Effen stoffen hebben een streepje voor bij koningin Máxima. Door de rust te bewaren qua kleding, kan ze namelijk onbeperkt experimenteren met hoeden, sieraden en andere accessoires. Maar Máxima zou Máxima niet zijn als ze niet af en toe een uitstapje zou maken naar ruiten, strepen, hanenpoten en dies meer. Daarom nu online: een serie over Máxima's dessins. Met vandaag in de hoofdrol.... de stip! 

We kunnen het ons nu bijna niet meer voorstellen, maar ooit werden gestippelde stoffen met een schuin oog aangekeken. De kleine rondjes deden namelijk denken aan bloedvlekjes, zweren en andere symptomen van enge ziektes, en daar bleef men graag bij uit de buurt. Tot de industriële revolutie rond 1750 op gang kwam. De moderne weefmachines bleken de stip op een wel héél mooie en verfijnde manier te kunnen verwerken, waardoor steeds meer dames overstag gingen.

Klassieker  
Van het woord polkadot had alleen nog niemand gehoord. Dat werd pas anders toen de polka-dans rond 1850 populair werd, en de daarbij behorende kleding met stippen ook. Een nieuwe, moderne naam bleek de ooit zo verfoeide stof meer dan goed te doen, want opeens wilden álle dames wel wat stippen in de kast hebben. Van het dienstmeisje tot Hare Majesteit. Anno 2020 is dat niet anders. Bij hertogin Catherine staat de print zelfs met stip op nummer één. Door te verrassen met laagjes, kraagjes en andere tierelantijnen lukt het de hertogin keer op keer om een eigen(tijdse) draai aan de klassieker te geven. Máxima lukt dat ook, en een groot deel van haar koninklijke collega’s heeft er evenmin moeite mee. De polkadot zal voorlopig dus nog wel even in beeld blijven. Al heeft de print inmiddels zelf wel bewezen dat het soms gek kan lopen.

Classic meets rock & roll dankzij een leren culotte van Zara

Een mix van dessins en een ingekorte rok: deze jurk van Giambatista Valli heeft het allemaal. 

Doorgaans is de polkadot heel gelijkmatig verdeeld, maar Saloni Lodha koop voor een mix van kleuren en afmetingen. 

De klassieke polkadot hangt in het bruin-wit in Máxima's kast. 

In deze serie:
Máxima en de streep
Máxima en pied de poule 
Máxima en de dierenprint
Máxima en de paisleyprint 
Máxima en de polkadot 
Máxima en kleurverloop
Máxima en de ruit 
Máxima en bloemdessins 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 10 mrt 2021 - 14:53

Dit is de jurk van Giambatista Valli op de tweede foto hierboven.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 10 mrt 2021 - 18:03

Wat super leuk! Staat altijd goed en past helemaal bij de vrolijke Máxima!
Favoriet de stippenjurk van Saloni en de bruin witte jurk van Zimmerman. Maar ook de paarse blouse met culotte vind ik erg leuk.
Jammer dat ze destijds in Sevilla voor een effen flamenco jurk koos, een exemplaar met stippen had dit rijtje afgemaakt!

afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 10 mrt 2021 - 10:50

De drie jurken zijn werkelijk prachtig, maar de rare leren broek, zou ik gebruiken als "tuinbroek"om lekker op de knie bollen planten, onkruid verwijder enz.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 11 mrt 2021 - 10:31

Heb je weleens een leren broek gedragen? Ik heb er meerdere en tenzij het 10 graden vriest, zweet je erin weg. Ik zou hem dus niet adviseren als tuinbroek, haha.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 09 mrt 2021 - 21:43

I love polkadots! Maar draag ze zelf nooit...... Jammer, want kan bij meerdere gelegenheden gedragen worden.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 09 mrt 2021 - 20:42

Doet het altijd goed, de stippen! Mijn favoriet is de meerkleurige japon van Saloni. Als tweede de mooie bruin-witte op de laatste foto. De koningin staat hier super chic bij maar de koning met slecht passend pak. De pantalon vind ik echt niet kunnen, veel té lange en brede pijpen. Jammer van het plaatje

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 10 mrt 2021 - 12:52

....helemaal gelijk, Mevrouw. De Koning heeft blijkbaar niet goed in de passpiegel gegeken. Dit pak is jaren gedateerd en
hoort in de oud-kledingzak. De Koningin daarentegen, ziet er prachtig en uiterst elegant uit.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?