Wauw. Als ik het eindresultaat van de renovatie van Paleis Huis ten Bosch in één woord moet samenvatten, dan is dat absoluut 'wauw'. Ruim anderhalf uur lang heb ik mijn ogen uitgekeken. Wat een spektakel van eigentijdse en historische kunstwerken! 

Sober van buiten, rijk gedecoreerd van binnen. Zo omschreef Flip Maarschalkerweerd, de voormalige directeur van de Koninklijke Verzamelingen, vanmorgen het gerenoveerde Paleis Huis ten Bosch. Een treffende omschrijving, want achter de gemetselde buitenmuren van het monumentale gebouw schuilen inderdaad ruimtes die een kunstwerk op zich zijn. Neem de Oranjezaal, waar we ontvangen werden voor wat toespraken en instructies. Van onder tot boven zijn de wanden versierd met schilderingen uit de zeventiende eeuw. Händel en Mozart speelden er ooit de sterren van de hemel, en zelfs de deuren ademen een zeer rijke en culturele historie. 

Maar voor de Oranjezaal kwam ik natuurlijk niet, want die had ik al lang en breed bewonderd tijdens de openstelling in 2014. Mijn doel was vooral de Japanse Zaal, dus daarom besloot ik als eerste deze ruimte te bezoeken. Maar voor je in de zaal met zijde wandbespanningen ariveert, moet je eerst door de vestibule. En ja, die is ook grondig aangepakt. De voorheen witte wanden zijn in een warme aardetint geverfd en de klassieke kroonluchters zijn vervangen door een lichtgevend sculptuur van Studio Drift. Ik zou willen dat jullie allemaal er even een kijkje mochten nemen, want op de honderden ledlampjes zijn allemaal paardenbloemzaadjes met de hand aangebracht. Een feest om naar te kijken. 

Vanuit de vestibule sla je -van voren gezien- rechtsaf de Chinese Zaal in en vervolgens linksaf. Via een dienstkeuken kom je dan in de Japanse Zaal, waarvan de wanden van boven tot onder zijn bedekt met zijden applicaties. Gelijk aan je linkerhand, vlak boven een bijzettafeltje met twee Japanse beeldjes, is het paneel met 3D-bamboe met blauwe regen te zien. De inspiratiebron voor de lila japon die in beeld kwam op de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander. 


De Japanse Zaal 


Het paneel waar Máxima's verjaardagsjurk op is geinspireerd. 


De 'keuken' tussen de Witte Eetkamer, Chinese Zaal en Japanse Zaal 

Vanuit de Japanse Zaal liep ik vervolgens naar de Witte Eetkamer, waar een spierwit en zeer indrukwekkend stucplafond te zien was. Hier wil ik wel een vorkje prikken met Máxima. Maar ja, waar niet?

 

Vanuit de Witte Eetkamer en de Chinese Zaal kwam ik vervolgens weer in de vestibule. Als je het mij vraagt, is het nu wel even tijd voor een overzichtsfoto.
1. Bibliotheek 
2. Werkkamer Máxima. Recht hierachter de Groene Salon en de werkkamer van de koning 
3. Blauwe Salon 
4. Vestibule. Recht hierachter de Oranjezaal
5. Chinese Zaal 
6. Witte Eetkamer. Achter 5 en 6: de Japanse Zaal. 

Vanuit de vestibule (nummer 4) ging ik vervolgens naar de Blauwe Salon, nummer 3. En wauw, hier wist ik écht niet waar ik moest kijken. Op drie wanden van de zaal zijn namelijk geweven collages aangebracht door ontwerpersduo Scheltens & Abbenes. Eén wand voor de koning, één wand voor de koningin en één voor het koninklijk gezin. Voor de collages doken het koningspaar en het ontwerpersduo in het Koninklijk Archief om objecten te vinden die heden en verleden verbinden, en tegelijkertijd iets vertellen over het leven van het koninklijk paar. Op de wand van de koning zien we de stropdas die prins Claus ooit op de grond wierp, een kaars als verwijzing naar prins Friso, de hermelijnen mantel, zijn honden en schaatsen. Op de wand van Máxima: haar eigen inhuldigingsjurk, de inhuldigingsjurk, haarstrikken van de prinsessen, een waaier die ze ooit cadeau kreeg van prinses Beatrix, haar lievelingsbloemen (pioenrozen en jasmijn), een Argentijnse vogel en de haardecoratie van Prinsjesdag 2015. De elementen lopen niet door en zijn zeer kleurrijk, waardoor je in een zee van kleuren en overgangen terecht komt. Je kijkt écht je ogen uit. 

Om alle objecten goed op de wand te krijgen, hebben Scheltens & Abbenes allerlei objecten gefotografeerd én foto's aangeleverd gekregen van het Koninklijk Huisarchief. Door te spelen met kleuren, vormen en omvang, kon het ontwerpersduo zich helemaal uitleven. De trouwringen van het paar konden bijvoorbeeld even groot worden afgebeeld als een stoel. Nadat alle foto's op de gewenste grootte en plek waren gepositioneerd, werd de fotocollage door middel van drie verschillende technieken geweven. Het resultaat is nog veel indrukwekkender dan op de foto's en de sprekende kleuren van het meubilair maken het plaatje helemaal af. 

De wand van koningin Máxima is zo betekenisvol dat ik elk object graag zou willen toelichten. De blog eindig ik voor vandaag daarom hier. Morgen een vervolg! 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 05 jul 2019 - 12:25

Wat is het mooi... Zo bijzonder zo'n oud paleis dat er weer zo strak uitziet, alles in de lak en gepoetst. Ik ben blij dat we goed voor erfgoed (kunnen) zorgen. De 'oude' ruimtes vind ik stuk voor stuk prachtig. Natuurlijk die waanzinnig imposante oranjezaal, met een prachtige historische lading, maar ook de wandbekleding in de Japanse en Chinese kamers vind ik beeldschoon. Wat de nieuwe toevoegingen betreft:
- de kleur in de grote ontvangsthal vind ik waanzinnig goed gekozen, oud oranje/roze/terra achtig. Het oogt warm, welkom, gezellig (!), heel knap gedaan.
- de DNA kamer, wat een vondst, wat geweldig dat jonge kunstenaars dit hebben gemaakt, van bakstenen!, ik ben zo benieuwd of het ook naar baksteen ruikt...
- de blauwe kamer met het verhaal, oh, een kamer als een prentenboek, het heeft iets van kinderlijk plezier. Vrolijk. En ook gemaakt door jonge kunstenaars.
- Maxima's werkkamer, ... echt Maxima toch? Eclectisch, druk, kleurig. Kobaltblauw als accentkleur had ik niet geraden (en niet gekozen) maar, ja, het werkt, Mooi.
- WAs kamer, een mannenkamer met een prachtige wandkleur, en een lege boekenkast :) Naast Maxima's kamer een beetje saai... Sorry WA, story of your life? :) Maar dat uitzicht over de tuinen (door Oudolf, toch?), wow...

Als ik iets moet noemen dat ik minder vind, is het al dat kamerbrede tapijt, ik vind houten vloeren met een kleed veel mooier (en hoef je ook niet zo'n spuuglelijk stuk plastic onder de bureaustoel te leggen).

Maar ik bied mij dus hierbij aan om tijdens de vakantie op de honden te passen.

Er is nog een ding dat mij verbaasde, de twee nieuwe pronkkamers / ontvangstsalons, de DNA en Blauwe salon, zijn allebei totale "WA & Maxima"-egodocumenten. Terwijl de andere, oude, ruimtes dat toch, met uitzondering van de Oranjezaal (voor Frederik Hendrik, maar na zijn dood door Amalia van Solms) niet zijn. Willem I, Wilhelmina en Juliana (die er overigens niet woonden), en Beatrix lijken niet zo'n stempel op het paleis te hebben gedrukt. Ik, iemand die nog geen foto van mijn familie in huis heeft staan (wel in fotoboeken hoor, zo'n freak ben ik nu ook weer niet), vind dat... bijzonder.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 04 jul 2019 - 16:54

Op de webside Scheltens en Abbenes kan men tot in detail de gewoven wandpanelen zien. De waaier bij. van prinses Beatrix ect.

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 04 jul 2019 - 18:42

Heb je een link ?

afbeelding van Maria

Maria

donderdag 04 jul 2019 - 23:37

Wanneer je de namen van de makers 'highlight' en je klikt er met je rechter muis knop op, dan kun je 'search Google' kiezen en dan krijg je een lijst met 'links'.

De eerste is het: https://www.scheltens-abbenes.com/

Als je naar die website gaat en even wacht verschijnt er een foto van de wandschildering in het paleis, met in de rechter onderhoek een link 'view more'.

Veel plezier ermee!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 04 jul 2019 - 14:53

Heel mooi Josine, leuk dat je daarheen kon!
Ik ga 10 aug. met mijn 2 dochters naar Paleis Noordeinde!
Ook heel leuk.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 04 jul 2019 - 17:45

Is ook indrukwekkend! Ik heb destijds voor de kist van wijlen koningin Juliana daar gestaan, al die witte kransen en boeketten in de hal vanuit de hele wereld we konden de namen en landen lezen, en dan voor de enorme!! kist met vlag en de orders en medailles die ervoor lagen op kussentjes, ... ja heeft veel indruk op me gemaakt toen. Koningin Beatrix was toen ook aanwezig want de Koninklijke standaard wapperde toen op het paleis.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 04 jul 2019 - 13:31

Wat ontzettend leuk dat je een kijkje hebt mogen nemen en dat je het zo enthousiast met ons deelt! Ben erg benieuwd naar je verdere omschrijvingen van de Blauwe Salon, ziet er erg mooi uit op de foto's!

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 04 jul 2019 - 13:31

Dankjewel Josine, voor het nu al uitgebreide verslag, kan niet wachter tot je het vervolg hier plaatst.
Wat fijn dat je op de overzichtsfoto nummers hebt aangebracht, maakt het toch allemaal wat duidelijker.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 04 jul 2019 - 10:25

Wat goed dat je er een kijkje mocht gaan nemen . Het maakt me blij dat je de kamers op de foto genummerd hebt , ik weet altijd graag waar zich wat bevindt. Waar zijn de persoonlijke appartementen , zouden deze een verdiep hoger zijn ? Dank je dat je ons laat mee kijken , ik stel vast maar ga er niet over oordelen omdat er waarschijnlijk meubels in hun bezit zijn die getoont moeten worden , en moeilijk weg gemoffeld kunnen worden op en zolder. Het afgeronde kastje op de laatste foto , met het marmeren blad is wel mijn smaak .

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 05 jul 2019 - 15:21

@ Carolina Ik krijg geen plattegrond te zien alleen 4 foto .'s wat kan ik doen om de plattegrond wel te zien

afbeelding van Maria04

Maria04

donderdag 04 jul 2019 - 09:43

Met recht een Koninklijk paleis. Je moet er even de tijd voornemen om alles tot in de kleinste details te bekijken. Al zullen de hun eigen woon en slaapkamers er heel anders uitzien.Ik hoop dat het koninklijk gezin er een gelukkige tijd mag doorbrengen!

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 04 jul 2019 - 06:54

Op Instagram bij het account van Vorsten staan prachtige beelden (korte filmpjes). Prachtig om te zien!

Niet mijn smaak voor thuis, maar dat maakt het er niet minder bijzonder om. Het is niet voor niets een (werk)paleis.

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 04 jul 2019 - 10:05

Bedankt voor de tip !

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 04 jul 2019 - 01:57

Leuk hoor om het te zien, maar ik ben niet weg van de meeste wandbekleding. Zo wordt ik al helemaal dizzy in de DNA-kamer, je loopt tollend die kamer uit vlgs. mij en gaat gauw vervelen maar het idee was leuk.. en de blauwe kamer is ook leuk bedacht maar ook zo ontzettend gigantisch druk, en als je moet wachten voor afspraak met de koning zou ik er nog vele malen zenuwachtiger van worden omdat ik naar de hermeljn mantel en de inhuldingingsjurk moet koekeloeren, en men dus echt met de neus erop gedrukt wordt met wie je straks een gesprek mag hebben, werkkamer van de koningin het behangetje met de palmbomen .... nee ik kan er niet hemelhoog juichend over zijn, wel vond ik het slim dat ze op de schouw achter haar gasten en in haar blikveld subtiel een zandloper heeft staan :-) De moderne soort van kroonluchter in de hal vind ik schitterend. Maar ik ga dan toch gerede twijfels krijgen hoe of het er prive uit zal zien ... misschien maar goed ook dat we dat niet te weten zullen komen.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 04 jul 2019 - 13:52

Ik vind alles echt geweldg, niets wat ik niet mooi vind. Ik moest enorm lachen om de boekenkast in de werkkamer van de koning, er werd gezegd; gevuld met boeken van grote leiders. geloof dat er 7 boeken stonden verder was de kast leeg! Duidelijk een e-book lezer!

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

donderdag 04 jul 2019 - 08:44

Of misschien helemaal geen lezer (wat niet te hopen is natuurlijk).

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 04 jul 2019 - 00:08

...wat een prachtig en representatief geheel. Niet te vergeten, dat het hier om officiele ontvangstruimtes gaat en niet om de privé-vertrekken en ook niet naar enigszins (klein)burgerlijke, doorsnee nederlandse kriteria. Krachtige kleuren en enigszins overdadige dekoraties zijn wellicht het handwerk van H.M. de Koningin, die een andere, Zuid-Amerikaanse achtergrond heeft, waar men zich vaak met kleurrijke dingen omgeeft. De juiste blik voor historische waarden, zichtbaar in o.a. het meubilair horen mogelijk eerder bij Z.M. de Konig, meesterlijk omgezet door de kunstenaars. In één woord schitterend.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

woensdag 03 jul 2019 - 22:47

Het is jou van harte gegund om een kijkje te nemen in het paleis. Ik vind het heel bijzonder dat dit het resultaat is. Niet altijd mijn smaak, maar rekening houdend met de grootte van de kamers vind ik het mooi gedaan! Oud en nieuw en kleurrijk. Het zijn natuurlijk de ontvangstkamers en daar zullen zij privé niet s avonds gezellig gaan zitten. Maar het is een mooi visitekaartje voor ons Koningshuis! Fijn dat dit kon om een kijkje te nemen. Ikzelf heb de Oranjezaal gezien en daar was in van onder de indruk. Een Koninklijk Paleis moet uitstraling hebben. Ik ben net terug van vakantie in Spanje en heb daar het Koninklijk Paleis in Madrid bezocht....dat heeft ook uitstraling maar meer traditioneel. (Beetje ouderwets en stijf) maar bijzonder om te bezoeken. Een aanraders als je in Madrid bent

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 03 jul 2019 - 22:27

Ik vind het mooi dat er veel betekenissen in de inrichting zijn aangebracht (kunst).
Maar dat is tegelijkertijd een valkuil voor een te vol en te druk geheel.
Het is gewoon te ver gezocht zeg maar.
Waar ik wel enthousiast over ben, is die prachtige lamp in de hal.. :-)
Echt heeeel gaaf!!
Het heeft de uitstraling van een kroonluchter, maar dan in een moderne twist!!

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 03 jul 2019 - 21:32

Ik bén niet weg van de blauwe salon en de DNA wanden. Eerlijk gezegd vind ik die oerlelijk. Ook de werkkamer van Maxima is niet mijn stijl. Het zal ongetwijfeld in het echt mooier zijn dan op film en foto's, maar ik loop niet over van enthousiasme. Laten we hét er maar op houden dat smaken verschillen.
De bijzondere verlichting beplakt met paardenbloem zaadjes ziet er leuk uit. Maar ik vraag me af hoe ze dat schoonhouden . Lijkt mij niet eenvoudig, maar ja, daar denken ontwerpers nooit over na ;).
Maar...Josine, je zult ongetwijfeld een bijzondere dag hebben gehad.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

woensdag 03 jul 2019 - 21:08

Adembenemend mooi, Josine. Het is je gegund en je hebt het meer dan verdiend.
En wat hadden wij graag de kleedkamer en de hoedenkamer van Maxima willen zien;)

afbeelding van Stephanie

Stephanie

woensdag 03 jul 2019 - 20:52

Wat gaaf dat je er vandaag bij mocht zijn! En dankjewel dat je ons ‘meeneemt’ met je verslag en foto’s, het ziet er prachtig uit!

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 03 jul 2019 - 20:40

Geweldig om te zien en te lezen. Ben benieuwd naar de details van de wand van de Blauwe Salon. Blijkbaar waren de wanden van deze vertrekken niet zo bijzonder dat ze in oude staat moesten blijven. Toch eens zoeken hoe het eerst was.

afbeelding van Daan01

Daan01

woensdag 03 jul 2019 - 23:44

zou je een linkje willen delen als je het gevonden heb ?

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 03 jul 2019 - 20:36

Josine,wat bijzonder dat je hier vandaag geweest bent en alles mocht bewonderen.. Het ziet er werkelijk prachtig uit..
De werk kamer van Maxima is echt een plaatje, wat een verschil met de werk kamer van Beatrix , die was heel licht, met design meubelen .
Ik hoop dat de familie zich echt beseft hoe bijzonder het is dat ze hier wonen .

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 03 jul 2019 - 21:00

Ik vind de werkkamer van Maxima eigenlijk helemaal niet mooi. Donker en een beetje protserig. Of mag ik dat niet zeggen?

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 03 jul 2019 - 21:03

Dat mag je voor mij gerust zeggen hoor, smaken verschillen toch ?
Ik heb net het filmpje gezien en zie ook kamers die ik niet mooi vind, zooooo druk en zoveel heftige kleuren dat ik mij daar niet prettig in zou voelen

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 03 jul 2019 - 20:35

Ik heb buiten het journaal en bovenstaande foto’s nog niet verder gegoogeld. Die witte eetkamer en de Japanse zaal vind ik echt geweldig, leuke stoelen. Mooi serveer keukentje ook, wel wat klein voor grotere gezelschappen! Omtrent de blauwe kamer ben ik wat ambivalent vooral door teveel mix van oud en nieuw, het kunstwerk lijkt wat opgepropt tussen panelen en er zijn nare gouden randjes op het lijstwerk van de deuren. Wel is de sobere stoffering met kleden en stoelbekleding mooi. Dat DNA kunstwerk (Nos) vond ik leuk vanwege het Mondriaan gehalte maar wel heel erg overheersend.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 03 jul 2019 - 20:07

Klassiek met een moderne twist. En wat een leuke kleur blauw.
Bijzonder dat ze dit tourtje hebben georganiseerd. Bij Beatrix nooit gelukt volgens mij?

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 03 jul 2019 - 19:54

De Oranjezaal schijnt fantastisch te zijn. De witte eetzaal lijkt me ook een plaatje. Maar ik zag ook verschillende filmpjes voorbij komen met kamers waarbij ik nou niet meteen enthousiast over was. De bibliotheek en de werkkamers van het koninklijk paar bijvoorbeeld. Druk en niet erg sfeervol. De DNA salon vond ik zelfs lelijk. En in die blauwe kamer kom je net echt tot rust lijkt me. hahaha. Maar ja... het zijn maar filmpjes. In het echt zal het vast mooi zijn. Het heeft in ieder geval genoeg gekost. Moeten de Oranjes ook huur betalen? Huis Ten Bosch is toch van het Rijk?

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 03 jul 2019 - 20:36

De oranjezaal is indrukwekkend elise1. Heb voor de verbouwing ook kaartje kunnen bemachtigen om te kijken.
Nee, ze hoeven geen huur te betalen (vestzak <> broekzak). Is bij mijn weten door de Oranjes geschonken aan het Rijk en door het Rijk aan de regerend vorst ter beschikking gesteld. Zo kan het o.a. door erfenissen niet in andere handen komen.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 03 jul 2019 - 21:54

En de 63 miljoen voor de verbouwing hebben wij met zijn allen betaald, dus tja, dan maakt het niet uit hoeveel luxe spullen en dingen je er allemaal neerzet en laat maken.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 04 jul 2019 - 13:54

Ach Lina, kom op, het geld is toch al uitgegeven, dan kunnen we er maar beter van genieten wat er mee gedaan is want anders wordt je - voor de gene die dat vinden - 2 x benadeeld. en omdat je geld hebt uitgegeven en vanwege de irritatie erover.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 04 jul 2019 - 16:35

Wij er van genieten? Hoe kom je daar bij, een paar journalisten hebben er even rond mogen kijken en de rest van Nederland moet het met een paar foto’tjes doen. Dus wat valt er te genieten?
Ik zou er pas van genieten als ik een deel kreeg om in te wonen ;)
1 kamer of hal daar is dubbel zo groot als mijn hele huis, zoals het met zoveel mensen zal zijn.

afbeelding van Maaike

Maaike

donderdag 04 jul 2019 - 21:45

Ach Lina, uiteindelijk heeft iedere Nederlander er per persoon maar € 3,70 aan uitgegeven, dus veel meer dan wat foto’s kunnen we ook niet verwachten ;-)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 03 jul 2019 - 19:44

Wat leuk, Josine!! Wat zal jij genoten hebben!!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 03 jul 2019 - 19:41

Wat een leuk blog! Je zult wel heel veel gezien hebben. Heel gaaf om eens binnen te kijken bij onze koning en koningin.

afbeelding van zara

zara

woensdag 03 jul 2019 - 19:40

Wat een geweldig verslag, en wat een prachtige foto's! Je hebt de accreditatie driedubbel en dwars verdiend, Josine!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 03 jul 2019 - 19:35

Jeetje, wat mooi zeg! Wat leuk om hier een blog over te lezen, genieten!

afbeelding van petra

petra

woensdag 03 jul 2019 - 19:33

Wat leuk dat je daar mocht komen kijken...Ik ben in verschillende kastelen geweest, dat
vind ik al mooi...maar in het paleis van onze koning en koningin zou ik ook graag willen kijken....prachtig!

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

woensdag 03 jul 2019 - 19:25

Ik vind het prachtig en zou het graag met eigen ogen zien

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

woensdag 03 jul 2019 - 19:25

Ik vind het prachtig en zou het graag met eigen ogen zien

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

woensdag 03 jul 2019 - 19:25

Ik vind het prachtig en zou het graag met eigen ogen zien

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

woensdag 03 jul 2019 - 19:25

Ik vind het prachtig en zou het graag met eigen ogen zien

afbeelding van Heidi Evers

Heidi Evers

woensdag 03 jul 2019 - 19:24

Wat een mooi verslag van deze hele bijzondere dag! Wat zul je genoten hebben!

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 03 jul 2019 - 19:13

Nou ik ook! Echt jaloers!!! Wat lijkt mij dat mooi om ook eens te zien. Leuk voor je!

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 03 jul 2019 - 19:12

Nou ik ook! Echt jaloers!!! Wat lijkt mij dat mooi om ook eens te zien. Leuk voor je!

afbeelding van Daan01

Daan01

woensdag 03 jul 2019 - 18:54

Wat gaaf josiene !! Onwijs bedankt alvast voor dit verslag !
Nog inspiratie opgedaan voor thuis ?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?