Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier een staatsbezoek aan de Bondsrepubliek Duitsland. Het bezoek vindt plaats van 5 tot en met 7 juli 2021. Het bezoek aan Berlijn vormt de afronding van een reeks deelstaatbezoeken die het Koninklijk Paar sinds 2013 aan Duitsland heeft gebracht.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de intensieve en goede betrekkingen tussen beide landen, zowel op politiek, economisch, wetenschappelijk als cultureel vlak. Duitsland is als buurland de belangrijkste handelspartner van Nederland, een bondgenoot in de Europese Unie, de Verenigde Naties en de NAVO. Tijdens dit staatsbezoek wordt de diversiteit van de samenwerkingsverbanden belicht. Tevens krijgt de deelstaat Berlijn bijzondere aandacht. 

De tweede dag gaat het Koninklijk Paar bij diverse bezoeken dieper in op de veelzijdigheid van de Duits-Nederlandse relatie op het gebied van politiek, economie, wetenschap en cultuur. Zo is er een ontmoeting met bondskanselier Merkel. Tevens ontmoeten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima de minister-presidenten van de verschillende Duitse deelstaten. De Koning houdt ten overstaan van hen een toespraak. De dag wordt afgesloten met een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest, aangeboden door het Koninklijk Paar.

Mode
Outfit: Japon met geplooide halslijn 
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Ja, bij de paardenraces van Royal Ascot
Hoofddeksel: hoed van geverfde hanenveren, een ontwerp van Berry Rutjes


Foto: PPE/Pool of Nieboer


Foto: PPE/Pool of Nieboer


Foto: PPE/Pool of Nieboer


Foto: PPE/Pool of Nieboer


Foto: PPE/Pool of Nieboer


Foto: PPE/Pool of Nieboer

Máxima met de jurk en hoed bij de paardenraces van Royal Ascot: 

Op zondagmorgen gaat Máxima er graag op uit met haar moeder. In het voorjaar van 2019 liep ze langs de heerlijke boetieks in Den Haag toen zij een fuchsia verenhoed in de etalage van Berry Rutjes zag. Een afspraak was snel gemaakt en zo kon Máxima tijdens Royal Ascot de show stelen met Dutch Design op haar hoofd. Vandaag doet ze het nog eens "dunnetjes" over in Duitsland. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kate101112

Kate101112

woensdag 07 jul 2021 - 14:04

Vreselijke hoed.
Het lijkt wel een verkleedpartij.
Op Ascot was het leuk want dat is een verkleedpartij.

afbeelding van Estetica

Estetica

dinsdag 06 jul 2021 - 23:49

Maxima is een mooie en stralende vrouw. En wat ze ook aantrekt of op haar hoofd zet ze blijft een elegante en charmante verschijning. Maar wat deze hoed betreft, op Ascot vond ik het al een bizar exemplaar. Maar goed. Daar dragen meer vrouwen een hoed om op te vallen. Daar geldt hoe opvallender hoe beter.
Maar voor een koningin past deze hoed niet. .Een belangrijk aspect van haar optreden is dat ze gezien kan worden. Helaas, deze hoed verhult voortdurend de helft van haar gezicht.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 06 jul 2021 - 22:59

Ik vind haar kapsel echt super zitten zo!

afbeelding van Petra_68

Petra_68

dinsdag 06 jul 2021 - 20:52

Máxima ziet er fantastisch uit! Prachtige jurk, mooie accessoires en geweldig kapsel. Enige minpuntje is de hoed, hij was geweldig voor Ascot maar minder geslaagd voor een staatsbezoek.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 06 jul 2021 - 20:30

Ik vind de jurk prachtig, de hoed vond ik bij Ascot passen, maar nu weet ik het niet. Ik vind haar haar wel mooi opgestoken.

afbeelding van zita

zita

dinsdag 06 jul 2021 - 19:36

Mooi hoor! Pomp&circumstance, dat is waar koningen goed in moeten zijn zo nu en dan.
Kleine minpuntjes: de hals van de jurk vind ik niet mooi. Zo'n strikje met zo'n koordje. Brrr. Hoed is extravagant, maar hallo! ze komen naar Duitsland om opvallend te zijn. Dat lukt prima zo. Het kapsel vind ik fantastisch, maar beter onder een 'strakke' hoed. Bij deze wilde hoed past naar mijn idee weer een strakker kapsel.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 06 jul 2021 - 17:36

Zo grappig. Op PPE zijn al twee dagen foto’s te zien van Máxima met haar pump wiebelend aan haar voet als ze zit. Kan me dat zo voorstellen met die torenhoge hakken.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 06 jul 2021 - 17:25

De jurk vind ik mooi. De hoed vind ik echter vreselijk. Je ziet Maxima haar halve gezicht niet, jammer voor die mensen daar. Ook dat schuin op haar hoofd vind ik niet mooi. Dat vond ik Engeland al niet mooi.
De kleuren combi van hoed en handschoenen en schoenen met de jurk is wel prachtig.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

dinsdag 06 jul 2021 - 17:23

Het ene moois na het andere deze dagen. Prachtig dit!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 06 jul 2021 - 16:27

...wat een interessante reakties ! Nederland is nu eenmaal geen land meer met een grote 'hoeden'traditie. Zie Prinsjesdag, waarbij velen nogal krampachtig overkomen met een hoed, omdat men het niet gewend is. Hier in Duitsland is men verrukt van de extravagante Koningin uit Nederland, die dergelijke hoeden durft te dragen en daarbij niet lachwekkend werkt,. In tegendeel. Velen vinden het eerder inspirerend.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 06 jul 2021 - 16:20

Iemand zei op Twitter iets heel moois: Only Maxima can wear a hat like this without it wearing her. That is style.

afbeelding van Tony

Tony

dinsdag 06 jul 2021 - 18:55

So true!!!!

afbeelding van Senna

Senna

dinsdag 06 jul 2021 - 16:19

Mooie jurk en de hoed prima voor ascot, maar voor dit bezoek vind ik hem niet geschikt, ze heeft zoveel hoeden er is vast wel een ander die bij deze jurk past.

afbeelding van Tony

Tony

dinsdag 06 jul 2021 - 16:11

Dit blijft gewoon een hele mooie outfit, inclusief hoed, misschien een beetje over de top maar dat past zo goed bij Maxima. Ik word hier helemaal blij van! Van het hele staatsbezoek tot nu toe: wat gaan we nog meer zien?!

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 06 jul 2021 - 16:06

Hoewel het een prima hoed was voor Ascot, was het daar ook niet helemaal geslaagd. Er is een foto van Ascot, waar ons Koninklijk paar bij de Queen in de koets zit. Máxima zit dan links van haar, dus als de Queen naar links zou kijken (wat ze ongetwijfeld heeft gedaan, want aan beide kanten van de weg stond veel publiek), zou ze alleen tegen de enorme verentoestand aankijken en ook niets kunnen zien van het gezicht van Máxima. Daar was kennelijk niet echt over nagedacht....Maxima had de hoed beter links kunnen dragen, maar ik ben niet op de hoogte van de etiquette betreffende het dragen van hoeden. Misschien kon dat om een andere reden weer niet :-)

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 06 jul 2021 - 16:29

Wat u zegt dat klopt over de hoeden, , daar is protocol voor vwb the Queen. Die mag nooit gehinderd worden. Er was dan ook wel wat kritiek/verbazing destijds in Engeland op deze hoed van Maxima.
Denk niet dat the Queen-zelf het erg vond hoor, maar het zijn echter wel voorschriften.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 06 jul 2021 - 15:59

Prachtig, ik was toen ze op Ascot was al weg van de outfit. Elegant en ze is de koningin, dus ze mag opvallen. Haar kapsels zijn deze dagen geweldig.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 06 jul 2021 - 15:15

Jurk prachtig, de hoed nu over de top. Voor Ascot geweldig, maar voor deze gelegenheid to much. Maar ja, dit is Maxima hè. Het haar vind ik een rommeltje. Dat kan beter.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 06 jul 2021 - 16:24

Ja eens hoor met u over het haar, maar goed ik had al negatief geoordeeld over de hoed dat ik het kapsel niet meer durfde aan te halen maar inderdaad, het heeft ooit beter gezeten.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

dinsdag 06 jul 2021 - 14:53

Goede jurk voor de gelegenheid. De hoed vind ik een beetje te veel van het goede zo overdag. Op Ascot was het precies goed maar nu is het over the top.
Het haar is werkelijk prachtig, ze moest vast vroeg uit de veren vanochtend om haar kapsel te laten doen.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 06 jul 2021 - 14:09

Wat een verschijning zeg, ik ben fan!

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

dinsdag 06 jul 2021 - 13:48

Zeer fijne jurk; mooi, netjes en stijlvol voor dag 2 in Berlijn. De Berry Rutjes is een romantisch hoofddeksel. Daardoor zeer geschikt voor het romantische Royal Ascot. Echter, bij een bezoek aan het nog altijd redelijke conservatieve Duitsland had ik ook een conservatieve hoed geadviseerd. Complimenten voor de hairstyling door Elles!

afbeelding van Maria48

Maria48

dinsdag 06 jul 2021 - 13:28

Wat moet je nu van die hoed vinden. chique, of mooi, of prachtig. Hij staat zo raar aan de zijkant van het hoofd, een verwaaid vogelnest lijkt het, of een verkleed hoed? Ik kan mij voorstellen dat menig Duitser even de andere kant heeft opgekeken, om een lachje te verbijten.
De jurk is mooi, en past wel bij de hoed wat kleur betreft. Ik noem het een uitglijders outfit..

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 06 jul 2021 - 13:25

Op Ascott misstond het niet, Royal Ascott waar Maxima hem destijds droeg, staat dan ook bekend om zijn extravagante hoedenparade, daar was deze opzichtige hoed dan ook voor gemaakt, maar hier slaat ze mijns insziens toch echt de plank mis door deze op een staatsbezoek ook te dragen. Hij is uiterst opzichtig, en daarom niet netjes cq. gepast. Echt overdone.

afbeelding van Elles

Elles

dinsdag 06 jul 2021 - 13:17

Hoed kan mij niet bekoren,aanfluiting voor mensen rechts van de koningin.Overdreven om deze nu te dragen,hoort echt bij Ascot.
Kapsel mooi.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 06 jul 2021 - 13:03

Ze zeggen weleens dat je een outfit van alle kanten moet bekijken voor een goed oordeel. Dat geldt ook zeker voor deze. Vanuit rechts gezien is hij prachtig, vanuit links een drama.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 06 jul 2021 - 12:56

Nee, sorry... Wil het feestje niet bederven, maar het is echt alleen maar van een kant mooi. Voor het grootste gedeelte van de kijkers/aanwezigen, is echt alleen maar een explosie van veertjes te zien. De Koningin verdrinkt er achter en het leidt enorm af. Voor Ascott super, maar verder niet.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 06 jul 2021 - 12:44

Zo mooi! Echt weer ouderwets genieten...

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

dinsdag 06 jul 2021 - 11:24

Van de goede kant bekeken is t prachtig. Ook mooi haar.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 06 jul 2021 - 10:47

Wauww, heel mooi!
En wat matchen WA en Maxima prachtig samen!

afbeelding van Deirdre

Deirdre

dinsdag 06 jul 2021 - 10:44

Fijn dat ze deze prachtige jurk weer herdraagt

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 06 jul 2021 - 10:18

Wat een goede keuze om deze set weer te dragen. Heel mooi! De hoed doet t ! En heb t idee dat ie iets verder op t hoofd staat. Goede kapper daar in Duitsland of mee uit NL?
Zeer goede speech van de Koning gisteravond. Ja, ik ga Merkel ook missen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 06 jul 2021 - 13:01

Elles is mee. De kapster die ook verantwoordelijk was voor Máxima's inhuldigingskapsel.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 06 jul 2021 - 15:40

Goede keuze!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 06 jul 2021 - 09:36

WauW wat een top keuze. Geweldige outfit! Echt perfect met het opgestoken haar. Wat een mooi kapsel is dit!
Heel goed dat ze hier weer voor gekozen heeft. Die hoed is echt een topper! En zo mooi van kleur.

afbeelding van car

car

dinsdag 06 jul 2021 - 09:31

Oeh ben zo benieuwddd!!

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 06 jul 2021 - 09:21

Wow……blij dat ze deze jurk weer draagt.
De hoed staat er geweldig bij, maar het lijkt me echt een onding, vooral voor iemand die rechts van haar staat/zit.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?