Nu we masssaal thuis zitten vanwege het Coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende drie weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: een sprookjesachtige avondjurk van Jan Taminiau. 

In september 2009 stappen Willem-Alexander en Máxima in het vliegtuig voor een Nederlandse feestweek in New York. In de bagageruimte worden heel wat koffers neergeplant, want de prins en prinses moeten maar liefst zes dagen lang acte de présance geven bij heel uiteenlopende gelegenheden. Naast enkele maatpakken, mantelpakken en jurken, gaat er ook een sprookjesachtige avondjurk van zijden chiffon mee. Het kledingstuk komt in beeld tijdens een bal op een groot schip. 

De jurk bestaat uit een nauwsluitende zeemeerminjurk, die vanuit de halslijn is bedekt met verschillende lagen zijden chiffon. Tijdens het staatsbezoek aan Duitsland (2011) was dat goed te zien, want toen dook de jurk ook op. 

Door de zwaarte van het borduurwerk waaiert de rok met sleep mooi uit. Ik vermoed dat het borduurwerk rond de boezem deels een verstevigde naad bedekt. 

In de intro werd hij al bij naam genoemd, maar anders zou het borduurwerk op de jurk ook wel verklappen dat Jan Taminiau de ontwerper van deze jurk is. 

Zoals bovenstaande foto wellicht al wel doet vermoeden, zijn de geborduurde biezen van kristallen, kralen en pailletten eerst apart geborduurd en vervolgens op de jurk aangebracht. 

De jurk in beweging:

Benieuwd welke outfits eerder aan bod kwamen? 
- Máxima's zachtroze rozenjurk van Valentino 

Op de planning voor morgen: 
- Máxima's koningsblauwe inhuldigingsjurk

Nieuwe suggesties zijn van harte welkom!

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 20 aug 2021 - 16:59

...wellicht kan deze droomjapon worden vermaakt en worden herdragen door één van haar mooie dochters ?!

afbeelding van Altoproibita

Altoproibita

woensdag 25 mrt 2020 - 12:42

Deze jurk zou ik heel graag ook nog eens terug zien. Verdient het! Het zachte roze staat beeldig bij Máxima. Toont dat ze het niet alleen van felle kleuren moet hebben maar ook in zachte tinten schitterend.
Feit is dat dit een zware jurk lijkt, mogelijk.
Hoe dan ook ze straalt, daar mogen we trots op zijn.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 17 mrt 2020 - 16:29

Een heuse prinsessenjapon. Een droom met die prachtige steentjes. Maar toch, het bovenstuk klopt niet, veel te laag. En oogt niet mooi zo. Door de steentjes is ook erg de aandacht gelegd op die boezem en dat is not done, zeker omdat het gewoon echt niet mooi zit.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 17 mrt 2020 - 14:58

Wat een prachtige jurk is dit toch. Echt een sprookje met de diamanten tiara. Ze zou deze jurk zeker nog kunnen dragen bij een staatsbanket! jammer dat het verjaardagsfeest van Margarethe niet doorgaat want daar zou de jurk ook heel passend voor zijn.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

dinsdag 17 mrt 2020 - 13:41

Dit blijft een droomjurk! En hij staat Máxima fantastisch. Een van mijn favorieten!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 17 mrt 2020 - 12:31

Wat waren ze nog jong,alexander ook nog zo jongensachtig, jurk Maxima prachtig had er een prima figuur voor... maar of ze hem nu ook nog zou dragen?jens heel veel sterkte in deze moeilijke dagen!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 17 mrt 2020 - 13:47

Lief Rita, dank je wel.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 17 mrt 2020 - 12:05

Sweet memories. Voor toen een sprookjesjurk, voor nu een iconische Taminiau voor een museum of tentoonstelling. De foto van hen samen staat in mijn herinnering gegrift, zoals foto’s van Diana dat doen. En ik heb geen zin om nu flauw te doen over details die minder perfect zijn, ik hou me bij het sprookje. Er is al genoeg ellende dezer dagen (geen verwijt naar andere reacties maar ik heb nu even leuke gedachten nodig, ook bij ons veel onzekerheid in ons bedrijf).

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 17 mrt 2020 - 17:10

Ook van mij heel veel sterkte gewenst, Jens ! Ik leef met je mee ! Laat het bezoek aan deze prachtige site/blog je heel veel afleiding en zelfs troost bieden !

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 17 mrt 2020 - 16:16

Spannend die onzekerheid....Sterkte.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 17 mrt 2020 - 15:50

Take good care Jens. Woensdagavond start tv-serie over Beatrix. Leidt hopelijk ook wat af.

En heftig zo onverwachts zowel gezondheidszorgen als inkomenszorgen. En geen concreet zicht op snelle verbetering.

Dank Josine voor deze afleiding.

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 17 mrt 2020 - 11:00

Wat leuk deze blogs Josine! Het fleurt de dag een beetje extra op.
Wat een plaatje deze jurk! Het lichte roze met de kristallen en kraaltjes vind ik echt een droomcombinatie. Vooral ook in Duitsland mooi met het diadeem.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 17 mrt 2020 - 09:45

Allereerst heb ik bijzonder genoten van het filmpje. Wat was Beatrix toch geweldige mooie statige koningin. Het paste toentertijd ook helemaal bij de tijd waarin we leefden.Haar prachtige japon schitterde letterlijk en figuurlijk.
De lange roze jurk van Maxima leek als een sprookje, al vind ik een minpuntje: de blote schouders, en ietwat lange armen die het beeld niet fraaier maakten. Het haar prachtig gekapt, mooie oorbellen,en niet te vergeten de stralende lach. De jurk hoop ik nog eens te zien maar dan het model aangepast met bv kant, of een klein mouwtje.Wat waren ze daar nog jong!

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 17 mrt 2020 - 00:12

Vraag me toch altijd af wat haar beweegt zich zo 'bloot' te presenteren hetzij in strapless japonnen, bepaalde rokken met hoge split, de jurk die ze pas droeg met de half open mouwen bij aankomst in Indonesië, de jurk die ze droeg met een kortere roklengte aan de voorkant dan de achterkant van de rok waardoor haar (boven) been/knie heel raar te voorschijn kwam, de doorzichtige jurken met eronder een te korte rok...
Deze jurk is op zich prachtig maar van boven klopt het echt niet, los van het te lage bovenstuk. De verhouding klopt gewoon niet met de hele jurk. Ik vind het een beetje een zielig aandoend gezicht eerlijk gezegd om je zo te presenteren. De haarband staat heel mooi trouwens.

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 16 mrt 2020 - 23:33

Ik geloof soms niet wat ik lees, op deze site! Vermoedelijk ben ik één van de "oudere" lezeressen maar wat lees ik vaak truttige (mijn gevoel) commentaren van, neem ik aan, veel jongere mensen. Niet te geloven dat iemand bij deze prachtige jurk kan vinden dat de bovenkant te laag zou zijn... Een echt prachtige jurk, met een lichte aanduiding van een boezem.... Hallo? Prachtig toch?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 17 mrt 2020 - 13:34

Ja, Margreet, absoluut prachtig - zonder meer !!

afbeelding van Doro

Doro

maandag 16 mrt 2020 - 23:45

Hi Margreet, je doelt op mijn reactie met jouw reactie he. Ik schreef dus dat ik de inkijk mee vind vallen, dat is niet waarom ik de jurk te laag vind. Het gaat me om de disbalans. De jurk is te zwaar door de stenen waardoor bij de buste naar beneden trekt en plat maakt. Dat vind ik persoonlijk minder mooi. Bij een strapless vind ik het mooier als wel de glooiing van de buste is te zien.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 17 mrt 2020 - 00:13

Hallo Doro,
Nee, ik bedoelde echt niet jouw commentaar! Mijn reactie geldt berichten (in het algemeen) van de afgelopen jaren waarbij het om vergelijkbare jurken ging.
Ik verbaas me vaak over deze (in mijn ogen toenemende) truttige reacties.
Ik probeer het voorzichtig te formuleren maar ik heb hierbij vaak het gevoel dat niet ík de oudere, meer behouden persoon ben maar dat de jongere lezeressen veel conservatiever/truttebolliger (in mijn ogen) zijn.
Vaak vind ik iets mooi, namelijk, en dan lees ik dat "men" het te gewaagd vindt.
In mijn tijd kon alles. Zo ongeveer. Nu is het niet gauw goed meer. Dat vind ik niet alleen jammer maar ook een verarming van kijken.
Om deze jurk terug te komen: een prachtig exemplaar met een "zalige" voorkant...

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 17 mrt 2020 - 00:09

Nou Doro, jij hebt het juiste woord gevonden en de juiste oorzaak ;)
Ik heb me ook altijd afgevraagd waarom ondanks dat het bovenstuk echt niet te laag is (vind ik) dat wel een beetje zo oogt. Maar het is inderdaad de disbalans met de rok, het bovenstuk past niet bij de rok.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 17 mrt 2020 - 13:03

Mooie japon, maar de rand rond de boezem vind ik echt niet mooi.

afbeelding van Moon

Moon

maandag 16 mrt 2020 - 21:30

Heb al zo vaak gezwijmeld bij deze foto’s en toch zie vandaag ‘ineens’ nieuwe dingen:
-dat er een fishtail onder de mooie voile laag zit, hoe heb ik dat eerder niet gezien?! ;-)
-dat Maxima hier met een bij de tiara passende ketting misschien meer balans had aangebracht, maar dat ze misschien juist wel voor “less” is more is gegaan. Hoe bijzonder is dat idee?

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

maandag 16 mrt 2020 - 20:15

Wat ontzettend leuk om deze jurk weer terug te zien. Ik vind het een sprookjesjurk, prachtig, een droom!

afbeelding van Maxfan

Maxfan

maandag 16 mrt 2020 - 19:52

Dankjewel Josine om deze schitterende plaatjes te delen met ons. De jurk is mooi maar het decolleté te diep vind ik zelf, hoewel me dat destijds niet zo opviel.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 16 mrt 2020 - 19:41

Hele mooie jurk en staat prachtig! Wederom vakmanschap van Jan Taminiau met de prachtige borduursels. Ik vind de bovenkant minder flatteus. Ik zou dit zo niet durven dragen......

afbeelding van Ella

Ella

maandag 16 mrt 2020 - 19:25

Prachtige jurk en een van mijn favorieten. Geweldig om zo’n verliefd en stralend koningspaar te zien. Dat maakt de jurk alleen maar mooier. Wat leuk dat we hier weer dezelfde oorbellen zien als bij de Valentino bloemenjurk. Ik ben het wel eens met de mensen die vinden dat een halssieraad niet zou misstaan en iets zou toevoegen.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 16 mrt 2020 - 18:02

Heel jammer van deze jurk dat het bovenstuk echt te laag is, zou dat een paar centimeter hoger zijn dan zou ik dit een droomjurk vinden maar wat is het toch een mooie stralende verschijning .

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 16 mrt 2020 - 17:50

...jammer, dat Koningin Beatrix een ensemble draagt met een strokenrok, die haar nog kleiner maakt, dan zij al is.
Ook de strik op de prachtige top is onnodig en doet afbreuk aan de schitterende sieraden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 16 mrt 2020 - 17:15

Koningsdag afgelast...

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 16 mrt 2020 - 17:04

Een schitterende en (inderdaad, Josine) sprookjesachtige strapless jurk ! Ik zie hem het liefst in profiel. Leuk filmpje ook, waarin je ziet hoe Máxima zich in die hoogste en rijke kringen als een vis in 't water beweegt : zelfzeker en stralend, een echte succesvrouw !!
De vrouw van de Bondspresident ziet er ook prachtig uit, in die mooie zwarte asymmetrische jurk !

Suggesties : graag de groene, asymmetrisch, van Lanvin (die ze droeg bij het bezoek van Albert van Monaco); de eveneens groene, strapless, van Valentino, die ze al zo vaak aanhad.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 16 mrt 2020 - 17:03

In New York werd gevierd dat het 400 jaar geleden was dat Henry Hudson, zoekend naar een doorgang naar Indië/Azië in opdracht van de VOC, aankwam wat later een NL kolonie New Amsterdam/New Netherlands werd.
Ik vind de jurk vooral van achteren gezien t mooist. Een echte prinsessejurk, de voorkant is veel bling, hoe mooi dan ook gemaakt.

50 jaar eerder liep heel New York uit voor Beatrix voor de viering van 350 jaar. Zo ging t in 2009 niet (meer), jammergenoeg.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 16 mrt 2020 - 17:14

-

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 16 mrt 2020 - 16:26

Prachtig, dit is mijn all time favoriete japon.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 16 mrt 2020 - 15:50

Prachtige foto’s van het paar samen maar... dit negligee is veel en veelste laag. Niet de inkijk, dat valt mee maar de bovenkant is zooooo kaal

afbeelding van Magda

Magda

maandag 16 mrt 2020 - 15:43

Schitterende japon. Ik hoop dat ie gauw weer gedragen wordt.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 16 mrt 2020 - 17:47

...ben bang, dat H.M. daar een beetje te oud voor is.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 16 mrt 2020 - 19:21

Máxima te oud voor die jurk?? Haha sorry hoor maar wat een giller, zo lang je het figuur er nog voor hebt en je huid is nog mooi kan je dat tot je 80ste dragen.
Máxima is nog geen 50 en heeft dat figuur en mooi huid nog steeds.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 17 mrt 2020 - 12:15

...meent U dat werkelijk - met 80 nog een strapless japon ?!

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 17 mrt 2020 - 12:20

Nou Okee ik overdreef een beetje, 79 dan ;)
Maar, ik zei dan ook, áls je het figuur er nog voor hebt en je huid nog mooi is, ja hoor vind ik dan niks mis mee

afbeelding van Anouk

Anouk

maandag 16 mrt 2020 - 22:26

Helemaal met je eens! Ik hoop dat ze m nog eens draagt, wellicht met een verhoogde boezem. Nu lijkt het net alsof hij dreigt af te zakken.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

maandag 16 mrt 2020 - 15:27

Wat een práchtige jurk!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 16 mrt 2020 - 15:27

Ik vind het onderste deel prachtig, maar het bovenste niet. Door die biezen ligt de aandacht zo op de boezem, de bovenkant is ook te bloot.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?