Hare Majesteit Koningin Máxima opent vrijdagmiddag 12 januari 2018 het vernieuwde Musis in Arnhem. De historische ‘Muzenzaal’ is geheel gerenoveerd en verbonden met de in mei opgeleverde Parkzaal. Musis is daarmee een multifunctioneel ‘huis voor muziek’ van Arnhem en de regio en tevens thuisbasis van Het Gelders Orkest.

Tijdens de opening op vrijdagmiddag staat de betrokkenheid van kinderen bij en met muziek centraal. Speciaal voor deze gelegenheid spelen Het Gelders Orkest en ruim honderd Arnhemse schoolkinderen onder begeleiding van het Fort van Verbeelding samen een eigen compositie. De kinderen spelen op zelfgemaakte laagdrempelige instrumenten zoals gestemde steigerbuizen, orgelpijpen en cementkuipen. Ook is er een kort optreden van slagwerkgroep Kaboem!, bestaande uit kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking onder begeleiding van een muziektherapeut. De opening van Musis wordt gevierd van 12 t/m 14 januari 2018 met een open huis, een concert van Het Gelders Orkest in samenwerking met Introdans, Toneelgroep Oostpool en ArtEZ, en diverse andere optredens en activiteiten. Tijdens de speciale familiedag op 13 januari, wordt het educatieproject met het Fort van Verbeelding nogmaals opgevoerd. Met haar erevoorzitterschap van de Stichting Méér Muziek in de Klas zet ook Koningin Máxima zich in voor de betrokkenheid van kinderen bij en met muziek. De Stichting heeft tot doel dat alle basisschoolkinderen in Nederland in 2020 goed en structureel muziekonderwijs krijgen. De samenwerking met de Arnhemse schoolkinderen is een eigen initiatief van Musis en Het Gelders Orkest.

Outfit: Koningin Máxima draagt tijdens de opening een nieuw  pied-de-poule broekpak van Natan en een vilten flaphoed van Fabienne Delvigne. 

Outfit van Natan:

Bekende hoed: 

Qua juwelen heeft Máxima gekozen voor oorhangers met een rode pendant uit de beginperiode van haar leven aan het hof....

......en ook de ring werd door Máxima gedragen in de eerste jaren van haar huwelijk. 

Nieuwe insectenbroches:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Krielie

Krielie

woensdag 17 jan 2018 - 11:56

Slim bedacht. Ik denk dat je gelijk hebt. Ook op Koningsdag is het natuurlijk een geflits van je welste.

afbeelding van Fina

Fina

maandag 15 jan 2018 - 23:12

GE-WEL-DIG!!

afbeelding van Magda

Magda

maandag 15 jan 2018 - 20:19

De hoed is veel te groot. Ze had er volgend mij last van met kijken, niet echt praktische . De combinatie is gedurfd, maar ben er niet weg van. Geen hoed had ik mooier gevonden. Het viel een beetje uit de toon .

afbeelding van Merel

Merel

maandag 15 jan 2018 - 10:46

Ik heb het filmpje van Blauw Bloed bekeken (iets dat ik vrijwel nooit doe, want meestal word ik beetje licht misselijk van dat programma) omdat de meningen inderdaad zo heerlijk uiteenlopend zijn, en ik nieuwsgierig werd naar het bewegende beeld. Dit vind ik:
- de hoed is vreselijk, de voorkant loopt veel te ver door naar beneden, waardoor ze alleen kinderen nog recht in de ogen kan kijken (gelukkig waren er veel kinderen),
- het pak staat haar heel goed, en dat ruitje geeft grappig retro accent, net als de dubbele knopen, maar het zit het echt te strak in de taille, jammer is dat, want ze heeft een fantastisch mooi figuur
- waarom staan er buiten joelende volwassenen mensen met bosjes bloemen op haar te wachten, hopend op een handje, in de kou notabene? Kan iemand mij uitleggen waarom je dat zou doen? (Serieuze vraag hoor, die adoratie, ik snap het niet...).

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 15 jan 2018 - 16:46

Ik vraag me af of ze wellicht de hoed op die manier droeg om haar ogen wat te beschermen voor het vele felle flitslicht van de fotografen waarvan er veel staan. Wellicht heeft ze gedacht dat er bij dit bezoek en opening heel veel fotografen zouden staan.
Ik herinner me bij een fotosessie in Portugal dat ze ook zoiets opmerkte over het felle flitslicht tijdens het fotograferen. Het is maar een idee.
Wat wel heel jammer is als je lang hebt staan wachten en je kan haar gezicht praktisch niet zien als ze een te grote flaphoed draagt die voor haar gezicht valt, zoals ook gebeurde bij Koningsdag in Zwolle, Ik was daar, maar zag vrijwel niets van haar door de (wel prachtige) hoed met te grote rand. Ik vind het overigens altijd leuk naar een dergelijke bijeenkomst te gaan als het wat in de buurt is. Het is gezellig met mensen die je vooraf niet kent, maar waarmee een soort verbroedering ontstaat als je wat lang moet wachten; dat gebeurt gewoon vanzelf. Maar ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die hier niets mee hebben. Geen probleem toch?

afbeelding van JokeGram

JokeGram

maandag 15 jan 2018 - 14:47

Ik snapte mezelf ook niet helemaal toen ik een keer stond te wachten (zonder bloemen overigens) om haar te zien bij een werkbezoek bij ons om de hoek! Misschien toch geïntrigeerd door het bezoeken van deze site om haar in ‘het echt’ te zien! Haar uitstraling, houding, wat heeft ze aan en hoe komt over! Nou, samengevat..heel positief en heel blij haar één keer van heel dichtbij in het echt te hebben gezien. Nog weer een stapje verder dan een filmpje en nog weer verder dan een foto. Zo is een foto toch maar een armzalige weergave van een echte ontmoeting. Ik ben blij dat ik toen, na lang aarzelen, tóch ben gegaan. Ik noem mijzelf geen Fan van haar maar volg met interesse en genoegen deze site.
Is dit misschien een antwoord op je vraag

afbeelding van Merel

Merel

maandag 15 jan 2018 - 16:00

Dank voor jullie antwoorden allemaal! Tja, ik houd al niet van veel mensen bij elkaar (mijn idee van quality time is meer een boswandeling), en zelfs beroemde mensen die ik werkelijk zeer bewonder om wat zij doen zou ik niet 'in het wild' (als ze niet 'hun ding doen') gaan staan toejuichen/benaderen/bekijken. Wat heb ik er aan om zo iemand 'in het echt' te zien? Dat is dan toch nog steeds een 'armzalige ontmoeting'? Ik 'ken' die mensen door de boeken die ze schrijven, de muziek die ze maken, en meer van hen hoef ik ook niet te kennen. Ach ja, ik mis gewoon het fan-gen, denk ik. En ben daarmee ongetwijfeld in de minderheid. LOL

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 16 jan 2018 - 09:27

Hoi Merel, je bent niet de enige ik voel het net zo. Ik mijd bijeenkomsten waar veel mensen op af komen. En heb ook niet de gave om helemaal warm te lopen voort iemand. Man en kids uitgezonderd natuurlijk haha...

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 15 jan 2018 - 16:13

Als je van natuur houdt, is een boswandeling heerlijk. Lieke heeft een hekel aan vies worden en wandelt daarom alleen bij lekker en droog weer met plezier door het bos. Het komt dus wel voor, maar als ze samen met mij op stap is en ze zichzelf groot voelt, is ze meer in haar element ;)

Ieder z'n ding. Ik denk dat ik dat maar als slogan ga gebruiken voor deze site, want hij is bijna dagelijks van toepassing, haha.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 15 jan 2018 - 16:29

Wat een net meisje! Ik had dit weekend mijn neefjes op bezoek (3 en 6) en die vinden alleen activiteiten leuk waar zij heel vies van worden (en ik, en het huis)...

afbeelding van Jens

Jens

maandag 15 jan 2018 - 16:35

Ook ik hou niet van mensenmassa's, in Naaldwijk waren er bij Koppert Cress bijvoorbeeld maar 20 - 30 mensen op de been. En ook ik adoreer Maxima niet maar vind het erg leuk om haar in levende lijve te zien. En ook ik hou van een heerlijke boswandeling, alles op z'n tijd.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

maandag 15 jan 2018 - 18:06

Heee Jens, ik was ook bij Koppert Cress! Toeval!? En een boswandeling is heerlijk hoor maar ik woon dichtbij strand en zee dus wandel nog liever door de duinen en langs de zee! Om met Josine te spreken; ieder zijn ding ;-))

afbeelding van orchidee

orchidee

maandag 15 jan 2018 - 12:21

Misschien zijn ze "fan van Maxima". Fans doen wel vaker dit soort dingen.
Pas zag ik een documentaire over Toon Hermans, waarbij iemand hem 24 rode rozen gaf.
Maar je kunt het ook aan Josine vragen, die heeft het ook wel eens gedaan.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 15 jan 2018 - 13:09

Toen maxima hier in de buurt was voor een werkbezoek heb ik twee keer met m’n moeder achter de hekken gestaan. Zonder bloemen overigens. Als je haar de hand mag schudden of van heel dichtbij kunt zien terwijl ze contact met mensen heeft, dan zie en hoor je goed haar natuurlijke uitstraling en spontaniteit. En haar zeer verzorgde uiterlijk. Echt niet te vergelijken met (bewegend) beeldmateriaal. Dus als ze weer in de buurt is, dan ga ik bij gelegenheid zéker weer.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 15 jan 2018 - 13:54

Jaaaaa. De sfeer tijdens de bezoeken is zo fantastisch. En Máxima's uitstraling is in het echt absoluut anders dan op de foto. Haar make-up trouwens ook.

Ik ga misschien overmorgen weer met Lieke (3). Die speelt vaak dat ze koningin is en ze wil aan Maxima vragen waarom ze geen kroon draagt. Dat vindt ze maar gek, want Elsa (van Frozen) doet het wél. Maak ik er gelijk een fijn moment samen van :)

afbeelding van Helena

Helena

zondag 14 jan 2018 - 19:53

Nu gaat ze nog meer afvallen door die te strakke taille.
En soms vind ik haar een beetje te veel de koningin spelen. Geoefend voor de spiegel? Ze lijkt mij zo aardig.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 14 jan 2018 - 17:13

Vandaag toch de bewegende beelden bij Blauw Bloed maar eens geraadpleegd. Wat DIRECT EN ALS EERSTE in het oog springt is dat het jasje veel te nauw zit om de taille. Daardoor krijgt het aan de onderkant een soort schootje. Bovendien trekt de knopen open. De kleur viel mee! Veel minder flets dan ik dacht. Ook met het tweedelig in pied de poule kon ik bij nader inzien heel goed mee leven. Ook zelfs met de hoed, handschoenen en tas die pit aan het geheel geven. Ook nog met de spinnen.
Maar wie heeft bedacht dat je er als vrouw aantrekkelijker uitziet als je kleren bijna openspringen omdat ze zo strak om je lichaam zitten?! Het maak in ieder geval niet chiquer, slanker of vrouwelijk. Het haalt de vorm uit het pak zoals het lijkt mij bedoeld is.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 15 jan 2018 - 08:48

Als ik de foto van het Natan model zie, denk ik dat het een beetje uit hoort te staan aan de onderkant. Een soort van peplum-achtige stijl.)

Zelfs bij nader inzien (want ik had snel gereageerd, blijf ik er bij dat het een geweldig pak is. I love it!! Ik blijf er alleen bij dat de hoed - wel leuk maar - onhandig is. Ze moet er echt onderdoor kijken, en het publiek kan haar gezicht bijna niet zien.

afbeelding van Suus

Suus

zondag 14 jan 2018 - 16:03

Pak prachtig, mooie kleur en gave stof. Wel wat strak bij de double breasted taille. En die broches: kan er maar niet aan wennen, krijg er de kriebels van.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

zondag 14 jan 2018 - 15:33

Wat een wisselende meningen hierover! Leuk te lezen. Ik vond het pak eerst maar zozo. Maar bij Blauw Bloed bewegende beelden gezien en ik was óm. Ik vond het haar prima staan en goed passend bij de gelegenheid. Ik ben ook weg van de spinnen/insecten! Helemaal goed. Kleine kanttekening; de hoed stond erg ver naar voren wat haar blik wegnam en de toeschouwers ook het zicht op haar gezicht ontnam. Enige minpuntje deze dag.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 14 jan 2018 - 13:50

Het pak is niet goed gekozen. Vreselijk.
Jammer

afbeelding van Marja

Marja

zondag 14 jan 2018 - 01:32

Oh, wat is dit een mooi model pak, jammer alleen van de gebruikte stof. Die ruitjes zijn eigenlijk te klein en maken het onnodig druk. Maar die broek, prachtig, goed van lengte, tot ruim op de schoen. Mooie kleur schoen er onder. De handschoenen en de hoed hadden voor mij niet gehoeven. Met een wat meer effen stof zouden de sierraden beter uitkomen.
Maar ik zou het pak zo overnemen.

afbeelding van Lisa

Lisa

zaterdag 13 jan 2018 - 22:05

Dit is absoluut niet mijn smaak.. Die broek doet me denken aan een geruite bakkersbroek/koksbroek of -vraag me niet hoe!- de geruite broek van Pietje Puk..
Sowieso een beetje druk een totaal geruit pak. Ik zou er duizelig van worden om naar te kijken.
Eventueel wil ik het jasje nog wel terugzien op een donkerrode leren rok, maar ik zou het totaal niet erg vinden als het eenmalig gedragen blijft.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zaterdag 13 jan 2018 - 21:10

Ik denk dat ze vandaag pijn in haar nek heeft van het onder de rand van de hoed uit moeten kijken. Ze hield haar hoofd zó krampachtig (ik zag haar net in Blauw Bloed).

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 15 jan 2018 - 13:53

Nou idd dat is mij ook opgevallen. De rand boven haar hoofd, hangt veel te ver over haar ogen! Zowieso hou ik niet van dit soort hoeden. Ik had liever de hoed gezien die ze met prinsjesdag op had. Ook zag je het mooie opgestoken kapsel niet meer! Het pak vind ik super. Koninklijk, fantastische kleur en o zo Maxima. De broche s geven geen meerwaarde aan de outfit. Die moeten op een effen stof!

afbeelding van Eva Luna

Eva Luna

zaterdag 13 jan 2018 - 20:30

Ik was er gisteren bij in Arnhem en ze zag er echt geweldig uit. Het totale plaatje klopte helemaal. Helemaal top!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 13 jan 2018 - 18:23

Elke broche heeft 8 poten. Het zijn dus spinachtigen en geen insecten.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 13 jan 2018 - 18:23

Dag allen,
ik ben nieuw op deze site, die ik al wel jaren volg. Ik probeer dus even uit of alles is gelukt. Over de outfit had ik wel wat opmerkingen maar deze zijn door Frederike uitstekend verwoord. Alle sierraden vind ik echt geweldig, hoewel de insecten natuurlijk op iets effen horen. Volgens mij draagt de koningin lage schoenen, misschien toch nog wat voetproblemen? Bij Natan vraag ik me wel eens af of hij teveel naar Rubens schilderijen kijkt, hij kan zelfs een broodmager model dik doen lijken.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

maandag 15 jan 2018 - 09:10

dubbelpost

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

zondag 14 jan 2018 - 13:00

Ze droeg tórenhoge hakken! Misschien niet al te duidelijk op foto's, maar ik was er zelf bij.

afbeelding van karpathos

karpathos

maandag 15 jan 2018 - 07:32

Volgens mij droeg ze de burgundy pumps van LK Bennett.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 15 jan 2018 - 11:17

Dat dacht ik ook :)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 13 jan 2018 - 15:41

Ik vind t een gedurfde keuze ...
een bijzonder broekpak maar of het ontwerp onze queen past.... ik ben t eens met Frederike qua fit
maar ondanks dat toch een bijzondere keuze die vele andere royals niet aandurven. Letitia droeg ook een broekpak deze week. Zeer mooi. Maar wel op safe met Hugo Boss.
Hr Natan moet beter letten hoe eea valt en eventueel kan camoufleren.

afbeelding van zara

zara

zaterdag 13 jan 2018 - 13:13

Het broekpak valt voor mij in de categorie van de stijve koninginnen-look, netjes en officieel. Niks mis mee, hoor!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 13 jan 2018 - 10:53

Wat mij betreft gaat dit broekpak nog een paar keer gedragen worden naar zakelijke bijeenkomsten, maar blijft een combinatie met hoed achterwege.

afbeelding van JAusten

JAusten

zaterdag 13 jan 2018 - 10:59

yes, I think that too.

afbeelding van JAusten

JAusten

zaterdag 13 jan 2018 - 10:21

Nice pants suit ! Looks classy, comfortable and warm. Il like the pattern very much and the jacket is quite Dior-like.
But this hat .... ! She seems to have to always keep her head backwards to see what is going on before her. I find it not really becoming. Not easy to find a hat that matches this kind of outfit , I believe.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 13 jan 2018 - 11:49

The borsalino hat!

afbeelding van JAusten

JAusten

zaterdag 13 jan 2018 - 14:51

usually best wore by Indiana Jones :)
it didn't even match up with the rasperry dress.
But so is Maxima ! She never is where you expect to find her :)

afbeelding van Arianne

Arianne

zaterdag 13 jan 2018 - 09:07

Ik hoor sommige zeggen dat het leuker was geweest als ze haar haar opgestoken had, maar dat heeft ze toch? Ik denk dat haar haar hier juist leuk zit, al zie je er niet veel van door de hoed. Ze houdt haar hoofd op de foto's te zien erg ver naar achter zodat ze onder de hoed kan door kijken. Niet echt praktisch en een succes.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

zaterdag 13 jan 2018 - 14:15

Precies Arianne, wel degelijk opgestoken haar met de bekende Máximaknot.

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

zaterdag 13 jan 2018 - 23:23

Ja ik bedoel dus het haar opgestoken zonder hoed he ;-) Na er nog eens naar gekeken te hebben blijf ik bij mijn mening: de hoed is gewoon geen goeie keuze bij deze outfit vind ik. Haalt het geheel omlaag helaas. Terwijl het zo'n leuk broekpak is en een fantastische ring!

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 13 jan 2018 - 11:49

Ja een, begrijp ik ook niet

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 13 jan 2018 - 09:05

Nee... wat het model aanheeft vind ik enig, maar dat is in combinatie met een wijde rok, maar zo'n broek met wijde pijpen en een omslag daar houdt het bij mij altijd bij op. De hoed valt ook over haar ogen. De kleuren van het pak vind ik wel leuk.

afbeelding van sandy

sandy

zaterdag 13 jan 2018 - 02:21

Valt het jullie ook op dat haar wangen zo bol zijn in deze foto's? Ze zou er toch niets aan hebben laten doen?

afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 14 jan 2018 - 01:09

Nu je het zegt: ja. Zou zomaar kunnen.

afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 14 jan 2018 - 04:51

Ik vind dat Maxima hier echt allure heeft: erg chic pak. Staat haar fantastisch. Heb wel mijn twijfels over de omslagen van de broek. Die ogen weer ouderwets.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

vrijdag 12 jan 2018 - 23:27

Leuk! Een broekpak! Maar helaas: het pak oogt flets. Zonder de hoed zou ze er bloedeloos uitzien. Teveel aspecten die niet kloppen, hierboven al toegelicht, waardoor alleen de flair van Maxima de zaak nog kan redden.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 12 jan 2018 - 23:24

De Borsalino die ze bij prinsjesdag droeg, die was hier gaaf bij geweest! Met mooie laarzen met hak. Jammer! Taupe accenten ipv rood en het was een 10

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?