Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover: De magie van Máxima ligt in de winkel! Het boek van A4 formaat telt 160 pagina's en is gevuld met kleurrijke (detail)foto's en teksten over de kleding van koningin Máxima. In deze blog een kleine preview, want zonder jullie input had ik het boek nooit kunnen schrijven! 

Het boek begint met een inleidende tekst van Hilmar Mulder, de hoofdredacteur van Libelle. Op humoristische wijze blikt ze terug op Máxima's ontwikkeling van kantoordame tot stijlicoon.  Na het voorwoord van Hilmar gaat het boek van start met een hoofdstuk over de magie van Máxima, om vervolgens in te zoomen op de outfits van 2013 - 2018. Wat droeg ze wanneer. Waarom? Hoe zijn de kledingstukken gemaakt en niet te vergeten: wíe heeft ze gemaakt? Voor de trouwe bezoekers van deze website zal het boek een feest van herkenning zijn, want begrippen als 'onvoorstelbaar onvoorspelbaar' en de 'kreeft' komen rechtstreeks van deze pagina. Gelukkig heb ik ook nieuwe informatie in het boek kunnen verwerken en kundige analyses, bijvoorbeeld van Joke Rozenbeek (maatkleermaker), Karin Jansen (Museum de Kantfabriek) en Monique van Munster (brodeuse). Een citaat uit het boek als voorbeeld: 

'Borduurwerk bekijken met Monique van Munster van Moniquenwerk Broderie d’Art is een beleving op zich. Vol enthousiasme weet de brodeuse over elke kraal of paillet wel een uitgebreid verhaal te vertellen, waardoor de mooiste details opeens tot leven komen. Neem de top die koningin Máxima draagt tijdens het huwelijk van prins Jaime en prinses Víktoria op 5 oktober 2013. Vanuit de verte oogt het kledingstuk misschien wat sober en ingetogen, maar wie inzoomt op de halslijn ziet rijk borduurwerk in de vorm van honderden torentjes van kralen en pailletten. Monique van Munster: ‘Wat we hier zien, is echt monnikenwerk. Het proces gaat als volgt: rijg eerst de onderste paillet op. Bouw vervolgens het torentje op door de naald door minimaal tien pailletten heen te halen en eindig met een kraal. Steek vervolgens de naald weer terug door alle pailletten en eindig met een bevestigende steek.’

Uit de woorden van Monique van Munster blijkt wel dat Máxima niet zomaar de eerste de beste top draagt, en wie verder kijkt dan de halslijn, ziet zelfs nog veel meer ambachtelijke hoogstandjes. Monique van Munster: ‘Op de top worden de geborduurde torentjes afgewisseld met banen van bijzonder gevormde pailletten. Denk aan staafjes, ruitjes en ovaaltjes. Een bewijs van ambacht en liefde voor het vak, want in Frankrijk is er eigenlijk maar één bedrijf dat al deze mallen in huis heeft: Langlois-Martin. Het is heel indrukwekkend om hier eens een kijkje te nemen. Door de jaren heen heeft het bedrijf ruim 5000 verschillende mallen verzameld. De mogelijkheden zijn hierdoor bijna eindeloos, want er kan ook nog gekozen worden uit 1400 verschillende kleuren. Bij Máxima’s top is gekozen voor één kleur en een gladde afwerking, maar door de bijzondere vormen is het eindresultaat alsnog zeer inspirerend.’

Benieuwd naar het boek? Bestel hem dan hier.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 31 mrt 2018 - 14:57

Ik heb het boek!!! Prachtig. Complimenten Josine!!!!!!

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

maandag 26 mrt 2018 - 19:26

Leuk, die links naar Nrc en Terdege. Dank, mede-MKM'ers!

afbeelding van Wilhelmina57

Wilhelmina57

maandag 26 mrt 2018 - 20:41

Oh. Dat wist ik niet. Jammer!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

maandag 26 mrt 2018 - 19:28

Als je geen abo hebt is het niet te lezen helaas.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 26 mrt 2018 - 17:05

Ha Josine, heb via uitzending gemist naar jouw gekeken (Blauw Bloed). Goed gedaan! En ik ben het met je eens dat het vooral leuk is om Maxima te volgen omdat ze zo onvoorspelbaar is en dat niets menselijks (knoopje los, bad hair day) haar vreemd is.
En om in de stijl van dit blog te blijven: leuke oorbellen had je in. Mooi bij de verder sobere outfit!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 26 mrt 2018 - 20:08

Dank je wel!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 26 mrt 2018 - 09:00

Bedankt voor alle lieve woorden <3

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 26 mrt 2018 - 08:51

Wat een mooi boek. Prachtige, gedetailleerde foto's. Leuke en interessante achtergrond informatie (zoals bijvoorbeeld de inhuldigings japon). Een aanrader!!!

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

maandag 26 mrt 2018 - 08:51

Ik las het ook, prachtige grote foto erbij en een heel uitgebreid verhaal. Goed gedaan!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 26 mrt 2018 - 09:01

Bedankt <3

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zondag 25 mrt 2018 - 15:27

Josine, voor alle duidelijkheid nog even dit : vind wel dat er magie uitgaat vanuit de nog bestaande monarchieen ., ook nederland maar die magie wordt omwille van de aangehaalde indrukken mi niet gedragen door maxima . ...

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zondag 25 mrt 2018 - 15:05

Josine, ik heb u op blauw bloed gezien en was onder de indruk van uw passie en uw eigen stijl. Zelf heb ik magie van maxima niet ontdekt, darvoor komt maximij mij te jetset, te " inhalig" over om een term van prins constantijn te gebruiken ( verlovingsinterview: dus al enige tijd geleden) . Maar dat u deze blog opgestart hebt en boeken schrijft gedreven door uw passie voor mode, stijl enz , dat bewonder ik. Veel succes !!!!!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 26 mrt 2018 - 09:02

Hoi Maribrune, .
Dat kan ik begrijpen. Máxima is vrij uitgesproken en niet iedereen is dol op haar. Gelukkig leven we in een vrij land :)

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 24 mrt 2018 - 13:57

Gefeliciteerd Josine en bedankt dat je alles uitzoekt en een site bijhoudt zodat wij er (soms negatief) ons oordeel over mogen geven. Veel succes met je boek !

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 21 mrt 2018 - 15:25

proficiat Josine met je heel mooi boek, vol mooie foto's ook .Ik heb het in huis nu ,dus het is de grens al overgestoken ,

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

maandag 19 mrt 2018 - 19:56

Hey Josine,
Wat zag je er leuk uit in de uitzending van Blauw Bloed! Prachtig kapsel en een jurk die je supermooi stond!
Boek nog niet gezien, dus daar kan ik nog niets over zeggen;) Hoewel de eerste beelden op deze site zeker het nodige beloven ...

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 18 mrt 2018 - 07:43

Goed gedaan Josine!!
Ik hoop dat ze je vaker uitnodigen. Bijvoorbeeld na een staatsbezoek, om je kennis over de gedragen kleding en juwelen te delen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 17 mrt 2018 - 23:15

wat leuk je in BB te zien!
goede toelichting. Super gedaan. Ga zo door!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

zaterdag 17 mrt 2018 - 20:21

Je bent nu echt een BNner Josine! Leuk je te zien en horen. Je verwoordde zo goed hoe je over de kleding van Maxima denkt! Ik kan het helemaal met je eens zijn. Perfectie is prachtig maar weinig verrassend. Geef mij maar Maxima ;-))

afbeelding van Claire

Claire

zaterdag 17 mrt 2018 - 19:59

Leuk om je bij Blauw Bloed te zien!

afbeelding van Margreet

Margreet

zaterdag 17 mrt 2018 - 19:07

Hallo Josine,
Even een vraagje: weet je of Máxima afweet van het bestaan van dit boek? Moest jij haar toestemming hebben, vóór de publicatie ervan?
Ik was naar een lezing van Annejet van der Zijl over haar "Bernhard-boek". Ik vroeg haar of ze wist of dacht te weten of Beatrix het boek had gelezen. Én of ze wist of dacht te weten wat Beatrix ervan vond. Annejet vertelde toen dat ze Beatrix' "zegen" had gekregen. Niet zozeer in woorden maar meer in daden: ze had een gebakje bij de thee gekregen, bij een bezoek aan.... (ben ik vergeten), wat klaarblijkelijk een teken was van "okay". Zó grappig!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 26 mrt 2018 - 09:03

Ik ga hem deze week toesturen. Eerst even bijkomen van mn buikgriep. Gelukkig dit weekend gekregen en niet vorige week.

afbeelding van Merel123

Merel123

zaterdag 17 mrt 2018 - 17:53

Wat leuk dat je vanavond te zien bent in Blauw Bloed, ik ga er goed voor zitten hoor :-))
En natuurlijk gefeliciteerd met je boek, het is prachtig geworden.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 17 mrt 2018 - 15:05

Ik heb je boek ook al in bezit! Het is echt een schitterende uitgave geworden!!
Hele mooie foto's en vooral ook prachtige detailfoto's!
Ik ga op m'n gemak al de teksten lezen die je erbij geschreven hebt. Ik heb je boek nu alleen nog maar doorgebladerd.

afbeelding van Molly

Molly

zaterdag 17 mrt 2018 - 10:48

Allereerst Josine gefeliciteerd met weer een prachtig boek. Heb hem inmiddels in huis. Heb hem doorgekeken, het is een prachtig boek met mooie foto's. Ik ga vanavond zeker kijken naar jouw bij Blauw Bloed.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 17 mrt 2018 - 12:31

Leuk!
Bij Blauw Bloed is het altijd leuk. Ik heb er ook afgestudeerd, dus het voelt een beetje als thuis.

En ik ben trouwens hel benieuwd wat jij (en de anderen) leuk/mooi/fijn/interessant vonden van De Magie van Máxima. Dan kan ik daar in de toekomst rekening mee houden bij het bloggen.

afbeelding van Molly

Molly

zaterdag 17 mrt 2018 - 20:20

Ik vond het heel leuk om je bij blauw bloed gezien te hebben. Vond de test van Jeroen ook wel spannend. Wist er zelf 2 van de 3. Heb nu een stuk van je boek gelezen. Vind de teksten heel mooi geschreven. Heb het idee dat je Maxima een beetje beter leert kennen door haar kleding. Wat ik zelf leuk vond om te zien was de bladzijde waar ze 's ochtends gele blouse aan had en 's middags de jurk van de koningsvaart aan had voor het huwelijk van Carl Philip en Sofia van Zweden. Is van het ene uiterste naar het andere uiterste.

afbeelding van Dorie

Dorie

zaterdag 17 mrt 2018 - 14:24

Fijn dat ik het boek nu al heb: ik geniet van de grote foto's, en vind ook de details van de stoffen leuk om te zien, dat mag een volgende keer wel meer :) als dat mogelijk is. Ik vond het ook zo leuk bij de lezing voor Vorsten dat je daar stofjes had meegenomen, geeft toch ook een ander beeld dan een foto. Het boek is een mooi overzicht geworden. Genieten ook van de prachtige kapsels en hoeden!

afbeelding van Gea

Gea

vrijdag 16 mrt 2018 - 16:41

Ik heb het boek gekocht en het is echt heel mooi geworden! Dank je wel!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 17 mrt 2018 - 12:30

Wat leuk om te horen, dank je wel!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 16 mrt 2018 - 15:59

Bedankt voor alle lieve berichten <3

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 16 mrt 2018 - 08:52

Ziet er prachtig uit, gefeliciteerd Josine!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 15 mrt 2018 - 21:54

Ik ben super trots op je Josine! Geweldig dat het gelukt is met je tweede boek. Ik vind het een hele prestatie, naast je gezin, je freelance werk en je blog! Van Harte Gefeliciteerd!

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 16 mrt 2018 - 16:12

Ja dat vind ik inderdaad ook!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 15 mrt 2018 - 19:23

Hoe leuk dat het boek besproken werd bij RTL Biulevard en alle lof die je ervoor krijgt. Zo verdiend!

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 15 mrt 2018 - 19:12

Heel leuk! Het boek werd besproken bij RTL Boulevard. Het gaat vast goed verkopen!

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 15 mrt 2018 - 17:51

Complimenten Josine, ik weet uit ervaring hoe veel werk het is om een boek te schrijven. Het boek ziet er heel erg verzorgd uit.
Ik ben het echter niet met Hilmar Mulder eens wanneer ze Maxima een stijlicoon noemt. Dat is ze namelijk niet: niet stijlvast, het kan vriezen of dooien. Van topcreaties tot rommelige modeflaters. Maar wel heerlijk onvoorspelbaar dus!
En dan nog even de voorpagina: de foto op zich is geweldig. Mooi met die zwarte achtergrond en de fraaie belettering. Maar ik vond de jurk destijds een tutjurk.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 16 mrt 2018 - 22:16

Ik vind haar ook geen stijlicoon. Zij heeft geen eigen stijl. Is overigens nix mis mee, want het kijkt altijd heerlijk naar haar met soms mooie en soms minder mooie outfits.

En modekoningin wil ik haar ook niet noemen. Dat vind ik een erg oppervlakkige 'titel' eerlijk gezegd en voor mij is zij dat gewoon niet.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 16 mrt 2018 - 16:03

Interessante vraag: is Máxima een stijlicoon ja of nee. Ik denk dat er meerdere dingen over te zeggen zijn. Máxima's stijl zoals vrijwel alle Nederlanders die kennen wordt gekenmerkt door klassieke kleding, veelal van zijde. De relevé. De handschoen. Het asymmetrische kapsel. Allemaal heel herkenbare items. Dus in dat opzicht is ze een stijlicoon.

Ik vind wel dat Máxima geen trendsetter is of modemeisje. Modekoningin weer wel, maar een officiele definitie van Modekoningin is er natuurlijk nieteens. Dus het is denk ik ook een beetje gevoelsmatig.

afbeelding van Stijl

Stijl

zaterdag 17 mrt 2018 - 17:39

Josine,
Ik zou bij “ stijlicoon” toch echt denken aan iemand met een consequente eigen stijl, eventueel een nieuwe stijl, die nagevolgd wordt.
Daarvan is bij Maxima geen sprake. Ze waait met alle winden mee, en ik denk dat ze eerder om haar durf qua kleding gewaardeerd wordt en misschien “ icoon” is door de wijze waarop ze haar rol als Koningin invult.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 16 mrt 2018 - 19:02

Ik vind Maxima geen stijlicoon. Ook al heeft ze soms herkenbare items. Er moet dan toch ook een kopieermanie zijn. Dan denk ik meer aan prinses Diana, waar velen haar kapsel imiteerden of Jackie Kennedy die met haar pilbox een standaard zette. Of bijvoorbeeld Kate/Meghan wiens kleding, mits een beetje mainstreet, direct is uitverkocht. Of is dat typisch Brits dat imiteren?
Eén van de rokken van Diana, zo'n langere, ecru-kleurig, met ingenaaide plooien heeft mn moeder nog nagemaakt voor mij, en door mij veel gedragen, met zo'n langere ecru trui er op. Ik denk dat ie nog ergens in een doos ligt.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 17 mrt 2018 - 12:17

Als je het hebt over kopieermania, heb je het meer over een trendsetter. Een icoon is iemand tegen wie wordt opgekeken. En dat wordt er enorm naar Máxima op modegebied. Iedereen is lovend, zelfs de grote modekenners en stylisten van ons land. Soms zelfs heel onrealistisch positief, naar mijn bescheiden mening. Ik denk dat Madonna ook een mode-icoon is, al vind ik haar afschuwelijk gekleed. Maar een icoon is ook niet per se een positieve benaming.

afbeelding van petra

petra

donderdag 15 mrt 2018 - 16:51

Heel leuk...heb hem ook besteld...alleen de voorkant is al zo mooi!!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 17 mrt 2018 - 12:32

Super! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

afbeelding van sandy

sandy

donderdag 15 mrt 2018 - 14:10

Josine, kan je boek via Amazon of bol.com in Engeland bezorgd worden? Ik woon nu in Amerika, maar ben volgende week voor een verblijf van 10 dagen in Engeland.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 17 mrt 2018 - 12:32

Hoi Sandy,

De Duitse Amazon zou kunnen inderdaad. Of misschien via bol.com of de Ako. De Ako bezorgt trouwens gratis zag ik.

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 17 mrt 2018 - 14:52

Gratis naar Engeland?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?