Het koninklijk gezin is vanavond -in het lang- op pad voor het muzikale feest van Avro Tros, dat zondag wordt uitgezonden op NPO1.


Koningin Máxima draagt een japon van  Iris van Herpen. Dit Nederlandse modetalent weet mode, kunst, industrieel design, en architectuur in de meest intrigerende ontwerpen samen te smelten. Máxima's japon bestaat uit een huidkleurige basis, waarover zeeblauwe lijnen als golven naar beneden deinen. Wauw! 

Prinses Amalia 
Amalia draagt een gelaagde rozenjurk van Needle & Thread.

Amalia's oorbellen komen uit Máxima's juwelenkluis. 

En er vond ook een schoenenruil plaats. 

Tas van Marina Raphaël. 

Prinses Alexia:
Prinses Alexia draagt een gelaagde jurk van Maje: 

Prinses Ariane
De jurk van prinses Ariane komt eveneens van Needle & Thread. Hier koop je hem. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anniek

Anniek

maandag 17 mei 2021 - 09:08

overigens vond ik het een prachtige avond met mooie muziek en dans. Of de prinsessen het zo leuk vonden ?

afbeelding van Anniek

Anniek

maandag 17 mei 2021 - 08:54

ik wil de jurk van Maxima zo graag mooi vinden, maar er klopt iets niet. Sieraden passen er wat mij betreft wel bij, ligt denk ik aan de lichtinval? Het kapsel vind ik verrassend leuk, maar opgestoken haar staat haar wel koninklijker, maar voor deze gelegenheid (haar eigen verjaardag) prima. De kleding van de prinsessen heeft mij tot nu toe weinig kunnen bekoren. Bijna altijd veel te ouwelijk en saai, behalve Alexia, maar die zou juist wat verfijndere kleding kunnen kiezen. Amalia vond ik op de avond van Koningsdag wel heel mooi in de lichte kleuren en in de gele jurk vorig jaar met Koningsdag. Ze kiest volgens mij de donkere kleuren omdat ze (nog) niet graag opvalt. Maar het is ook moeilijk op die leeftijd, duurt even voordat ze de juist stijl te pakken hebben en dan gaan ze shinen want het zijn natuurlijk wel mooie meiden. En met advies van zo'n stijlvolle moeder komt het vast goed (waar ze nu waarschijnlijk niet naar willen luisteren)

afbeelding van Marga

Marga

zondag 16 mei 2021 - 22:06

Wat is het een heerlijke dynamische uitzending geworden in Carre. Genieten was het vanavond

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 16 mei 2021 - 21:49

Schitterend programma over muziek en met muziek.!!

afbeelding van gambetta

gambetta

zondag 16 mei 2021 - 11:57

Een gevoel dat me steeds bekruipt als ik de familie bij elkaar zie: drie jonge vrouwen, pubers in feite, die qua uitstraling
mij geen puber indruk geven. Ze geven mij een zeer onzekere indruk over hoe ze zich kunnen gedragen en ergens vind ik ze heel zielig overkomen. Waarom ook steeds een kledingstuk of attribuut dragen dat van Máxima komt? Dat is nu al sinds enkele jaren en ik vraag me af: waarom? Waarom niet iets dragen wat gewoon van hun zelf is? Net of ze niet zichzelf mogen zijn maar dat hun moeder er altijd bij of in aanwezig is. Lijkt me heel lastig voor hen om een eigen zelfstandig persoon te worden eerlijk gezegd. En dat gun ik ze wel.
Vraag me ook af waarom er niet iemand van de familie van prins Constantijn erbij aanwezig is. Als vijf teveel is zou één 'afgevaardigde' van dit gezin een mooie aanvulling zijn, zeker omdat prinses Beatrix er ook bij was.

afbeelding van Catherine

Catherine

vrijdag 14 mei 2021 - 20:04

Het enige wat ik kwijt wil, is dat ik met stomme verbazing de absurde opmerkingen van een aantal deelnemers aan dit blog heb gelezen. De manier waar op er wordt gesproken over Maxima en de prinsessen heeft niets meer met mode te maken. Het is nog erger dan een vee keuring, bah, Mode is een kunstvorm, een uiting van iemands persoonlijkheid. Een koningin is geen paspop, soms heeft ze iets aan wat de een leuk vindt, dan weer voor de ander.
Over smaak valt niet te twisten, maar het opsommen van kruin tot teen, en detail wat er niet klopt, vind ik echt heel goedkoop en te makkelijk, dat heeft niets met mode te maken.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

zaterdag 15 mei 2021 - 16:03

@Catherine, aangezien u waarschijnlijk (onder andere?) mijn reactie bedoelt, wil ik wel even reageren. Het spijt me als mijn opmerkingen op u te persoonlijk en negatief overkomen. Ik besef mij dat de koninging uit hoofde van haar functie in vele verschillende outfits in het openbaar verschijnt en dat iedereen daar iets van vindt, en dat zij niet altijd iedereen tevreden kan stellen (en dat probeert ze ook niet volgens mij).
Echter, ik ben het niet in alle opzichten met u eens. U zegt dat de koningin geen paspop is, maar dat is ze tot op zekere hoogte juist wel. Overal waar ze gaat trekt ze de aandacht, en een jurk door haar gedragen betekent dus gratis reclame voor de ontwerper ervan. De jurk is op dat moment het uithangbord van de ontwerper. Voorwaarde is dat de jurk goed gemaakt is en een goede pasvorm heeft en dat is hier simpelweg niet het geval.
Op het figuur van Maxima wil ik geen enkele kritiek leveren, ik vind dat ze een fantastisch figuur heeft waar menigeen jaloers op zal zijn. Maar deze jurk flatteert bepaald niet. Het doel van mode is volgens mij de drager of draagster ervan op voordelige wijze voor het voetlicht laten komen.

afbeelding van Gaelle

Gaelle

zaterdag 15 mei 2021 - 13:24

Dank voor deze reactie die in ten volle onderschrijf.

afbeelding van EllyG

EllyG

vrijdag 14 mei 2021 - 22:31

Chapeau!
Dit is de eerste keer dat ik reageer nadat ik MKM al een jaar of 2 lees.
Helemaal eens met bovenstaande, dit idee heb met name de laatste weken.

afbeelding van Ella

Ella

vrijdag 14 mei 2021 - 20:02

Prachtig gemaakte jurk, mooi ontwerp, alleen.......(alles is er al over gezegd) de groene juwelen begrijp ik niet goed bij het blauw.
Amalia heeft een eigentijdse jurk. Ik zou haar wel eens in wat lichtere kleuren willen zien. Ik denk dat haar dat heel mooi zou staan. Mooi met mama’s bellen!
Een groene jurk bij een roodharige; prachtig. Nog even speuren in mama’s schoenenkast.....
De modekoningin voor mij is, net als op koningsdag Ariane. Mooie uitstraling.
Ontzettend mooi plaatje, het vorstenpaar met 3 tieners. Ik hoop dat ze genoten hebben!

afbeelding van Ella

Ella

vrijdag 14 mei 2021 - 20:01

Prachtig gemaakte jurk, mooi ontwerp, alleen.......(alles is er al over gezegd) de groene juwelen begrijp ik niet goed bij het blauw.
Amalia heeft een eigentijdse jurk. Ik zou haar wel eens in wat lichtere kleuren willen zien. Ik denk dat haar dat heel mooi zou staan. Mooi met mama’s bellen!
Een groene jurk bij een roodharige; prachtig. Nog even speuren in mama’s schoenenkast.....
De modekoningin voor mij is, net als op koningsdag Ariane. Mooie uitstraling.
Ontzettend mooi plaatje, het vorstenpaar met 3 tieners. Ik hoop dat ze genoten hebben!

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

vrijdag 14 mei 2021 - 17:20

De jurk van Maxima zit raar. De buste lijkt ingevallen (geen goede ondersteuning?). De schouderpartij is prachtig, maar op de buik is het weer helemaal mis. Het kan ook komen doordat de stof het licht op een vreemde manier weerkaatst. Geen succes.
Prinses Beatrix ziet er prachtig verzorgd uit!
Het type jurk dat prinses Amalia aan heeft wordt nu veel gedragen door jonge vrouwen, het is in de mode, dus ik ben het niet eens met de commentaren dat het er ouwelijk uit ziet. Ze volgt juist de mode. Jurk van Alexia is prachtig, schoenen leiden af. Ariane ziet er lief uit, de pasvorm is wel wat zwaar voor haar leeftijd. De koning is net als prinses Beatrix op en top verzorgd.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

vrijdag 14 mei 2021 - 13:36

Er is al zoveel geschreven, maar toch wil ik ng even een duit in het zakje doen.
Ik herkende de koningin amper, vermoedelijk door haar kapsel. De kapper is net geweest en heeft strepepjes getrokken. Het haar met scheiding in het midden en recht naar beneden vind ik voor deze gelegenheid echt niet geschikt. Het doet veel te jeugdig aan naar mijn idee, alsof je krampachtig aan je jeugd wilt vasthouden.
Een mooie knot laag achterin had een totaal ander -mooier- beeld opgeleverd.
Over de jurk ben ik ook al niet enthousiast.
Ben ik negatief? Wil ik niet zijn, maar ik stel voor om snel naar de volgende gelegenheid door te gaan.

afbeelding van Deirdre

Deirdre

vrijdag 14 mei 2021 - 10:49

De jurk van Máxima is schitterend gemaakt maar hij trekt bij de taille. Amalia haar jurk is te ouwelijk voor haar leeftijd.

afbeelding van Anna68

Anna68

vrijdag 14 mei 2021 - 09:48

Wat een fantastische jurk van Iris van Herpen. Met haar altijd bijzondere innovatieve technieken heeft zij een uitzonderlijke galajurk gemaakt. De Maja jurk jeugdig en modern, waarbij de zwarte espadrilles helaas wat afleiden.
Amalia's jurk vind ik echt te pompeus en ouwelijk voor haar. De jurk vd jongste dochter is op zichzelf erg leuk, maar ook deze vind ik te weinig speels en jeugdig

afbeelding van Wilhelmina57

Wilhelmina57

vrijdag 14 mei 2021 - 10:28

De jurk van Máxima is origineel gemaakt.
Maar als de jurk wordt gedragen is het een ander verhaal. De pasvorm.laat niets aan de verbeelding over. Inderdaad was een andere onderstof al beter geweest en goed passende lingerie. Vijftig jaar betekent ook dat je figuur nuet meer zo glad en strak is als bijvoorbeeld de dochters.
Van de prinsessen vind ik Arine het mooist gekleed, de sjaal graag achterwege, zo ouwelijk. Ariane is echt zichzelf, met een lieve lach.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 13 mei 2021 - 22:14

Ik vind de jurk van Maxima apart maar absoluut niet mooi zitten. Vooral rond haar middel zit hij lelijk en het lijkt net of je het ondergoed kan zien. De onderkant vind ik ook lelijk. Kleur vind ik wel mooi.
Ook houdt ik niet van peeptoes. De juwelen vind ik wel mooi.
De dochters beoordeel ik niet gezien leeftijd.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 13 mei 2021 - 19:29

Ik zie de invloed van Máxima op haar dochters terug in de peepschoenen, beetje jammer. De jurk van Amalia lijkt mij wat te kort. het hele uiterlijk van Maxima, ik moet even goed kijken of zij het überhaupt wel was. De jurk zelf, nee ik kan hem niet mooi vinden, de onder jurk is niet mooi op het model aan de onderkant aangesloten hij zit niet mooi in de taille daar sluit hij ook niet mooi aan. Wellicht was het geheel mooier uitgekomen met een andere kleur dan deze nude kleur onderjurk, nu komt het wat vreemd op mij over. Maar wat een reuzen-familie, prinses Beatrix is zo klein ernaast. De jongste prinses en de de oudste (Beatrix) vind ikzelf hier de beste geklede dames. Goed passende kleding ook van Ariane.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 13 mei 2021 - 18:27

Een heel mooi plaatje! Ariana ziet er in een jaar tijd veel volwassener uit, viel me tijdens Koningsdag al op.
De jurken van de prinsessen zijn prachtig. Alleen vind ik de schoenen die Amalia draagt een beetje too much. Een hip laarsje zoals het model draagt vind ik persoonlijk voor haar leeftijd veel hipper. De wedges van Alexia vind ik voor haar erg leuk. Pumps maakt weer een stuk ouder.
De jurk van Máxima is mooi, maar hij zit, zover ik kan beoordelen, niet over lekker.
De koning ziet eruit als een echte koning. Heel mooi en statig. Prinses Beatrix mag er ook wezen.
Ik wens Maxima een mooie verjaardag en veel geluk in haar nieuwe levensjaar toe.

afbeelding van Maria48

Maria48

donderdag 13 mei 2021 - 16:29

Aardig om alle reacties te lezen. De meningen lopen veel uiteen, maar dat houdt het spannend. De drie prinsessen zijn héél mooi in de feestelijke jurken. Zij stelen de sjouw!, en met recht. Koningin Máxima heeft ook een bijzondere jurk aan, maar mooi vind ik hem niet. de blote schouders, en de huidkleurige onderjurk , vind ik niks..... de gestreepte jurk daarover heen verandert daar niks aan. De prijs zal ongetwijfeld hoog zijn geweest, daar heb je wel iet fijners voor. De koning ziet er vorstelijk uit.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 13 mei 2021 - 14:30

Leuk om kort filmpje te zien op Vorsten.
Dan zijn de prinsesjes toch nog wat onwennig.
Tja wat trek je aan naar iets dat wel feestelijk is maar ook weer geen (gala)feest.
Ik denk dat dit goede keuzes zijn voor de girlz.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 13 mei 2021 - 15:54

....jammer van het prachtige ontwerp en wat een vakmanschap, zie film in dit artikel- De 'onderjurk' had ook in blauw/licht grijs kunnen zijn, de schouderpartij wat bedekter.en de middenpartij beter passend. Vooral de mooie aquamarijnen uit de koninklijke safe hadden het bij deze japon beter gedaan en vooral een ander kapsel. Mooie prinsessen !

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 13 mei 2021 - 12:45

Ik hoop op nieuwe erwin olaf foto’s maandag

afbeelding van Stylingsecret

Stylingsecret

donderdag 13 mei 2021 - 11:22

Amalia draagt de oorbellen precies andersom! Jurk Alexia prachtig. Tsja de schoenen. Tis nog een meisje... en de jurk van Máxima is zeker niet echt doorzixhtig. Haha stel je voor

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 13 mei 2021 - 10:47

WaUw wat leuk heb weer zo feestelijk te zien. En wat leuk de keuze voor Iris van Herpen. Ik vind de jurk alleen op het buikdeel wat minder mooi zitten.
De prinsessen super mooi!! Leuke eigentijdse outfits. En ik blijf het leuk vinden dat ze kleding en schoenen van Máxima dragen.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 13 mei 2021 - 08:38

Tip: kijk op het Twitter account van Rick Evers voor bewegend beeld. Een lachende Beatrix met kleindochters en een soepel bewegende jurk van Máxima, de panden van de rok zijn los geplaatst waardoor hij uitwaaiert als ze loopt.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 13 mei 2021 - 07:05

Hele verrassende keuze, maar erg leuk dat Máxima voor deze ontwerpster kiest. Inderdaad jammer van de keuze voor de (te groene) sieraden. De meiden zijn stuk voor stuk plaatjes en leuk dat we ze in “vol ornaat” zien. En wat leuk dat prinses Beatrix erbij is!

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 12 mei 2021 - 23:44

Wat een mooi plaatje zeg. Een bijzondere japon draagt de Koningin, leuk dat deze ontwerper zo in het zonnetje wordt gezet. Mooie meiden en fijn dat prinses Beatrix er bij is.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 12 mei 2021 - 23:27

Iedereen ziet er leuk uit! Alleen als je toch graaien kunt dan had ik de kluis vanavond dicht gelaten en
echt moderne brede zilveren/gouden armbanden omgedaan. Het lijkt net alsof 1850 nog steeds overal bij past ofzo?

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 13 mei 2021 - 00:27

Precies! Less is more

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

donderdag 13 mei 2021 - 13:34

Precies, less is more! ze was dan haast opgestegen door alle moderne wauw effecten maar nu laat de kluis dat niet toe.

afbeelding van Celeste

Celeste

woensdag 12 mei 2021 - 23:13

Mede, door het zien van Maxima in deze jurk ,daalt mijn respect voor haar met sprongen.

afbeelding van Stylingsecret

Stylingsecret

donderdag 13 mei 2021 - 11:20

Waarom. Too much? Te duur

afbeelding van Celeste

Celeste

donderdag 13 mei 2021 - 13:11

Omdat u het vraagt wil ik hier wel op antwoorden. Ik vindt hem too much voor een avondje uit met zijn vijven. Ze heeft zoveel moois in haar kast en dan móet er weer iets gekocht worden, terwijl er heel veel mensen financiële problemen hebben. Die kan ze niet allemaal helpen, dat begrijp ook ik.
Bovendien, ze wordt Koningin genoemd, m.i. gedraagt ze zich daar door het dragen van deze jurk niet naar.
Ze ziet er naar mijn mening " Goedkoop" uit.
Voor mij straalt ze geen enkele waardigheid uit.

afbeelding van Daan01

Daan01

woensdag 12 mei 2021 - 22:41

Wauw !!!!
Wat een verassing vanavond, Iris van herpen stond al zo lang op me lijstje voor Máxima, echt gelukkiger kon ze me niet maken. Hoop dat de samenwerking bevalt en naar meer smaakt! Echter had ik persoonlijk voor krullend haar gekozen en kleurlozen edelstenen als juwelen, vind dat dit iets te veel afleid.

Veder alle dames prachtig, vooral Ariana heeft sinds koningsdag echt me hart gestolen. De puurheid, prachtig.

afbeelding van car

car

donderdag 13 mei 2021 - 00:26

Met jouw eens! De kleur van de stenen klopt totaal niet :( en het haar had retrogolvend met een zijscheiding Denk ik oprecht super mooi gestaan :)
Ik vind die overheersende nude kleur van de onderjurk ook echt niet mooi bij onze koningin, ik wil gewoon het ontwerp van iris aanpassen hahah lijkt me niet helemaal de bedoeling, maar ik ben dan benieuwd of dit een online gekochte jurk is of dat ze echt heeft mogen adviseren, want mijn inziens heeft iris van herpen zoveeeel mooiere jurken en show stoppers! Naja hopelijk Max als je dit leest, gewoon retourneren en omruilen voor een andere in een wat gekleder en mooiere kleur ;)

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

woensdag 12 mei 2021 - 22:15

Een Nederlandse ontwerper. Gewaagd maar heel gaaf!
En de prinsessen zijn ook prachtig

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 12 mei 2021 - 22:16

De jurk van Maxima is een heel bijzonder ontwerp. Ik vind het mooi, alleen had het wat "gekleder" gestaan als het golvenpatroon ook op de schouders doorliep. Goed kapsel met middenscheiding en prachtige juwelen. Van Amalia vind ik het tasje heel gaaf, de print van de jurk vind ik ook mooi.
Alexia heeft een mooie jurk, vlot model, goede kleur, mooie stof. Alleen haar schoenen vind ik er niet zo goed bij passen, beter die van koningsdag. Ariane ziet er prachtig uit, mooie jurk en schoenen. Gezellig als gezin met (o)ma Beatrix een avondje uit.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 12 mei 2021 - 21:34

Iedereen ziet er mooi uit ...
Behalve de koningin...en daar wil ik het bij laten.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 12 mei 2021 - 22:58

Volledig met je eens...

afbeelding van car

car

woensdag 12 mei 2021 - 21:31

Nee ik vind die jurk van Max echt nie mooi!! :( Amalia leuk :) alleen de schoenen net niet! Alexia mooie kleur jurk en lekker vlot, had misschien ook een leuke blokhak onder gekund, net iets meer gala, maar het is wel een leuke look zo o het oog! en Ariane mooie jurk alleen een beetje stijf!
Maar hoe heerlijke modejaren gaan eraan komen zegg!! Zo leuk en vernieuwend de drie prinsessen :)

afbeelding van Tony

Tony

woensdag 12 mei 2021 - 21:12

Mooi plaatje, ze zien er goed uit allemaal en ik hoop dat ze een leuke avond hebben!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 13 mei 2021 - 14:31

Ik vind Amalia de mooiste vanavond. En weer geinig tasje!
Wat leuk dat Beatrix er bij is!

afbeelding van Jrn

Jrn

woensdag 12 mei 2021 - 20:25

Wat heerlijk, NL's beste mode ontwerper eindelijk gedragen door de koningin.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 12 mei 2021 - 20:21

Heeft iemand een suggestie wbt de ontwerper van Arianes jurk?

afbeelding van Annet

Annet

woensdag 12 mei 2021 - 20:34

Mijn eerste gedachte was: Jan Taminiau maar daar heb je vast al wel gezocht, dus die zal het wel niet zijn.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 12 mei 2021 - 22:56

Dat was mijn eerste gedachte ook...

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

woensdag 12 mei 2021 - 22:55

Dat was mijn eerste gedachte ook...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 12 mei 2021 - 21:10

Al wel gemaild. nog geen reactie. Moest ook aan hem denken.

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 12 mei 2021 - 20:18

Erg mooi de jurk van Iris van Herpen! Vooral het rokgedeelte van de jurk vind ik een plaatje. Weet iemand of dit de eerste keer is dat Maxima een kledingstuk van haar draagt?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?