Koningin Máxima viert vandaag haar 51e verjaardag. Het Koninklijk Huisarchief viert dat met haar mee door nieuwe beelden vrij te geven van haar bruidsjurk. 

Het ontwerp van Valentino was lange tijd uitgeleend voor Maison Amsterdam in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Op de laatste dag van de expositie kwam de koningin samen met haar moeder een kijkje nemen en vervolgens is de jurk mee terug gegaan. Op de nieuwe beelden die vandaag zijn vrijgegeven, zien we de jurk opnieuw, maar dit keer in de imposante, historische Oranjezaal. Mooi om 'heden' en verleden zo te zien samensmelten. 

pic.twitter.com/fRLKZkq6Se

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Tina

Tina

woensdag 18 mei 2022 - 18:29

Ik vond en vind nog steeds het een prachtige bruidsjapon. De halslijn vind ik juist wel erg mooi.
En ik vond haar bruidsjapon mooier dan de japonnen van de andere koninklijke hoogheden die in ongeveer dezelfde tijd zijn getrouwd. De jurk van prinses Mary bijvoorbeeld vond ik echt niet mooi.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 18 mei 2022 - 10:08

Jurk b VN ons ik de hals niet mooi. Maar die sluier is echt prachtig. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit één mooiere heb gezien.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 18 mei 2022 - 07:55

Ik vind de opstelling van de jurk eigenlijk niet zo mooi. Althans van de sluier. Veel te zwaar. Bij het huwelijk leek hij wat meer naar achteren te zitten ipv een gigantische toef bovenop het hoofd. Nu lijkt de jurk zo klein over te komen: een beetje zo’n ouderwets jaren 50 kapsel lijkt het wel,

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 17 mei 2022 - 22:59

Ik zal wellicht tegen een paar gevoelige schenen schoppen maar ik vond Máxima’s bruidsjurk echt niet mooi. De stof was te zwaar en te glimmend, de halslijn; een soort van boothals vind ik niet echt verfijnd voor een trouwjapon en de sleepvorm … . Ik vond de jurk té massief te zwaar.

afbeelding van Chiara

Chiara

woensdag 18 mei 2022 - 08:02

Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb de jurk laatst in de Nieuwe kerk goed kunnen bekijken en ik vind de jurk ook erg zwaar en massief.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 17 mei 2022 - 23:53

Dat mag je gewoon vinden toch? Ieder zijn smaak, het zou anders maar saai zijn. Even goede vrienden hoor Hennie! Ik vond de jurk wel mooi, maar dat komt misschien ook
omdat hij leek op die waar mijn moeder vroeger in getrouwd is (de sleep was wel iets korter ha ha) Overigens lijkt de sleep op de nieuwe foto’s zo gekreukeld, of zie ik dat verkeerd? Zonde.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 17 mei 2022 - 21:34

De trouwjurk komt veel beter uit de verf dan in de Nieuwe Kerk.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 17 mei 2022 - 18:49

Prachtige setting; jurk in de Oranjezaal. Jurk is en blijft een plaatje.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 17 mei 2022 - 16:57

Zou het kunnen kloppen dat de moeder van Máxima inmiddels in NL woont? Ze is er zo vaak

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 17 mei 2022 - 20:34

Aha! Dank Josine

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?