In Máxima's agenda stonden vandaag twee activiteiten, en daarom werden we getrakteerd op twee looks. Eén casual, een chic. 

De dag begon met een werkbezoek aan de Universiteit van Utrecht. Sinds het overlijden van haar zusje Inès richt de koningin zich steeds vaker op jongeren met psychische problemen, en zo ook vandaag. Het werkbezoek stond namelijk in het teken van de impact van de uitbraak van het coronavirus op het onderwijs en op het welzijn van studenten en docenten. Als gevolg van de coronamaatregelen ligt het sociale leven van studenten deels stil en vinden veel colleges digitaal plaats. Ook de mogelijkheden om (samen) te studeren op de campus zijn beperkt. Hierdoor ervaart een deel van de studenten psychische klachten zoals stress, stemmingswisselingen en eenzaamheid. Eerstejaarsstudenten die beginnen aan een nieuwe levensfase en vaak in een nieuwe stad zijn gaan wonen, zijn hierbij extra kwetsbaar. Ook veel docenten missen de interactie met studenten en kampen met hoge werkdruk als gevolg van de aanpassingen in het lesgeven. 

Outfit 1
Voor het werkbezoek haalde Máxima een bekende, lichtblauwe pantalon tevoorschijn en een nieuwe coltrui en top in dezelfde tint grijs. 

De nieuwe top en mantel komen van NATAN. 

Kinderkanker 
Na een kledingwissel op Paleis Huis ten Bosch stond er vervolgens een digitale bijeenkomst over kinderkanker in Máxima's agenda.  Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Eén op de vier kinderen met kanker overlijdt. Tijdens de bijeenkomst benadrukten diverse sprekers, waaronder Koningin Máxima, het belang van onderzoek naar kinderkanker.

Omdat ze ook nog door moest naar een volgende verplichting (Amalia's verjaardag) duurde Máxima's toespraak maar drie minuten. Gelukkig kwam ze wel goed in beeld, en weten we dat ze een zwarte blazer en een diamanten insectenbroche uit de koninklijke kluis droeg. En ja, ook hier zien we de wetlook (naar achter gekamde lokken met gel of haarlak) weer in beeld. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van sanne010

sanne010

donderdag 24 dec 2020 - 15:07

Mooie looks

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 10 dec 2020 - 19:39

Bjj de eerste outfit zit het jasje iets te ruim en de broek is ook ruim, dit staat flodderig.
Als beide strakker gesneden waren zat het veel beter.

afbeelding van Kate101112

Kate101112

donderdag 10 dec 2020 - 17:18

Het lijkt wel kopen om het kopen! Dit voegt niets toe.
En zeker niet voor je postuur. Brrr

Tweede foto strak en zakelijk en heur haar heeft ook een borstel gezien.

afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 10 dec 2020 - 15:11

saai, slordig, onflatteus, helaas de nieuwe look van Maxima

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 09 dec 2020 - 19:47

Jasje en col vind ik leuk, maar niet in combi met de broek. Kleur en model voegen niets toe.
Outfit 2 is erg stijlvol / klassiek. Ik houd daar wel van. Ik ben wel nieuwsgierig wat ze voor broek / rok ze erbij draagt......

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 09 dec 2020 - 19:32

Tsja...ik kan ook van de 1e outfit niets maken. Wellicht is de stof beter dan dat ie lijkt? Colletje zit rommelig (daar moet ik zelf ook altijd op letten, wat niet altijd lukt....)
Ik steun Josine dr alternatief.. voor grijze outfit.
Ik hoop op een zeer mooie kerstsfeer familie foto...

Ik heb deze week erg genoten van Kate haar treintour met iedere keer een andere (vaak superlange) jas. Zeer classy. Te zien via 'whatkatewore'.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 09 dec 2020 - 18:51

Misschien staat het grijze jasje beter met de donkerrode rok die ze droeg bij het werkbezoek aan Nautic in Scheveningen. En dan een top eronder waar beide kleuren in terugkomen. Met bijpassende kleur enkellaarsjes met hak.

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 09 dec 2020 - 20:11

Het eerste outfit is er eentje in de categorie 'muurbloem'. En zelfs op de productfoto heeft het jasje kreukels, verwonderend ;) Outfit nummer twee spreekt al wat meer tot de verbeelding, de kleur spreekt meer en ook een spetter van een vlinder!

De outfit van Beatrix gisteren in smaragd groen vond ik heel mooi! Kleur is chique en de 'bolletjes' maken dat het de monochrome look een extra sprankje geeft.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 09 dec 2020 - 17:17

Ok, look 1? Ehm....
Tip: draag het jasje met de col op een skinny broek met een pied de poule of een skinny jeans of een skinny leren broek, bijv in het mosterdgeel.
En anders beter in de kast laten hangen ;/)

Outfit 2 prima voor de gelegenheid.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 09 dec 2020 - 15:19

Niet mijn favoriet die eerste outfit... heeel snel vergeten. Met een paar laarzen was het misschien nog wat geweest, nu echt een mismatch met die pumps. De jas en coltrui vind ik wel aardig. Jammer dat ze niet voor de outfit gekozen heeft die Josine voorstelde.
Maar het zwarte jasje met prachtige broche is een topper!

afbeelding van Maxfan

Maxfan

woensdag 09 dec 2020 - 14:21

Helaas de eerste look kan mij ook niet bekoren, broek is te wijd en flodderig en waterige kleur. De top en jas maken het geheel nog fletser en zijn vormeloos. Er komen vast betere tijden.

afbeelding van Jacomine

Jacomine

woensdag 09 dec 2020 - 13:54

Prachtig, alles. Maar om de zeventiende verjaardag van je eigen dochter nu een verplichting te noemen, ik denk/hoop dat ook een koningin dat niet zo ziet.

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

woensdag 09 dec 2020 - 13:55

Foto 2 - de broche is prachtig. Daar maakt mijn hart zeker wel een sprongetje van! Het is een vlinder... laatsten ook als eens gedragen... Dan andere en meerdere. Nieuwsgierig ben ik naar het patroon hierin, de misschien achterliggende betekenis? Verder kan ik niet veel zien van het geheel en heb daarover geen tips of tops.

Dan de foto 1... Ik schrik echt! Met mijn geliefde koningin Mathilde en haar mooie creaties in mijn achterhoofd, zie ik de persoonlijke presentatie/ verzorging van onze koningin meer en meer afnemen.
Zoals u weet is mijn voorkeur los haar vast. Los daarvan als het dan los is, verzorg het dan liefdevol. De basis begint bij haarwassen, verzorgen en kammen. Voor nu ziet het er in mijn beleving ongewassen en onverzorgd uit.

Dan de combinatie... een dame als onze koningin met figuurtype ‘peer’ of de A-lijn wordt ze ook wel genoemd: draagt juist lichtgekleurde bovenstukken en donkergekleurde onderstukken. Dit flatteert dit type het beste!

Wat kleurenkeuze betreft nou, nou. Niet fijntjes en met liefde uitgezocht zoals ik dat bij Mathilde juist wel altijd zie.

Afijn, even terug naar mijn verwondering over het frequent dragen van een of meerdere vlinders. De spirituele betekenis van een vlinder is een teken van een verloren ziel en een uitnodiging tot transformatie. Dus, wie weet gaan er door het dragen van de vlinder (s) hele mooie ‘dingen’ (lees: mode/haar creaties) komen?

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 09 dec 2020 - 13:39

Ik snap de grijze col. Daar was een camelkleurige jas, of vooruit een omslagdoek, leuk bij geweest. Dit rare jasje doet niets, voor niemand.
Zwarte blazer: ik wil dan zo graag weten wat ze er onder draagt... en nog liever: hoe zo’n verjaardagsfeestje er dan uit ziet en wie er dan zijn. De oma’s? En wat iedereen dan draagt. Één piepklein insta fotootje was toch leuk geweest??

afbeelding van Senna

Senna

woensdag 09 dec 2020 - 13:24

Eerste outfit vind ik heel somber, misschien met een lichte smalle pantalon en colletje in de zelfde kleur als pantalon dat het beter staat. De tweede outfit prima.

afbeelding van Ella

Ella

woensdag 09 dec 2020 - 12:55

Echt teleurstellend hoe Maxima zich tegenwoordig kleedt. Wat voegt dit flodderige jasje nu toe aan haar eindeloze garderobe, terwijl er zoveel moois is om uit te kiezen. Grijs is geen kleur die bij haar past en de combi met deze kleur pantalon snap ik ook niet. 2e outfit prima.

afbeelding van Ella

Ella

woensdag 09 dec 2020 - 15:27

I rest my case. Ze heeft zoveel moois. Hergebruik en duurzaamheid zijn hip! Dus Maxima, doe mee met een jaar lang niets nieuws kopen en garderobe nieuw leven inblazen. Goed voor de aarde en onze creativiteit

afbeelding van Jrn

Jrn

woensdag 09 dec 2020 - 08:03

Ik word steeds soberder de laatste tijd van de kwaliteit en uitstraling van de kleding die de koningin draagt.
En dan heb ik het in dit geval niet over de zwarte blazer en broche (lijkt me prima), maar die gekke kleurencombinatie van de eerste outfit die helemaal niets lijkt te doen. Waar is de modekoningin gebleven?
Cijfer: 4,5

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 09 dec 2020 - 18:36

Deze (Maxima-mode)weken kunnen we straks officieel als de 'donkere dagen voor Kerstmis' de boeken inschrijven ;)

afbeelding van Maria48

Maria48

dinsdag 08 dec 2020 - 22:52

Heel netjes gekleed voor een werkbezoek.Dat is uiteraard haar doel op dat moment. Wellicht komt de mode op de tweede plek.

afbeelding van Tony

Tony

dinsdag 08 dec 2020 - 22:16

Coltrui en jas vind ik best leuk staan, lekker casual maar ze had er een andere broek en schoenen bij moeten dragen, dit past niet mooi bij elkaar. De tweede look ziet er goed maar niet spectaculair uit, maar dat hoeft ook niet altijd.

afbeelding van Catherine

Catherine

dinsdag 08 dec 2020 - 21:36

Begrijp dat ze bij dit bezoek niet te gekleed de deur uit gaat, maar dit is heel saai en somber. Een onflatteus jasje, beetje vodderig, misschien wel leuker op een broek met patroontje. Ze heeft ook een bordeauxrode broek met wijde pijpen, zou al een stuk vlotter staan. Mis ook een paar sprekende oorbellen, keuze genoeg nietwaar. De chique look is prima, hele mooie broche, ziet er verzorgd uit.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 08 dec 2020 - 23:51

...geheel met U eens. slechts de tweede outfit kan door de beugel van een Koningin. Vooral de prachtige,
diamanten broche spreekt tot de verbeelding en maakt het geheel feestelijk.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?