Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Ram Nath Kovind een staatsbezoek aan de Republiek India. Het bezoek vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden New Delhi, Mumbai en de staat Kerala.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen. De samenwerking tussen India en Nederland en de Europese Unie is van strategisch belang, ook vanwege de opkomst van India als Aziatische grootmacht en India’s rol in de regio. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor watertechnologie en maritieme ontwikkelingen, gezondheid, duurzame landbouw, sociale initiatieven en cultureel erfgoed. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat leiden gelijktijdig een brede handelsmissie naar India om het potentieel voor economische samenwerking te benutten.

Woensdag 16 oktober - Mumbai

De derde dag van het staatsbezoek is in Mumbai. Het Koninklijk Paar brengt hier een bezoek aan Tiny Miracles. Deze organisatie richt zich op het creëren van duurzame werkgelegenheid en het verlenen van sociale dienstverlening aan de medewerkers, zoals gezondheidszorg en onderwijs. Tiny Miracles heeft als doel om gemeenschappen in arme buurten van Mumbai te helpen uit de armoede te komen en zelfvoorzienend te worden.

In de middag bezoekt het Koninklijk Paar het NFIA High-Level Discussion, waar toonaangevende Indiase bedrijven en investeerders spreken over hun huidige en toekomstige investeringen in Nederland.

Vervolgens bezoeken zij het Indo-Dutch Port Forum. Dit forum staat in het teken van de samenwerking tussen Nederlandse en Indiase havens, (haven)bedrijven en havenontwikkeling.

Aansluitend is het Koninklijk Paar bij de opening van de tentoonstelling ‘Indo-Nederlandse interacties in de tijd van Rembrandt’ in het Chhatrapati Shivaji Museum. De tentoonstelling bestaat onder andere uit een aantal miniaturen en gravures van Rembrandt, uitgeleend door het Rijksmuseum, aangevuld met kunstwerken van het Chhatrapati Shivaji Museum.

’s Avonds vindt de Ontvangst Nederlandse Gemeenschap plaats. De dag wordt afgesloten met een kort bezoek aan de Gateway of India, die speciaal voor deze gelegenheid wordt uitgelicht met een Nederlands tafereel.

Outfit avondprogramma. 
Outfit: linnen japon met bloemenprint, knoopsluiting en volumineuze pofmouwen. 
Merk: Zimmermann 
Eerder gedragen: nee 

Mode middagprogramma 

Outfit: mousseline midi-jurk met transparante en geplooide halslijn
Ontwerper: Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Dia di Bandera, juli 2018

Outfit van Natan: 

Met de japon op Curacao, juli 2018: 

Bekende hoed van Fabienne Delvigne, die wel meer van dit soort hoeden heeft gemaakt. 

Outfit ochtendprogramma
Outfit: blauwe midi-jurk met asymmetrische roklengte
Ontwerper: Sandro Paris. 
Materiaal: linnen en viscode, geverfd met indigo. Wat mij betreft een mooie keuze, want India stond vroeger bekend om de handel van deze blauwe kleurstof. 
Accessoires: nieuwe haardecoratie en bekende tas + sandalen van modehuis Natan. 


Foto: http://facebook.com/vorstenjustine

Dankzij The World of Royals kan ik jullie melden dat het hier gaat om een jurk van Sandro Paris. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 17 okt 2019 - 21:10

Wat een mooi plaatje ‘s avonds! Kapsel is ook heel gaaf.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 17 okt 2019 - 20:14

Ik vind de outfits van vandaag allemaal goed gekozen. En dan bedoel ik ook het complete plaatje van jurk, accessoires, en kapsel met of zonder iets erop.
Ik vind wel het blauw van de Sandro-jurk wat beter bij Maxima staan dan het zachtere blauw van de Natan-jurk, omdat het een wat fellere kleur is, dat vind ik bij haar gewoon mooier staan, sprekender.
Ik vind in de avond het haar zo mooi met die middenscheiding en dan opgestoken van achter, heel mooi!

afbeelding van Maria04

Maria04

donderdag 17 okt 2019 - 09:12

Over de roze jurk, staat haar heel goed, ik let ook op waar ze het draagt, ook niet onbelangrijk. In India weet je het maar nooit. Zo tolerant zijn ze daar niet, zeker niet wat kleding betreft. om over de godsdienst maar te zwijgen. Deze jurk geeft geen enkele aanstoot om het maar eens ouderwets te zeggen, lengte, mouwen, hoog gesloten, helemaal perfect.

afbeelding van zara

zara

donderdag 17 okt 2019 - 02:55

De "Zimmermann" vind ik een van de mindere jurken van dit bezoek. Het is me net iets te veel jaren '70 Laura Ashley-achtig (heel veel stof in het rokgedeelte, hoge taille, pofmouwen met manchetten, rijen knoopjes, hooggesloten) en doet bovendien qua stof/kleur nogal denken aan de Claes Iversen avondjapon van het staatsbanket. Ik dacht dan ook even dat ze uit een en dezelfde lap stof twee jurken had laten maken! Maar dit gezegd hebbende, het is toch wel een plaatje, met het strenge kapsel (helemaal in stijl van de jurk), en met de prachtige elegante schoentjes eronder.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 17 okt 2019 - 07:15

Precies, Laura Ashley, daar moest ik ook aan denken. Mooie combinatie ook met de das van de koning.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 16 okt 2019 - 23:43

..prachtige japon voor de ontvangst 's avonds. Linnen is hèt materiaal voor een land als India.
Draag hier zelf regelmatig linnen hemden. Kreukt wel een beetje, maar hier zijn veel gedienstige
handen, die de boel weer wassen, stijven en pletten. Een waarlijk mooi koninklijk paar.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 17 okt 2019 - 07:45

Wat leuk, woon je in India?

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 17 okt 2019 - 11:06

Nee, maar veel zakenreizen voeren mij vaak naar het verre oosten en ook India.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 16 okt 2019 - 22:56

Alle 3 de jurken zijn mooi vandaag!

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

woensdag 16 okt 2019 - 22:53

Ik kijk nu al weer uit naar morgen, zo fijn om jouw actuele berichten te lezen!
We hebben geluk net het tijdsverschil met India, al betekent het voor Josine vroeg opstaan..... en meteen in de mode te duiken....

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 16 okt 2019 - 21:19

Alweer een beeldige jurk (Zimmerman). Geïnspireerd op de Indiase mode. Chapeau!

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 16 okt 2019 - 20:51

Ze ziet er heel mooi uit steeds, bedoel ik

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 16 okt 2019 - 20:48

Yes, de derde jurk ook mooi, hoewel het wat hooggesloten is maar vooral als ze loopt heel elegant en kapsel ook prima, ze zit heel mooi uit steeds, ik ben weer benieuwd naar morgen, wat een staatsbezoek ook, zo’n mooi land met al die kleuren!

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 16 okt 2019 - 20:34

Alle jurken vindt ik mooi'. De blauwe jurk van Sandro Paris springt eruit.. Een mooi model, prachtige kleur blauw en leuke oorbellen en sandalen erbij. De kapsels ook allemaal goed en gevarieerd.

afbeelding van Elles

Elles

woensdag 16 okt 2019 - 19:57

Wat een dag met zoveel moois,geweldig!

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 16 okt 2019 - 22:17

Wat een prachtige jurk van Zimmerman. Roze staat haar goed. Ik vind de mouwen gaaf. Heel sjiek. Wat een mooie tas, ook qua kleur. Haar kapsel vind ik prachtig. Een goed gekozen jurk voor de gelegenheid!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 16 okt 2019 - 19:11

Jurk 3... een beetje een flanel nachtpon...maaaaar eerlijk is eerlijk... als Ik dat bewegende beeld zie ben ik helemaal enthousiast.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 16 okt 2019 - 22:17

Ik ook! Ik zag eerst een foto van de jurk en dacht 'mwoooaaah', maar toen ik dat filmpje zag dacht ik 'wauw'.

Kun je nagaan wat bewegende beelden doen!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 16 okt 2019 - 23:00

Ja he!
En met dat haar zo wat bijna grijs is ipv blond/ wit (kleurstyliste van Laurentien is denk ik langs geweesr) is ze bijna een beetje japans

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 16 okt 2019 - 18:53

Wellicht voor Indiase begrippen mooi dit “avondtoilet”, echter ík vind het meer een gezellige huisjurk.
Gisteravond Kate fantastisch gewoon ook met Aziatische twist, zelfs William! Mathilde in Luxemburg ook prachtig!! Had haar nog nooit in zulk een mooie jurk én kleur gezien, echt heel mooi!.

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 16 okt 2019 - 18:52

Jurk nummer drie (van Zimmerman dus) vind ik heel geslaagd. Ik klaag niet over wat we vandaag gezien hebben.

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 16 okt 2019 - 18:23

De Sandro jurk vind ik prachtig. Mooi van snit, en kleur. Bij de hals is het niet zo mooi ingenomen. Of ze heeft het zo gespeld. Daar lijkt het op. Ik vind de gaatje, weer verfrissend en typisch Maxima. Leuk dat ze zo lekker durft. Daar hou ik van. Haar Sandalen vind ik niet echt mooi. Het maakt haar voeten optisch groter en haar enkels ziet er zwaarder uit. Het is verfrissend en allerminst zaai. Ze ziet er jeugdig en vlot uit.
Haar tweede outfit, vind ik nu mooier gestyled dan de eerste keer toen ze het droeg. Haar schoenen vind ik beter passen en de ketting maakt het af. De hoed voegt in mijn beleving niets toe. Ik had het denk ik mooier gevonden zonder. Terwijl ik het wel een mooi hoed vind. Misschien was het mooier met opgestoken haar en hoed. Denk dat ik mij stoor aan de combi los haar en hoed. Het blijft wel altijd leuk weer te zien wat ze gaan doen qua kleding. Never a dull moment.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 16 okt 2019 - 18:01

De jurk lijkt op die van Sandro zoals Doro heeft gevonden maar is toch wat anders, zie tweet Koninklijk Huis.
Mooie kleur. Staat goed. Wat een vol programma, ook voor ons met 3 outfits op 1 dag.
Nu nog even Kate checken en MMathilde...

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 16 okt 2019 - 18:25

wow goed gevonden. Ik vind m heel geschikt voor een bijeenkomst in India. Heel mooi.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 16 okt 2019 - 17:40

Omdat Maxima haar kapster bij zich heeft had ik eerlijk gezegd wat meer van haar kapsel verwacht, de eerste dag was zo veelbelovend, echt prachtig opgestoken !!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 16 okt 2019 - 19:05

O wat goed gevonden

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 16 okt 2019 - 19:28

Toevallig vanmorgen op hun site gekeken ;-)

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 16 okt 2019 - 18:40

Beide jurken vind ik erg mooi van kleur. Mijn voorkeur gaat uit naar jurk van Sandro. Erg mooie blauwe kleur. Van de open sandalen houd ik niet zo maar is wel logisch in India.
Ze heeft ook prachtige handschoenen bij zich. Maar dat vind ik in India wel overdreven

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 16 okt 2019 - 18:20

WaUw wat een mooie jurk vanavond! Echt top. 10+!
Deze jurk wil ik ook wel... Wat mij betreft zien we deze nog vaak terug.

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 16 okt 2019 - 16:34

Het lijkt dat de blauwe jurk met het 'kijkgat' oorspronkelijk nog meer open was tot het kijkgat. Op de bovenste foto lijkt het of hij wat provisorisch met naald en draad dichter is gemaakt.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 16 okt 2019 - 16:53

Ze houd het tasje er voor maar het zit er nog.
Gamhetta

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 16 okt 2019 - 16:05

De jurk van Sandro begin ik steeds mooier te vinden nu ik meer foto’s zie, de stof is echt mooi en past in dat land, de andere blauwe jurk is werkelijk prachtig, zo chique de hoed ook beeldig en de ketting, een plaatje, wat mooi ook dat Juliana en Christina het ook gedragen hebben en wat snel gevonden Josine!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 16 okt 2019 - 16:02

Zie nu net het filmpje van de avondlook. Veruit de beste van de drie, echt mooi zeg.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 16 okt 2019 - 16:00

Vaak vind ik de eerste keer dat een outfit wordt gedragen meteen de beste versie. Zo ook met deze tweede jurk van vandaag. Hij is en blijft mooi hoor, zeker met de wolk van een hoed. Geweldig dat deze ketting wordt gedragen.
Josine: gisteravond waren ze ergens bij een privé dinér? Dat was ook een mooie Maxima jurk.

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 16 okt 2019 - 16:05

Jens speurneus! Waar heb je dat gezien? Ben wel nieuwsgierig haha

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 16 okt 2019 - 17:15

Is te zien op Twitter. Tweet van Diya Kumari (retweet door Rick Evers). Echt een leuke jurk die ze daar draagt

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 16 okt 2019 - 19:29

Ook te zien op instagram. Blijkbaar is ze Prinses van Jaipur.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 16 okt 2019 - 17:25

Niet echt bizonder

afbeelding van Marjan

Marjan

woensdag 16 okt 2019 - 15:29

Ik vind beide jurken mooi.
Blauwe kleur vind ik haar mooi staan.
De tweede jurk ook mooi van kleur.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 16 okt 2019 - 15:07

@Josine a) excusses dat mijn gebruikte woord “ordinair” blijkbaar sommigen reageerders hier wat overstuur heeft gemaakt.
b) ik lees letterlijk in de krant dat “de Indiërs géén zin hebben in een contraprestatie van ons Koningspaar”. Hoe zit dat? Moet ik dit lezen als een afwijzing? Weet jij hier wellicht iets meer over te vertellen?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 16 okt 2019 - 15:29

je kunt je berichten als je er spijt van hebt gewoon zelf weghalen

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 16 okt 2019 - 18:38

Helaas, ik moet u teleurstellen, wellicht beter lezen.

afbeelding van car

car

woensdag 16 okt 2019 - 14:57

Mwahh het is leuk maar ik vind het geen topper! En het gat doet me een beetje aan ontwerpen van cleas iversen denken! Morgen weer een dag! Ik de kleur blaue ook niet helemaal haar kleur...ik best benieuwd of zei ooit wel eens een kleurentest heeft gehad, om precies te zien welke kleuren haar mooi staan!

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 16 okt 2019 - 14:47

Vooral de jurk van Natan vind ik erg mooi van kleur, zomers en staat haar prachtig. Erg leuk dat ze de ketting weer draagt. Eerste outfit vond ik ook prima. Mooie kleur (vind deze kleur blauw wel mooi bij Maxima) en de lengte is helemaal goed. Lijkt mij lekker luchtig dragen met de warmte. De schoenen en het tasje erbij zijn beide bescheiden qua kleur, spetterend qua print.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 16 okt 2019 - 14:25

De eerste blauwe is van Sandro.

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 16 okt 2019 - 14:18

De jurken zijn heel geschikt voor een bezoek aan India. Keurig gekleed, hoed en haar decoratie feestelijk. Goed gekozen!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 16 okt 2019 - 15:39

Van de outfit van vanmiddag wordt ik heel veel blijer dan van vanochtend. Leuk dat ze deze mooie outfit weer herdraagt. De hoed is echt een topper, (ik hoop dat we ook de roze weer eens terug gaan zien) en de ketting is prachtig. Vond m destijds ook al heel mooi bij de Matthijs van Bergen jurk.
De schoenen zijn mooi, maar ik vind de turquoise nog leuker.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?