Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 22 juni een werkbezoek gebracht aan het UMC Utrecht. Het bezoek stond in het teken van inhaalzorg; behandelingen die werden uitgesteld om voorrang te geven aan opnames van patiënten met COVID-19.

Tijdens het werkbezoek kreeg Koningin Máxima eerst een toelichting van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op de landelijke situatie en het kader Passende Inhaalzorg. Door de coronacrisis zijn behandelingen uitgesteld en hebben huisartsen 1,45 miljoen minder verwijzingen uitgeschreven in vergelijking met jaren voor de pandemie. Door het dalende aantal opnames van patiënten met COVID-19 zijn er mogelijkheden om deze uitgestelde zorg in te halen. Op verzoek van minister Van Ark voor Medische Zorg en Sport heeft de NZa het kader ‘Passende Inhaalzorg’ ontwikkeld in overleg met zorgprofessionals, -aanbieders, -verzekeraars en de Patiëntenfederatie. De belasting van het zorgpersoneel tijdens de pandemie is in het kader meegenomen, het zogeheten ‘Herstelplan’. Tijdens het eerste gesprek werd ook de samenwerking tussen de ziekenhuizen, zorgautoriteit en de zorgverzekeraars toegelicht. Koningin Máxima kreeg verder een toelichting van de voorzitter van de vereniging voor IC-verpleegkundigen over hoe zorgprofessionals de zorg voor COVID-19 patiënten hebben ervaren. Daarnaast lichtte een Nederlandse zorgverzekeraar toe wat verzekeraars doen om de opschaling van zorg mogelijk te maken en werd er gesproken over financiële consequenties.

Mode 
Outfit: Zijden plooiblouse en rok met riante knoopceintuur van raffia 
Ontwerper: Edouard Vermeulen 
Eerder gedragen: Ja, twee keer in 2019 
Accessoires: nieuwe tas van Rough Studio, pumps van Gianvito Rossi, goudkleurige bladoorbellen (nieuw) 

De outfit komt uit de collectie van Natan. 

De stof -raffia- komt van de raffiapalmen van Madagaskar en is op duurzame wijze vervaardigd door Akra. Deze organisatie zet zich in voor het welzijn en de ontwikkeling van vrouwengemeenschappen in Afrika en Latijns-Amerika. Past helemaal in Máxima's straatje dus. 

De rok en blouse hebben we inmiddels drie keer gezien. De eerste twee keer combineerde de koningin de outfit met bordeauxrode accessoires. 

De combinatie tussen wijd (blouse) en strak (rok) doet het goed en laat Máxima's figuur goed uitkomen. Wat een verademing na al die tergende culottes! De nieuwe tas komt van Rough Studios (dank Jaje Austen!), naar de oorbellen wordt nog gezocht.  

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 26 jun 2021 - 12:19

Blouse is leuk ook de kleur staat goed, echter de rok ….. nee die is volgens mij over de houdbaarheidsdatum, evenals de oorbellen die bijna dezelfde grootte hebben als het tasje, nee niet echt fijntjes.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

woensdag 23 jun 2021 - 13:22

Een nogal oubollige outfit, het tasje en de oorbellen doen nog iets om het geheel een beetje sprankelend te maken. Met het bordeauxrood gecombineerd is het een veel pittiger ensemble. Nu vind ik het saai.

En die rok is zo strak, dat ze er nauwelijks mee kan zitten!

afbeelding van Luna

Luna

donderdag 24 jun 2021 - 14:00

Ik snap niet zo goed waar je aan ziet dat ze er nauwlijks mee kan zitten? De rok sluit volgens mij gewoon mooi aan, niet te strak en niet te los. En rokken zitten toch altijd wat strak gespannen om je bovenbenen? Zie er echt niets geks aan.

Vind het verder een hele leuke outfit! Lekker zomers, niet té en de stof ziet er zo leuk uit. Ben erg benieuwd ook hoe dat aan voelt. Zijde lijkt mij trouwens echt een heerlijke stof, maar zo duur. Echt jammer.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 24 jun 2021 - 12:20

Redelijk oubollig of tuttig inderdaad. Ik ben geen fan van de rok met de grote strik in de taille.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 23 jun 2021 - 16:43

De rok zou inderdaad met vele andere kleuren tops gecombineerd kunnen worden, bijvoorbeeld ook die blauwe kleur uit het tasje.
Volgens mij is de rok aan de bovenkant wijder en loopt hij taps toe naar onderen, waardoor er weinig ruimte is om te zitten of lopen.

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 23 jun 2021 - 09:42

Prachtig plaatje, lekker zomerse uitstraling. Leuk tasje, helemaal top!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 23 jun 2021 - 07:20

Prachtige outfit! Dol op tassen, deze is wel heel mooi!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 22 jun 2021 - 23:04

Wat een lief tasje!!
Een rustige outfit. Ja blouse ietjes dieper in de rok. Ik dacht eerst dat de strik er af was...

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 22 jun 2021 - 23:02

Het tasje en de oorbellen vind ik super mooi! Het fleurt de rest van de outfit goed op ;)

afbeelding van Tineke

Tineke

dinsdag 22 jun 2021 - 22:51

Ziet er leuk uit, vind vooral het tasje en de schoenen erg mooi.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 22 jun 2021 - 22:18

Mooi outfit, maar vooral wat een gaaf tasje en oorbellen!

afbeelding van Tony

Tony

dinsdag 22 jun 2021 - 21:47

Ziet er best goed uit, mooie combinatie van kleuren. Alleen komt het knoopgedeelte/riem niet goed tot zijn recht zo, inderdaad een beetje rommelig rond de taille. Heel leuk tasje!!!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 22 jun 2021 - 20:42

Ik vind het een leuke outfit. De rok is van een hele mooie stof. Ik vind wel dat het knoopgedeelte bij het model beter tot z'n recht komt. Misschien helpt het als de blouse wat strakker in de rok zit, dus niet blousend. Het tasje is geweldig!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 22 jun 2021 - 20:39

WauW wat is dit toch een mooie outfit. En die oorbellen. Super leuk maar alleen Máxima staan ze zo goed. Top!

afbeelding van JAusten

JAusten

dinsdag 22 jun 2021 - 20:17

Still unflattering skirt

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 22 jun 2021 - 19:38

Jammer wederom deze blouse op de rokZ een aansluitend zwarte, grijze of chocolade bruine top (bijvoorbeeld iets met een kort colletje en half lange mouwen) was veel cleaner geweest en dan was de vorm van de rok met de riem goed uitgekomen. Nu vind ik het een rommeltje rond de taille: ceintuur, blousende blouse en de mouwen die op de zelfde hoogte wijd zijn en blousend zijn

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 22 jun 2021 - 19:20

Die tas met print doet me zo denken aan de kaftan die ze gedragen heeft. Laten maken van een lap stof in een atelier ergens in Nederland. Had ze niet twee dezelfde kaftans laten maken?
De rok is prima, de theedoek had ze wederom thuis mogen laten.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 22 jun 2021 - 19:11

Ik heb zitten zoeken naar een Shop the look van raffia, maar het materiaal is helaas nog niet in het betaalbare segment beschikbaar. Alleen in tassen, enz. Jammer. Ben benieuwd hoe het draagt (met zijden voering).

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?