Gisteravond werd er in Canada een staatsbanket gehouden. Het diner vond plaats in Rideau Hall, de ambtswoning van Gouverneur-Generaal David Johnston en zijn echtgenote.

Gezien de franjes zou de japon een ontwerp van Valentino kunnen zijn, maar het zou ook zomaar een andere ontwerper kunnen zijn. Update: Maxima's japon is van Benito Fernandez (tipte Josine!). Na even speuren lijkt de japon uit de voorjaars/zomercollectie 2013 te komen.

Koningin Maxima draagt 2 stukken uit de Pauwenstaartparure: het diadeem en de broche! Haar oorhangers komen uit de Mellerio parure. Haar kapsel is kunstig opgestoken!

Koningin Maxima's armband is er 1 uit de Koninklijke kluis. Deze is namelijk eerder gedragen door Koningin Juliana! Voor foto's, klik hier

Clutch van Namu Lux:

screenshot video ©NOS

Foto's ©Office of the Secretary to the Governor General, www.gg.ca. Afbeelding kleding ©Namu Lux.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 30 mei 2015 - 00:16

Super, ik had het nog niet gezien, maar de japon is dus inderdaad van Benito Fernandez. Josine stuurde mij daar vanavond een berichtje over, maar ik was niet thuis. Ook op de facebookpagina van BF wordt het gemeld.

Na even speuren kwam ik er achter dat het een jurk uit de voorjaarszomer collectie moet zijn. Mogelijk op maat gemaakt, maar je ziet die draadjes/laagjes patronen terugkomen. Een collage met 3 jurken in laagjespatronen is inmiddels toegevoegd aan de log.

afbeelding van Arianne

Arianne

vrijdag 29 mei 2015 - 21:45

Benitofernandez om precies te zijn.

afbeelding van Arianne

Arianne

vrijdag 29 mei 2015 - 21:44

Ik lees net bij Rick Evers dat de roze jurk van een Argentijnse ontwerper is.

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 29 mei 2015 - 21:33

Zojuist heb ik op Twitter gelezen dat de jurk een ontwerp is van Benito Fernandez.

afbeelding van Arianne

Arianne

vrijdag 29 mei 2015 - 14:28

Hele mooie jurk!

afbeelding van car

car

vrijdag 29 mei 2015 - 12:43

Geweldig dit hoor! En zeker als ze loopt echt een wauw effect! Haar haar ook erg mooi en 'n keer wat anders! :D ik ben tevreden

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 29 mei 2015 - 11:25

Geen nieuwe armband voor Maxima, maar een oude van Juliana, uit de Koninlijke kluis dus!

Maxima's oorhangers komen niet uit de Pauwenstaart parure, maar horen bij de Mellerio parure.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 29 mei 2015 - 10:26

Maxima had de clutch van Namu Lux bij zich. Foto's en collage van clutch toegevoegd!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 28 mei 2015 - 23:07

Vreselijk die zuurstokjapon, Maxima heeft veel mooiere japonnen in haar garderobe, wat maakt zij slechte keuzes, het komt allemaal zo geforceerd gemaakt over, ik zie geen warme spontaniteit!! Zo erg moet zo'n staatsbezoek toch niet zijn en dan nog wel bij onze Canadeze vrienden???? Die banden moeten we zeker warm houden maar of Maxima daar gevoel voor kan opbrengen met haar Argentijnse achtergrond?

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 28 mei 2015 - 19:34

Ik denk dat de naaister om de hoek de jurk gemaakt heeft. Heel internet af gezocht maar kan niets vinden. Alleen bij Lanvin korte jurk in ongeveer die stijl. Als het Nederlands ontwerp is is het nog geen reclame als ontwerper niet bekend is :). Of is het vintage uit de tijd van zwart/wit fotografie...

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 28 mei 2015 - 20:29

Ik moet ook aan Lanvin denken...

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 28 mei 2015 - 19:08

Prachtige kleur, en alles ziet er tamelijk perfect gestyleerd uit, maar ik krijg er niet echt een warm gevoel van. De jurk is van boven strak, een tikje té misschien, en de asymmetrische schouder vind ik niet mooi, althans niet in deze versie. De broche is niet mooi geplaatst. In verhouding lijkt haar bovenlichaam heel smal (prachtig slanke taille trouwens) en de heupen juist nogal breed. Bij bewegend beeld is het waarschijnlijk mooier, inclusief zwierende franje, en ook de foto die van achteren is genomen vind ik wel charmant. Al met al doet het klassiek, lees: nogal ouderwets aan. Kapsel, tiara en juwelen zijn koninklijk.

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 28 mei 2015 - 18:39

Ik ben dik tevreden! Prachtig kapsel en het diadeem zit eindelijk perfect recht! Jurk vind ik ook mooi, misschien nóg mooier als het een NL-s ontwerp was geweest, maar er komen nog méér dagen!
;-))

afbeelding van Lisanne

Lisanne

donderdag 28 mei 2015 - 17:38

Ow, wat gaaf!!! Helemaal overweldigd! Wat een mooie jurk! Alleen de scheiding vind ik dan weer minder....

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 28 mei 2015 - 16:22

Haar kapsel vind ik erg leuk. Het lijkt wel een beetje op een roos. Deze keer is het niet heel spectaculair, maar wel mooi. De aandacht gaat nu meer naar het diadeem. De pauwstaartparure vind ik prachtig. Echt mijn favoriet. Jammer dat ze hem niet zo vaak draagt. Doordat ze de scheiding in het midden draagt, dacht ik eerst dat ze het harpendiadeem droeg, gecombineerd met nog iets.
Haar jurk vind ik wel leuk, maar die sliertjes (als ik ze zo mag noemen...) vind ik erg goedkoop ogen. Vooral op bewegend beeld vind ik het net zo'n Hawaïrokje lijken die plastic sliertjes heeft. Misschien moet ik er nog aan wennen. De kleur en het bovenstuk vind ik wel geweldig.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 28 mei 2015 - 13:45

De pauwenstaart diadeem vind ik zo geweldig mooi. En mooi bij deze fuchsia jurk. Ik vind dat ze deze kleur heel goed kan hebben. Asymmetrisch model vind ik haar goed staan, en de zwierende rok is ook mooi, maar het lijfje zit echt niet goed. Ziet eruit als iets wat ze van netaporter of zo heeft geplukt. (ajaj, zal je straks zien dat het maatwerk is... ;) ) De broche wellicht net wat te groot voor die plaats op deze jurk.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 28 mei 2015 - 13:44

Deze kleur staat Maxima geweldig! Ik ben dol op dit soort felle kleuren voor haar. Staat heel fris.

De jurk die ze bij W-A's 40e verjaardag aan had, is een van mijn favorieten. Ook de hardroze jurk die ze in Polen aan had. Van de jurk van vandaag vind ik met name de onderkant fantastisch!!! Zo feestelijk en zwierig!
http://www.ppe-agency.com/preview.php?start=0&id=151268&zoektype=2&searc...
Wel misschien niet nodig om deze jurk te kopen als je al een vergelijkbare hardroze jurk hebt...

Ik sluit me aan bij degenen die de middenscheiding niet zo mooi vinden. De krul aan de achterkant is wel bijzonder kunstig. Juwelen schitterend!

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 28 mei 2015 - 13:14

Het is dezelfde kleur als de strapless die ze droeg bij de verjaardag van WA .
Op BB vond men de kleur niet mooi bij Maxima ,te hard , zou dat de harde uitstraling geven en niet de middenscheiding van het haar ?

afbeelding van marinde

marinde

donderdag 28 mei 2015 - 17:39

Ik snap wat je zegt, Kate. Ik heb op een foto de jurk afgedekt. Dan nog vind ik dat de uitstraling van Máxima een hardere is bij een middenscheiding dan bij een zijscheiding.

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 28 mei 2015 - 12:10

Wat een plaatje zeg, is de koningin! Prachtig!
Mooie juwelen en mooi kapsel, vind het wel leuk dat ze er een beetje mee afwisselt en nog niet helemaal een kapsel heeft waar je haar mee kunt uittekenen.
Ben 't wel met jullie eens dat het zonde is dat ze de meeste japonnen maar één keer draagt, er zijn zó veel mooie japonnen bij die ze wat mij betreft nóg wel eens mag dragen! Nummer 2, van het 70e verjaardagsfeestje van Margrethe uit 2010 vind ik heel mooi. Maar ook nr. 3, 29, 34, 41 en 53 mag ze van mij nog wel weer 'ns aantrekken. Maar, in mijn ogen zijn er ook best veel japonnen die gewoon gedateerd zijn, die hoeft ze van mij echt niet meer te recyclen, dan liever een nieuwe japon ;)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 28 mei 2015 - 12:08

(Voor de geinteresseerden: Vandaag en morgen houdt TWOR de website bij. Ik ben helemaal moe door alle gebroken nachten, dus ik ga er even tussenuit. Ik hoop op mooie outfits, een fijne sfeer hier en een paar nachten goed slapen ;))

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 28 mei 2015 - 19:37

Als ik in de buurt woonde, kwam ik langs hoor!

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 28 mei 2015 - 18:34

Rust maar lekker uit!! ;-))

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 28 mei 2015 - 13:19

Rust lekker uit!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 28 mei 2015 - 11:58

Prachtige match van de kleur jurk met de juwelen, maar de bovenkant van de jurk zit te strak onder haar armen..
Ze heeft ook een strapless japon in dezelfde kleur met laagjes gedragen op de viering van Willem- Alexander zijn 40e verjaardag.. Waarom dan deze?
En toch vind ik zachtere kleuren mooier staan bij Maxima.. Ik hoop nog eens een mint- groene jurk te zien.. Ik denk dat dat super staat!!!
Je krijgt spontaan medelijden met de vrouw van de president...

afbeelding van dijksite

dijksite

donderdag 28 mei 2015 - 17:08

Ik snap eerlijk niet, dat als je in die kringen leeft, dat er dan niemand is die tegen de presidentsvrouw durft te zeggen dat dit echt niet kan.....dat je het zelf niet ziet, dat kan, ze zal ongetwijfeld andere dingen hebben waar ze goed in is, maar dan zal er toch echt wel iemand anders zijn die er wél kijk op heeft...!!

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

vrijdag 29 mei 2015 - 01:01

Helemaal waar!

afbeelding van Philip

Philip

donderdag 28 mei 2015 - 11:55

Ik ben helemaal in de wolken! Zet ik de computer aan en start facebook op en de eerste wat ik zie is een foto van het koningspaar met de canadees paar. En wat zie ik daar op het hoofd? Juist het Pauwenstaart parure waar ik gek op ben ,helemaal leuk! De jurk ziet mooi uit,de kleur is prachtig het past mooi bij de huidskleur van de koningin.

Haar kapsel is een van de mooiste variant die bij haar gezicht zo mooi past ik hou ervan zo klassiek, zoals in Oman met het staatbezoek ook heel erg prachtig!

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 28 mei 2015 - 11:50

mmm, ik ben niet enthousiast. En ze ziet er star uit.

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 28 mei 2015 - 19:28

Ik wou er niet over beginnen, maar dat laatste vind ik ook... en dat komt niet door het 'strenge' kapsel volgens mij.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 28 mei 2015 - 11:29

Prachtige kleur jurk. Ik vind alleen de bovenkant niet zo goed zitten. Te strak en ik zie her en der een bubbeltje. Ook van de middenscheiding ben ik niet weg, als haar haar wordt opgekamd en het bol zit, vind ik dat het allermooist. De rok is wel een plaatje evenals de juwelen. De oude dame in het gezelschap heeft het niet helemaal begrepen, ze ziet er allesbehalve charmant uit.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 28 mei 2015 - 11:12

Inderdaad, of 41. Nu ze zo is afgevallen past hij wellicht wel? En idd de Monaco jurk en heel veel andere 1xgedragen jurken.
Wat ik nog steeds niet begrijp is dat ze op de vooravond van de inhuldiging een jurk droeg die ze eerder droeg. Zeker als je ziet dat ze daarna zoveel nieuwe robes bestelde.

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 28 mei 2015 - 11:24

Misschien omdat het afscheidsdiner voor Beatrix was?

Inderdaad, babyblauwe Monaco jurk graag nog eens (terug) zien...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 28 mei 2015 - 13:18

Die van het afscheidsdiner van Beatrix had ze toen al eerder gedragen, bij een verjaardagsfeest van Charles (60 jr meen ik).

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 28 mei 2015 - 13:23

Ja daarom vond ik het zo jammer dat die dus herdroeg. Iets nieuws was mooi geweest en leuk naar haar schoonmoeder toe

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 28 mei 2015 - 13:26

Ik denk (maar dat is nergens op gebaseerd) dat het een bewuste manier was om te laten zien dat ze kleding herdraagt. Was hét modenieuws van de dag.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 28 mei 2015 - 14:45

Of juist om te laten zien dat het feest op die avond om haar schoonmoeder draaide, en niet om het nieuwe vorstenpaar.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 28 mei 2015 - 11:37

Ik hoop zo dat ze uit deze serie nr.53 nog een keer gaat dragen!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 28 mei 2015 - 11:47

Of 59! Ik vind echt dat Máxima te veel nieuwe avondjurken koopt. Noem me maar een zeur, maar de helft heeft ze maar 1 keer gedragen! Dagkleding hoor je mij niet over en zie ik vaak genoeg terug, maar het recyclen van avondkleding is wel een aandachtspuntje wat mij betreft.

afbeelding van zara

zara

donderdag 28 mei 2015 - 14:47

He ja, die prachtige rok met top van nr. 59 zou ik ook graag nog eens zien! Gevoelsmatig snap ik het wel dat er steeds nieuwe avondjurken worden gekocht, ook al gaat dit tegen het 'gezond verstand' in. Onze koningin wil natuurlijk op haar allerbest tevoorschijn komen, en haar gastheer niet de indruk geven dat ze met een 'afdankertje' genoegen moeten nemen. De avondjaponnenmode verandert trouwens ook wel. De rokken worden steeds sluiker, vaker met laagjes of franjes. En Máxima kiest ook vaak voor meer uitgesproken modellen. Dat maakt het misschien ook wel moeilijker om voor een reeds gedragen japon te kiezen.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 28 mei 2015 - 12:36

Idd Josine, een prive winkel vol met prachtige avondjurken. Ik snap ook niet waarom ze iedere keer een ( onnodig ) nieuwe, ongetwijfeld zeer dure, avondjapon koopt die ze maar één keer draagt.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 28 mei 2015 - 12:56

Het zou kunnen dat ze bepaalde jurken geleend heeft natuurlijk. Doen de andere Nederlandse prinsessen ook wel. Ons bin zunig ;)

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

vrijdag 29 mei 2015 - 00:58

Heeft het misschien ook niet met status(hiërarchie) te maken en het feit dat ze nu koningin is. Ik vraag het me zo af wat de reden zou kunnen zijn.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 28 mei 2015 - 13:27

Dat zou kunnen Josine, maar gezien haar kooplust voor wat betreft de dagkleding, denk ik toch dat de meeste avondjurken haar eigendom zijn.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 28 mei 2015 - 13:40

Dat denk ik ook hoor :) Maar als ik koningin was zou ik ook niet zuinig zijn en alleen maar shoppen bij Chanel, Valentino en af en toe Jan Taminiau. Dus wees maar blij dat ik jullie koningin niet ben ;-)

afbeelding van Philip

Philip

donderdag 28 mei 2015 - 14:26

Hahahaha Josine, Ik ook! Vooral met sieraden en tiaras phoe teveel mooie creaties!

afbeelding van Emmy

Emmy

donderdag 28 mei 2015 - 10:23

Prachtig! Kapsel, jurk, helemaal top!

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 28 mei 2015 - 10:06

Ik hou wel van de middenscheiding!!

Waarom sommigen hier niet?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?