Terwijl koningin Máxima gisteren in Italie was, werd er online een filmpje van haar vrijgegeven met een toespraak over hongerbestrijding. Voor de opnames koos de koningin een japon met dierenprint, die we eerder zagen tijdens de Burendag 2012. Naam achter de leuke creatie is modehuis NATAN, die in 2012 meerdere ontwerpen met de print in de collectie had. Hoewel ik het niet Máxima's mooiste jurk vind, is hij wat mij betreft prima geschikt voor deze opname en ziet Máxima er mooi en trendy uit. Top! 

Máxima bij Burendag 2012:

Japon van modehuis NATAN:

Foto's met dank aan:

PPE 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 27 jan 2014 - 09:35

Naar mijn mening is zowel het Engels als het Nederlands van Maxima van hoog niveau. Haar woordenschat en grammatica zijn (ook in het Nederlands) zo goed als perfect. Het feit dat de uitspraak ervan een Spaanse tongval verraadt doet hiet niets aan af. Ze beheerst het Nederlands enorm goed, met allerlei uitdrukkingen, informele woorden, en ze is in staat om overal spontaan op te reageren in contacten tijdens werkbezoeken. Ze is duidelijk zeer op haar gemak in het spreken van Nederlands. De discussie gaat hier puur om een accent...

afbeelding van Iris

Iris

maandag 27 jan 2014 - 11:05

Voor mij gaat het ook niet om het accent, zoals ik al had aangegeven. Verder sluit ik me helemaal aan bij de reactie van Becca! Men vergeet te vaak dat alles wordt geregisseerd!

afbeelding van BeccaD

BeccaD

maandag 27 jan 2014 - 10:29

Voor mij gaat de discussie niet puur om een accent hoor! Natuurlijk is zon videoboodschap grammaticaal correct, die is van tevoren uitgeschreven, hetzelfde geldt voor live speeches van maxima. Mij valt juist op dat ze in spontane reacties best vaak vrij "krom" Nederlands gebruikt, en die reacties geven voor mij echt aan hoe je een taal beheerst.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 27 jan 2014 - 10:50

Dat ben ik niet met je eens!

afbeelding van zara

zara

maandag 27 jan 2014 - 07:49

Leuke en interessante discussie hierboven. Het Engels van Máxima vind ik van een heel goed niveau. Soms slikt ze inderdaad wel het eind van woorden in, maar toch blijft ze wel goed verstaanbaar. Nederlands spreekt zij wel met een zwaar buitenlands accent, maar door haar mooie lage alt-stem klinkt het charmant, en komt zij er goed mee weg. Ik heb ook de indruk dat zij het perfect begrijpt, en ik moet ook soms lachen om haar gebruik van typisch Nederlandse uitdrukkingen. Oh ja, het jurkje vind ik best leuk, echt zo'n 'tussenjurkje', wat je aankunt trekken bij gelegenheden die een wat minder formeel karakter hebben. Daardoor komt haar persoonlijke betrokkenheid bij het onderwerp ook goed over.

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 26 jan 2014 - 18:48

Kan niet zeggen dat ik dit een mooi jurkje vind.Het haar zit ook vreselijk. Wat betreft de boodschap die ze brengt....prima. ze spreekt het Engels ook mooi uit .Alleen heeft ze de neiging om aan het eind van de zin ineens te versnellen en vervolgens vooral de letter R in te slikken.Maar goed dat doet ze in het Nederlands ook.Talen spreken moet je liggen.Zo spreekt prinses Beatrix accentloos Engels maar heeft koning WA een duidelijk Nederlands accent.Petje af voor minister Timmermans.die man spreekt zijn talen en dan nog accentloos! Kan menig politicus een voorbeeld aan nemen.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 26 jan 2014 - 19:27

@Sofia. Ik weet wel zeker dat talen spreken haar echt wel ligt. Maar er wordt gemakshalve vergeten dat zij een Spaanse tongval heeft! Je komt daar eigenlijk bijna niet van af. En dat is ook helemaal niet erg. Heeft z'n charme. Daarbij komt dat ze ook maar een mens is. Het lijkt soms wel alsof een koning en koningin alles perfect kan en moet doen, maar zo werkt het niet. Persoonlijk vind ik dit allemaal kort door de bocht :)

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 26 jan 2014 - 20:06

Henny,denk dat je me niet goed hebt begrepen.Ik vind juist dat ze prima engels spreekt.Ik zag alleen dat ze de neiging heeft wat te versnellen en de letter R in slikt.Zeg ook niet dat het haar niet ligt.Zeg alleen dat talen spreken je moet liggen.Ik constateer gewoon dat Prinses Beatrix perfect engels spreekt en haar zoon minder.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 26 jan 2014 - 20:42

@Sofia. Bedankt voor je reactie. Je hebt gelijk ;)

afbeelding van Myrte

Myrte

zondag 26 jan 2014 - 19:47

Je hoeft ze niet aldoor te verdedigen. Iedereen z'n mening. Het gaat hier niet om elkaar te overtuigen. Dat jij een groot fan bent staat buiten kijf en is mooi :)

afbeelding van Willie

Willie

zondag 26 jan 2014 - 23:05

@ Myrthe, eens, het is een heel hoog Henny gehalte hier de laatste tijd.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 27 jan 2014 - 11:55

@Willie. Ik mag zo vaak reacties plaatsen als ik wil, zolang deze niet beledigend en respectvol zijn. En daar voldoen mijn reacties aan, dus ........
Dat je je aan de frequentie hiervan stoort is jammer, maar dat kan ik niet helpen. Daarbij komt dat het hier om een discussie gaat.
Als dit niet zou mogen, dan hoor ik dit wel van Josine. :))

afbeelding van LG

LG

maandag 27 jan 2014 - 05:36

Thousands read these post and everyone has the opportunity to respond nothing wrong with Henny posting her opinion . I enjoy reading the different opinions , it would be boring if we all would have the same reactions. Looking forward to reading many more. Just as a side note, quite a few times I have to take another look at the posted pictures because someone might have pointed something out that I had missed. I would love it if more people would post:)

afbeelding van Henny

Henny

maandag 27 jan 2014 - 09:44

@LG. Thanks :)

afbeelding van Henny

Henny

zondag 26 jan 2014 - 20:38

Beste Myrte, ik probeer me ook niet te verdedigen. Natuurlijk, iedereen heeft recht op zijn of haar mening. Gelukkig wel, zeg, we leven gelukkig in een vrij land :) Ik vind je reactie sympathiek. Dankjewel.

afbeelding van Myrte

Myrte

zondag 26 jan 2014 - 14:28

Heel mooi jurkje! Door haar low key kapsel, geen sieraden en idd bijna vermoeid ogende uitstraling (dus ook eens een keer weinig make up) moet ze het bij deze video grotendeels van haar inhoud en natuurlijke uitstraling hebben. Wel verstandig, als het gaat over iets als honger, want dat is wmb toch wat balanceren op de rand van geloofwaardigheid voor een puissant rijke koningin (van een land waar overigens steeds meer mensen en kinderen onder de armoedegrens leven). Maar ook dat kan deze superwoman! Wel vraag ik me af voor wie deze video bedoeld is. Wie wil/moet ze overtuigen?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 25 jan 2014 - 18:39

Wat leuk dat Máxima zo van de sociale media en technische ontwikkelingen gebruik maakt. In december opende ze ook al via een hologram een organisatie terwijl ze in Afrika was. Prima, jurkje, niet mijn favoriet, maar niets mis mee. Ze ziet er hip en stijlvol uit zo.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 26 jan 2014 - 09:55

Het haar zit niet anders dan anders als ze ze los heeft hangen. Dus ik denk niet dat het iets te maken heeft met een avondje doorzakken. Ik vind het trouwens niet echt verkeerd zitten ;)

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 25 jan 2014 - 16:05

verkeerde persoon beantwoord, daarom tekst verwijderd, sorry.

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 25 jan 2014 - 11:46

Helemaal goed hoor! Beter zelfs dan sommige "live" toespraken!
Leuke jurk, niks mis mee!
;-))

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 25 jan 2014 - 11:52

Mee eens :)

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 24 jan 2014 - 18:50

Mooi en vlot jurkje en prima voor deze video boodschap... Idd ik vind haar engels goed overkomen, het Nederlands gaat nog niet vlekkeloos (ik zal nu wel een hoop kritiek krijgen :-P)

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 24 jan 2014 - 18:53

Ik vind haar Nederlands juist beter dan haar Engels :) (de uitspraak dan he, over woordenschat kun je moeilijk oordelen als je iemand niet vaak vanuit zichzelf hoort spreken)
En hoezo kritiek? Je mag volgens mij nog altijd je mening uiten hier als het op een respectvolle manier gebeurt!

afbeelding van Magda

Magda

zondag 26 jan 2014 - 15:26

Ik wil geen kritiek op haar hebben, want nederlands is best een moeilijke taal. Maar als ik soms andere buitenlandse Nederlanders hoor spreken, dan vind ik dat Maxima nog een hoop te verbeteren heeft. Misschien spreekt ze binnenkamers idd geen nederlands en dan wordt het wel veel moeilijker. Ik heb de video-clip ook beluisterd, maar door haar spaanse accent is het engels soms heel moeilijk te verstaan. Dus er is nog heel wat huiswerk te doen. Buiten dat, ze doet goed werk en de jurk vind ik wel leuk.

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 24 jan 2014 - 17:00

Ik vind dit ook een heel leuk jurkje. Ik zou hem ook graag nog een keer willen zien. De lichtinval ziet er echt mooi uit op de eerste foto! Een beetje vergelijkbaar bij de afscheidsrede van Beatrix op 29 april. Daar was die lichtinval ook zo mooi. Daar houd ik van. Daar straalt gewoon een soort van professionaliteit van uit!

afbeelding van Marije

Marije

vrijdag 24 jan 2014 - 16:55

Ik vind dit een ontzettend leuk jurkje! Mag ze vaker dragen!!

afbeelding van Truike

Truike

vrijdag 24 jan 2014 - 15:59

Haar presentatie vind ik heel goed. Mimiek en gebaren zijn expressief. Ik vind dat ze goed en zeker over komt in het filmpje

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 24 jan 2014 - 16:35

Vind ik ook!

afbeelding van Agnes

Agnes

vrijdag 24 jan 2014 - 15:14

Prima jurkje, van mij mag ze het vaker dragen. Ik vind het haar er niet heel anders uit zien dan normaal als het los hangt.. En ze is niet zo zwaar opgemaakt, dus vandaar dat ze er misschien wat minder stralend uitziet dan anders. Maar het lijkt me ook niet nodig voor zo'n filmpje om helemaal opgedirkt voor de camera te verschijnen.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

vrijdag 24 jan 2014 - 15:11

Ik vond het destijds ook een leuk vlot jurkje, maar hier voor deze video slecht gekozen, door het beeld oogt het erg vormeloos en zwaar. Ik vraag me bij dit soort video boodschappen altijd af hoe vaak zoiets opnieuw wordt gedaan? Zo rustig pratend vind ik haar Engels acceptabel, behalve aan het begin "nearny" ipv "nearly" maar ik ben dan ook een taalfreak ;-))

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 25 jan 2014 - 22:18

Mmmm....heb nog even goed geluisterd, maar ik hoor dat niet hoor! Wel dat ze een beetje nasaal klinkt, misschien een koutje?? Ze heeft wel een erg sterk Engels accent ontwikkeld, dat heb ik niet eerder zo gehoord, maar dat kan aan mij liggen hoor!
;-))

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

vrijdag 24 jan 2014 - 14:59

Jammer dat oorbellen ontbreken. Het jurkje wil ik altijd nog eens terug zien met net kapsel...

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 24 jan 2014 - 14:32

Sorry, maar ik vind dat ze er slecht uitziet in het filmpje. Ze oogt erg vermoeid en het kapsel is vreselijk, terwijl mij normaal gesproken het losse haar niet stoort. Maar hier zit het echt lelijk. Het jurkje vind ik prima voor deze gelegenheid.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 24 jan 2014 - 14:46

Dat zie ik nu ook ,echt vermoeid.Haar haar is gewoon te lang en te dun en heeft ook geen volume.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 24 jan 2014 - 14:28

Een leuk jurkje en het staat haar ook erg goed.Jammer dat ze haar haar los heeft, een stukje er af of in een staart was mooier geweest.
Leuke tas die ze bij zich had bij Burendag. Wat een prachtig en tijdloos horloge is dat toch.Volgens mij wel haar favoriete horloge.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 24 jan 2014 - 14:05

Leuk jurkje maar niet meer dan dat!!
Dat ze bij een filmpje over dit project niet uitpakt met sieraden vind ik heel verstandig .
Een leuke knot had voor mij zeker wel gemogen!!

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 24 jan 2014 - 14:31

Het hoeft toch niet altijd een modeshow te zijn? Dit is een leuk en zakelijk jurkje, precies geschikt voor de gelegenheid (en dat zeg ik niet alleen omdat ik zelf ook zoiets heb ;-)).

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 24 jan 2014 - 14:03

Heel leuk en hip. Een keer iets anders. Ook leuke accessoires, zoals tas en oorbellen. Ik denk dat ze hier zwarte dikkere kousen onder draagt. De oranje streep op de jurk van het model is bij de jurk van Maxima achterwege gelaten.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

vrijdag 24 jan 2014 - 13:45

Máxima op foto een zonder oorbellen? Dat is bijna niet te geloven..Tja, ik vind het jurkje niet bijzonder. Is door zijn rechte vorm wel weer eens wat anders maar het doet weinig voor haar figuur. Een stuk korter en dan als top op een strakke, zwarte broek zou, denk ik, leuker zijn geweest.

afbeelding van Dianne

Dianne

vrijdag 24 jan 2014 - 13:45

zelf houd ik niet zo van dierenprinten maar het staat haar wel leuk vindt ik

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?