Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken van maandag 20 tot en met woensdag 22 mei 2019 de Duitse deelstaten Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg. Zij worden bij het bezoek vergezeld door ministers Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij leiden achtereenvolgens missies gericht op scheepsbouwindustrie en de creatieve industrie. Minister Ank Bijleveld van Defensie is aanwezig bij een bijeenkomst over de Duits-Nederlandse samenwerking bij internationale missies.

Het Koninklijk Paar brengt jaarlijks een bezoek aan één of meerdere Duitse deelstaten, waarbij speciale aandacht is voor de economische betrekkingen. In beide deelstaten zijn landbouw, toerisme en cultuur belangrijke economische sectoren en een waardevolle factor in de vitaliteit en toekomst van landelijke gebieden. In de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn ongeveer 300 bedrijven actief in de maritieme industrie. Ook op het gebied van kustbescherming liggen kansen om samen te werken. In Brandenburg zet de creatieve industrie met innovatieve technologieën in op de toekomst van deze sector in de deelstaat.

Dinsdagmorgen 21 mei bezoekt het Koninklijk Paar MV Werften in Rostock, waar cruiseschepen worden gebouwd. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima krijgen een rondleiding over het 850.000 m2 grote terrein waarbij er aandacht is voor het vakmanschap binnen het bedrijf en de opleiding van jongeren die een leer-werktraject volgen.

Bij het bezoek aan de Nederlandse bedrijvenmissie bij MV Werften, is het Koninklijk Paar ook aanwezig bij een maritiem symposium en geeft de Koning het startsein voor het matchmaking event, waar Nederlandse en Duitse bedrijven uit de scheeps-en jachtbouwsector aan deelnemen.

Leefbaarheid en toekomst op het platteland
Dinsdagmiddag bezoekt het Koninklijk Paar een veldstenen schuur “Die Scheune” van Duitsland in het dorp Bollewick’, exemplarisch voor landelijke regio’s als het gaat om ontwikkeling en demografie. In de tot cultureel- en marktcentrum omgebouwde koeienschuur vindt een bijeenkomst plaats over de uitdagingen van krimpregio’s op het platteland. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken met de ereburgemeester van Bollewick en initiatiefnemers van diverse projecten op het gebied van zorg, sociale participatie en werk en opleiding op het platteland.

Na een lunch ontmoet het Koninklijk Paar minister-president Dietmar Woidke van Brandenburg bij een bezoek aan een akkerbouwbedrijf in Nauen. Bij dit door vader en dochter geleid bedrijf, gaat het om bedrijfsopvolging en duurzame ontwikkeling en innovatie in de landbouw. Op het bedrijf ontmoeten de Koning en Koningin de minister voor Plattelandsontwikkeling, Milieu en Landbouw van Brandenburg. Daarnaast vinden er gesprekken plaats tussen jonge agrarische ondernemers uit Nederland, Mecklenburg-Voor-Pommeren en Brandenburg over de toekomst van de landbouw. Zij spreken over thema’s als innovatie, verduurzaming, bedrijfsopvolging en bedrijfsvitaliteit.

Dinsdagavond vindt in samenwerking met het Literaturbüro Brandenburg een themadiner plaats in de Historische Saftfabrik Werder. De Duitse schrijver Lutz Seiler en de Nederlandse schrijver Tommy Wieringa gaan in gesprek met moderator Luzia Braun over het veranderende platteland.

Duits-Nederlandse samenwerking bij internationale missies
Dinsdagmiddag wordt ook een bezoek gebracht aan de Henning von Tresckow Kazerne in Potsdam. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken, in aanwezigheid van minister Bijleveld van Defensie en haar Duitse collega Von der Leyen, het Einsatzführungskommando der Bundeswehr (EFK). Nederland en Duitsland zijn bij de meeste internationale missies gezamenlijk actief in het inzetgebied als logisch gevolg van een langdurige militaire samenwerking en vergaande integratie van militaire eenheden tussen beide landen. Tijdens het bezoek wordt onder andere gesproken over de multinationale gevechtseenheid die gestationeerd is in Rukla en tijdens het staatsbezoek aan Litouwen in juni 2018 is bezocht. (zie RVD-bericht nr. 122, 2018).

Ook wordt stilgestaan bij de manier waarop militairen, maar ook familieleden worden voorbereid op een uitzending. Tijdens een live videogesprek met een missiegebied wordt gesproken over de ervaringen van de Duits-Nederlandse militaire samenwerking in het land.

Foto: PPE/Nieboer 

Mode 
Outfit: kraagloze colbert met geborduurde lelie en organza rok met lelie-print. 
Ontwerper: de drie delige combinatie komt uit de Photo to Fashion-collectie van Mattijs van Bergen. De foto die voor de print is gebruikt, is gemaakt door de Nederlandse fotograaf Martien Coppens. 
Eerder gedragen: staatsbezoek Argentinië, maart 2017
Accessoires: cocktailhoed van Fabienne Delvigne

Máxima met de outfit in 2017: 

Outfit van Mattijs van Bergen: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 23 mei 2019 - 09:00

Alles is al gezegd... maar de rok is re kort en de accessoires en kapsel vind ik er niet mooi bij. Als je dan kleur wil toevoegen dan zou ik een koele rood genomen hebben. Zwarte laboutins met rode zool, rood tasje, zwart met rode hoed, rode oorbellen, rode ketting, rode lipstick etc. Deze strokleuren zijn te warm voor het grijs/wit/zwart van de outfit.

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 22 mei 2019 - 16:13

Als ze de hoed had weggelaten (haar opgestoken) en als de rok iets langer zou zijn, was dit een topper geweest! Helaas is het nu uit z'n verband getrokken imho! ;-))

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 22 mei 2019 - 16:16

Oh ik zie nu dat het twee verschillende gelegenheden zijn geweest.....Maxima had haar haren wel degelijk opgestoken, maar ze had de hoed beter kunnen laten en de schoenen van de bovenste foto moeten kiezen. Plateauzolen, klein of groot, zijn nu wel een beetje passé vind ik! ;-))

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 23 mei 2019 - 10:18

Die plateauzolen droeg ze in 2017, staat boven de foto. De bovenste foto is van nu, en had ze nu dus losse haren.

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 22 mei 2019 - 16:19

Ligt het aan mij en ben ik de enige die vindt dat Maxima, nu ze wat ouder wordt, de korte rokken moet laten voor wat ze zijn? Ik vind het zoveel beter staan als ze haar rokken over de knie draagt of zo'n midi exemplaar! ;-))

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 23 mei 2019 - 11:56

Ik ben het geheel met u eens. Soms staat de koningin ook een beetje met O-benen, en dan in combinatie met de, mijns insziens vaak, te korte rok staat het heel vreemd. Maar ook ik vind dat ze nu wel iets langere rokken mag gaan dragen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 22 mei 2019 - 07:34

Niet haar beste outfit. Op 1 of andere manier klopt het niet qua verhouding en is de rok te kort.
Schrik een beetje van de hoef. Ik vond het altijd een mooi exemplaar maar nu oogt het wat rommelig. Op naar de volgende outfit...

afbeelding van Leana

Leana

dinsdag 21 mei 2019 - 20:25

Alles is al gezegd geloof ik. Toch doe ik even een duit in het zakje. Allereerst wil ik beginnen door te zeggen dat ik het geheel representatief doch oudbollig vind. De hoed is mooi op een afstand, maar van dichtbij lijkt het een in elkaar geknutseld variant. Het lijkt alsof de voering eruit is gevallen of misschien is het gewoon zo de bedoeling? Op de een of ander manier kan deze combinatie mij niet bekoren. Het doet ietwat vierkant aan waardoor het figuur van Maxima niet goed tot zijn recht komt. Dit is voor mij een voorbeeld van niet helemaal passend bij Maxima. Het komt door de kleuren, de juwelen, de stijl en de proporties.

afbeelding van Kate101112

Kate101112

dinsdag 21 mei 2019 - 19:23

Tja

afbeelding van Kate101112

Kate101112

dinsdag 21 mei 2019 - 19:21

Tja
T is weer net niet. Hoed om te griezelen, de kapper mocht uitslapen en de rok net iets te kort en jasje te strak.

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 21 mei 2019 - 19:17

Tsjonge jonge wat zijn er weer veel harde en kritische reacties!
Ik vind dit juist een heel mooi plaatje. Máxima’s haar is heel mooi gekapt, het jasje en de rok passen goed en staan haar goed. De rok is ruim boven de knie maar met deze rok kan Máxima dat echt wel hebben! Met de panty is ook niks mis vind ik (hahaha waar hébben we het over) en de accessoires maken het zwart-witte geheel wat ‘lichter’. Nee hoor, niets te mopperen, integendeel! Een leuke jeugdige en goed verzorgde verschijning.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 21 mei 2019 - 20:01

Mee eens!

afbeelding van car

car

dinsdag 21 mei 2019 - 19:11

De rok te kort en de hoed echt lelijk! Ik had voor de rok egaan van het model...en een leuk zwart dopje of de hoed van gisteren...

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 22 mei 2019 - 16:23

Helemaal mee eens, Car! Ik zie nu dat ze er een "gewone" rok bij draagt van dezelfde stof, maar dan een rechte zoom, wat jammer, dat is waarom het niet de juiste uitstraling heeft! Wie heeft haar dat nu geadviseerd, zoo jammer! En idd, een zwart dopje! ;-))

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 21 mei 2019 - 18:07

Wat een lelijk afgewerkte hoed draagt Maxima. Ik kan dit exemplaar niet bewonderen. Het lijkt wel wat op zo'n zonnehoed die de mensen dragen op de rijstvelden in India.
Pakje verder wel aardig. Corsage had zij ,wat mij betreft, mogen weglaten.

afbeelding van Dahlia

Dahlia

dinsdag 21 mei 2019 - 17:41

Nee, niet geslaagd voor vandaag.
Erg ouwelijk en de top vind ik zo laag niet mooi.

afbeelding van Annick De Waele

Annick De Waele

dinsdag 21 mei 2019 - 17:17

Misschien ben ik de enige, maar ik zou de foto op de rok (de waterlelies) niet op hun kop gezet hebben? Maar misschien was dit net de bedoeling : als je zelf naar je rok kijkt, staan ze wel goed natuurlijk. Ik vind het alleen een raar gezicht dat de bloemen ondersteboven staan.
De kleur vind ik niet geslaagd : nogal donker voor Maxima.

afbeelding van Marjan

Marjan

dinsdag 21 mei 2019 - 17:02

Ik vind de rok ook te kort en beige met zwart vind ik ook niet mooi. En zoals al gezegd alles weer overdadig.
Ketting weg, armbanden weg. Alleen een mooi horloge. Staat veel mooier.

afbeelding van Stijl

Stijl

dinsdag 21 mei 2019 - 16:28

“ Fout oud”, iets anders kan ik er niet van maken.
Inderdaad Merel en Doro, het effect van de diepe V van het (enorm getailleerde en dus niet open te dragen!) jasje, die bij het model in de plooi van de rok wordt herhaald, valt door het shirtje eronder helemaal weg, en dan ook nog een korte parel ketting, hele effect weg.
De schoenen en handschoenen zijn er bij gesleept om de kleur van de hoed te herhalen, die overigens nergens op slaat. De rok is te kort.
Tot nu toe een rommeltje, in het koude Duitsland.
De Sevilla- jurk van gisteravond vond ik ook een “wrong time, wrong place “geval, nog afgezien van het feit dat blauw bij uitstek een kleur voor blondines is en dat kan je van Maxima ondanks de blonde haren en met blauwe oogmake-up onmogelijk maken.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 21 mei 2019 - 16:21

Ik vind de rok te kort en de panty te glanzend. De hoed in combinatie met het (nep)haar vind ik ook geen succes eerlijk gezegd. Verder ziet ze er goed uit.

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 21 mei 2019 - 14:42

Ik vind het een mooie outfit, passend bij de gelegenheid, hoewel ik de rok wat kort vind. Die is bij het model mooier van lengte. De suggestie dat Maxima beter de sandalen van het model had kunnen dragen deel ik niet. Als ze dat wel had gedaan zou ze er hier ook wel weer commentaar op gekregen hebben, zoals gisteren bij de prachtige blauwe jurk (daar was ik het overigens wel mee eens). Ze zouden m.i. ook veel beter bij een avondjurk passen met die blote tenen, dan bij een zakelijke gelegenheid (en temperatuur) als dit.

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 21 mei 2019 - 14:31

Keurig. Daar houden de Duitsers wel van. De koning moet zijn haar echt niet meer zo doen. Gel of net onder de douche vandaan? Dat laatste kan niet, dan was het al droog geweest.

afbeelding van Evita

Evita

dinsdag 21 mei 2019 - 14:06

De kleding erg geschikt voor de gelegenheid, de hoed vind ik echter niet mooi afgewerkt. Lijkt wel geplakt die strook aan de binnenkant! Zonde. Bloem, strik, ketting en oorbellen vind ik wat veel van het goede. En WA met zijn natte haren kan echt niet naast zo'n bloedmooie koningin!

afbeelding van zara

zara

dinsdag 21 mei 2019 - 13:39

De open sandalen van de mannequin zijn prachtig, maar absoluut niet geschikt voor een zakelijk evenement als vandaag. De neutrale naaldhak vind ik veel geschikter, en gelukkig niet in zwart, want dan zou de outfit naar mijn smaak te uitvaart-achtig worden. De coole print van de rok vind ik werkelijk prachtig, en wat bijzonder dat de bloem op de revers is geborduurd! (Hoewel ik het ook wel eens ben met Merel dat een 'chinees' jasje met opstaand kraagje erg mooi op deze rok zou staan.)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 21 mei 2019 - 13:18

Dit setje staat prima bij Maxima! Schoenen en hoofddeksel matchen goed. Leuk om dit nog eens terug te zien.

afbeelding van Marly

Marly

dinsdag 21 mei 2019 - 13:16

Op de een of andere manier zit het niet mooi, rok is anders dan bij het model en deze maakt haar bovenlichaam te lang, waardoor je een vreemde verhouding krijgt. Kleuren zijn wel mooi, maar dan met zwarte schoenen en zwart dopje, deze hoed vind ik vreselijk met het losse haar!

afbeelding van Daan01

Daan01

dinsdag 21 mei 2019 - 13:03

Hmm.... had het niet erg gevonden als we deze niet meer terug hadden gezien

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 21 mei 2019 - 12:45

Zie ik nu pas. De schoenen van het model vind ik super en hip. Passen ook veel beter bij de outfit.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 21 mei 2019 - 12:43

Mooi! Alleen vind ik de rok van het model veel aparter en vlotter en iets langer
Oorbellen én ketting én corsage, te veel van het goede.
Corsage te klein en een kleur die erg voor de hand ligt. Een opvallende afwijkende kleur lijkt me heel mooi, bijv. appeltjes groen.
Het hoofddeksel is geheel niet mijn smaak.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 21 mei 2019 - 19:40

De outfit zoals het model het draagt vind ik erg mooi. Maar de styling van Maxima maakt het 'too much'. Komt door de toevoeging van de parels (bellen plus collier), de top (daardoor jasje open), de hoed en het kapsel (strakke knot was beter). Het totaalbeeld wordt er erg rommelig van.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 21 mei 2019 - 12:05

Keurig, heel passend voor de gelegenheid enzo blij met wederom een hoofddeksel! Maar mi, de rok had iets langer gemogen. Nu oogt de romp te lang hierdoor.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 21 mei 2019 - 11:47

Tja, ik hoopte deze combi nooit meer te zien. Dat ligt vooral aan de hoed die ik in een zakelijke omgeving niet kan plaatsen. Ik zie er eigenlijk meer een traditionele Thaise hoed voor het werken in de rijstvelden in. En dan ook nog met dat lange haar eronder. Doet vreemd aan. Ook de ketting maakt het tuttig doordat hij de verticale lijn doorbreekt. Nee, teleurgesteld helaas.

En over gisteravond: de schoenen kloppen niet bij een officieel diner. Ik associeer ze meer met een zomeravond op een terrasje.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 21 mei 2019 - 11:30

Ik vind de kleuren wat somber voor de tijd van het jaar. De rok mocht net over haar knie vallen waardoor het mooier zou kleden. Het totaalplaatje is verzorgd maar de sprankeling van Maxima mis ik hierin.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 21 mei 2019 - 11:30

Ergens doet deze rok me denken aan de jaren met ballonrokken in oranje enzo die ze vaak droeg...liever niet nog een keer

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 21 mei 2019 - 11:24

-

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 21 mei 2019 - 11:12

Keurig.gekleed,schoenen passen prima bij hoofddeksel,top.
voor deze gelegenheid"!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 21 mei 2019 - 12:00

Ze had beter het complet van Juliana kunnen lenen. De schoenen zijn wel geweldig, hadden ook mooi bij het complet gepast.

afbeelding van Maria Rose

Maria Rose

dinsdag 21 mei 2019 - 11:22

Eens. Wat een prachtige outfit is dat!

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 21 mei 2019 - 10:45

Netjes, zakelijk, niks mis mee.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 21 mei 2019 - 10:42

Hoewel een mooie wat zakelijke outfit mis ik ook wat kleur. Dat was ook de vorige keer. Dat was destijds misschien om Argentinië meer te laten shinen maar nu is ze zelf de gast. Geel was inderdaad een goede geweest hierbij?
En ik had gewoon die zwarte schoenen van gisteren er weer onder gedaan.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 21 mei 2019 - 10:41

Deze outfit vind ik prima behalve dan de schoenen. Beige pumps en hoed snap ik niet. Zwart was wat hierbij hoort. Zonde

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 21 mei 2019 - 10:27

Schoolvoorbeeld dat catwalk niet zo heel makkelijk is te vertalen naar een draagbare outfit. Op het model heeft het pit door het diepe decolleté en met een topje is het vreselijk tuttig. Matthijs had hier voor Maxima een ander jasje bij moeten maken, bijvoorbeeld goed strak aansluitend motorjack/uniform/'chinees' jasje. Bij dat laatste had de hoed ook gepast. Die staat nu best vreemd. Hier een dopje bij? En helemaal met Doro eens dat hier gewoon echt geen beige pump onder past, de schoenen van het model zijn prachtig.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 21 mei 2019 - 10:09

Erg degelijk deze outfit. Als ze de schoenen van t model erbij had gedragen was t wel wat beter geweest. En misschien eer grote knalgele ‘corsage’ i.p.v. deze mini

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?