Gekleed in een goudkleurige robe met transparante mouwen en een riempje in de taille heeft koningin Máxima Prinsjesdag 2013 bijgewoond in de Ridderzaal in Den Haag. Verantwoordelijk voor de creatie was Jan Taminiau, die ook de inhuldigingsjurk en het bekende postzakjasje voor de koningin Máxima. Een goede keuze dat ze kiest voor Nederlands design, zodat het in binnen- én buitenland in de spotlight komt. Prinses Laurentien koos voor de jurk die ze eerder droeg tijdens de koningsvaart, maar combineerde hem ditmaal met prachtige saffieren. 

Jurk van Jan Taminiau:

De jurk is gecombineerd met de Borneo-sieraden, die Wilhelmina in 1898 ontving van enkele Indonesische vorstenhuizen. 

Máxima met de set tijdens het huwelijk in Luxemburg:

-

Op de achterkant van haar jurk droeg de koningin een bekende gouden broche, die ze vermoedelijk kreeg op haar huweijksdag. Hoed is, zoals je kunt zien aan het ronde logo, van Fabienne Delvgine.

Aan haar rechterhand droeg koningin Máxima haar trouwring en verlovingsring met oranje diamant. Aan haar linkerhand de ring met diamant die ze kreeg na de geboorte van Ariane in 2007. 

Schoenen van Valentino:

Laurentien in een donkere jurk met kant, die zij kocht bij modehuis Hardies in Den Haag. In samenspraak met Olvi's ontwierpen zij deze creatie, die we al eerder zagen tijdens de koningsvaart op 30 april.

Tijdens de koningsvaart:

De donkerblauwe jurk combineerde prinses Laurentien met de saffieren uit de kluis van de Oranjes, eerder gedragen tijdens Prinsjesdag 2009: 

De broche die Laurentien droeg was al jarenlang uit beeld, maar is gelukkig nu weer opgedoken. Benieuwd naar het verhaal achter de broche? Lees dan de speciale log over de saffieren van de koninklijke familie. 

 

Willem-Alexander in jacquet. (Wat deed hij het goed!)

Foto;s met dank aan: 
PPE
NOS 

 

Ps. Jan Taminiau leverde niet alleen de gouden jurk van Máxima, maar ook de creatie die de Luxemburgse bruid vandaag droeg. Ik vermoed dat Claire via Máxima bij Taminiau is gekomen en dat is de reden dat ik zou blij ben wanneer Máxima Nederlands design draagt! 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Winterkoninkje

Winterkoninkje

vrijdag 04 okt 2013 - 08:27

Ik ben het volkomen eens met de reactie van Maike hierboven en wil hierbij nog iets toevoegen in reactie op de berichten met kritiek op Máxima's figuur.

Ik heb zelf een infectieziekte en ben daardoor te mager. Op het dieptepunt had ik een BMI van 14,5 en dat is geen pretje.
Vanuit dit oogpunt kan ik zeggen dat ik graag met Máxima's figuur zou ruilen. Ik zou haar figuur 'gezond slank' willen noemen.

Ik denk dat zij door haar publieke functie fungeert als voorbeeld voor veel meisjes en vrouwen. Ik vind het juist bijzonder fijn dat ze niet perfect is en toch zó prachtig. Het legt de lat niet onmenselijk hoog.
Ja, ze heeft af en toe hobbels en bobbels op verkeerde plaatsen, kleding die trekt, modemissers, warrig haar en zelfs kromme benen volgens sommigen. In mijn optiek maakt dat haar een mens van vlees en bloed, geen perfect fotomodel maar een echte vrouw.
Uiterlijkheden zijn leuk, maar uiteindelijk gaat het om de inhoud. Dit straalt ze uit, het stelt mensen op hun gemakt, breekt het ijs. Het is haar persoonlijkheid die voorop staat, het karakter, de kracht spat er vanaf. Dit is precies wat haar zo'n aantrekkingskracht geeft.

Gezond zijn moet vooropstaan, niet dik, niet mager, maar gezond slank. In de jaren '40 was Máxima's figuur het ideaalbeeld.
Ik hoop dat dat ooit weer 'in de mode' zal zijn. De broodmagere mannequins mogen wat mij betreft uit de modewereld verdwijnen.

Prinses Victoria van Zweden had ooit een eetstoornis, waar ze uiteindelijk weer van hersteld is. Critici zeggen nu dat ze een dikke derrière heeft. Jammer dan. Ze is slank, gezond, gelukkig en mooier dan ooit.

Ik denk dat we van haar en van Máxima kunnen leren dat je niet perfect hoeft te zijn. Je mag jezelf zijn.

afbeelding van Annebel

Annebel

vrijdag 20 sep 2013 - 17:38

Ben blij dat Maxima de groene flapjes heeft afbesteld :).

afbeelding van Mary

Mary

vrijdag 20 sep 2013 - 15:27

Ik blijf naar foto's kijken... Ik vind ze zo mooi! Wat een prachtige jurk van Koningin Maxima!

afbeelding van Germaine

Germaine

woensdag 18 sep 2013 - 17:57

Wat een ontzettend arbeidsintensieve jurk, met al die geborduurde kralen!!

afbeelding van Maike

Maike

woensdag 18 sep 2013 - 14:38

Ik lach me suf! Misschien is i.p.v. corrigerend ondergoed een brilletje voor veel dames een idee?
KIJK EENS GOED......daar staat me toch een koningin Nederland te vertegenwoordigen....geweldig!
Met of zonder ceintuurtje, dit is een portie Hollandse glamour om trots op te zijn.
Maxima en Laurentien, jullie zagen er prachtig uit. Chapeau!

afbeelding van Sofia

Sofia

woensdag 18 sep 2013 - 12:12

Ik was er bij gisteren. Wat zag ze er geweldig uit. De kleur van de japon is vele malen mooier dan op de foto's! Zo mooi dat alles zo perfect combineerde. De kleur van de jurk met de troon ,het tapijt en de bloemen.Dat maakte het tot een fantastisch geheel.Over het buikje zwijg ik maar. Die zat er wel maar ze zag er toch heel frêle uit. Ze is heel slank maar op foto's lijkt je nu eenmaal snel 4 tot 5 kilo zwaarder. Wel was ze heel erg opgemaakt maar dat kan helaas niet anders met de opnames voor TV. Laurentien ook heel charmant in het donkerblauw en eindelijk eens een mooie grote hoed., al had de rand iets omhoog mogen staan. Ze moest nu wel erg onder de hoed uitkijken.

afbeelding van Emmy

Emmy

woensdag 18 sep 2013 - 12:09

Mooie foto's in de link!

afbeelding van Zara 2

Zara 2

woensdag 18 sep 2013 - 09:42

Allereerst mijn complimenten voor Laurentien! Die donkerblauwe jurk staat haar fantastisch! Blij dat ze hem nog een keer draagt, en de hoed kan er ook mee door! Met de jurk van Maxima heb ik veel moeite om hem mooi te vinden. Net als enkele andere bezoekers vind ik hem ook te zwaar en de kleur en borduursel niet 'sympathiek'. Aan de andere kant zit hij wel perfect, en fascineert het op de een of andere manier ook wel! Ook de hoed vind ik op sommige foto's wel mooi, op andere foto's toch weer een beetje 'te veel' (persoonlijk zou ik liever bescheiden tiara's of kroontjes zien dan die grote hoeden).

afbeelding van Jadau

Jadau

woensdag 18 sep 2013 - 08:17

Het pakje van Claire, heel mooi en stijlvol.

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 18 sep 2013 - 06:36

Josine, weet jij ook welke broche Máxima aan de achterkant van het ordelint heeft bevestigd en welke ring ze aan haar linker hand draagt?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 18 sep 2013 - 09:01

Dank voor de leuke vraag! Info over de broche is inmiddels aangevuld, voor de ring ga ik nog even speuren naar grotere foto's :)

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 18 sep 2013 - 17:21

Josine, dank je wel voor je geweldige speurwerk. Je bent een topper!

afbeelding van Christel

Christel

woensdag 18 sep 2013 - 01:48

Mooie jurk. Jammer dat het weer een Taminau is (opvolgend op prinsjesdag en op de inhuldiging). Bij de eerste foto's herken je de stijl meteen. Heel handig voor een ontwerper, maar Maxima mag wat mij betreft ook verrassend uit de hoek komen. De hoed droeg ze vorig jaar zelfde model.
De hoed van Laurentien vond ik wat te flappig, je zag haar ogen haast niet en het haar was helemaal niet zichtbaar. Verder heel mooi.
Opvallend dat met de beide heren in jacquet dat alleen de dames met de ordelinten rondlopen. Zou Laurentien nog een keer geupgrade worden?

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 18 sep 2013 - 08:35

Nou, sorry Christel. Hier word ik nu niet goed van. Eerst klagen een hoop mensen dat Maxima weg moet bij o.a. Nathan en dat ze voor een Nederlandse ontwerper moet kiezen.. Nu kiest ze voor J.T. en is het weer niet goed, omdat hij al diverse ontwerpen heeft geleverd. Die man maakt toch prachtige robes?! En als Maxima zich daar happy bij voelt is dat toch prima. Het is ook nooit goed. Heel erg jammer.Ik weet ook wel dat er meer ontwerpers in Nederland zijn, maar het moet ook wel klikken tussen de ontwerper en zijn klant.Laten we blij zijn dat zij voor een Nederlandse ontwerper kiest! ( Ik moest het even kwijt,sorry)

afbeelding van Annebel

Annebel

woensdag 18 sep 2013 - 10:50

Ik begrijp het wel. Ik zou het ook leuker vinden als er meer afwisseling is. En JT heeft pas al heel prominente jurken geleverd dit jaar. Niets op JT tegen! Prinses Mary doet dat bewuster heb ik wel eens gelezen. Veel jonge Deense ontwerpers die ze betrekt.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 18 sep 2013 - 11:06

Ik ben heel blij dat Máxima onlangs Spijkers & Spijkers droeg en ik hoop dat ze deze trend gaat voortzetten. Een jurk maken voor Prinsjesdag is echter wel zo'n belangrijke klus dat ik me afvraag of een jonge ontwerper hier aan kan voldoen....

afbeelding van AnneK

AnneK

woensdag 18 sep 2013 - 11:51

Afwisseling is inderdaad geweldig, maar met deze super-Nederlandse hoogtijdagen zoals afgelopen 30 april en Prinsjesdag vind ik er ook wel wat voor te zeggen dat ze (bewust?) kiest voor een Nederlandse ontwerper, zo zet je Nederland wel extra op de (mode)kaart en misschien stimuleert ze hiermee andere mensen die hiervoor het geld hebben om een jurk van JT te kopen.

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

dinsdag 17 sep 2013 - 22:47

Wat een plaatje was Maxima vandaag in deze jurk. Echt schitterend gewoon. En Laurentien zag er ook mooi uit. Vond alleen haar hoed niet mooi. En het maakt mij niet uit of Maxima een buikje heeft. En aan die riem die zorgt dat ze een buikje heeft stoor ik me ook niet,maar iedereen mag hier zijn of haar mening geven. De mannen zagen er ook mooi uit in hun outfits. En als ik Willem_Alexander was had ik toch maar wat gel in mijn haar gedaan,want nu waaide het wel erg door elkaar. En Josine jij hebt er weer een mooi logje over gemaakt waarvoor mijn complimenten.

afbeelding van Nelleke

Nelleke

dinsdag 17 sep 2013 - 22:27

Ik denk niet dat Maxima een buikje heeft maar dat het gewoon de japon is. Volgens mij is de japon zo gemaakt, dat er iets onder zit misschien in de vorm van een of ander materiaal wat ervoor zorgt hoe de rok van de japon naar beneden valt. Dat het vanaf de taille zeg maar mooi in een soort A-lijn naar beneden valt. Net zoiets als je bij bijvoorbeeld een bruidsjurk weleens ziet.

afbeelding van Christa

Christa

dinsdag 17 sep 2013 - 22:24

Wat een mooie foto's van het Luxemburgse stel! En wat leuk, een jurk van Jan!
Gaan er leden van ons Koningshuis naar de trouwerij as. zaterdag??

afbeelding van Anne Sophie

Anne Sophie

dinsdag 17 sep 2013 - 22:00

Prachtig, allemaal! Twee heel mooie outfits, kapsels, accessoires! We mogen met z'n allen best trots zijn op deze traditie, die nu weer op zo'n mooie, nieuwe manier vorm krijgt.
Josine, de Borneosieraden zijn vast niet uit 1989...

afbeelding van Anoniem

Anoniem

dinsdag 17 sep 2013 - 22:26

Ow er staat toch 1898?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 18 sep 2013 - 08:38

Dat had ik aangepast nav dit berichtje. Had in mijn haast de letters omgedraaid ;)

afbeelding van Krissi

Krissi

dinsdag 17 sep 2013 - 22:00

Fijn om al een foto te zien van Luxemburg, Toppi Josine

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 17 sep 2013 - 21:55

De koningin heeft een prima figuurtje ,vind ik , en de jurk (of robe?) is schitterend. Alleen schreef ik gisteren al ,en dat herhaal ik nu weer ,de ontwerpen van J.T heel mooi ,alleen je ziet in veel van zijn ontwerpen ieder hobbeltje.En dat vind ze zelf geen probleem waarschijnlijk ,dus ja mooi toch . ( ik vind het nu ook absoluut niet storend hoor) Josine schreef ,misschien moet J.T haar een ander model adviseren ,dat denk ik ook . En zie je wel dat Laurentien best wel een hoed kan dragen ? Echt helemaal mooi vind ik de prinses zo .

afbeelding van maria

maria

dinsdag 17 sep 2013 - 21:37

Volgens mij is Maxima gewoon op en top vrouwelijk met haar figuur. Ze waren vandaag super mooi vond ik

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 17 sep 2013 - 21:22

O wat een mooie foto van het net getrouwde stel uit Luxemburg. prachtig! leuk Josine, dat je daar een foto van plaatst. De bruid ziet er mooi uit. Zou ze ook de trouwjurk bij Jan gekocht hebben? Ik ben wel benieuwd. Grappig dat de bruidegom een oranje das droeg, maar ja hij is dan ook familie van de Oranjes.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 17 sep 2013 - 21:16

Wat een reacties!!!!!!! Het figuur van Maxima is prima en de kleding ook. Hoe oud moet je dan zijn om zoiets te dragen? Het dunne centuurtje heeft volgens mij als doel dat het ordelint beter valt bij dit model jurk.Ze droeg ook zo`n riempje bij de inhuldiging.Jammer vond ik dat de hoed van Laurentien erg weinig van haar gezicht liet zien. Het witte veertje was ook overbodig.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 17 sep 2013 - 21:13

Wat ziet ons koningspaar er geweldig uit!!! Doet niet onder voor de dag van de inhuldiging! Echt WHOW MOOI!!!!
En leuk in stijl van huidige collectie van Tamineau!
En Constantijn en Laurentien ook! Had het niet in de gaten dat het dezelfde jurk was als van de Koningsvaart.
Dacht dat die zwart was. Staat haar goed! Ook die hoed! Normaal ben ik niet enthousiast van wat Laurentien draagt maar nu prima!!
En wat leuk dat zij van Luxemburg ook Tamineau draagt!!! Geweldig!

afbeelding van Krissi

Krissi

dinsdag 17 sep 2013 - 21:07

In een woord prachtig troonrede, kledij, juwelen, zoals verwacht een jurk van Tamineau, subliem klasse.
Prinses Laurentien ook mooi, was wel weinig volk op balkon, tijden veranderen.

afbeelding van Anoniem

Anoniem

dinsdag 17 sep 2013 - 20:54

Prachtig hoe Maxima en Laurentien eruit zien!!
Het is waar dat je met zo'n dun centuurtje hoog in de taille een wat uitpuilend effect krijgt, tenzij je echt geen randje spek op de botten hebt...tja...persoonlijk ben ik blij dat Maxima één of twee maatjes meer heeft!
Dan maar af en toe een hobbeltje en een bobbeltje, met goede onderkleding kom je heel ver, maar soms moet je jezelf afvragen of dit wel het geschikte model is. Zo zou ik als ik Maxima was niet met zo'n smal centuurtje gaan lopen, veel te gevaarlijk...

afbeelding van Wil

Wil

dinsdag 17 sep 2013 - 20:50

Heeft ze deze hoed gedragen op het huwelijk van Charlene en Albert van Monaco??

afbeelding van kate

kate

dinsdag 17 sep 2013 - 20:42

Haha .lijkt wel een nederlands setje ;) in Luxemburg. Zij in Taminiau en hij oranje stropdas ,mooi !

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 17 sep 2013 - 20:23

Wauw, wauw, wauw! Wat een beauty!
Geweldige jurk, dit laat zien dat we een koningin van klasse hebben.
Ook Laurentien ziet er geweldig uit!

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 17 sep 2013 - 20:06

of ze is gewoon zwanger van nr 4 kan prima met deze leeftijd. :-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 17 sep 2013 - 20:21

Als dat zo zou zijn dan eet ik mijn figuurlijke hoed op, haha.

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

dinsdag 17 sep 2013 - 21:00

Weet niet of je dat al deed, maar misschien leuk om eens een overzicht te maken van alle mode die ze droeg toen ze zwanger was?

afbeelding van Inge

Inge

dinsdag 17 sep 2013 - 19:30

Koning bedoel ik natuurlijk oeps..

afbeelding van Inge

Inge

dinsdag 17 sep 2013 - 19:29

Koningin Beatrix fluisterde ooit naar prins Claus "..... je haar...."
Misschien dat Maxima dat ook tegen de Koningin had kunnen zeggen, de Nederlandse herfstwind maakte zijn kapsel door elkaar...

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

dinsdag 17 sep 2013 - 19:25

Wauw, wat een plaatje deze koninklijke dames! Prachtige broche van Laurentien!

afbeelding van Anoniem

Anoniem

dinsdag 17 sep 2013 - 19:17

Hallo zeg, wat een discussie over een buikje! Hebben jullie Maxima wel eens in het echt gezien? Nou, ze is superslank kan ik je wel zeggen en ze heeft een fantastisch figuur. Foto's vertekenen enorm. Einde discussie wat mij betreft. Ze zag er prachtig en koninklijk uit.

afbeelding van Willie

Willie

dinsdag 17 sep 2013 - 19:04

Haha, ik moet wel lachen om al dat gedoe van wel of geen buikje in deze jurk.
Eerst hadden diverse mensen dit soort commentaar op de kleding van Vermeulen en moest ze voortaan maar bij Taminiau kopen. Nu doet Taminiau het volgens sommigen ook niet goed. Ik heb het al vaker geschreven: Ik denk toch echt dat Maxima dat zelf bepaald en het zelf allemaal best vindt anders zou ze er toch niet meer kopen? Deze jurk heeft op de catwalk bijvoorbeeld helemaal geen riempje. Misschien vraag/keuze van Maxima? Ik vind het allemaal best, is haar keuze. We vinden haar onze modekoningin, misschien moeten we dit er dan bij accepteren.

afbeelding van Manon74

Manon74

dinsdag 17 sep 2013 - 19:02

Mooie jurk!
Ik denk alleen wel dat door het riempje er meer accent op haar heupen en buik komt te liggen. Ik zou zeggen laat het riempje achterwege en het toont mooier. Vind het qua kleur een geslaagde keus omdat ze hiermee niet de aandacht naar zichzelf trekt. De afgelopen weken hebben we haar toch in hele uitgesproken kleuren gezien en uiteindelijk is toch Willem-Alexander ons staatshoofd die de troonrede voorleest. Overigens deed hij dat erg goed (helemaal gehoord via radio 1), maar hij was wel zenuwachtig en moest er even in komen.
Deze hoed is dat dezelfde als die ze droeg bij het huwelijk in Monaco of enkel zelfde model maar andere kleur?
Oh en ik zou Laurentien vergeten, mooie jurk, hoed vind ik zo gek nog niet op het rare pluimpje na aan de achterkant.

afbeelding van Becca d

Becca d

dinsdag 17 sep 2013 - 18:35

Even om mezelf (en evt andere reacties) te "verdedigen" mocht dat al nodig zijn.. Het gaat mij niet om het wel of niet hebben van een buikje maar om het dragen van kleding waarbij je pluspunten benadrukt worden en je evt minpunten gecamoufleerd. En eens met een van de vorige reacties, ook daar betaal je toch voor bij maatwerk!!

afbeelding van BBB

BBB

dinsdag 17 sep 2013 - 21:35

Wat voor de een een min punt is, is voor de ander een plus punt:)

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

dinsdag 17 sep 2013 - 18:54

Daar ben ik het helemaal mee eens! maxima is werkelijk prachtig, alleen haar uitstraling al... Ook vandaag, wat een persoonlijkheid is ze, zelfs al ze niets zegt! Maar zij kan met haar budget uit honderden jurken kiezen en even zoveel couturiers en dan is dit niet het beste model voor haar. Dat bleek een paar jaar geleden ook al eens met dit model jurk. Ongetwijfeld dat Máxima hard werkt voor haar prachtige figuur, het is echt het model van de jurk en daarmee ook het oog van de maker dat hier opvalt.

afbeelding van Annette

Annette

dinsdag 17 sep 2013 - 18:34

Prachtige outfit van Maxima. Kleur, uitstraling en uitvoering is in een woord Koninklijk!
Weet zeker dat we deze jurk weer terugzien als galajurk in een Arabisch land. Prima toch!
Maxima is een prachtige vrouw met een prachtig figuur. Kunnen we als vrouwen eindelijk eens stoppen met zo kritisch naar elkaar te kijken.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 17 sep 2013 - 19:33

Dat denk ik ook ja! Maar ik vraag me af of een Arabisch land binnenkort op de planning staat...

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?