Zaterdag waren prinses Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien op pad. Dat leverde de volgende looks op. 

Laten we beginnen met onze oudvorstin. Als beschermvrouwe van Erfgoedvereniging Heemschut woonde ze een jubileum bij in Woudrichem. 


Foto: PPE

Het ensemble, met speelse splitjes bij de mouwen, komt uit de koker van Véronique van Groeningen. Over de stof wilde de Amsterdamse couturier wel wat vertellen (waarvoor dank!). "De stof van katoen, zijde en polyester heeft een wybertjesmotief, dat steeds terugkeert op de stof. Een dergelijk ‘rapport’ maakt het ontwerpproces tot een hele uitdaging, want al voor het knippen moet ik rekening houden met het terugkerende patroon. Wanneer ik dit niet doe, ontstaan onderbroken lijnen.”

Over de sierlijke broche is helaas weinig bekend. In 2007 was Koningin Beatrix op Koninginnedag ook in Woudrichem en droeg ze ook deze broche, maar verder wordt het juweel bijna niet gedragen. Zou er een verband zijn tussen het juweel en het dorp? Zo nee, dan zou het me ook niet verbazen als de broche uit de nalatenschap van koningin Juliana komt. Na haar overlijden werden er 100 broches verdeeld onder haar vier dochters. Ik heb het dan niet over de historische Oranje-broches, maar juwelen uit Juliana's privébezit. De gouden veer met diamanten kwam bij Máxima terecht (foto rechts) en deze stijl lijkt erg op de broche van afgelopen zaterdag.


Foto: PPE

Door naar prins Constantijn en prinses Laurentien. Zaterdag waren zij in Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de World Press Photo. Voor de feestelijke gelegenheid had de prinses een hippe en sportieve jumpsuit met bloemen uitgezocht.
Foto: PPE

Het kledingstuk benadrukte mooi haar slanke lijn. 


Foto: PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 17 mei 2022 - 07:08

Prinses Beatrix is zoals altijd keurig gekleed. Mooie kleur, mooie pasvorm, dus gewoon helemaal in de roos.
Laurentien is geweldig in deze jumpsuit, staat haar super!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 16 mei 2022 - 19:01

Complimenten voor beide dames!
Pakje Beatrix met hoed (!) zeer geslaagd
En ik sluit mij aan bij de reacties hier over de outfit Laurentien!

afbeelding van Julia23

Julia23

maandag 16 mei 2022 - 19:01

wat een gave jumpsuit, die zou ik ook wel willen. Ik ben normaal niet zo dol op de smaak van Laurentien maar deze keer wel.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 16 mei 2022 - 19:48

Zeker gaaf! Alleen niet meer te koop, komt uit 2016. Maar nog steeds heel hip!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 16 mei 2022 - 17:03

Beatrix volkomen haar eigen stijl. Niet mijn smaak maar wat ik wel leuk vind is dat ongeacht wat haar eigen stijl heeft. Ze loopt nergens achteraan, ze doet wat zij leuk vindt.
Laurentien ziet er beter uit dan bij Koningsdag en met die blauwe jurk. Dit staat haar goed.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 16 mei 2022 - 20:01

Idd, het kan je smaak niet zijn, maar ik vind het geweldig om te zien hoe goed en perfect gekleed ze altijd is.
Nooit zal je haar op een misser of slordigheidje betrappen.
En de prachtige stoffen zijn altijd een feestje om te zien .
Misschien geen modekoningin, maar voor mij wel een echte koningin .

afbeelding van Tony

Tony

maandag 16 mei 2022 - 15:44

Dit is helemaal geweldig Laurentien!! Jumpsuit staat haar fantastisch, helemaal haar stijl en toch passend bij de gelegenheid. Nu nog een goeie kapper…. En wat een schitterend pak van Beatrix!!! Chapeau!!! Zij stelt nooit teleur, haar eigen silhouet en toch zo bij de tijd: knap hoor!!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 16 mei 2022 - 13:23

Goed zo Laurentien! Oorbellen wat te zwaar, enveloptasje was beter geweest en een beetje shine in het haar maar dit past in elk geval veel beter bij elkaar dan de outfit van vorige week. En de jumpsuit staat haar beeldig.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 16 mei 2022 - 11:57

Ik vind de look van Laurentien geweldig, lekker pittig, past helemaal bij haar. Hier zouden die andere pumps met open teen die ze droeg bij die blauwe jurk super bij staan, ik kan haar schoenen niet goed zien helaas. Prinses Beatrix, stijlvol in haar eigen stijl zoals altijd. Fijn dat ze ook nog wat dingen kan doen voor het koningshuis. De splitten zijn leuk en de stof is erg mooi, zonder onderbroken lijnen (wat bij Natan heel vaak voorkomt helaas). Goed dat deze ontwerpster daarop let!

afbeelding van Maria48

Maria48

maandag 16 mei 2022 - 11:51

Prinses Beatrix heeft een eigen stijl, waar ze nauwelijks van afwijkt. Dat is ook een kunst. De prinses zag je zelden in een outfit die haar niet flatteerde. Altijd keurig netjes!!

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 16 mei 2022 - 10:06

Laurentien: wat een prachtige outfit! Zo kan het dus ook!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?