Bij elke nieuwe outfit van Máxima wordt er gezocht naar de bedenker ervan, en bij Natan denken we dan al snel aan Vermeulen. Maar is dat wel terecht?

De vraag stellen is hem beantwoorden. Ik heb dat samen met Jelka van Duyse gedaan, die op de website Modekoningin Mathilde blogt over de kledingstijl van de Belgische koningin. Achter de schermen hebben we veel contact met elkaar, en omdat zowel Máxima als Mathilde shoppen bij NATAN, besloten we onze krachten te bundelen. 

Goed, terug naar Natan. Zoals iedere bezoeker van deze website wel zal weten, is Edouard Vermeulen de kapitein van het Belgische modehuis. Hij staat aan het roer en bepaalt -deels samen met de eigenaar- de richting qua stijl, financiën, personeel, etc. Maar met meer dan vijftien winkels en een eigen couturesalon, kan Vermeulen natuurlijk niet álle touwtjes in handen houden. Achter de schermen werkt hij daarom ook nauw samen met een groot team, dat bestaat uit (productie)managers, senior designers, junior designers, coupeuses + hoofd atelier, stylistes, verkopers etc. In deze interessante documentaire zie je dat elke collectie een kwestie van teamwork is. 


Edouard Vermeulen tijdens het Belgische staatsbezoek aan Nederland in 2016

Een goede of juist verkeerde naad komt dus niet per se op het conto van Vermeulen, en de prijs van een jas wordt ook door middel van teamwork vastgesteld.Maar wie zijn nou die (senior) designers, die samen met Vermeulen de collecties bedenken? Een kort overzicht.

- Marc Philippe Coudeyre 
Van 2002 tot 2007 studeerde Coudeyre aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Na het behalen van zijn diploma ging hij aan de slag bij NATAN als ontwerper. Volgens zijn Linked In-pagina is de samenwerking recent beëindigd. Van 2010 tot 2015 heeft Marc-Philippe ook een eigen label gehad. Koningin Mathilde werd er meermaals in gespot.  


Twee ontwerpen uit de eigen collectie van Coudeyre

Mathilde met een ontwerp van Coudeyre: 

- Michael von der Crone
Van 2007 tot 2010 studeerde Von der Crone aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Het vervolg van zijn carrière ziet er indrukwekkend uit. Zo heeft hij gewerkt voor Viktor & Rolf, Mary Katrantzou, Balenciaga en COS. Sinds mei 2018 werkt hij voor Natan. 

- Nele Feyen 
Van 2001 tot 2006 studeerde Nele Feyen aan de Hogeschool van Antwerpen. Maar liefst elf jaar werkte ze bij Marie Jo, waar ze verantwoordelijk was voor de look & feel van het lingeriemerk. Sinds 2009 werkt ze ook voor NATAN. Op haar Linked In-pagina staat dat ze vooral betrokken is bij de RTW-collectie, oftewel: de NATAN-collectie die kant en klaar in de rekken hangt. Naast het samenstellen van een moodboard voor de nieuwe collectie, ontwikkelt ze ook nieuwe materialen als prints en jacquards. Daarnaast is ze altijd op zoek naar nieuwe snufjes op het gebied van parels, leer en juwelen. En blijkbaar heeft ze dan nog steeds een tijd over, want ze is ook nog nauw betrokken bij de afpas van de nieuwe collecties. 


Jurk uit de huidige RTW-collectie 

Andere ontwerpers die ook samenwerken of hebben samengewerkt met NATAN: Pauline Denoncin, Meyem Hassen, Véronique Mergeay (heeft nu een eigen label) en Soraya Desguets.

Juwelen
Qua sieraden zijn er ook heel wat namen te noemen, want Vermeulen werkt graag samen met veelbelovende talenten. Ik vind dat een mooi iets. Dat je als ervaren couturier beginnende collega’s een podium geeft. Namen die voorbij zijn gekomen: Marie Vermeulen, juist ja: het nichtje van. Ontwierp oa de broche die Máxima droeg tijdens het huwelijk van prins Carlos en prinses Annemarie (links). Olivia Hainaut is een Belgische ontwerpster die het echte priegelwerk niet schuwt (midden). En Giuseppe Virgone is het gezicht achter Máxima’s kreeft (rechts).

Een naam die we ook graag willen noemen, is Ségolène Chameroy. Deze dame houdt zich bezig met de sieraden van Natan én met het borduurwerk.

Kapitein
Al met al kunnen we dus wel concluderen dat de ontwerpen van Natan niet één-op-één op-één gelinkt kunnen worden aan Vermeulen. Hij is weliswaar art director en daarmee de kapitein van het schip, maar zonder het werk van zijn familie, zoals hij zijn team zelf omschrijft, zou het Belgische Modehuis er vermoedelijk heel anders uitzien. 

Ps. Benieuwd hoe de salon van Natan eruit ziet? Margot Wanders van het instagramaccount Stylingsecret heeft een bezoekje gebracht en deelde via Youtube onderstaande beelden.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 22 apr 2020 - 22:25

Ik moet bij Natan altijd denken aan een kapper te Amsterdam in de jaren 70. Ik was zwanger wilde mijn haar niet meer kleuren (coupe soleil) en kwam via een vriend bij deze kapper terecht. Ik legde hem uit wat ik ongeveer wilde (een korte bob ms iets met laagjes). Nou zei de blitse kapper zo gaat het hier niet, iedereen krijgt ons handelsmerk. In de etalageruiten herkende ik mezelf nadien niet en toen ik thuis kwam, herkende mijn man me niet. We hebben nog steeds dezelfde gein als we ergens van schrikken.
Nu terugkijkend op foto’s stond het echter niet eens heel erg slecht. Dat is het volgens mij ook bij Natan, het is one fits all, soms ziet Mathilde er beter in uit, soms Max en zelden het altijd graatmagere model. Soms weet hij te verrassen meestal bij Mathilde. Ook zijn er wel leuke (ingekochte) tasjes e.d. van hem verschenen.
Als ik de positie van Mathilde of Maxima had dan zou ik echt nooit bij hem kopen, er is zoveel mooiers en vooral passender te koop.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 22 apr 2020 - 17:50

Leuk deze informatie over Natan!
Ik ben niet altijd fan van zijn kleding en de pasvorm, volgens mij kan dat soms gewoon beter. Maar hij heeft ook prachtige jurken afgeleverd, zie de blauwe jurk die eerder deze week hier in de spotlights stond.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 22 apr 2020 - 14:53

Dan zou hij zijn medewerkers toch écht wat beter moeten begeleiden, zijn naam staat wel in de kledingstukken toch?! Foei! ik zie als oud medewerkster van een (bekende) oud-couturier onnoemelijk veel slordige “foutjes” bij Natan. Als wij dat zo zouden afleveren , zeker aan een koninklijkhuis werden we indertijd ontslagen! Maar met een echte vakman aan het hoofd kwam het nooit zover! Veel van geleerd.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 22 apr 2020 - 21:27

Wat leuk Henny. Ben nu nieuwsgierig bij wie je gewerkt hebt. Wil je het delen of hou je het liever voor jezelf?
Ik ben geen creatieveling en evenmin handig met naald en draad, maar ik zie wel dat de pasvorm en afwerking bij Natan geregeld te wensen over laat. Ik ben ook geen fan dus (uitzonderingen daargelaten).

afbeelding van Jrn

Jrn

woensdag 22 apr 2020 - 18:44

U bent duidelijk geen Natan fan

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

donderdag 23 apr 2020 - 18:25

Natan heeft zijn klanten gekregen en hij houdt ze ook. Dat is een kunst die niet iedereen onder de knie heeft.

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 25 apr 2020 - 17:28

Dat is zeker waar! In ieder geval een goede zakenman dus.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 22 apr 2020 - 15:12

Edouard Vermeulen is de 'kapitein op het schip' en bepaalt -deels samen met de eigenaar- de richting qua stijl, financiën, personeel, etc. Maar wie is de eigenaar van Natan dan? Is voor mij nog niet duidelijk...

Trouwens, wat een mooi model is de jurk uit de huidige RTW-collectie!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 23 apr 2020 - 19:24

Een man met centen uit het buitenland.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 22 apr 2020 - 13:44

Wat een super leuk blog!
We kunnen hier wel van alles van de outfits vinden (die inderdaad de ene keer beter zijn dan de andere) maar er wordt met liefde en passie aan de ontwerpen gewerkt door talentvolle mensen!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 22 apr 2020 - 13:34

De jurk van Coudeyre staat Mathilde beeldschoon. Ze lijkt er slanker in dan in die wijd uitlopende jurken van deze lengte. Wat leuk om wat meer info te krijgen zo.

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

donderdag 23 apr 2020 - 09:33

Op deze foto was ze ook veel jonger (en slanker)

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 23 apr 2020 - 11:41

Ja, en Mathilde draagt er ook zulke mooie, fijne schoenen bij !

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?