Koningin Máxima laat zich over het algemeen niet beperken door één stijl of ontwerper, maar wie een spreekwoordelijk kijkje neemt in haar uitgebreide garderobe, ziet wel vooral chique kleding met vrij strakke lijnen. Weelderig borduurwerk, romantische ruches en popperige prinsessenjurken laat de koningin liever over aan haar collega Letizia. Toch zijn er wel wat uitzonderingen voorbij gekomen in de afgelopen jaren. In deze blog een overzicht van Máxima’s kleding met ruches en volants.

Ruches en volants zijn al zo oud als de weg naar Rome. In vroegere tijden werd kleding namelijk bijeen gebonden met een koord, en over de koordjes bungelde dan een randje stof. Voilá: ruches of volants.

Door de eeuwen heen stond de mode natuurlijk niet stil en de technische mogelijkheden op modegebied ook zeker niet. Ruches en volants groeiden daarom in verloop van tijd uit van noodzakelijk kwaad tot een modieuze decoratie. Tot op de dag van vandaag, want het huidige modebeeld wordt overspoeld met ‘luifeltjes’.  Hoogste tijd dus voor een overzicht van Máxima’s kleding met ruches en volants. Ingetogen exemplaren komen voorbij, maar Máxima zou Máxima niet zijn als er geen maximale varianten in haar kast zouden hangen.

Maar voor we gaan genieten van alle foto’s, eerst nog even een korte uitleg over het verschil tussen ruches en volants. De termen worden tegenwoordig vaak door elkaar gehaald, maar technisch gezien is er wel degelijk een verschil. Ruches zijn namelijk rechte strookjes stof die worden opgerimpeld, terwijl volants worden gemaakt van een cirkelvormig stuk stof. Het resultaat is een waaier aan stof, zoals Máxima’s groene avondjurk van Lanvin ook wel laat zien.

Volants, volants en nog eens volants. 

Tijdens de voorbereiding voor deze blog zag ik een kleurrijk artikel voor me vol beeldmateriaal. Tijdens het selecteren van beeld bleek helaas dat Máxima slechts een paar outfits met ruches en/of volants heeft gedragen. Op de foto linksonder draagt Máxima officieel een jurk met kleine volants, maar voor het gemak heb ik hem maar even in de collage met ruches geplaatst. Anders stonden de twee foto's ook maar zo zielig naast elkaar.Volants en ruches zijn blijkbaar niet écht Máxima's ding en als ik kijk naar bovenstaande beelden, begrijp ik dat ook wel. Het is leuk voor de afwisseling, maar het haalt mijns inziens niet het beste in haar naar boven. 

Foto's:www.ppe-agency.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 23 mrt 2018 - 18:38

Ik houd er niet van. Overbodige frutsels. En wat letizia betreft: ik vind dat die juist vaak simpele, zakelijke kleding draagt. Helemaal geen volant-type.....

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 23 mrt 2018 - 15:37

En de jurk met bloemen, ik meen van Valentino, gedragen tijdens het 60 jarig regeringsjubileum van koning Bhumibol?

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 23 mrt 2018 - 12:40

En de fuchsia avondjurk bij 40ste verjaardag WA?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 23 mrt 2018 - 12:41

Ja, die wel. Ik heb tot de inhuldiging gekeken, maar ik zal hem toevoegen zodra ik weer achter de laptop zit. Leuk dat jullie meedenken. Suggesties zijn altijd welkom!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 22 mrt 2018 - 21:29

Leuk log, heb ook het idee dat ze ontzettend veel jurken heeft met ruches of volants.
Dat clownspak, met die plofmouwen en blauwe bassie en Adriaan broek toch ook?

afbeelding van Els

Els

vrijdag 23 mrt 2018 - 12:37

Een circuspakje voor een acrobaat of voor Caribisch carnaval in Rotterdam.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 23 mrt 2018 - 10:17

Ja! kijk aan nu zie ik het: ook plissé

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 23 mrt 2018 - 11:36

Cirque du soleil?

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 23 mrt 2018 - 01:07

Haha lijkt wel of ze aan een trapeze gaat hangen.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 22 mrt 2018 - 21:28

En de rode jurk die ze droeg bij verjaardag Charles en de avond voor de inhuldiging?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 22 mrt 2018 - 21:41

Die komt binnenkort aan bod bij een blog over Máxima's kleding met plissé :)

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 23 mrt 2018 - 10:17

aha is dat ook plissé

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 22 mrt 2018 - 21:07

Ik vond de paarse jurk met rode strik destijds geweldig en zou hem nog wel eens willen zien.
Het zijn idd maar weinig outfits met volants/ruches die Maxima heeft gedragen. En dan zit daarbij nog de gele jurk van deze week. Hoe de volants op die jurk zitten, vind ik minder mooi. Steeds een laagje en dan weer niks. Ik vind het leuker als ze meer over elkaar heen vallen.
Zijn er trouwens ook niet wat jurken met een volant aan de mouwen, of telt dat niet mee? Ik herinner me bijvoorbeeld een creme jurk met zwarte stipjes geloof ik, ik dacht dat daar aan de mouwen een volant zat. En ik dacht dat er nog wel meer jurken/blouses waren?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 22 mrt 2018 - 21:51

Ja, dat is een van de outfits waar ik over getwijfeld heb. Het zijn idd volantjes aan de mouwen.

afbeelding van Moon

Moon

donderdag 22 mrt 2018 - 21:24

Jaaa die paarse met die joekel van n knalrode bloem! Maakt de twee lezers boven je niet blij denk ik. Ik daarentegen zit in kamp kanarie/bananen/ananasjurk, bigbird, paaskuikenkakefonie more is more haha!

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

donderdag 22 mrt 2018 - 21:04

Less is more.
Bij more wordt het echt snel clownesk.
Jammer hoor

afbeelding van Maribrune

Maribrune

donderdag 22 mrt 2018 - 20:59

De grijze en de gele outfit van deze week vind ik het minst geslaagd zowel naar jurk toe als naar totaalbeeld. Persoonlijk zie ik het liefst voor maxima een kleurrijk pak of jurk maar in een eenvoudig model zonder rranjes. Het is mi het een of het ander : of een felle kleur of frivole accenten in het model. De 2 samen geven een "rommel" uitstraling.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 22 mrt 2018 - 21:52

Ik zie de zwarte jurk van de verjaardag in Denemarken. Klopt dat? Die heeft verschillende lagen struisvogelveren, maar ik zie geen volants.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 22 mrt 2018 - 22:35

ja die zwarte bedoel ik.
voor een niet-kenner is t lastig t onderscheid te zien...maar met de beschrijving van rondlopende stof (het beste te zien bij die Lanvin-jurk) begrijp ik t beter. Dank.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 22 mrt 2018 - 21:15

Inderdaad, onder deze link staan aardig wat avondjurken met volants. De zwarte bij het staatsbezoek aan Denemarken vind ik nog steeds prachtig! Ook een rode die je daar ziet is heel mooi. De felroze van (dacht ik) toen WA 40 werd, niet echt mooi, die zat te strak.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?