Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben donderdagmiddag een bezoek gebracht aan vluchtelingenopvang legerplaats Harskamp in de gemeente Ede. Het Koninklijk Paar ontmoette gevluchte Oekraïense burgers, luisterde naar hun verhalen en betuigde hun steun en medeleven. Daarnaast sprak het Koninklijk Paar onder meer met medewerkers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en met afgevaardigden van de gemeente Ede over verschillende aspecten van de opvang ter plaatse.

Op donderdag 3 maart jl. zijn in legerplaats Harskamp de eerste 120 Oekraïense vluchtelingen aangekomen. Inmiddels is de maximale capaciteit van 950 vluchtelingen bereikt. In samenwerking met onder meer het Rode Kruis, VluchtelingenWerk Nederland en de cateraar van Defensie vangt het COA de Oekraïners op en voorziet hen in de basisbehoeften. De gemeentes en veiligheidsregio’s zijn verantwoordelijk voor de opvang van ontheemde Oekraïners, omdat deze vluchtelingen in beginsel geen asielzoekers zijn. In legerplaats Harskamp neemt voorlopig echter het COA het voortouw bij de opvang vanwege de expertise, het gekwalificeerde personeel en de benodigde middelen. Later zal de gemeente Ede de opvang overnemen.

Het Koninklijk Paar bezocht de opvanglocatie waar zij bij de barakken in gesprek gingen met Oekraïense vluchtelingen. Mensen vertelden over de situatie in Oekraïne, over hun vlucht naar Nederland en over de opvang hier ter plaatse. Kinderen vertelden hoe zij de afgelopen weken hebben ervaren. Vervolgens gingen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in gesprek met de dorpsraad van Harskamp en gemeenteambtenaren over de rol van de gemeente bij de opvang van vluchtelingen. Afsluitend lichtten medewerkers van het COA, diverse partnerorganisaties en vrijwilligers toe hoe zij in de afgelopen weken de opvang zijn gestart en welke logistieke en andere uitdagingen daarbij komen kijken.

Uiteraard is de kleding van de Koningin van ondergeschikt belang, maar aangezien dit een modewebsite is, kijken we er in deze situatie toch even naar.

(Foto ©PPE)

Op de foto is te zien dat de Koningin een wijnrode cape draagt van Valentino, die we voor het eerst zagen in maart 2021 en sindsdien héél regelmatig opduikt. 

Koningin Maxima draagt een jurk met paisleyprint van Altuzarra, die we o.a. in september 2019 bij haar zagen, bij de 74e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Ook droeg ze de jurk bij het bezoek aan het Amphia Ziekenhuis in november 2021.

Deze blog is geschreven door Moderator Petra, eigenares van de website The World of Royals, die op deze website regelmatig blogt.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Senna

Senna

zaterdag 12 mrt 2022 - 14:42

Wat goed dat ze dit doen en de kleding is ook prima voor dit bezoek, denk dat deze mensen de persoonlijke aandacht van de koning en koniging zeer waarderen.

Jammer dat er de laatste tijd weer zoveel negatieve reacties zijn. Hoe en wat ze doen, het is niet snel goed.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

zaterdag 12 mrt 2022 - 18:11

Nee, inderdaad. Van de een moet ze een Zaraatje aan en van de ander wel iets koninklijks omdat je anders de mensen beledigd. Fijn dat ze dit doen en gelukkig heb ik helemaal niet t idee dat ze de kantjes er vanaf lopen. Gelukkig doet Maxima nog iets inhoudelijks naast haar werkbezoeken ed. Dat waardeer ik zeer als vrouw.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zaterdag 12 mrt 2022 - 12:15

Op modekoningin mathilde is koningin mathilde te zien in zara bij haar vluchtelingenbezoek. ..

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 12 mrt 2022 - 09:29

Met een Valentino cape naar vluchtelingen.

afbeelding van Emma-Laure

Emma-Laure

zaterdag 12 mrt 2022 - 10:41

Ja, pijnlijk ..

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 12 mrt 2022 - 13:31

En als ze Zara had gedragen was het ook niet goed. Dan hoorde je 'wat gemaakt, een Zaraatje'.

Mensen in de spotlights kunnen het op social media en andere internetsites niet gauw goed doen. Maar gelukkig zijn we met z'n allen zo oprecht en eerlijk dat we het ook gewoon recht in het gezicht van deze mensen zouden zeggen. Toch?

afbeelding van Doro

Doro

zondag 13 mrt 2022 - 19:49

Nou het is juist misschien precies dit wat het dragen van ee n Zara outfit op ander momenten zo “gemaakt” doet lijken. Terwijl dat natuurlijk helemaal niet gemaakt is, maar gewoon een leuk itempje de collectie van Zara. Dit was misschien het moment geweest om een Oekraïense ontwerp te dragen of gewoon een broek met een truitje en een normale jas ipv in een lange statige cape.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 13 mrt 2022 - 18:57

Helaas heb ik niet de mogelijkheid om het de Koningin te zeggen inderdaad.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 12 mrt 2022 - 18:23

Het is fijn dat ze dit bezoek hebben gebracht,
en ook is hun betrokkenheid duidelijk te merken.
Met het dragen van deze veel gedragen cape heb ik geen moeite, het zou wat anders zijn als ze in een nieuwe dure outfit zou verschijnen bij deze vluchtelingen .

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 11 mrt 2022 - 09:38

Ik las dat de viering van Koningsdag in Maastricht ook op losse schroeven staat vanwege de oorlog. Vind ik ook erg jammer weer.

afbeelding van Maria48

Maria48

vrijdag 11 mrt 2022 - 09:05

De koningin heeft eenvoudige kleding gekozen. Heel goed! En wat fijn dat het koningspaar meeleeft. Meer verwachten de vluchtelingen immers niet.

afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 11 mrt 2022 - 08:27

ik vind het behoorlijk stil van de zijde van WA en Maxima. Nu dan eindelijk een bezoekje. Nee veel betrokkenheid zie ik helaas niet. Qua kleding is de outfit natuurlijk oké Maar dat slordige losse haar begint me erg te storen.

afbeelding van Catherine

Catherine

vrijdag 11 mrt 2022 - 13:06

De cape vind ik een sober naargeestig gewaad, absoluut niet geschikt om zo naar deze wanhopige mensen te gaan. Een broek met een jasje had ik veel gepaster gevonden. Het haar van onze koningin is echt vreselijk, tjonge er is geen enkel lid van een koningshuis met een dergelijk slordig piek kapsel. Het is niet alleen tijdens dit bezoek, maar veel te vaak het geval. De schaar erin of vastzetten!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

vrijdag 11 mrt 2022 - 17:48

....wat een naar gezeur. Mogen deze mensen niet eens privé op vakantie zonder pers en verplichtigen ? Zij doen achter de schermen veel meer dan men algemeen denkt. En om een prachtige Valentino cape als naargeestig gewaad af te doen is onzin
en erg negatief gedacht. Vraag maar eens aan de Oekrainers, hoe zij dit bezoek/interesse hebben beoordeeld.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 11 mrt 2022 - 11:15

Anniek, volg t nieuws beter van deze week, want deze opmerking van je klopt niet. Of zelfs beter deze blog volgen. Zie t ontvangst deze week. En ook t afzeggen van t staatsbezoek is uit commitment.
En Oekrainers nu pas hier. Dus wanneer eerder bezoeken?

afbeelding van Anniek

Anniek

vrijdag 11 mrt 2022 - 12:35

uh dat ene gesprekje op het paleis bedoel je. Ik heb het meer over het algemeen. Hoeveel "verplichtingen" tellen we nu werkelijk dit jaar. En ook al geen foto van de vakantie. Met als slap excuses dat er twee dochters ontbreken (of niet?). Van mij mogen ze, maar ze hebben nog wat in te halen qua commitment.

afbeelding van Catherine

Catherine

vrijdag 11 mrt 2022 - 13:13

Anniek, 100% met je eens!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 11 mrt 2022 - 08:28

Ja hoor, ze was er even niet ;). Ik blog al jaren geregeld voor haar, alleen de laatste paar jaar erg weinig. Gelukkig niets aan de hand.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 10 mrt 2022 - 20:01

Mooie cape en jurk, past goed bij elkaar. Wat fijn dat ze een bezoek hebben gebracht daar!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 10 mrt 2022 - 18:36

Wat goed dat ze dit doen. De outfit is super mooi, maar hun belangstelling vind ik veel belangrijker.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 10 mrt 2022 - 19:24

Helemaal met jou eens, Anneke!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 10 mrt 2022 - 17:00

Probleem opgelost, de blog staat er weer.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 10 mrt 2022 - 15:50

Ik denk haar cape weer aan vandaag?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 10 mrt 2022 - 16:00

Ja, Valentino cape met altuzarra jurk. Ik had de hele blog geplaatst, maar helaas is hij nu helemaal leeg. Met bewerken zie ik het wel weer. Ik snap niet goed hoe het kan...

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?