Koningin Máxima heeft maandag 10 mei in Vesting Bourtange de viering van nieuwe en bestaande afspraken voor structureel muziekonderwijs op basisscholen in Groningen, Friesland en Drenthe bijgewoond. Naar aanleiding van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas presenteerden de provincies nieuwe initiatieven en het MuziekAkkoord Groningen-Oost om meer muziekonderwijs in het lesprogramma van de basisschool op te nemen. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Tijdens het muzikale programma in de historische Vesting Bourtange werd het MuziekAkkoord Groningen-Oost ondertekend, waarbij twintig partijen zijn betrokken. Ruim 8000 Groningse kinderen krijgen binnenkort structureel muziekles op school, door de samenwerking van onder meer Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen (SOOOG), Stichting Kunst en Cultuur en Cultuurhuis De Klinker. De ondertekening van MuziekAkkoord Groningen-Oost werd muzikaal omlijst door een optreden van accordeonist Gertie Bruin, samen met basisschoolkinderen. In 2017 ondertekende de stad Groningen al een akkoord.

Mirjam Pauwels, wethouder in Assen, hield een toespraak over de intensieve samenwerking in de provincie Drenthe op het gebied van muziekonderwijs. Inmiddels wordt op 94% van de basisscholen muziekles gegeven in Drenthe. Kinderen zongen ‘Muziek kan altijd’ en de Drentse Singer-Songwriter Hannah Mae trad op met ‘Little Things’.

In de N.H. Kerk vertelden de ambassadeurs van Friesland en Groningen, Oeds Westerhof en Paul de Rook, over de muzikale samenwerking binnen hun provincies. Een nieuwe schoolband van basisschool De Rietzee verzorgde hun eerste publieke optreden. Het programma in Bourtange werd afgesloten door de Friese zangeres Elske DeWall, die ‘In Nije Dei’ ten gehore bracht.

Méér Muziek in de Klas voert 50 dagen campagne, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Koningin Máxima, om aandacht te vragen voor meer muziekonderwijs op basisscholen. Koningin Máxima bezocht Bourtange om de resultaten in Groningen, Friesland en Drenthe te bekijken. Op 16 mei wordt een muzikaal programma uitgezonden door AVRO/TROS met beelden van het bezoek en optredens van artiesten en schoolkinderen.

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Mode 
Outfit: robe manteau met gouden ringen uit de Au79-collectie van Claes Iversen. 
Eerder gedragen: Ja, in Ierland 
Accessoires: gehaakte handschoenen, nieuwe schoenen van Gianvito Rossi, goudkleurige cluch van Begum Khan. 

Met de outfit in Ierland:

Máxima's robe manteau komt uit de Au79-collectie van Claes Iversen en is gemaakt van zijde en metal twill.De gouden ringen op de mouwen zijn geinspireerd op de gouden ringen die de vrouwen van de Ndebele stam in Afrika om hun nek dragen.  

Máxima's nieuwe pumps komen uit de nieuwe collectie van Gianvito Rossi. 

Gouden clutch van Begum Khan. 

Achter Máxima's gehaakte handschoenen schuilt een bijzonder verhaal. Hier lees je er meer over

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

dinsdag 11 mei 2021 - 21:47

Heel gaaf jurkje, uit een hele leuke collectie. Maar wat een knaller om die gehaakte handschoentjes er bij te dragen! Nogal gedurfd maar het pakt goed uit. Heel fijntjes. Die krijgen van mij een pluim.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 11 mei 2021 - 20:14

Leuk dat ze deze jurk weer draagt. Ik vind het een mooi outfit en een mooi geheel. En voor mij is dit een mooier plaatje dan eerder in Ierland.

afbeelding van zita

zita

dinsdag 11 mei 2021 - 18:52

Ik vind het een prachtige outfit, maar hevig overdressed voor de gelegenheid. Gaaf voor een staatsbezoek, wat minder voor een uitje in de polder.

afbeelding van Anna68

Anna68

dinsdag 11 mei 2021 - 18:37

Dit is echt zo'n mooie en bijzondere jurk. Perfecte pasvorm en hij valt zo mooi. Ook voor mij de ideale lengte voor Máxima. Wellicht geen gouden schoenen en tasje erbij, want dan wordt het net iets teveel.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 11 mei 2021 - 14:39

Ik heb nog wat nieuwe foto's toegevoegd.

afbeelding van Anniek

Anniek

dinsdag 11 mei 2021 - 12:23

vind de gouden clutch en kanten handschoentjes teveel van het goede bij deze jurk en inderdaad waarom weer nieuwe schoenen ?
maar jurk staat prachtig en koninklijk

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

dinsdag 11 mei 2021 - 12:22

Prachtig! Het haar vast, het hoedje, kleding etc. Tot slot, een handige beauty hack over feilloos en pijnloos op hakken kunnen lopen. Zet je tweede en derde kleine tenen gezamenlijk vast met een pleistertje. No pain en wel gain!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 11 mei 2021 - 12:11

De look van vandaag is nog mooier. Hopelijk mag ik het beeld snel publiceren.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 11 mei 2021 - 12:16

Heb ergens gezien dat het een ruit is mėt hoge hakken..

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

dinsdag 11 mei 2021 - 10:53

Trouwens, ik heb er altijd bewondering voor hoe elegant ze loopt op zulke hoge (en smalle) hakken! Veel vrouwen die hoge hakken dragen kunnen er feitelijk helemaal niet elegant op lopen, en zien er dan uit als sjokkende kamelen in de woestijn. Ze moet wel zeer getrainde enkels en kuiten hebben om het vol te houden, zeker op oneffen ondergronden.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

dinsdag 11 mei 2021 - 10:49

Ik vind dit een prachtige jurk die haar enorm goed staat. Het haar opgestoken met het hoedje ziet er ook mooi uit. De schoenen lijken voor mij exact hetzelfde als het paar dat ze bij aankomst in Ierland droeg, dus inderdaad, waarom nieuwe kopen, en de kanten handschoenen vind ik niets toevoegen. Maar een prachtig totaalbeeld.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 11 mei 2021 - 10:23

Inderdaad echt een Koningin! Veel mooier met haar kapsel opgestoken, dan de vorige keer in Ierland. Wat me alleen stoort is de stiknaad aan de onderkant, maar ja, kniesoor die daar op let...

Verder alleen jammer van de nieuwe schoenen; deze hebben echt niet veel toegevoegde waarde vergeleken met de gouden pumps die ze eerder aan had.

afbeelding van Maria48

Maria48

dinsdag 11 mei 2021 - 10:20

Prachtige jurk, mooie pumps, schattig hoedje, maar wat al die armbanden aan de armen doen, ik kan het niet mooi vinden.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 10 mei 2021 - 22:38

Prachtig! Ik word hier heel blij van. Nu vind ik de outfit mooier dan toen ze hem droeg met los haar, pillbox met knot is een betere combi.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 10 mei 2021 - 22:20

Prachtig. Dit is luchtig, maar zeer zeker koninklijk!
Complimenten voor haar kapsel!
Zo zien we onze koningin toch het liefst!
Ps, Josine, is de zwemles nog meegevallen?

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 10 mei 2021 - 21:27

Wat een plaatje! Deze jurk is een van mijn favorieten de afgelopen jaren. Enorm chique verschijning op de mooie keien van Bourtange!

afbeelding van Jacolien

Jacolien

maandag 10 mei 2021 - 21:21

Mooi geheel vind ik het. Ook fijn om nergens mondkapjes te zien!
Het enige jammere vind ik de mouwlengte. Vind ze een tik te lang. Verder heel mooi geheel. Is deze samenstelling van oorbellen nieuw?

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 10 mei 2021 - 21:27

Ja, indd een verfrissend beeld zo zonder mondkapjes!

afbeelding van Carlaz

Carlaz

maandag 10 mei 2021 - 20:45

De eerste keer dat Maxima deze Robe manteau droeg, leek het van wat zware stof, maar ik zie nu dat het veel ‘luchtiger’ is.
Ze ziet er prachtig uit.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 10 mei 2021 - 20:19

Perfect plaatje. De jurk valt wat anders lijkt t dan in Ierland
Heerlijk als zo de koningin op bezoek komt!
Ik heb ook schoenen met stukje plastic, draagt wel ok, geeft een beetje mee ook al zou je t niet verwachten. Ik ga ze weer eens opduiken.
Complimenten voor t kapsel!

afbeelding van Tony

Tony

maandag 10 mei 2021 - 19:47

Wat een mooi beeld! Geweldige jurk, haar en accessoires helemaal goed en wat heeft ze er zin in: schitterend om te zien (alleen die schoenen met plastic......., ach ja, als de rest perfect is hebben we het daar maar niet over:-)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 10 mei 2021 - 19:15

Prachtige verschijning,echt heel erg goed dat ze gekozen heeft voor een stijlvol kapsel!!
Ben alleen niet weg van de clutch
Verder prima!

afbeelding van Jens

Jens

maandag 10 mei 2021 - 18:57

Dit is echt een koningin hoor, mooie outfit.
Het model met de zij-plooi komt beter tot zijn recht bij de lange versie, waarom loopt een mens nieuwe plastic schoenen als er al iets dergelijks in de kast staat (doe mij dan maar peeptoes), schattige handschoentjes en leuk voor de maakster dat ze ze nogmaals draagt en idd mooie bellen.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 10 mei 2021 - 18:53

Ging de zwemles goed Josine?
Over Maxima: koninklijk! in één woord.
Ik vind de jurk lang ook heel mooi, zoals het model draagt.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 10 mei 2021 - 19:33

Ja, heel goed gelukkig. De oudste is inmiddels klaar met A en B. Even doorbijten en dan zijn de twee oudste waterveilig.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 10 mei 2021 - 22:11

Fijn hoor. Ik vind trouwens met zo'n pillbox dat het haar opgestoken veel mooier staat bij Maxima.

afbeelding van Deirdre

Deirdre

maandag 10 mei 2021 - 18:14

Dit is een prachtige outfit met die gehaakte handschoenen. Alleen de schoenen, met plastic ingezette stukken, ben ik niet weg van.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 10 mei 2021 - 17:34

Ik vind dat onze koningin er schitterend uitziet! Met het opgestoken haar komt de outfit meer tot zijn recht vind ik. De kanten handschoentjes zijn schattig en ik ben verliefd op haar mooie oorbellen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 10 mei 2021 - 18:09

Wat leuk dat ze deze geweldige outfit weer herdraagt. Wat ziet ze er mooi uit! En wat zit haar haar goed. Echt de koningin die op bezoek komt.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 10 mei 2021 - 15:14

Inderdaad, nu als een heuse koningin. Hoewel ik de kleding door al dat bling bling niet echt mooi vind, wellicht wat outdated, is mijn persoonlijke mening, maar voor kinderen is zo’n jurk helemaal geweldig natuurlijk; daar komt de koningin.En best wel een paar uurtjes rijden vanuit Den Haag naar Bourtange.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 10 mei 2021 - 14:18

Er komt zo meer beeld. Eerst even naar zwemles met de middelste. (Wens me sterkte aub :P )

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?