Programma dag 1:

11:00 uur - Welkomstceremonie: Koning Filip en Koningin Mathilde worden officieel welkom geheten op de Dam in Amsterdam door Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Inspectie erewacht. Ontvangst in Koninklijk Paleis Amsterdam met Nederlandse en meegereisde Belgische autoriteiten.

12:15 uur - Kranslegging door Koning Filip bij het Nationaal Monument op de Dam.

12:30 uur - Ondertekening Verdrag voor de aanpassing van de grens tussen de Nederlandse gemeenten Eijsden-Margraten en Maastricht en de Belgische stad Wezet (Visé) (beide Koningsparen).

14:20 uur - Bezoek door beide Koningsparen aan Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond voor een cultureel programma van de drie gemeenschappen.

16:15 uur - Koning Filip en Koning Willem-Alexander zijn aanwezig in Euronext Amsterdam bij de slotconclusies van de Belgian-Dutch Innovative Entrepreneurs & Finance Conference.

16:15 uur - Koningin Mathilde en Koningin Máxima zijn aanwezig bij een symposium over de aanpak en samenwerking bij verstedelijking. 

Voor het Staatsbanket zullen twee aparte logs geopend worden voor de kleding van de Koninginnen en de Prinsessen! Aanwezig zijn: Beide Koningsparen, Prinses Beatrix, Prinses Margriet, Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Constantijn en Prinses Laurentien! 

Informatie en reacties over de kleding van koningin Mathilde vind je hier. 

Outfit: Koningin Máxima draagt een bruine (vermaakte) mantel van haar schoonmoeder Beatrix. Ontwerper: Theresia Vreugdenhil. De japon met ruches is een ontwerp van Claes Iversen. 

 

Foto: Rick Evers 

Máxima met de mantel tijdens de nieuwjaarsreceptie:

En in Japan:


Printscreen Blauw Bloed 

Beatrix met de mantel:

Bekende hoed:

-

De bruine clutch heeft Máxima ook nog in een paar andere uitvoeringen en tot mijn grote frustratie kan ik de ontwerper maar niet vinden. Heeft iemand nog een tip? 

Het kapsel:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 29 nov 2016 - 10:17

Ik heb echt genoeg van het silhouet van zo’n grote hoed bij Maxima. En dan dit keer ook nog een hoed van materiaal wat niet geschikt is voor de winter, ik begrijp dat niet hoor. Cape, tsja ik weet niet wat ik er van zeggen moet. Jurkje vind ik wel mooi op een paar teveel roezels na.

afbeelding van Frederickk

Frederickk

maandag 28 nov 2016 - 23:47

Leuke design, vind haar schoonmoeder cape wel heel oversize. Hoed van FD heet Paris. Heel mooi!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 28 nov 2016 - 22:44

Wat een prachtig jurkje, mooie kleur en stof, enig met dat bruine randje waar ook nog een langwerpig kraaltje langs gestikt is? Heel mooi gecombineerd met dat bruin, ik vind het heel geslaagd. Omdat de cape van haar schoonmoeder is geweest vind ik het leuk, anders was een mantel of kort bontachtig jasje mooier geweest. Panties tikkie te bruin maar dat is het enige negatieve dat ik kan bedenken. Wat een verademing na de sixties stijl.

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 28 nov 2016 - 22:18

Zij mag dan de lokeend zijn....(quote uit BB) maar ik vind haar echt een heerlijk plaatje! Blij!
Ik ga dus meer voor haar stijl dan voor die van de zwaan...in dit geval.
O ja, waarom? De zwaan is natuurlijk van zichzelf mooi, dat klopt. Mathilde is dat ook maar ik word er meestal niet "warm" van. Net zoals bij "gewone" (ha!) mensen: de een spreekt je sowieso meer aan dan de ander. Maxima heeft in wezen een heel natuurlijke, spontane en geloofwaardige uitstraling. Nu we toch aan het vergelijken zijn, blijkbaar, moet ik zeggen dat ze daardoor, voor mij, deze vergelijking meestal wint. Ik vind Mathilde, sorry hoor, nogal oninteressant.
Zo ook vandaag, net dat verschil in durf, kleurwaagstukjes, uitstraling. Ik vind de cape niet mooi maar de kleurcombi: sterk, verrassend.

afbeelding van Paula

Paula

maandag 28 nov 2016 - 21:04

Bruin staat Maxima goed. Altijd weer.

afbeelding van marinde

marinde

maandag 28 nov 2016 - 19:47

Ik ben heel tevreden vandaag. Spannende kleurencombinatie. Mooie, soepele jurk. Mooie cape. De oorbellen vind ik wat minder.
De hoed vind ik qua model heel mooi staan bij Máxima. In eerdere reacties las ik dat het materiaal te zomers zou zijn. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen maar het stoort me niet. Op naar de volgende outfits!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 28 nov 2016 - 18:24

Wowowowow!!! Ik ben echt dol op het jurkje enne eens een keer geen NATAN!!! Yeahaaaaaa!!!!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

maandag 28 nov 2016 - 18:09

Leuke outfit! De jurk is supermooi! Goed dat ze voor een Nederlandse ontwerper heeft gekozen. De hoed vind ik iets te zomers bij de tijd van het jaar en helemaal bij deze temperaturen. Stro vind ik ergens niet mooi voor in de winter.

afbeelding van Mary

Mary

maandag 28 nov 2016 - 17:11

1e indruk: Maxima ziet er verrassend uit! Mooi!!!! Had graag één dezer dagen ergens gaan kijken maar moet net alle dagen werken... Jammer..

afbeelding van Fina

Fina

maandag 28 nov 2016 - 16:55

Wat een beeldige jurk met die ruches. De kleur staat Maxima ook goed. De boord van de jurk vind ik ook zo leuk lijkt wel leer.
Enige minpuntje vind ik haar oorbellen had liever de licht blauwe (saffier is dat toch) gezien of fantasie oorbellen in bruin.
De cape is ook erg mooi ook zo leuk dat die van Beatrix is geweest het stoort mij helemaal niet dat de jurk er onderuit komt.

afbeelding van Magda

Magda

maandag 28 nov 2016 - 16:41

De jurk van Maxima vind ik wel mooi, ook de kleur. De Cape is niet mijn smaak. De achterkant zit ook niet erg mooi, veel te wijd. Een mantel, zeker met dit koude weer, was beter geweest. Wat ik niet begrijp is de broche op de ceintuur van de jurk. Vreemde plek, lijkt mij ook niet echt prettig zitten.

afbeelding van Helena

Helena

maandag 28 nov 2016 - 16:13

De koningin van Belgie ziet er stijlvol uit. In een woord.
De jurk van Maxima, apart met al die ruches. De jas? Te wijd?
Ik vind het net niet met jas erover.
Zomaar mijn mening.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 28 nov 2016 - 16:07

Nu ik de jurk goed kan zien: heel bijzondere kleurcombinatie, zeer mooi gemaakt, en dat bruine 'daarwerkjegordijnenenkussensmeeaf'-bandje: humor. Oorbellen waanzinnig mooi hierbij. Tas, hoed en schoenen ook helemaal mooi. Panty net beetje 'sunkissedonagreekisland': heel goed. Maar die cape...neeneenee. Het oogt voor mij gewoon echt heel rommelig. De cape past gewoon niet over deze jurk, niet qua mouw, niet qua halslijn en niet qua kleur. Voordeel van een koningin zijn is dat je bij elke outfit de perfect jas (schoenen, tas, oorbellen, hoed, ..., ...) kan (laten) shoppen, dus dat is gewoon een gemiste kans.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 28 nov 2016 - 16:01

Ze zien er allemaal gepast en netjes uit. Of de een nu mooier is of het wint van de ander vind ik altijd zo'n ontzettend zinloos geleuter als ik zo vrij mag zijn. Heeft ook niets met een mening te maken vind ik, het is gewoon leuteren om het leuteren dan. Het is geen wedstrijd volgens mij en dat moet er ook niet van gemaakt worden, want dat is eigenlijk alleen maar onsympathiek.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 28 nov 2016 - 22:30

@Carolina. Van A tot Z met je eens. Niets meer aan doen.

afbeelding van Janna

Janna

maandag 28 nov 2016 - 19:54

@Carolina - je bent de eerste die daarover begint!

afbeelding van Arianne

Arianne

maandag 28 nov 2016 - 15:48

Wow, echt zo'n mooi jurkje van Maxima! Stijlvol! Die mantel is wat minder, maar goed, wel nuttig tegen de kou. WA ook mooie jas aan. Heel tevreden over dit begin van het staatsbezoek. Wordt genieten de komende dagen.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

maandag 28 nov 2016 - 15:46

Wat een mooie jurk draagt Maxima!
Ze had alleen beter een ander mantel aan kunnen doen.

afbeelding van zara

zara

maandag 28 nov 2016 - 15:39

Wat zijn de beide koninginnen mooi op elkaar afgestemd. De grote hoeden en de getailleerde jassen van stijve stof in gedekte kleuren komen op mij over als een knipoog naar de 17e eeuwse (mannen)mode. Prachtig voor op de Dam in Amsterdam!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 28 nov 2016 - 15:29

Maar wijde mantel mag nu wel in de kast blijven! ;)

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 28 nov 2016 - 15:23

Wow, heel mooie jurk van Maxima!!

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

maandag 28 nov 2016 - 14:47

Wohhh.... zo raar dat bij het fotomoment, terwijl iedereen vriendelijk in de camera kijkt, er een geel geruite vrouw tussen Maxima en die andere vrouw glipt. Ooops... foutje!

afbeelding van orchidee

orchidee

maandag 28 nov 2016 - 19:26

Inderdaad, het is echt belachelijk. Zij is vast een belangrijke persoon, want als je je op deze manier voor een ander dringt om op de foto te komen, voel je jezelf ( of ben je) wel heel belangrijk.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 28 nov 2016 - 14:18

Mmm, Max kan hier heel wat leren van Mathilde..Ik vind die bruine jas of cape maar niets en de hoed evenmin. Deze kleuren bruin en de modellen niet te vergeten doen niets voor haar!

afbeelding van Krielie

Krielie

maandag 28 nov 2016 - 14:15

Wat lelijk dat je de uiteinden van de hoedenpinnen zo duidelijk ziet (Foto 11)
Ik vind overigens de combi blauw-grijs/bruin wel mooi en als Maxima slim is (en dat is ze) dan draagt ze de komende dagen geen Natan.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 28 nov 2016 - 14:13

Wouw wat een gave japon.. Heel mooi de frutsels, pasvorm en kleur. Ik snap niet dat ze het juweeltje onder zo'n (......) mantel stopt.
Combinaties mooi gedaan, met hoed en schoenen e.d.
Wat dat betreft overtreft ze Mathilde.

En de koning die heeft inderdaad een prachtige jas aan!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 28 nov 2016 - 14:04

Een mooie jurk. Ondanks de frutsels toch een rustige jurk. Stijlvol. Ziet er stralend uit. Mooi stel zo.
De capejas. .. stond niet verkeerd.. Maar ik wil haar zo graag in mooie jassen. ..
En waarom op zo n tochtige koude maandagochtend geen sjalen of (nep)bontkragen?

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 28 nov 2016 - 13:54

Als je het positief wilt zien zou je kunnen zeggen dat Maxima de eer aan haar gaste laat.
Wat een rare combi: wollen cape/jas over dunne jurk; strooien hoed in november?!, bijeen geraapt rommeltje.

Van de heren wint WA met zijn mooie lange jas.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

maandag 28 nov 2016 - 13:53

Prima jurk, staat haar goed!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 28 nov 2016 - 13:49

Wat een prachtige jurk. Ik snap alleen de combinatie met het bruin niet en vind dit ook niet echt mooi. Was mooier geweest met een nude roze of grijs-blauwe kleur of de jurk in een nude roze kleur dat had heel mooi bij het bruin gestaan

afbeelding van car

car

maandag 28 nov 2016 - 13:54

Hshaha geinig! Ik vind het dus prachtig met bruin/cognac! Heel warmm

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 28 nov 2016 - 13:40

Wat een mooi jurkje!! Ik ben zeer tevreden! Had er alleen een wat meer winterse hoed bij opgezet. Maar de kleur is helemaal goed!!
Mooie oorbellen en broche!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 28 nov 2016 - 13:38

Claes Iversen scoort duidelijk hoog bij Maxima! Leuk! Prachtige jurk.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 28 nov 2016 - 13:36

Mèt jas vind ik Koningin Mathilde mooier; zonder Koningin Maxima! Maxima heel chique in deze jurk, ik ben benieuwd wie de ontwerper is. Prachtig gestyled met hoed, schoenen en kapsel.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 28 nov 2016 - 13:39

Dat staat in de log, het vette gedeelte ;)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 28 nov 2016 - 13:43

Sorry hoor, maar de laatste keer dat ik keek stond dat er nog niet. Ik ben in ieder geval erg tevreden. Prachtige jurk. De A-lijn staat haar heel goed, de kleurencombinatie staat haar heel goed, en de ruches en versierselen aan de randen liften het jurkje naar het speciale!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 28 nov 2016 - 13:45

Dan zal het net aangepast zijn vermoed ik ;). Sorry is niet nodig hoor, was niet als verwijt of id bedoeld ;)

afbeelding van Henny

Henny

maandag 28 nov 2016 - 13:37

Ik kan alleen maar positief zijn. Ik vind de kleurencombi grijs met bruin geweldig! Alles mooi op elkaar afgestemd. Doordat er verschillende materialen worden gedragen krijg je altijd wat kleurverschil: suède schoenen, wollen cape en hoed weer van een ander materiaal. Bovendien zijn het foto's i.c.m. laptop/ computerscherm. Dus de kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.
De mantel is prachtig. Als ze een pakje of jurk met korte mouwen onder een mantel met driekwart mouwen zou dragen, dan staat het pas armoedig (en koud). Als je een jurk met lange mouwen draagt dan kan het niet anders dat die onder een driekwart mouw uit komen. Niets mis mee.

De jurk is prachtig, vind ik. Ik ben benieuwd wie de ontwerper is. NATAN denk ik niet. Bruin is een heel goede kleur voor haar. Ik ben tevreden :-)

afbeelding van Josie

Josie

maandag 28 nov 2016 - 13:31

De japon lijkt me prachtig, ze heeft een grote broche op de riem rond haar middel zitten! Qua mantels mag ze een voorbeeld nemen aan Catherine, die heeft een enorm grote collectie mooie mantels!

afbeelding van Maria

Maria

maandag 28 nov 2016 - 13:29

Hergebruik bij een staatsbezoek... als gastvrouw... schameltjes. En het staat hummelig.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 28 nov 2016 - 13:33

Meen je dat? Denk je dat koningin Mathilde zich beledigd voelt omdat Máxima een kledingstuk opnieuw draagt? Een mantel nota bene? De japon is namelijk wel nieuw

afbeelding van Maria

Maria

maandag 28 nov 2016 - 14:03

Josine, Ik zeg niet dat Mathilde dat voelt. Dit is mijn mening.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 28 nov 2016 - 14:17

Van mij mag je absoluut deze mening hebben, ik verbaasde me er alleen over. Want als koningin Mathilde de mantel uberhaupt al herkent, dan is het wat mij betreft nog steeds niet schameltjes. Maar dat is weer mijn mening he ;) En meningen mogen en blijven altijd verschillen.

afbeelding van Maria

Maria

maandag 28 nov 2016 - 14:31

Maar wij herkennen die mantel wel ;) (en die representeert Nederland daar). Leuk he, die meningen :) En natuurlijk, ik ben blij dat jij en anderen mijn mening niet delen :)

afbeelding van Arianne

Arianne

maandag 28 nov 2016 - 13:43

Eens Josine! Herdragen is alleen maar goed. De japon is prachtig, plaatje. Die mag ze van mij heel vaak herdragen:-)!! Haha.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 28 nov 2016 - 13:28

Keurig kapsel, verzorgde make-up. De hoed staat haar mooi. Maar met deze mantel ben ik toch wel klaar. Op een japon zonder mouwen of los over de schouders als soort van cape gaat het nog. Maar heeft ze nu echt geen mooiere mantels met lange, passende mouwen? Van de jurk er onder heb ik nog geen duidelijk beeld, maar lijkt mooi te zitten.

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 28 nov 2016 - 13:12

Beide dames zien er verzorgd uit, had er alleen iets meer van verwacht.

Ik hoop dat ze ons vanavond gaan verrassen.

afbeelding van Lizanne

Lizanne

maandag 28 nov 2016 - 13:05

Wauw, mooie hoed, mooi kapsel, mooie make-up! Wel geinig om zo een mantel te hergebruiken, dat doet Maxima toch wel goed. Het jurkje, voor zover ik het tot nu toe heb kunnen zien, vind ik leuk! Benieuwd naar beter beelden van de outfit zonder mantel!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?