De gulden middenweg. Zo noem ik Máxima's half opgestoken kapsels ook wel. Want wow: wat staan ze haar goed. 

Als koningin Máxima op reis is, maakt ze nog weleens gebruik van een plaatselijke kapper. In Argentinië kun je dat goed zien, want daar duiken doorgaans net wat speelsere kapsels op met een flinke toef glansmiddel. Tijdens de G20 in Buenos Aires kon je dat goed zien. In plaats van losse lokken of een chique knot, zagen we haar daar met een half opgestoken kapsel de rode loper betreden.  Door de losse plukjes aan de voorzijde en de keurige middenscheiding, oogt het geheel zowel verzorgd als speels. Love it. 

De dag erna koos de koningin voor een vergelijkbare coupe, maar dit keer met een zijscheiding en wat krullen. 

Als er broches of hoeden in het spel zijn, kiest de koningin ook nog weleens voor het vastzetten van een zijpluk. Zo blijft het haar uit haar gezicht, blijft het accesoire zitten en kan ze haar blonde lokken toch los dragen. Zoals je op onderstaande collage kunt zien, is er bij de half opgestoken kapsels sprake van afwisseling. De ene keer zien we een simpel schuifje, dan weer een gedraaide lok en ook het verbergen van de bevestiging behoort tot de mogelijkheden. 

Af en toe is de lok zo kunstig gedrapeerd, dat je geen speldjes ziet. Vakmanschap! 

Af en toe wordt er ook gekozen voor een leuke twist door de lok óver het hoofd naar achter de leiden, en niet lángs het hoofd. 

Kijkend naar bovenstaande beelden hoop ik dat onze koningin in de toekomst het half opgestoken kapsel niet op stal zet. Het staat haar goed en met de juiste styling tillen ze haar looks naar een nog hoger niveau. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maria48

Maria48

zaterdag 20 jun 2020 - 10:49

Laat ik dan als een van laatsten ook reageren. Mijn treintje was even naast de rails terecht gekomen ivm een ander wachtwoord dat ik niet kon toevoegen. HAhaha als een wat ouder iemand bent niet zo heel gek.Josine heeft me snel geholpen, en kijk ik ben er weer. Heel erg bedankt Josine. Ik ga het niet over dat akelige akkefietje hebben, dat laten we ver achter ons. Ik ben zo blij met deze site-blog? De koningin komt dan zo dichtbij. Het past ons niet om je naaste min te beledigen. Nu het half opgestoken haar, kijk dat vind ik zo mooi, zoiets zou op haar werkbezoeken heel verzorgd overkomen. Maar wellicht heeft ze er de tijd niet voor .Er gaan s ochtend 3 dochtesr naar school die ze ongetwijfeld de deur uit helpt.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

dinsdag 16 jun 2020 - 22:29

Even een berichtje namens Josine - ze was vandaag niet on line, maar dat had een heel goede reden: zij en Leon hebben mij geholpen met klussen - dat ik daar heel blij mee ben spreekt voor zich. Ze vroeg of ik jullie even wilde laten weten wat de reden van haar 'radiostilte' was.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 16 jun 2020 - 22:48

Josine, je bent echt een kanjer! Een man, drie jonge kinderen, thuis midden in een verbouwing, een drukke baan als vlogger, een supervervelende ervaring....en dan ga je, samen met Leon, bij iemand klussen!!!
You are my favourite!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

dinsdag 16 jun 2020 - 22:56

Mine too!

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

dinsdag 16 jun 2020 - 19:25

Je was een beetje dom Josine, om met de woorden van Maxima uit een ver verleden te spreken, omdat je over dat ene woord hebt heen gekeken. Het is niet anders, maar niet bij de pakken neerzitten. Zie het als een leermomentje.
En ik weet wel beter, zo sterk druk je je nooit uit, je schrijft altijd met veel respect en geeft zelfs aan dat de prinsessen beschermd moeten worden door niet over hen of hun kleding te oordelen.
Dus gewoon opstaan en lekker doorgaan. Ik lees al een paar jaar mee op je weblog en vind het de ideale manier om me te ontspannen. Hopelijk laat je ons op jouw manier nog heel lang meegenieten van je schrijfsels, commentaren, foto archief.
Go girl !

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 16 jun 2020 - 12:29

...wellicht is er nu genoeg gedramatiseerd. Verkeerde citaten zijn het werkelijk niet waard.
Keren wij dus terug naar het thema, waarvoor deze blog is gemaakt. Kan niemand bederven.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 16 jun 2020 - 13:09

Ik ben juist blij dat Josine dit met ons heeft gedeeld , en van dramatiseren is geen sprake.
Ik bewonder het juist in Josine dat ze het erbij laat en aangaf om weer gewoon verder te gaan.
.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 16 jun 2020 - 16:51

...dan is het goed zo. Bij enkele meningen ontbreekt echter inzicht op tegenmening van de veroorzaker.
Bij conflikten zijn er altijd twee zijden, die dezelfde aandacht verdienen.De vraag blijft, of dit alles het waard is.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 16 jun 2020 - 13:17

Genoeg gedramatiseerd? Het is allemaal heel vervelend wat er gebeurd is en Josine wilde dit graag delen met ons ook om een en ander te verduidelijken. Dat levert reacties op waar ze blij mee is. Hoezo genoeg gedramatiseerd?

afbeelding van Marie...

Marie...

dinsdag 16 jun 2020 - 11:36

Jammer dat je op deze manier geciteerd wordt Josine. We weten hier dat je altijd heel zorgvuldig je woorden kiest. Maar afijn, vandaag in het nieuws, morgen weer vergeten moet je maar denken. Vroeger klonk het onder journalisten: 'In de krant van vandaag wordt morgen de vis verpakt.'
Afgezien daarvan ben ik het eigenlijk wel eens met de kritiek in het stuk op Villamedia (al zijn het dan zeker niet de woorden van Josine). Maxima doet weinig voor de Nederlandse modesector, alleen op hoogtijdagen wanneer ze voor JT kiest. Dat is het dan wel zo'n beetje. Zo'n 5 procent kleding van Nederlandse herkomst toch? Dat kan echt beter. En ja, ik vind haar ook een 'big spender' en begrijp ook niet altijd wat de zoveelste soortgelijke tasjes, oorbellen, etc, etc toevoegen.
Wat betreft haar kleding in coronatijd: ik waardeer het dat ze wat toegankelijker en losser gekleed gaat. Zelf zou ik kiezen voor sober. Maar sober is nou net weer iets dat niet bij onze flamboyante koningin past....

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 16 jun 2020 - 08:04

Femke Halsema zou nu zeggen: “dit doe je voor de WOB” ;-) en ik hoop oprecht dat deze uitleg ook op het paleis wordt gezien. Want al het andere hebben ze zeker gelezen en blijft, geheel onterecht, aan jou kleven.

Ik vraag me af of je hier geen rectificatie van moet eisen. Het kan toch niet zo zijn dat iemand die opzettelijk probeert jouw reputatie te ondermijnen hier zomaar mee wegkomt. Wanneer je dit zonder enig weerwoord over je kant laat gaan, voelt ze zich de volgende keer vrij om e.e.a. weer haar eigen draai te geven.

En verder hoop ik dat jij blijft wie je bent. Ik heb je hier leren kennen als een deskundig en integer persoon.
Ik bewonder je kennis en de manier waarop jij dit met de wereld wilt delen. Je waakt hier altijd over de toon en vraagt meermaals om respect wanneer de toon de verkeerde kant op dreigt te gaan.
Soms vraag je al op voorhand om respectvol te reageren, bijvoorbeeld wanneer het over de kleding van de jonge prinsesjes gaat. Complimenten hiervoor.

afbeelding van Marly

Marly

maandag 15 jun 2020 - 23:11

Best bizar dat mensen elkaar zo kunnen kwetsen en woorden expres verkeerd uitleggen maar het zegt meer over die persoon dan over jou Josine en het lijkt me duidelijk dat jij altijd zeer positief schrijft over Máxima dus we weten allemaal dat je respect hebt voor haar en wat is er mis mee dat we het leuk zouden vinden als ze meer gaat shoppen in Nederland? Ga zo door Josine en blijf jezelf!
De half opgestoken kapsels van Máxima vind ik heel mooi, verzorgd ook!

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

maandag 15 jun 2020 - 22:12

Waar haalt een mens zijn of haar voldoening uit, denk ik dan, om een anders woorden zo verdraaid weer te geven. Intussen heeft hij/zij jou er wel een slechte nacht mee bezorgd .... bleh.
Ik heb altijd al bewondering gehad voor jouw gave om hier op de site alles zo goed te verwoorden. Genuanceerd, humorvol en terzake kundig! (Waarom heb ik dat gewoon nooit eerder gezegd. Nou ja, bij deze dan.)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 15 jun 2020 - 19:48

Bedankt voor de lieve woorden, ze doen me goed <3 Ik ben blij dat ik me heb uitgesproken, en sluit het rare hoofdstuk maar af met een glimlach. What doesn't kill you, makes you stronger.

afbeelding van Ella

Ella

maandag 15 jun 2020 - 19:26

Lieve Josine,
Denk aan Michelle Obama. ‘When they go low, you go high’
Echt bizar dit. Als er iemand zorgvuldig is en respectvol is naar Máxima en haar jonge kinderen ben jij het! Dit zegt dus helemaal niets over jou, maar vooral over die ander.

afbeelding van Sol

Sol

maandag 15 jun 2020 - 18:55

Dank voor je toelichting Josine. Ik heb die berichten ook voorbij zien komen en ik dacht nog “dat is niks voor Josine zo’n scherpe strekking en toon” dus... Je echte fans kennen je heus wel, keep up the good work. We love it!!

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

maandag 15 jun 2020 - 18:52

Josine, wat jammer van deze respectloze actie. Dat waardeer ik juist in jou. Dat je ook 'milde' kritiek altijd respectvol weet te brengen. Daar kunnen anderen een voorbeeld aan nemen. Laat t niet onder je huid gaan zitten!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 15 jun 2020 - 16:56

No worries Josine
Wij kennen je woordgebruik, houding.
Waardering dat je deze blog in de lucht houdt met t weinige royal modenieuws.

En ik gun Maxima s haar deze maanden rust, geen nephaar ingevlochten, geen toeperingen, geen lagen lak. Of ze nu een dikke bos haar van krijgt vraag ik mij af, maar zou kunnen. De kunstwerken komen later wel weer.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 15 jun 2020 - 20:17

Josine, wat is dit naar voor je! Dit heb je niet verdient! Ik waardeer je blogs enorm, ook al reageer ik niet altijd meer, maar heb jou uitgelegd waarom dat is... Ga ik hier niet over praten. Maar gooi al deze kritiek die nu over je heen zou komen, a.u.b maar snel in de prullenbak. Jou blogs worden altijd goed gelezen hier en vind ze altijd enorm interessant. Je verdiept je en geef goede feedback. Ook als je iets niet zo mooi zou vinden, weet je er een goede blog bij te schrijven. Ik zou zeggen, ga zo door! Groeten!

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 15 jun 2020 - 17:45

Hi Hi Josine; van mij zou je zelfs wel wat kritischer mogen zijn w.b. Máxima. Maar je bent juist zo mild objectief en steeds de goede woorden kiezend. dar waardeer ik zo in jouw blogs. daarbij: je spreekt met enorme kennis van zaken en verdiept je in alles waar je over schrijft. heel goed gedaan.

Wat Máxima hierboven betreft: ongelooflijk dat dit dezelfde vrouw is als degene die we nu in Corona tijd zien qua uiterlijke verzorging.Tenenkrommend erg vind ik het soms hoe ze erbij loopt, ook ten opzichte van de mensen waar ze heen gaat.
Het voelt soms of wij in Nederland er niet zo toe doen hoe ze eruit ziet, en ze zich voor 'de buitenlanders over de grens' netjes kleedt. Ze heeft het toch niet helemaal begrepen denk ik wel eens.
.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 15 jun 2020 - 16:43

Ik ben het zoooooo met je eens Gambetta het stoort mij ook dat Maxima in ons eigen landje er vaak zo onverzorgd en slordig uitziet ,dit getuigt meestal niet van respect voor de mensen waar je naar toe gaat ! Ook ik heb wel eens gedacht van ,Josine, ben je niet veel te mild in je reactie op de kleding van Maxima?
Daarom vind ik het juist zo sneu dat je zo verkeerd wordt neergezet in dit interview.
.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

maandag 15 jun 2020 - 18:49

Ik ben het heeeeel erg oneens met jullie. Ik vind juist in deze tijd dat je kunt zien dat Maxima er voor de mensen wil zijn. Dure, glimmende koninginnenkleding past daar voor mijn gevoel helemaal niet bij. Ik waardeer dat nu in deze crisis ontzettend van Maxima.

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 16 jun 2020 - 21:13

Ik denk dat, als je haar kleding bekijkt, koninginnenkleding zoals je zegt, het denk ik meestal wel duur, maar zeker niet altijd glimmend is. Meestal niet (gelukkig) . Je waardeert het ontzettend zeg je dat ze er nu voor de mensen wil zijn. Daarmee zeg je impliciet dat ze dat niet is/was als ze dure, glimmende koninginnenkleding draagt. Maar dat klopt toch niet hoor. Ook dan wil ze er voor mensen zijn, dat geloof ik zeker.
Maar juist ook nu, in de crisis, zou het zo fijn zijn, als ze er verzorgd uitziet; en dat mis ik echt, wat je er ook van vindt.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 15 jun 2020 - 19:27

Als ik ergens niet van houd is het van glimmende kleding.
Maar waar ik wel van houd is van een verzorgd en smaakvol geheel .
En ook dan kan je zeker betrokken zijn en dicht bij de mensen, en haar spontaniteit is dan wel een heel belangrijk pluspunt .

afbeelding van Suus

Suus

maandag 15 jun 2020 - 16:22

Lieve Josine, ik heb altijd bewondering voor jouw manier van je mening of feedback geven. Beschaafd, met een grapje of vraag en nooit, nooit negatief richting een ander mens. Dus trek je van het commentaar alstjeblieft niets aan, ik en ook veel andere mensen kunnen nog wat leren van hoe jij met anderen omgaat.

afbeelding van Claire

Claire

maandag 15 jun 2020 - 16:13

Josine, ik vind jou een integer persoon. Als je al eens kritiek hebt, en dat mag, zul je altijd je best doen om niemand te kwetsen. Ga lekker door en probeer het je niet aan te trekken.
Dikke knuffel

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 15 jun 2020 - 15:43

Hoi Josine, wat een vervelende situatie. Ik heb net het artikel gelezen en ik herken de grote woorden absoluut niet! Ik vind dat je het super goed doet en waardeer jouw objectiviteit met af en toe een licht kritische noot, maar die wordt altijd zorgvuldig benoemd en is nooit krenkend.
Ik hoop dat je alle positieve woorden ter harte neemt en probeer de negativiteit los te laten. Maar ja, makkelijker gezegd dan gedaan.

De half opgestoken kapsels van Máxima zijn bijna allemaal erg mooi en zou ik graag vaker willen zien.

afbeelding van Sonja1964

Sonja1964

maandag 15 jun 2020 - 15:38

Topper ben je!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 15 jun 2020 - 14:13

Wat vreselijk vervelend voor je, Josine! Zelfs RTL nieuws heeft het over genomen op fb. Ik vind je een topper en je doet het hier ontzettend goed, ik kom hier graag! Blijf zo door gaan!

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 15 jun 2020 - 14:31

ik las het ook. Dat is wat je noemt 'schandalig'.

@Josine: ik zou richting jouw collega die hiervoor bewust gezorgd heeft stappen ondernemen. Wellicht via haar leidinggevende of een vertrouwenspersoon. Ondanks al de lovende woorden hier over jou kan dit - wat er nu gebeurt - jou enorm schaden.

afbeelding van Anouk

Anouk

maandag 15 jun 2020 - 14:10

Lieve Josine, ik heb je interview met Villamedia gelezen toen ik daarna allerlei schreeuwende koppen zag verschijnen. Die artikels leken op niks van hetgeen uit het origineel. (Waaronder Vorsten, die soms gewoon de roddelbladen online overnemen. Terwijl het blad zelf daar ver weg van blijft.) Enfin, iedereen die jou kent, op tv ziet of deze website bezoekt kent jouw stijl. Gewoon je ding blijven doen, want daar worden wij ook heel blij van! En die zure collega kan doen wat ie wil, maar wie het laatst lacht.. ;-)

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 15 jun 2020 - 13:33

Josine, wat vervelend om te horen dat je woorden zo zijn verdraaid en dat dit zo'n 'toer heeft genomen'. Ik lees en volg je commentaar altijd graag omdat ik vind dat je juist altijd zo mooi je bewoordingen kiest om een standpunt uit te leggen. Ook je uitstraling én enthousiasme in je vak tijdens tv- uitzendingen of de Libelle vlogs vind ik heel prettig. Ander collega's en MKM lezer zullen zich vast en zeker je niet herkennen in de bewoordingen die nu naar buiten zijn gebracht. En ik verwacht ook dat wanneer mensen je niet kennen en je in de toekomst vaker wat van je zullen zien en horen je niet aan deze woorden vast houden en zullen merken dat je juist heel vakkundig je standpunt naar voren brengt.

afbeelding van Maura

Maura

maandag 15 jun 2020 - 12:49

Ik lees af en toe je blog ter ontspanning en vind je soms best mild kritisch over de kleding van Maxima, dus kritiekloos ben je zeker niet. Dat maakt je blog ook leesbaar en fris. Naast al je complimenten voor de kledingkeuze van Maxima, want vaak valt er wel wat moois te genieten. Het blijven allemaal smaakgevoelige meningen die hier over en weer gaan, dus een beetje relativering kan geen kwaad.

Overigens is het kraanwater in Buenos Aires erg zacht. Je kunt er nauwelijks styling producten kopen, omdat ze niet nodig zijn. Pluizig touwhaar verandert daar vanzelf in glanzende, volle lokken.

afbeelding van Senna

Senna

maandag 15 jun 2020 - 12:22

Wat een mooie kapsels, nr.1 is mijn favoriet.

Lieve Josine ga vooral zo door en trek het je niet aan.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 15 jun 2020 - 11:02

Prachtig dit allemaal!
Gisteravond heb ik je weggehaald blog gereageerd.
Dat was direct uit t hart geschreven en kwam er op neer dat juist jij zo goed bezig bent om niet alleen Máxima etc goed neer te zetten maar ook ons als reageerders vaak even ‘tot de orde’ roept! En dat doe je integer en goed!

(Letterlijke en figuurlijke)Kroon op je werk is dat de Koningin jouw site bezoekt en als ze het allemaal maar niets vond wat je doet zou ze dat niet doen lijkt me zo!

afbeelding van Elles

Elles

maandag 15 jun 2020 - 10:15

Ik ben het eens met Jens,Josine,focus daar op.
En dankjewel voor MKM!

afbeelding van Sharien

Sharien

maandag 15 jun 2020 - 10:06

Als vaste bezoeker wist ik meteen dat dit niet jouw woorden waren. Probeer maar los te laten Josine. Jouw positieve draai en input is zo verweven in deze mooie site! Veel mensen kunnen nog wat leren van jouw altijd positieve feedback. Dit gaat namelijk nooit ten koste van anderen. Petje af!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 15 jun 2020 - 09:48

Josine, je doet het goed! En deze kapsels van Maxima zijn schitterend!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 15 jun 2020 - 18:38

Wat een prachtig blog weer. Kapsel 1 is echt mijn favoriet, dat mag ze van mij heel vaak dragen.

Maar wat super naar dat je zo negatief neergezet bent. Als er iemand is die heel integer met haar mening omgaat ben jij het wel! Het zegt zeker meer over de (jaloerse) collega dan over jou, maar pijn doet zoiets wel. Gelukkig weten je trouwe volgers wel beter en een paar uur is er wee iets anders dat viral gaat.
Take care en laat je niet uit het veld slaan!

afbeelding van Patricia Gerssen

Patricia Gerssen

maandag 15 jun 2020 - 09:13

Josine, je doet het goed! Ga zo door en laat je niet leiden door een jaloerse 'collega'. Complimenten voor jou !
Je bent altijd positief kritisch. Jammer dat de woorden zijn verdraaid. Ik herken jou zeker niet in deze woorden. Hopelijk wordt het artikel gerectificeerd.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 15 jun 2020 - 08:40

@Josine; het is inderdaad op een bepaalde wijze geschreven wat u niet echt past. Maar eens hoor, zoals ik ook al scheef in het vorige blokje, meer in eigen land, minder in België shoppen!

afbeelding van Magda

Magda

maandag 15 jun 2020 - 08:36

Tja, zo gaat dat soms, helaas.
Vaak is jaloezie de achtergrond.
Trek het je niet al te veel aan. Niet makkelijk, maar wij weten beter, gelukkig.
Sterkte er mee.

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 15 jun 2020 - 08:15

Wat vervelend Josine. Mijn complimenten voor alles wat je doet!

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 15 jun 2020 - 07:51

Wat is dit akelig voor je, dit verdien je echt niet .
Maar weet dat de mensen die je kennen achter je staan, juist omdat je altijd eerlijk en integer bent, en nooit scherp of harde uitspraken doet .
Sterkte Josine .

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 15 jun 2020 - 07:17

Lieve Josine, wat akelig! Dit verdien je zeker niet. Ik ken je vrij goed en weet zeker dat je dat niet zo gezegd hebt. Er zijn mensen die in je geloven, ik denk meer dan genoeg. Hou je daar maar aan vast! En verder ben ik het helemaal eens met Jens. Sterkte!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 15 jun 2020 - 07:29

Wat ontzettend vervelend.Josinr, dit verdien je niet.

1. Je bent altijd objectief over Máxima’s keuzes
2. Je bent ter zake kundig
3. Je bent immer vriendelijk
4. Je bent abnormaal vroeg aan het werk ;-)

Probeer er boven te staan, ik ben trots op je!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?