Koningin Máxima heeft vanmorgen gesproken met de pers over haar werk bij de Verenigde Naties. De fotografen moesten thuisblijven, maar toch heeft de RVD zelf twee foto's vrijgegeven. Te zien is dat koningin Máxima een bekend jurkje draagt van modehuis Natan. 

 

 

Foto's: 
RVD 
 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zaterdag 26 sep 2015 - 17:34

@Josine Dat is toevallig, wij hebben ook kaartjes voor 9 oktober kunnen bemachtigen! Na verschillende maandagen tevergeefs proberen, is het dan toch gelukt. Verheug me er enorm op!

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 26 sep 2015 - 09:50

Een duidelijke omschrijving wat en waarom ze dit doet.
Zoals ze zelf ook aangeeft, is haar positie een pre, maar ondanks dat doet ze het toch maar. En werken als de kinderen naar bed zijn: dan wil ik graag wat tijd voor mezelf.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

zaterdag 26 sep 2015 - 16:09

Laten we Máxima niet met onszelf vergelijken. Iedere vergelijking gaat mank omdat wij geen enkel idee hebben hoe het in huize Eikenhorst toe gaat.
Ik ben er wel zeker van dat ze thuis de handen niet uit de mouwen hoeft te steken. Als ze al dweilt en sopt, doet ze dat omdat ze het leuk vindt, niet uit noodzaak.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

zaterdag 26 sep 2015 - 20:38

Goh, alsof je alleen maar wat in huis doet als je ook schoonmaakt! Ik werk zelf ook full-time en heb kinderen waar ik graag veel aandacht aanbesteed. 's-Avonds dus koken, de boel aan kant, de oudste helpen met huiswerk, boekjes voorlezen voor de kleineren, en ja, als de kinderen dan op bed liggen moet er ook nog wel eens gewerkt worden! Voor dweilen en soppen heb ik dus iemand, want daar wil/kan ik dus geen tijd meer voor opbrengen.

Er wordt vaak zo neerbuigend over Maxima's verantwoordelijkheden gedaan, maar ze heeft een verantwoordelijke baan (en doet dat meer dan uitstekend) waarvoor ze zich terdege moet voorbereiden en dat ook doet, en waarvoor ze - iedere dag - weer aandacht aan haar uiterlijk moet besteden. Altijd in de spotlight staan, ga er maar aan staan. Persoonlijk ben ik blij dat ik, als ik eens een keer geen inspiratie heb 's-ochtends, gewoon een zwarte pantalon met een blouse aan kan trekken...

Ook vind ik het gezeur dat ze de benoeming als speciale vertegenwoordiger van de Secretaris-Generaal "alleen" maar te danken heeft aan het feit dat ze met Willem-Alexander is getrouwd. Nee!! Natuurlijk wordt er door de VN iemand gezocht die deuren kan openen, dat is juist onderdeel van de taakomschrijving. Maar ik kan jullie verzekeren dat er wel degelijk naar inhoud gekeken wordt. Maxima heeft voor dat werk maar een heel klein team wat haar bijstaat, en ik ben er van overtuigd dat er heel veel eigen initiatief en kennis van haar bij komt kijken, en dat het wel of niet slagen van die positie die in het leven is geroepen grotendeels op haar conto is toe te schrijven.

Vanavond viert ze met ons 200 jaar Koninkrijk, en morgen spreekt ze in New York al weer de VN toe. Ik geef het je te doen. Ze doet het echt uitstekend. Haar Engels is ook heel goed, zoals ik ook al eerder heb geschreven hier (alleen heeft ze een accent, dat wordt hier nog al eens door elkaar gehaald). Ik daag iedereen op dit forum uit om het na te doen, ben er van overtuigd dat het niet gemakkelijk zou zijn haar prestaties te evenaren. Ik denk dat ze keihard werkt. Het feit dat ze mensen heeft die in de huishouding helpen, een babysitter of moeder die wel eens op de kinderen past, iemand die kookt of een chauffeur die haar naar afspraken rijdt, doet daar helemaal niets aan af. Veel van ons hebben een of meerdere van die "hulpen". En een minister of een CEO van een groot bedrijf heeft dat ook allemaal, en die staat veel minder in de spotlight, wordt veel minder onder een vergrootglas gelegd.

afbeelding van marinde

marinde

zondag 27 sep 2015 - 19:21

Mooi verwoord, Royal Ellen!

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 26 sep 2015 - 23:03

Royal Ellen, je hebt met veel woorden precies geschreven wat ik ook bedoelde.
Een baan met verantwoordelijkheid is niet in 8 kantooruren per etmaal klaar. Dan kun je niet de deur achter je dichttrekken en alles achter je laten. Daar moet vaak 's-avonds ook tijd aan besteed worden. Maar af en toe mag/ moet je toch ook tijd voor jezelf hebben/ nemen.

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 26 sep 2015 - 20:21

@Royal Ellen: ik sluit me bij je aan. Ik snap soms niet waarom er zo de nadruk gelegd wordt op alle hulp die ze bijvoorbeeld thuis hebben. Alsof je met drie opgroeiende kinderen, een man met een wereldbaan, je eigen werk bij de VN, je dagelijkse bezoeken her en der in binnen- en buitenland, in internationale belangstelling staan, nog wat tijd over hebt. Ik denk het niet. Niet alleen moet je emotioneel steeds switchen, ook vergt al het werk, elke dag weer, een gedegen voorbereiding. En je man en kinderen en sociale contacten zijn er ook nog. En geheid dat ik nog een groot deel vergeten ben wat ze óók nog moet doen. Dan kun je wel in Eikenhorst wonen en ver en vaak mogen reizen, maar wie doet dat haar na, mét een glimlach en haar charme? Ik zou het niet weten. Ik in ieder geval niet. Wat een taken!

afbeelding van hendrikje

hendrikje

zaterdag 26 sep 2015 - 22:46

OK, laten we dan ophouden met haar steeds te roemen over haar drukke volle leven, al dat och en ah daarover laat mij steigeren. Het gaat hier toch over haar verschijning, niet over haar functioneren, daar kunnen wij niet eens over oordelen, laten we dat liever overlaten aan anderen die wat dat betreft meer deskundig zijn.
Haar leven is niet te vergelijken met het onze. Dáár reageer ik op, ik kleineer haar bezigheden niet. Maar medelijden heb ik alleen met die vrouwen die een karig loontje verdienen in bijvoorbeeld de schoonmaakbranche.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 26 sep 2015 - 17:50

Helemaal met je eens Royal Ellen. Ik denk dat mijn leven een heel stuk minder zwaar is, ook al moet ik elke dag zelf de was doen en brood bakken ;)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 25 sep 2015 - 23:34

[email protected] Bedankt, interessant artikel, leuk te lezen wat het inhoudt om speciaal gezant "inclusieve financiering" van de V.N.. te zijn, je merkt dat Maxima dit werk graag doet, natuurlijk krijgt zij meer voor elkaar dan een ander vanwege haar positie, dat is mooi meegenomen! Een goed idee die persbriefing, zo krijgen we steeds wat meer te weten over haar werkzaamheden en dat is alleen maar goed.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 25 sep 2015 - 19:34

Interessant. Bedankt voor de link.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

vrijdag 25 sep 2015 - 18:09

Op alle drie de punten met je eens.
Het beste advies om verkoudheid te voorkomen luidt: nooit met ongewassen handen aan je neus, mond en zeker niet aan je ogen(!) zitten. Door je niet te dik te kleden en in de winter af en toe zonder jas even naar buiten te gaan kweek je weerstand.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 25 sep 2015 - 19:01

Mee eens. Als je vroeger verkouden was dan werd er gezegd "zeker op de tocht gestaan". Onzin, het is een viruskwestie.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 25 sep 2015 - 20:38

Precies! En onze moeders (en wij zelf ook weer, met onze bloedjes) maar mutsen, sjaals en wanten aanslepen! Kou vermindert de weerstand misschien maar een verkoudheid is een viruskwestie..
Bij mij op de HBS (vroeger) zat een jongen die altijd, zomer en winter, in overhemd naar school fietste. Eén keer per jaar, voor de kerstvakantie, sprong hij ook nog eens van de brug af, in het kanaal.. Wij allemaal kijken. En hij was nooit ziek! En hij was trouwens ook nog een heel mooi exemplaar....maar dat terzijde....

afbeelding van Janna

Janna

vrijdag 25 sep 2015 - 17:46

'n Zogenaamde waterval halslijn valt veel mooier als het schuin op de draad uit soepele stof wordt geknipt. Bij dit jurkje is dat lijkt mij niet gedaan.
Van het alleen maar een beetje koud hebben word je niet verkouden, wel in een gesloten ruimte zoals de Ridderzaal, waar ongetwijfelt een aantal personen verkouden was en de virussen lustig door de ruimte zweefden.
Het blijft mij verbazen dat Maxima kennelijk veel tijd besteed aan haar nagels en oog make up, en zo weinig aan het dagelijks verzorgen van een aantrekkelijke hairstyle.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 25 sep 2015 - 17:19

Op zich vind ik de jurk niet verkeerd, alhoewel ze mooiere in de kast heeft hangen. Bijv. die ze aanhad bij Normandië vorig jaar. Toen vond ik het niet zo bij de gelegenheid passen, maar voor een VN - gelegenheid is die prima.
Wat het haar betreft denk ik dat als ze een zijscheiding heeft het er al beter uitziet. Met een midden scheiding zit het bij haar al gauw rommelig. Ik denk niet dat haar haar dood is, maar dat ze laagjes heeft. Dit kan ze beter niet doen, want het haar lijkt van onderen dan heel dun en dood. Zo ze het tijdens de zwangerschappen had, vond ik het mooier.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 25 sep 2015 - 17:08

Ik verbaas me al langer over het feit dat Maxima niet vaker mooie blazers draagt.Een vestje is heerlijk om te dragen maar vaak net te casuel voor een gelegenheid.
Een goed gesneden jasje kan heel verzorgd en ook zakelijk staan , (VN,werkbezoeken , enz,)maar door te spelen met kraag, lengte en andere verwerkingen is er zoveel mogelijk.................dus voor heel veel gelegenheden geschikt.
Ook heb je niet het probleem van jas uit, of aan......

afbeelding van Emmy

Emmy

vrijdag 25 sep 2015 - 15:35

Ze ziet er heel mooi uit.
En zoals sommigen zich hier ergeren over haar haar erger ik me enigszins over de uitgesproken reacties op dat haar.
Als ik nu - na het lezen van de reacties - naar de foto kijk vallen die haren zo op, iets waar ik normaliter prima mee kan leven.
Waarom? Omdat ik denk dat Maxima echt aandacht besteed aan haar uiterlijk en dat ze graag ander haar had willen hebben (ik had ook wel een mooie bos willen hebben). Het is niet anders en wrs ziet het er snel uit zoals het er nu uitziet.
Ik weet dat daar hier verschillend over wordt gedacht. En ik bezie dat ook vanuit mijn eigen haar-structuur. Het is niet gemakkelijk om het er goed uit te laten zien.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

vrijdag 25 sep 2015 - 16:51

Máxima heeft helemaal geen zielig dun haar. Dat kun je heel goed zien als je naar haar scheiding kijkt: geen hoofdhuid te bekennen. Ze heeft wel slecht haar, bros, zo te zien. Overal zie je kortere haren uitsteken, het breekt dus vaak af. Als je zulk haar hebt, lijdt het er erg van als het steeds over je kleding schuurt. Afknippen, opsteken of in een staart binden die handel!
Zelf heb ik echt dun haar, met slechts drie schuifspelden maak ik daar een losse rol van die nog stormvast is ook en er heel goed uitziet. Daar zijn geen haarstukken en spuitbussen lak voor nodig.

Het jurk je vind ik, afgezien van de kleur die haar niet flatteert, gewoon goed. Alleen snap ik niet dat ze er een vestje over aantrekt waarin de zoom van de mouwtjes zich zo duidelijk aftekent. Een leuk, los, kort jasje in de donkere kleur van de jurk lijkt me veel mooier en net zo zakelijk.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 25 sep 2015 - 20:10

:-) Emmy, ik denk niet dat het een kwestie is van "zich ergeren aan", tenminste niet van mijn kant. Anderen begrijpen ook wel dat de structuur van het haar een rol speelt in hoe het valt. Aan de structuur kan je niets veranderen. Maar door de punten bj te houden en/of op een andere manier te stylen, waardoor het wat voller lijkt, scheelt al. Bovendien valt lang haar minder mooi als de halslijn het niet toelaat om het recht te laten vallen, zoals bijv. bij een waterval halslijn. :-)
Verder moet ze zelf weten hoe ze het stylet.

afbeelding van LG

LG

vrijdag 25 sep 2015 - 15:33

Aangezien wij als lezers zo af en toe suggesties kunnen geven over kleding misschien is het eens leuk om een log te wijden aan suggesties over een haar stijl voor Maxima.
Bij de volgende link zitten een aantal afbeeldingen van stijlen die bij Maxima ook prima zouden staan. (Dit is geen vergelijking met de actrice)

https://www.google.com/search?q=gwyneth+paltrow+hairstyles&newwindow=1&b...

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 25 sep 2015 - 15:27

Echt een belevenis, prachtig weer en een hele kundige gids. Film gekeken in de kamer waar het statieportret met alle wereldleiders is gemaakt. Daarna de grandeur van de oranjezaal ingeademd, echt een kunstwerk met veel symboliek en prachtige taferelen. Boven op het balkon speelde destijds bij partijen en bals een orkest. Ongelofelijk!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 25 sep 2015 - 15:39

[email protected] Hartstikke goed, leuk dat je ons hierover vertelt, fijn dat je genoten hebt!

afbeelding van Liesbeth

Liesbeth

vrijdag 25 sep 2015 - 14:41

Ben het helemaal eens met de eerste en tweede opmerking van Eftichia. Kleding verder prima.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 25 sep 2015 - 14:35

Het was geweldig!! De oranjezaal bezocht...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 25 sep 2015 - 15:00

Wat leuk! Ik mag 9 oktober :)

afbeelding van Suzanne

Suzanne

vrijdag 25 sep 2015 - 17:48

Heel veel plezier, ben 8 september, geniet ervan want het is veel te kort!!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

vrijdag 25 sep 2015 - 17:48

Heel veel plezier, ben 8 september, geniet ervan want het is veel te kort!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 25 sep 2015 - 19:27

Dank je!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 25 sep 2015 - 12:16

Ik ben nu pas weer online, maar ik verbaas me eerlijk gezegd wel over de reacties. Op de beelden zie ik een bevlogen koningin in een mooi jurkje met watervalhals en een vestje dat er perfect bij kleurt. Verder heeft ze haar haren los, maar dat lijkt me gezien de informele sfeer ook helemaal prima.

@Kaatje. Ze is inderdaad verkouden. Ze zat ook steeds te friemelen met haar zakdoekje hoorde ik :)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 25 sep 2015 - 13:55

Vind ik nou ook. Nee, ze staat er niet zo "stralend" op, maar dat komt ook omdat ze niet lachend poseert maar aan het praten is! Over een serieus onderwerp!

afbeelding van Kaatje

Kaatje

vrijdag 25 sep 2015 - 13:35

Haar ogen staan wat waterig. Daarom dacht ik dat.

En ja, met die geweldige Prinsjesdagjurk op zo'n regenachtige dag kun je kou vatten. Aan de andere kant: ik ken veel mensen momenteel die grieperig of verkouden zijn. En die hebben niet allemaal in een zijden jurk met korte mouwtjes op een balkon staan zwaaien. Het zal wel in de lucht hangen. :-)

Lijkt me ook lastig: zo'n jurk wordt tijden van te voren gemaakt. En ja, soms is het een warme dag, Prinsjesdag, en soms ook niet.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 25 sep 2015 - 17:13

In September kan je van alles verwachten, van heel mooi weer tot koud en nat!!
Een mooie zijden stola had zeker goed gestaan , evt met een detail van de beschildering van de rok.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 25 sep 2015 - 12:27

Dat ben ik helemaal met je eens.
En verkouden: ze heeft vast op Prinsjesdag kou gevat. Het viel me op dat ze toen al vrij snel naar binnen ging bij de balkonscène.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 25 sep 2015 - 13:03

Ja, ze maakte als eerste aanstalten om naar binnen te gaan en deed dit ook behoorlijk resoluut. Iets wat ik niet gewend ben van haar.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

vrijdag 25 sep 2015 - 12:11

Ze oogt vermoeid, dat is mijn allereerste indruk. Grieperig, slechte nacht, tijd van de maand? Enfin... Ik kan me voorstellen dat je dan een vrolijke kleur aandoet om de boel op te peppen.

Normaal val ik niet snel over heur haren, maar ja... ik ben het met veel mensen hier eens. Even een staartje erin doet wonderen.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 25 sep 2015 - 11:42

Volgens mij kan Maxima nu beter voor extra haarstukken kiezen. Dit is écht te iel en het wordt er niet beter op want zolang ze het los draagt, zal het haar bij de schouders afbreken. Zo werkt dat. Ook wordt nu het verschil te groot tussen haar kapsel mét haarextensions en zonder.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 25 sep 2015 - 09:04

Ik vind dat Maxima er heel prima uitziet voor een persbriefing. Gewoon, een zakelijke outfit met een vleugje flair.

Was de briefing alleen voor de Nederlandse pers, of ook internationaal (dus in het Engels)? Waar werd het gehouden?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 25 sep 2015 - 12:17

Alleen Nederlandse pers. Er is de afgelopen tijd best wel pittige kritiek geweest op Máxima's houding tov de Nederlandse pers. In ieder geval in combinatie met haar werk bij de VN. Slechte of geen voorlichting, weinig mogelijkheden voor (kritische) vragen, etc. Ik denk dat de persbriefing een reactie was op deze tendens :)

afbeelding van Bea

Bea

vrijdag 25 sep 2015 - 00:22

@Eftichia. Klopt, er wordt hier al dagen gebouwd op de Amstel (op dezelfde plek als bevrijdingsconcert). Drijvende tribunes, verlichte poort rond Magere Brug. Lijkt een groot spektakel te worden.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 26 sep 2015 - 11:17

[email protected] Leuk, dat wordt genieten, hopelijk blijft het droog, ik zit voor de buis morgenavond!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 26 sep 2015 - 11:19

Het komt in Athene met bakken naar beneden en dan is het meestal droog in Nederland, zo te zien op de weerkaart is dit het geval. Wij kunnen uitkijken naar een fijne avond!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 26 sep 2015 - 16:07

Het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk heeft voor de slotviering in Amsterdam het motto Eenheid in Verscheidenheid gekozen. Voorzitter Ank Bijleveld-Schouten: ,,In ons Koninkrijk komt een veelheid aan culturen, levensstijlen, dialecten, tradities, overtuigingen en meningen op weinig vierkante kilometers samen. Ons koningpaar vliegt morgenochtend vroeg naar New York waar Koning Willem-Alexander a.s. maandag de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe zal spreken. Bij deze een interessante link die ik vandaag tegenkwam: http://nos.nl/artikel/2059708-koning-op-zoek-naar-inhoudelijk-profiel.html

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 24 sep 2015 - 23:08

Ze zit duidelijk in een inhoudelijke toelichting. Niet voor niets zijn de fotografen buiten gehouden. Het gaat hier niet om het plaatje (ook al is dat niet zo dramatisch verkeerd) maar om t praatje.
Als deelnemer aan t modeblog: Mooi rood vestje. Model van de jurk was ik al nooit weg van.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

vrijdag 25 sep 2015 - 08:33

Ze geeft een inhoudelijke toelichting. Zou wel eens willen weten hoe en waar we daar dan kennis van kunnen nemen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 25 sep 2015 - 14:24

Op de site van de UN kun je veel vinden over het programma dat ze leidt. Een belangrijke recente stap is dat India nu over de streep is getrokken daar is ze een tijdje terug geweest. Daar zijn natuurlijk ook veel medewerkers van de UN mee bezig maar een royal op bezoek namens de UN helpt wel. Zeker als ze volledig mee kan praten. Haar speeches kun je dichter bij huis vinden via de site van t koninklijk huis
https://www.koninklijkhuis.nl/globale-paginas/taalrubrieken/english/memb...

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 25 sep 2015 - 14:52

Ook vandaag artikel in Volkskrant pagina 15. (Spreekt ook over snipverkouden Maxima)

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?