Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 oktober 2018 een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland.

Donderdag 11 oktober Rijnland-Palts en Saarland
Werelderfgoed en 200e geboortedag Karl Marx - Trier Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezichtigen donderdagochtend 11 oktober in Trier de Porta Nigra. De stadspoort stamt uit de Romeinse tijd en is hét herkenningsteken van Trier. Aansluitend bezoekt het Koninklijk Paar de Dom Sint Pieter en de naastgelegen Onze-Lieve-Vrouwekerk. De drie monumenten staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Trier viert dit jaar de tweehonderdste geboortedag van stadsgenoot Karl Marx. Het Koninklijk Paar sluit het bezoek aan Rijnland-Palts hierom af met een bezichtiging van een tentoonstelling in het Rheinisches Landesmuseum over het leven en werk van Karl Marx. Marx ontwikkelde zijn gedachtegoed in de 19e eeuw tijdens de opkomst van de zware industrie.

Veilige en Digitale Industrie – Coöperatieve gedachte – Saarbrücken - Saarlouis, Saarland
Op donderdagmiddag worden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Saarland op de Staatskanselarij in Saarbrücken ontvangen door minister-president Tobias Hans en zijn echtgenote Tanja Hans. In Stadtschloss Saarbrücken volgt een lunch, waar de minister-president en de Koning een toespraak houden. In de middag sluit het Koninklijk Paar aan bij de economische missie Veilige en Digitale Industrie op de Universiteitscampus van Saarbrücken. Nederlandse en Duitse deelnemers aan het programma laten digitale ontwikkelingen in de maakindustrie zien en bespreken verdere samenwerking op het terrein van Kunstmatige Intelligentie, Cyber Security, Smart Industry en Arbeid 4.0. Aansluitend vertrekken Koning en Koningin naar Saarlouis om een praktijkvoorbeeld te zien van de decentralisatie van energieproductie. De Bürger-Energie-Genossenschaft Köllertal eG is een energiecoöperatie georganiseerd door burgers in samenwerking met de stad Saarlouis. In Duitsland bestaan inmiddels ruim 1800 soortgelijke coöperaties.

Transformatie van oude naar nieuwe industrie - Mettlach ’
s Avonds bij het diner in Schloss Saareck in Mettlach geven de Duitse filosoof Richard David Precht en de Nederlandse historicus Rutger Bregman hun toekomstvisie op de verhouding tussen mens en machine bij de transformatie van oude naar nieuwe industrie en het belang hiervan voor Europa.

Outfit Máxima: zijden midi-jurk met geborduurde veren bij de manchetten. Een bekend ontwerp van Natan.  
Máxima droeg de jurk van Natan eerder tijdens een muziekshow in december 2017 en een cultureel festijn in januari 2018. 

Bij de aankomst waren weinig fotografen aanwezig, maar gelukkig was Vorsten er wel bij. Op hun zeer actieve Instagrampagina deelt het tijdschrift een foto waarop Máxima's nieuwe schoenen te zien zijn. De plexi-haters zullen het vast zwaar hebben met de nieuwe aanschaf ;) 

Ik moet qua schoenen nog een beetje van de schrik bekomen, maar gelukkig maken de bijzondere juwelen heel veel goed. Edwin Fellner, onze juwelenkenner, licht ze toe: 

De smaragden die Máxima draagt komen, met uitzondering van de oorhangers, uit het bezit van Prinses Wilhelmina van Pruisen, de echtgenote van stadhouder Willenm V en moeder van Koning Willem I. Haar erfenis van groene edelstenen werd door Willem I beschouwd als juwelen van het Huis van Oranje Nassau en werd zodoende de basis voor de smaragden „parure“ zoals wij die vandaag de dag kennen. De grote indrukwekkende, cabochon geslepen, druppelvormige smaragd die Maxima als hanger aan haar riviére draagt, komt tevens uit de erfenis van de Prinses van Pruisen en heeft ongeveer de grootte van een duivenei. De door Maxima gedragen smaragden oorhangers komen uit haar persoonlijk bezit en zijn waarschijnlijk een geschenk van haar man, Koning Willem Alexander.

Wilhelmina en Juliana met het smaragden 'duivenei'.

Máxima met het duivenei: 

~~advertentie~~

~~advertentie~~

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

zondag 14 okt 2018 - 19:26

Prachtig koningspaar. Zien er beide tiptop uit! Grensverleggend, bruggenbouwers
en fantastische vertegenwoordigers van ons land!

afbeelding van Merel

Merel

zondag 14 okt 2018 - 15:09

Dat ei is geweldig. Alleen ben ik allergisch voor korte kettingen op hoge ronde halslijn. Zelfs bij diamanten en smaragden eieren blijft dat in mijn ogen Johnny.

Die jurk... gemengde gevoelens: kleuren en dessin prachtig, midi lengte chic en eigentijds, vormeloosheid jammer, en veren overbodig.
-

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 14 okt 2018 - 11:04

Dit vind ik echt de lelijkste combi die Maxima aan heeft. Die jurk met veertjes vreselijk. En dan die schoenen zijn echt lelijk. De combi met de sieraden klopt ook niet. Jammer want de avondkleding van Maxima is meestal prachtig

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 13 okt 2018 - 10:38

Je hebt ze gevonden zag ik Josine!! Gisteren heb ik op de site van Rossi gekeken maar niets gevonden. Je kunt wel zien dat jij de echte speurder bent.
Op de foto vind ik ze an sich nog wel aardig en snap ik ook de combi met de herfstjurk.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zaterdag 13 okt 2018 - 09:04

Mooie jurk maar haar kapsel had beter gekund. Ben ook geen fan van juwelen op deze aandacht trekkende jurk. Over de schoenen zwijg ik maar beter.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 12 okt 2018 - 22:42

En de tutti frutti armband? Bij deze jurk??

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 12 okt 2018 - 22:42

Op twitter staat een foto bij @saarland_de waarop de cinderella’s beter te zien zijn. Een groene puntzool (aan de binnenkant dus) en echt een groene strik schuin achter. Nog veel lelijker dan gedacht.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 12 okt 2018 - 12:49

Altijd leuk deze mooie jurk te zien. Prachtig gecombineerd met de smaragden. Ik ben heel benieuwd naar de schoenen, kan ze helaas niet goed genoeg zien, maar de eerste aanblik vind ik wel positief. In ieder geval lekker anders, dus typisch Maxima!

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 12 okt 2018 - 11:43

Hier een reactie van de allergrootste plexi-hater hahaha. Gruwelijk lelijk, die schoenen. Maar de jurk is dan weer beeldschoon. Een paar donkerder schoenen hadden het geheel wat meer in balans gebracht, denk ik.
En geweldige juwelen natuurlijk. Mooi dat ze die zo vaak uit de koninklijke kluis haalt. Als je zoveel moois hebt hoef je dus helemaal geen nieuwe oorbellen van een ton aan te schaffen. Met mooi opgestoken haar waren deze nog beter tot hun recht gekomen.
Overigens, het is wel weer een Natanweekje. Ik weet het, ik ben een repeterende breuk maar ze heeft ook best mooie dingen van Nederlandse ontwerpers in de kast. Kom op Max, je vertegenwoordigt Nederland toch?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 12 okt 2018 - 11:34

ik ben geen fan van deze jurk en dat komt door de lengte. Deze lengte staat haar niet.
En haar haar is wat magertjes.

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 12 okt 2018 - 11:34

Het enige dat ik me afvraag: zou dat nou niet enorm kriebelen die geborduurde veren. Ik krijg alleen al de kriebels van het kijken ernaar. Over de jurk (geen model in te ontdekken) zeg ik verder maar niets.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 12 okt 2018 - 10:44

Nou best een mooie jurk.. Maar ik vind het nu niet bepaald orgineel om 2 avonden achter elkaar een jurk met snijgarens te dragen..
En had ook stiekem op 1 nieuwe outfit gehoopt tijdens deze bezoeken in DL!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 12 okt 2018 - 11:11

Wat betreft dat laatste heb je je zin gekregen, toch? ;)

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 12 okt 2018 - 10:45

Excuses het zijn geborduurde veren lees ik nu!!

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 12 okt 2018 - 10:28

Volgens mij hebben de exemplaren van Maxima geen band om de wreef maar een plastic hiel die rond wegloopt qua model.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 12 okt 2018 - 10:22

Zou best kunnen, ik zat al te turen naar de achterkant van de schoenen bij Maxima.

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 12 okt 2018 - 10:32

Volgens mij zitten er groene strikjes schuin aan de achterkant van de schoenen.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 12 okt 2018 - 10:41

Ja die had ik ook gelijk gezien!!

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 12 okt 2018 - 10:18

Letitzia had toch ook van die doorzichtige schoenen? Max ziet er verder goed uit.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 12 okt 2018 - 10:11

Cinderella en het glazen muiltje?!? Prachtige jurk in ieder geval maar geen combinatie met doorzichtige schoenen. Waarom deze keuze?

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 12 okt 2018 - 09:58

Deze plexi hater heeft de foto van de cinderella muiltjes nu vijf minuten bekeken en weet niet wat te schrijven.....
Plastic, touwtjes ?, strik.
Bij een Koningin. Onder een herfstjurk.
Dit is inderdaad een zware dag Josine.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 12 okt 2018 - 10:08

Hahahaha, high five! Ik ben ook van de schrik aan het bekomen ;) Gelukkig maakt het duivenei om haar hals heel veel goed.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 12 okt 2018 - 10:14

Ja het duivenei trekt de boel weer in perspectief. Heerlijk zo’n Koningin die lekker mixt en matcht en precies koopt waar ze zelf zin in heeft. Wat zullen ze smullen in Duitsland, ik hoop toch zo op een betere foto van de Cinderella’s. Kan voorlopig nog niets vinden en zou eigenlijk ramen moeten gaan zemen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?