Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Michael D. Higgins een staatsbezoek aan Ierland. Het bezoek vindt plaats van 12 tot en met 14 juni in Dublin en Cork.

De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt gelijktijdig een economische missie naar Ierland om het bestaande potentieel voor economische samenwerking te vergroten. De missie bestaat uit ondernemers uit de sectoren maritieme infrastructuur en havenontwikkeling.

Het staatsbezoek beslaat de brede, steeds verder verdiepende betrekkingen tussen Nederland en Ierland: politiek, economisch, maatschappelijk en cultureel. Mede in het licht van Brexit zijn Nederland en Ierland actief bezig met het vinden van nieuwe markten en ontwikkelen van de relaties met andere landen in Europa. Nederland en Ierland hebben veel met elkaar gemeen en delen veel inzichten. Daarom zijn we ook belangrijke politieke partners van elkaar in de EU. Op economisch gebied is Ierland al jaren een van de sterkst groeiende economieën in Europa en fungeert Nederland als belangrijke handelsbrug voor Ierland naar continentaal Europa. Tegelijkertijd staan zowel Nederland als Ierland voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen, waar we van elkaar kunnen leren. Tot slot verdient ook de eeuwenoude culturele band tussen Nederland en Ierland aandacht.

Donderdag 13 juni 
De tweede dag van het staatsbezoek begint met een ontvangst door de Lord Mayor van Dublin. In het Mansion House tekent het Koninklijk Paar het gastenboek van de stad. De burgemeester en de Koning houden een korte toespraak.

Vervolgens brengt het Koninklijk Paar een bezoek aan Trinity College Dublin en de Bibliotheek van de universiteit. Er volgt een rondleiding door de Long Room waarbij wordt stilgestaan bij de Ierse Proclamatie voor onafhankelijkheid uit 1916 en de Brian Boru Harp, het nationale symbool van Ierland. Specifieke aandacht gaat verder uit naar de historische Nederlandse Fagel-collectie. Deze werken zijn sinds 1802 onderdeel van de bibliotheekcollectie van Trinity. De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en Trinity College Dublin werken samen aan de ontsluiting van de Fagel collectie.

De ontvangst voor Nederlanders die in Ierland wonen en werken vindt plaats in King’s Inns. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima begroeten de gasten en spreken met hen over hun werk en leven in Ierland.

Die middag ontvangt minister-president Leo Varadkar het Koninklijk Paar voor een gesprek in de Government Buildings. Na het gesprek vindt de ondertekening plaats van een herzien verdrag tot het vermijden van dubbele belasting met betrekking tot belastingen naar het inkomen en vermogenswinsten en het voorkomen van het ontduiken en ontwijken van belasting.

In de National Botanic Gardens vindt een presentatie plaats over Nederlands-Ierse samenwerking op het gebied van kennisinnovatie en verduurzaming in de landbouw. Deze samenwerking is er op gericht om uitdagingen op het gebied van duurzaamheid gezamenlijk aan te gaan, waarbij door Ierland met veel belangstelling naar initiatieven in Nederland gekeken wordt.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bieden in de avond aan Ierse autoriteiten en gasten een contraprestatie aan. Het Nederlands Dans Theater (NDT) danst moderne balletten in het Bord Gáis Energy Theatre, waarna een receptie plaatsvindt.

Mode
Outfit: Deux-piece met gepailletteerde rok en top met boothals. 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan
Eerder gedragen? Ja, in Duitsland en Canada. 

Máxima met de outfit in Duitsland, 2013: 

Máxima met het ensemble in Canada, 2015:

De hoed hebben we ook twee keer eerder gezien. Links: Máxima in Mexico, 2011. Rechts: Máxima in Duitsland, 2013. 

--------------------------------winactie-----------------------------------------

Ter ere van het staatsbezoek verloot Justine Marcella een paar groene oorbellen ter waarde van €39,- uit haar sieradenlijn Chosen by Justine. Kans maken? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Scoor je liever een ander ontwerp? Voer dan de kortingscode IERLAND in voor 15 procent korting. Wees er snel bij. De code is tot aanstaande vrijdag geldig. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 14 jun 2019 - 07:42

Mooie outfit, de warme kleur van de top en hoed staan haar heel goed.

afbeelding van Esther6

Esther6

donderdag 13 jun 2019 - 23:18

Mooie outfit! Grappig dat ze halverwege de dag gekozen heeft voor een paar andere pumps. Josine is de pendant in de broche 1 uit de koninklijke collectie of nieuw aangeschaft? Zijn de pendants aan haar oorbellen van gisteren en vandaag nieuw of uit de koninklijke collectie? Dank voor je antwoorden

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 14 jun 2019 - 06:46

De koning heeft halverwege ook zijn das verwisseld voor een gele das.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

vrijdag 14 jun 2019 - 22:17

Misschien heeft hij soep gemorst tijdens de lunch? ;-)

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 14 jun 2019 - 07:19

Gisteren zijn er geen kledingstukken of sieraden gewisseld, het zijn foto’s uit vorige jaren. Maar ik snap goed dat jullie dit denken want met alle foto’s zo onder elkaar lijkt het nogal verwarrend. Duurt het bedoel tot en met vandaag? Dan hoop ik op iets eigentijds.

afbeelding van Esther6

Esther6

vrijdag 14 jun 2019 - 10:24

Zeker wel check royals by robin. Maxima heeft in de middag een schoenenwissel gedaan

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 13 jun 2019 - 20:33

Yesss!! Maxima draagt vanavond 1 van mijn favorite jurken!! Ze heeft hem eerder gedragen, weet alleen niet meer wanneer!!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

donderdag 13 jun 2019 - 20:56

Holland Festival 2016 ;-)

afbeelding van Anna68

Anna68

donderdag 13 jun 2019 - 20:02

Charmante outfit. Een kritische puntje: de roklengte. Mijns inziens wat te kort. Maxima heeft redelijk stevige benen en de roklengte van de jurk van Claes Yversen van gisteren vind ik voor haar het meest geschikt

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 13 jun 2019 - 18:36

Mooie kleuren. Mindere uitvoering. Jammer, want hoed mooi, top als die zou passen ook. Ik denk dat ik een gerende midi rok in een heel soepele dunne wol (tweed?) in licht grijsgroen hierbij mooi zou vinden. Wel erg opgetuigd, zelfs Queen E draagt dat soort broches niet overdag tijdens een staatsbezoek en dan ook nog de armband en ring. Allemaal indrukwekkend mooi, maar alles bij elkaar toch mooier voor ‘s avonds.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 13 jun 2019 - 18:35

Not my cup off tea

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 13 jun 2019 - 18:25

Wat leuk dat ze weer voor deze outfit kiest. Altijd een van mijn favorieten geweest, dus heel fijn dit weer te zien. Mooi gecombineerd met de sieraden en de schoenen. 10!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 13 jun 2019 - 17:27

De kleuren combi vind ik Maxima mooi staan. Maar het zit niet mooi. Het trekt zowel de top als de rok.
Rok vind ik iets te kort.

afbeelding van Molly

Molly

donderdag 13 jun 2019 - 17:06

Ik weet niet waar ik het precies moet plaatsen. Ik dacht zou het een idee zijn om een blog te openen met ideeën wat de koningin komende week in Engeland kan dragen bij de orde van de kousenband en bij Ascott.

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 13 jun 2019 - 16:24

Mooie rustige combinatie.
Mijn moeder zou zeggen “keurig”.
Rokje mag wat langer en de armband en ring zijn teveel, maar verder prima!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 13 jun 2019 - 15:54

Wat een mooie rustige outfit. Ik was m vergeten....Staat haar goed vooral door die bijkleurende hoed. De rok oogt wat herfstachtig maar zo ziet t er ook uit. Goede keuze. Ook de lengte.

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 13 jun 2019 - 14:56

Dit is prachtig, ook haar kapsel en hoed, echt super mooo, niets op aan te merken, een plaatje

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 13 jun 2019 - 15:29

Broche veranderd? Waarom?
Schoenen ook?

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 13 jun 2019 - 14:10

Heel mooi setje.
Een tikje langer past beter bij haar leeftijd?
Nee hoor, deze lengte is prima voor haar leeftijd! :-)

afbeelding van car

car

donderdag 13 jun 2019 - 13:56

Bekentenis....Ik ben een beetje maxima moeee....sorrry! Komt vast wel weer goed

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 13 jun 2019 - 14:38

Dat kan natuurlijk, maar ik hoop niet dat jouw opmerking hier (weer) een oeverloze discussie uitlokt over haar inzet/ het nuttig zijn/ haar houding/ etc.......

En inderdaad 'Komt vast wel weer goed'. En als dat niet zo is, er zijn belangrijkere dingen in het leven dan de kleding van Maxima. Toch?

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 13 jun 2019 - 13:48

...prachtige Koningin. Helaas is de stof van het ensemble niet kreukvrij en de rok iets te kort. Tikje langer tot op de knie past beter bij haar leeftijd. Haar verschijning gisteravond tijdens het staatsbanket: overweldigend en laat blijvende indruk achter.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 13 jun 2019 - 13:51

Geheel met je eens. Roklengte ook niet flatteus.

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 13 jun 2019 - 14:42

Ja hier dezelfde opmerking, rok ietsje langer staat mooier, en niet alleen vanwege haar leeftijd hoor! Korte rokken zijn een beetje uit de mode naar mijn idee! ;-)

afbeelding van Maria04

Maria04

donderdag 13 jun 2019 - 13:23

Onze koningin.!! Heel netjes verzorgd, een prachtige opvallende hoed. Dar kun je mee voor de dag komen. Ongetwijfeld zal Máxima een blijvende indruk maken in Ierland. En wat de handschoenen betreft, heel chique.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 13 jun 2019 - 13:21

Heel mooi en het staat haar goed , ik ben blij en noem dit gewoon en dit vind ik beter dan dat extra chique soms .
Deze schoenen hebben we al eerder gezien en ogen heel duur en van goede kwaliteit .

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 13 jun 2019 - 12:29

Ziet er mooi uit. Wat een leuke outfit blijft dit. Mooie hoed erbij. Deze mooie, warme kleur staat Maxima prachtig. Geeft haar een zachte uitstraling. Inderdaad met Josine eens, mag ze nog wel vaker herdragen! En wat een prachtige broche heeft ze opgespeld!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

donderdag 13 jun 2019 - 12:26

Heel mooi.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 13 jun 2019 - 11:37

Wat een verzorgde Koningin! En de kleur staat Maxima erg mooi in het gezicht. Top zeg! En een herdragen outfit. Blij mee..Hoeft niet altijd nieuw te zijn, bewees ze ook gisteravond maar weer eens met de groene jurk

afbeelding van Ella

Ella

donderdag 13 jun 2019 - 11:36

Mwah. Ik geloof dat ik vooral de kleur van de top en hoed geweldig vind. Het ensemble zelf vind ik wat behoudend. Het contrast tussen jurk en rok vind ik wat groot. Ik zie Maxima geloof toch liever in jurken.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 13 jun 2019 - 11:33

Erg chique geheel qua kleuren en zeker mede dankzij de hoed maar niet de rok en hes! Te gekreukt (de rok die kruipt erg op door krapheid) en tekort. Iets langer en wat “ruimer” is vele maler chiquer. Nu oogt het m.i. mede door de prachtige, maar grote hoed het geheel toch wat krapjes. Komt in dit krappe geval ook door de driekwart mouwtjes. Was het geheel wat langer en ruimer geweest waren ook de driekwart mouwtjes mooier tot hun recht gekomen, nu “hangt” de koningin er wat in.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 13 jun 2019 - 11:49

Ps: Alstublieft laat die handschoenen achterwege! Het lijken nu wel werkhandschoenen, overbodig, volstrekt niet noodzakelijk.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 13 jun 2019 - 11:28

Prachtig. Fijn deze outfit wéér te zien.
Nieuwe schoenen?

afbeelding van Tamar

Tamar

donderdag 13 jun 2019 - 11:25

Hartstikke leuk, netjes en geschikt.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 13 jun 2019 - 11:13

Leuk. En weer zo'n heerlijke grote hoed!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 13 jun 2019 - 11:03

Deze outfit mag ze van mij nog heel vaak dragen. Heel chic en koninklijk. En gelukkig heel tijdloos, dus over een paar jaar kan ze hem gerust ook nog dragen.

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 13 jun 2019 - 11:06

Leuk ! Was deze eigelijk een beetje vergeten

Brosch is alleen iets te zwaar zo op het eerste oog

Jammer dat ze hem niet met een andere rok combineert , had mij ook wel is leuk geleken

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 13 jun 2019 - 11:30

Maxima houdt niet van nieuwe variaties maken.
Helaas altijd dezelfde combinatie.

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 13 jun 2019 - 15:58

Jammer idd !

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

donderdag 13 jun 2019 - 10:58

Ze ziet er weer mooi uit!

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?