dubbel

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 12 mrt 2020 - 21:45

Ik vindt de culotte met de oranje ballerina's leuker staanzi dan schoenen met hoge hakken. Een hele leuke top met die oranje accenten. De gebloemde jurk vindt ik qua print en kleur mooi, maar het model jurk erg tuttig en ouwelijk. De koning ziet er .deze keer goed uit in zijn lichte pak

afbeelding van Assepoester

Assepoester

donderdag 12 mrt 2020 - 21:30

Ik had er ook veel meer van verwacht. Inderdaad, totaal geen wauh moment ervaren. In Engeland bijvoorbeeld, of bijvoorbeeld recentelijk in India, was het echt adembenemend en onvergetelijk. Maar het zal wel door het tragische bootongeluk en het Carona virus komen.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

donderdag 12 mrt 2020 - 19:37

Ik mis ook het speciale wow-gevoel bij dit bezoek. Herdragen vind ik prima, maar voor een staatsbezoek had ik wel wat meer nieuwe kleding verwacht. Ook jammer dat het met een dag is ingekort, wie weet was er dan jog wel wat nieuws te zien geweest. Maar ik heb er begrip voor uit respect voor de slachtoffers die bij dat bootongeluk gevallen zijn en de gewonden. De koning en koningin maken zich ook zorgen om de coronacrisis in Nederland, de ongerustheid bij kinderen en vrienden. Dat zal de stemming misschien ook hebben bedrukt, al zag ik ze ook allebei wel stralen....
Nu maar weer uitkijken naar de volgende optredens in Nederland.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

donderdag 12 mrt 2020 - 21:34

Dat gaat nog wel even duren, alle voor maart ingeplande afspraken zijn afgezegd.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

donderdag 12 mrt 2020 - 19:22

Leuke, kleurige, nette jurk. Maar wat staan die handschoenen er vreemd bij.....'s middags was de dresscode duidelijk makkelijk en casual. Prima dan

afbeelding van mmiepke2

mmiepke2

donderdag 12 mrt 2020 - 17:26

Beste iedereen,
weet iemand van wie die halo hoed is?
PRACHTIG!!!!!!!!!

afbeelding van Fee

Fee

donderdag 12 mrt 2020 - 18:42

Meer expressie. En een mooi silhouette.

afbeelding van Fee

Fee

donderdag 12 mrt 2020 - 18:35

Het lijkt me een lichtere hoed dan die hij in Australie kreeg. Ik begin weer eens over zijn baard. Wat heeft de koning zo een krachtiger uitstraling. Top!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 12 mrt 2020 - 17:04

Ik vind de Zimmerman jurk heel leuk, maar met de accessoires wordt de plank finaal misgeslagen. Dat was in India veel mooier.
Het Koningsdag outfit vind ik zo best grappig met haarband, ballerina’s en kekke ring. Maar het zal nooit mijn favoriete outfit worden.
Het lijken mij wel prima outfits voor het land en de weersomstandigheden.
Willem Alexander heeft met z’n casual look inclusief hoed iets goed gemaakt van gisteren ;-)

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 12 mrt 2020 - 16:50

Mag ik een applaus voor onze Koning: met strak gesneden pantalon en hoed. Bravo!
De outfit was prima op Koningsdag maar vind ik hier iets minder geslaagd.
En die ring vind ik ronduit lelijk, de ballerina's eigenlijk ook. Die zijn dan weer wel geschikt voor Koningsdag, na de officiële verplichtingen lekker de verjaardag van manlief vieren in de khaki jurk met oranje bies en deze stappertjes er onder.

afbeelding van Maria04

Maria04

donderdag 12 mrt 2020 - 16:13

Wat een mooie aparte ring, past zo mooi bij haar outfit, het oranje tasje, de lage schoentjes maken het geheel compleet, heerlijk comfortabel tijdens het loopje over de ongelijke hobbelige stenen. Heel goed gekozen!

afbeelding van Fee

Fee

donderdag 12 mrt 2020 - 16:03

Het is een hele kunst, wil een culotte goed staan. In deze omgeving in Indonesië, waar vrouwen doorgaans langere rokken dragen, kan het wel passen. Evenals de ballerina's. De meeste mensen in Indonesië zijn wat kleiner. Dan vind ik het wel fijn dat Maxima qua lichaamslengte beter matcht met de mensen dan wanneer ze hoge hakken draagt, en dat zij zo beter benaderbaar is.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 12 mrt 2020 - 16:41

Goed gezegd fee misschien daarom ook iets minder "kleurrijke"japonnen" wat soberder van kleur

afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 12 mrt 2020 - 15:36

Net even teruggekeken op het bezoek en tot de conclusie gekomen dat voor mij de favoriet de polkadot is . Vind het ook het mooist afgestyled. Ben benieuwd war jullie vinden

afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 12 mrt 2020 - 15:29

ik vind de culotte met ballerina's wel leuker en zeker in combinatie met los haar veel moderner. Maar blijft niet mijn favoriet.
Jurk wel heel mooi hoor, maar dan zonder die handschoenen en hoedje die ik normaal beide wel mooi vind. combinatie is wat mij betreft niet goed. Liever combineren met de mooie nude-accessoires die Maxima heeft.

afbeelding van Jansje

Jansje

donderdag 12 mrt 2020 - 15:17

Super dat onze koningin haar kleding herdraagt! Echt fijn om te zien! Prachtige combinaties heeft ze gedragen deze reis. Helaas bij de bloemenprint jurk vindt ik de handschoenen niet mooi. Een lente jurk met winterhandschoenen niet mooi om te zien.

afbeelding van Anna68

Anna68

donderdag 12 mrt 2020 - 14:46

Jurk van Zimmermann beeldig. Goede lengte. Zomers.
Ik hoopte dat het linnen pak met culotte, dat Máxima ooit op een of andere Koningsdag droeg, nooit meer uit de kast gehaald zou worden. Maar helaas.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

donderdag 12 mrt 2020 - 13:55

Qua kleding niet een heel geslaagd staatsbezoek. Jammer genoeg maar één nieuwe outfit.... De culotte met ballerina's eronder kan ik echt niet mooi vinden. Dit pak past beter bij een informele gelegenheid. De jurk van Zimmerman is wel mooi maar niet echt vlot voor Máxima.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 12 mrt 2020 - 20:50

Wat een mooie keuzes weer voir vandaag! De jurk vind ik heel mooi( zou ik zelf ook wel willen hebben) en de culote ziet er in deze combinatie nog leuker uit. De oranje ring vind ik heel mooi. Matcht vast ook heel goed met de oranje Kafkas oorbellen.
Ik weet dat de meningen hierover verdeeld zijn, maar ik vind die wat duurzamere kledingkeuzes heel erg te waarderen. Te mooi om in de kast te laten hangen dus fijn dat ze dit bezoek veel herdraagt!

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 12 mrt 2020 - 12:53

Herdragen ben ik ook een groot voorstander van , ze heeft veel mooie dingen die het waard zijn om herdragen te worden .
Maar voor een staatsbezoek ,waar ook zoveel voorbereidingen aan vooraf gaan verwacht ik gewoon net wat meer .
De kleding keuzes van de afgelopen dagen kunnen ook heel goed bij minder formele activiteiten worden gedragen ..

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 12 mrt 2020 - 13:49

...lijkt inderdaad meer op een werk/beleefdheidsbezoek, dan op een staatsbezoek. Maar men kan natuurlijk ook
de praktische kant ervan zien en dan is de kleding aangepast. Behalve dan het bezoek aan de Sultan van Djokja.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

donderdag 12 mrt 2020 - 12:30

Wat is er gebeurt? Ik vind het geen goede NL vertegenwoordiging want we zijn de laatste dagen in Argentinie, India, New York geweest en het feestje van Koningsdag kwam ook nog voorbij. Nederland trekt de portemonnee voor Indonesie niet open. Hopen dat de presidents vrouw het te druk heeft voor social media ed, dan komt ze er niet achter wat een flater hier geslagen is.
Jammer zeg! Ik had graag weg willen kwijlen bij nieuwe out-fits.
Maar jij hebt gelijk, Josine. Met je blogs!

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 12 mrt 2020 - 12:05

Die schoenen onder die culotte. Verschrikkelijk. Ballerina's vind ik sowieso al niet om aan te zien, maar nu helemaal erg.

Geen fantastisch staatsbezoek wat de kleding betreft. Jammer.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 12 mrt 2020 - 15:45

Ik vond het culotte-pak op koningsdag niet zo mooi met de hoed en de hakken. Zoals ze het nu gecombineerd heeft vind ik beter staan. Ja, een haarband, leuk. De koning ziet er ook heel leuk uit, vlot zo zonder colbert en met leuk hoedje en mooie, suède schoenen.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 12 mrt 2020 - 11:45

Met hoge hakken vind ik een culotte Maxima nog wel staan, minder met platte schoenen zoals nu in Indonesie

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 12 mrt 2020 - 11:35

Om heel eerlijk te zijn, en wellicht zullen er velen het niet met mij eens zijn, maar ik vond het nogal een teleurstellend bezoek afgelopen dagen voor wat betreft de kleding van Maxima. Heel jammer, veel mismatches qua kleuren en juwelen erbij, soms erg ouwelijk. Het enige wat ik wel leuk vond was de polkajurk van Zimmermann gisteren met het schuine hoedje. Daar blijft het dan ook bij.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 12 mrt 2020 - 12:50

Vind ik ook hoor Henny, gemiste kans.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 12 mrt 2020 - 10:47

Look 1: De jurk vind ik prima. Mooie kleuren die mooi staan bij Maxima.
Look 2: Niet mijn smaak, culottes vind ik echt niet mooi.

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 12 mrt 2020 - 10:31

Culotte vinden maar weinig mensen mooi, laten we zeggen dat de kleuren mooi zijn....de jurk met pofmouwen zit niet mooi, ze wordt er dikker van en het is inderdaad wat oma achtig, ze straalt absoluut en het is een heel betrokken koningspaar!

afbeelding van Maria04

Maria04

donderdag 12 mrt 2020 - 10:17

De jurk is helemaal goed in Indonesiè Vooral kleurrijk, zwierig, lange mouw, de uitbundigheid straalt er vanaf. Die handschoentjes had ze beter weg kunnen laten, even als het hoedje. Maar ach het is een kniesoor die daar op let. Ze heeft het duidelijk naar haar zin, en dat is ook erg belangrijk, dat merken de mensen om haar heen . Laat Willem A zijn pakken maar dragen , Het is alleen maar positief dat wij zo'n normale Koning hebben. Dat hij bv niet van verwaandheid naast zijn schoenen loopt. Een echte Hollander.....Heerlijk toch?

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 12 mrt 2020 - 15:41

Om een voorbeeld te noemen, minister president Rutte., komt bij mij niet over als een ijdele verwaande man, maar wat een perfect gesneden kostuums draagt hij ..
En zo zijn er nog wel meer hoor.

afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 12 mrt 2020 - 15:24

echte Hollander? gelukkig is de mijne dat dan niet met zijn mooi gesneden pakken ;)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 12 mrt 2020 - 10:09

Mooi en verzorgd. Goede NL representatie.
Zo n jurk maakt haar ouder en haar krachtige persoonlijkheid sneeuwt onder. We hebben t hier vaker over gehad hier, het is t modebeeld. Maar dan is de stippenjurk van gisteren vlotter.
De culotte outfit is weer wat jonger en past daar goed!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 12 mrt 2020 - 09:58

He wat jammer niet de Prachtige juwelen gezien waar we zo op hoopten.
Outfits ook niets bijzonders. Hoog holly hobbie gehalte
wat versterkt wordt door die handschoenen .

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 12 mrt 2020 - 09:55

Kleuren en dessin van deze jurk leuk, maar de poffende mouw vind ik te veel van het goede.
De culotte is al helemaal niet mijn ding.
De koningin heeft absoluut haar best gedaan wat kleding betreft dit staatsbezoek , ook elke dag mooi verzorgde kapsels, maar ik heb het wow gevoel gemist.
De koning gaat hopelijk zijn zomer kostuum na deze reis voorgoed opbergen, en houdt het voortaan bij zijn donkere pakken .

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 12 mrt 2020 - 09:24

Jurk leuk, maar...ooooh die handschoenen. Kleur is al helemaal fout, maar het is geen gezicht. Wat jammer toch.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 12 mrt 2020 - 09:17

De koning ziet er goed uit. De jurk van Maxima is heel mooi, alleen de kleur van de hoed, (hand)schoenen passen er niet bij op het eerste gezicht, als je beter kijkt zie je de kleur wel in de jurk. Ik vind het een mooie, zonnige foto.

afbeelding van Maria Rose

Maria Rose

donderdag 12 mrt 2020 - 08:30

Neeneenee, dit was niet mijn keus geweest. Die jurk heeft mn oma ook, en de kleur van het hoedje matcht niet met de jurk

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?