Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prinses Beatrix, Prins Constantijn, Prinses Laurentien en Prinses Mabel zijn aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs 2017 aan de Braziliaanse filmmaker en rechtenactivist Vincent Carelli en de Chinese ontwerper nieuwe media en milieuactivist Ma Jun.

Prins Constantijn reikt als erevoorzitter van het Prins Claus Fonds de prijs uit. Naast de hoofdlaureaten ontvangen ook de vijf andere laureaten hun prijs uit handen van Prins Constantijn. Met de jaarlijkse Prins Claus Prijzen eert het fonds kunstenaars, denkers en organisaties die met hun culturele en artistieke werk een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkeling van hun land.

Outfit: voor de uitreiking heeft koningin Máxima een smaragdgroene japon bij modehuis Natan gekocht. Een nieuwe creatie, die perfect blijkt te matchen bij het bekende Natan-vest van mohair. 

Van hetzelfde kant heeft Máxima ook een oranje japon:

Onlangs bekeek ik een interessante documentaire waarin deze stof ook voorkomt. Voor de Máxima-fans een absolute aanrader!

Natan. The Dress Documentary [DUTCH & FR SUBS] from MoMu Fashion Museum Antwerp on Vimeo.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

vrijdag 08 dec 2017 - 12:03

Prinses Beatrix ziet er weer fantastisch uit, verzorgd en mooi en aangepast bij de gelegenheid. Ook Máxima vind ik er goed uitzien - feestelijk maar niet al te overdreven (op de oorhangers na, dat had een tandje minder gekund) en wat de andere twee schoondochters betreft, doe ik er maar liever het zwijgen toe ...

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 07 dec 2017 - 12:15

Ik vind het een mooi jurkje (kleur, modern kant, transparant op de schouders: allemaal mijn smaak). Alleen jammer dat het zo kreukt. Ze zien eruit alsof ze rollebollen in de auto. Dat is ze gegund, maar, tip, doe dat op de terugweg... ;) Laurentien en Mabel komen een stuk kreuklozer uit de auto. En, als je Maxima volgt wordt dit zo voorspelbaar... elk Natan model, stof, en kleur heeft ze in minstens drie verschillende versies. Saai en overbodig. Alsof ze vergeet wat ze al heeft.

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 08 dec 2017 - 00:21

Ik denk dat je inderdaad door de bomen het bos niet meer ziet als je zoveel kleding hebt... het lijkt mij dan inderdaad makkelijker om gewoon wat nieuws aan te schaffen, al lijkt het op wat je al hebt. Zou ze wel eens gehoord hebben van de ‘30-WearRule van Livia Firth’? Toepassing daarvan, dat zou nog eens spraakmakend zijn haha! Wel saai voor ons natuurlijk! Nooit van gehoord? Kijk dan hier https://kouwekleren.wordpress.com/2016/06/02/de-30-wear-rule-van-livia-f...

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 07 dec 2017 - 08:11

ik ben de kanten jurkjes nu wel echt beu gezien , hou niet zo van al die openingen De jas vind ik niet passen bij die kanten jurk liever bij iets winters , de kleur vind ik wel goed

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 07 dec 2017 - 08:04

Prachtige, warme kleur groen, deze japon. Ik vind hem te kort, en jammer van de kreukels. Maar verder is het een verzorgd plaatje, mooi afgemaakt met een heel verzorgd kapsel, prachtige oogmake-up, en prima accessoires (jas, schoenen en tas).

Maxima heeft soms de neiging om te veel te matchen, bijvoorbeeld in dit geval juwelen met emeralds (omdat die ook groen zijn?!). Juwelen met alleen diamanten hadden hier net zo mooi bij gestaan, denk ik.

Willem-Alexander ziet er ook prima uit, alleen had ik zelf wellicht een andere kleur stropdas gekozen.

afbeelding van Tina

Tina

woensdag 06 dec 2017 - 22:54

Ik vind Maxima er prachtig uitzien. Mooie jurk, prachtige kleur. Helemaal niet te kort. Mooier dan de langere jurken. Met haar benen en knieën is niks mis. Zo zien knieën eruit namelijk. En logisch dat er kreukels in je jurk zitten als je net uit de auto bent gestapt.
Het pak van de koning vind ik weer verschrikkelijk, dat felle blauw. ...

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 06 dec 2017 - 22:25

Mooie jurk van Maxima, die haar door de kleur ook erg mooi staat. Vind hem leuker dan de oranje variant omdat deze korter is en daardoor pittiger staat. Niets mis met haar knieën of benen. Jammer dat mensen vinden dat deze lengte niet kan. Vind een langere rok alleen maar ouwelijk.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 06 dec 2017 - 22:21

Wat een prachtige kleur voor haar. Mooie japon, had wat mij betreft iets langer gemogen. En dat kreuken? Tja...dat kan he. Net als Josine zegt als je uit de auto stapt.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 06 dec 2017 - 21:51

Accessoires zijn mooi. Maar Maxima haar jurk is echt tekort en kreukt teveel
Verder Maxima haar make-up en haar zijn mooi.

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 06 dec 2017 - 20:56

Josine, dank je wel voor de link die je plaatste over "The Dress" van Natan. Mooi om te zien hoe een creatie tot stand komt.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 06 dec 2017 - 20:21

Ik zou niet Mabel als voorbeeld willen stellen...voor mij is het alsof Mabel eigenlijk nooit haar natuurlijke schoonheid recht doet door harde vormen en harde kleuren (waaronder zwart en wit) aan te trekken. Het zijn statements of wat dan ook, maar niets wat haar 'mooi' doet zijn. Ik zou haar in zachtere kleuren willen zien. De jurk vind ik op zich wel leuk (ik houd wel van een beetje 'folklore' maar ik vrees dat de vorm (hoge taille) niets voor haar doet.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 07 dec 2017 - 01:22

Johanetta, ben het roerend met je eens. Ze is mooi maar haar kleren onderstrepen dat niet..

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 06 dec 2017 - 20:13

Mooie look. Het jurkje mocht wel iets langer zijn wat mij betreft. De kleur staat haar geweldig.
Het kapsel en vooral de make-up vind ik echt beeldschoon!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 06 dec 2017 - 19:52

Ik vind deze jurk Máxima sexy staan!!!

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 06 dec 2017 - 19:52

Beatrix en Mabel zien er prachtig. Máxima op zich ook mooi, maar jurk is te kort. En , helaas, 13 in een dozijn. Kleur is heel mooi. Haar prachtig verzorgd.
Laurentien in een kinderlijk jurkje en véél te kort. Ik snap dit echt niet. Op haar leeftijd loop je er toch niet meer zo bij. Ze kan beter, zoals wij vorige week hebben gezien. Heel jammer. Misschien toch eens advies vragen aan bijvoorbeeld Mabel?
Pak van de koning valt qua kleur wat uit de toon.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 06 dec 2017 - 19:35

Prachtige jurk draagt Maxima! Mabel ook! Laurentiens jurk is te kort, te wijd, deels doorzichtig, het is het allemaal net niet. Het is wel een favoriete periode voor haar denk ik, ze is dol op groen, en dat hangt genoeg in de winkel. Ik ga speuren naar de outfits van Mabel en Laurentien, als ik ze kan vinden hoop ik alsnog een log te schrijven.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 06 dec 2017 - 19:40

Mabel gevonden! Nieuw merk voor haar! Log komt zo!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 06 dec 2017 - 19:51

Leuk :) :)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 06 dec 2017 - 20:51

Maxima ziet er goed uit, mooi haar, goede foto's van haar gemaakt. Ademloos mooi die foto van Royalduo.
Dat geldt ook voor Mabel in haar jas. Jammer van dat korte jurkje van Laurentien. En zie ik nu een lange broek bij onze oude Koningin?
Ben benieuwd naar de binnen foto's. Hoop dat die komen.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 06 dec 2017 - 20:56

Prinses Beatrix heeft zich omgekleed.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 06 dec 2017 - 19:02

Ik hou ervan, alles in dezelfde kleur.
De jurk had idd iets langer gemogen, maar ik vind dat ze er verzorgd uitziet.

En Laurentien is weer echt op z’n Laurentiens. Zo jammer, want tijdens haar bezoek aan Japan heeft ze laten zien dat ze het wel kan.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 06 dec 2017 - 19:27

Beelden gevonden... Laurentien :((
Veel te kort en dan het zichtbare onderrokje! Op de groepsfoto lijkt het net alsof ze is vergeten een rok of broek bij het tuniekje aan te trekken. Zonde.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 06 dec 2017 - 18:27

Ik sluit me geheel aan bij Car. En ga op zoek naar beelden van de familie.

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 06 dec 2017 - 18:13

Prachtige kleur jurk. Maar hij is te kort en flatteert haar daardoor niet qua benen.!

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 06 dec 2017 - 18:09

Te kort en daardoor niet sjiek. En, naast de koning in zijn gewone blauwe kloffie, te gekleed. Twee verschillende planeten. Buiten dat: ik vind dat er niets mis is met haar knieën, maar zijn haar enkels hier niet veel slanker dan vorige week? Misschien had ze op de Antillen na de vliegreis en door de hitte gewoon opgezette benen en voeten. Dat zou de slippers kunnen verklaren.

afbeelding van car

car

woensdag 06 dec 2017 - 20:06

Prachtig haar...en prachtige kleur jurk! Als ontwerper zou ik voor een meer uniek en uitgesprokener model jurk kiezen(denk hierbij aan een schouder of mouw of rug)! De onderkant had ik ook anders gedaan, beetje miss etam jurk nu (met alle respect hahah)

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 06 dec 2017 - 18:04

Te kort en daardoor niet sjiek. En, naast de koning in zijn gewone blauwe kloffie, te gekleed. Twee verschillende planeten. Buiten dat: ik vind dat er niets mis is met haar knieën, maar zijn haar enkels hier niet veel slanker dan vorige week? Misschien had ze op de Antillen na de vliegreis en door de hitte gewoon opgezette benen en voeten. Dat zou de slippers kunnen verklaren.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 06 dec 2017 - 17:45

De kleur is mooi, het haar verzorgd, de juwelen slim gekozen. En dat was het wel. De jurk is veel te kort en te strak om sjiek te zijn voor een koningin van middelbare leeftijd. Niet dat je je niet jeugdig mag kleden, voor ik daar commentaar op krijg, maar sommige mode van de jeugd kun je niet zomaar aan als je wat ouder bent. Geef het maar aan Amalia.

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 06 dec 2017 - 19:29

Tja ... en Maxima is niet voorspelbaar ?
Zelfde kant , zelfde jurkje ....zelfde schoenen..
Een nieuwe creatie idd maar niet verassend voor mij .

afbeelding van sanne010

sanne010

woensdag 06 dec 2017 - 17:39

Nu weten we dat Maxima geen mooie knieen heeft. Niet zo mooie combi met WA.

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 06 dec 2017 - 18:15

Agree!

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 06 dec 2017 - 17:31

Deze kleur groen staat Máxima geweldig. De jurk is echter veel te kort. De jas mag ze, wat mij betreft, wel wat sierlijker vasthouden. De juwelen passen goed bij de kleur groen van haar jurk.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 06 dec 2017 - 17:20

Máxima is net uit de auto gestapt. Mijn rok zit dan ook lang niet altijd gelijk goed. Ik snap de negatieve commentaren dan ook niet zo goed, maar dat hoeft uiteraard ook niet ;)

Ik vind de kleur mooi, het materiaal bijzonder en het losse haar helemaal mooi. Wat mij betreft een van de betere looks van 2017.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 06 dec 2017 - 17:07

Nieuw en nu al flinke kreukels......

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 06 dec 2017 - 16:57

Mooie knieën. ;) Iets langer staat chiquer .

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 06 dec 2017 - 16:55

O ik ben zo klaar met dat kant! Vind het zo vreselijk lelijk en goedkoop aandoen.
De schoenen ook echt vreselijk en de jurk is te kort; veel te kort!
De jas/vest vind ik geweldig.
Een week geleden een bijna identieke outdit maar die was een schot in de roos;
Schitterend. Dit vind echt bijzonder lelijk.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 06 dec 2017 - 16:48

Prachtige kleur maar heeft ze niet al veel van dit soort jurkjes? En heeft ze niet al veel in deze kleur? Sorry maar altijd Natan maakt Maxima ook wel voorspelbaar......

afbeelding van car

car

woensdag 06 dec 2017 - 16:03

Kleine vraag nog haha: ik zie dat Queen Rania nu met haar man op bezoek is in Ankara, waarom en wanneer komen nu in Nederland? Want ik denken stiekem ook wel al een paar outfitjes gezien die nieuw waren en die Maxima anders met het staatbezoek wel aan had gedaan

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 06 dec 2017 - 18:21

Wat een mooie outfit!!! Geweldige kleur en super leuk in combinatie met het hippe vest! En dan die prachtige smaragden oorbellen en vlinderbtoche: Top!
Ook Mabel ziet er erg moii uit. En Laurentien.... Hoe krijgt ze het voor elkaar... Haar witte onderrok dat ze onder het korte jurkje draagt krijgt alle aandacht...

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?