Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagochtend 4 oktober in het Mauritshuis in Den Haag de reizende tentoonstelling 'Tien topstukken on tour: Voor Nederland verworven dankzij de BankGiro Loterij'. Met deze tentoonstelling willen het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Mauritshuis het belang van nieuwe aankopen voor Nederland tonen.

Nieuwe aankopen zijn voor musea vaak alleen mogelijk dankzij steun van de deelnemers van de BankGiro Loterij en andere particulieren, fondsen, bedrijven en publiek geld. De loterij steunt culturele organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed. Door nieuwe aanwinsten blijven belangrijke kunstwerken zichtbaar voor het Nederlandse publiek en goed geconserveerd voor de toekomst. De tien geëxposeerde werken van onder meer Rembrandt, Picasso en Karel Appel zijn aankopen van de vier samenwerkende musea uit de periode 1999-2016.

Tien topstukken on tour reist voor telkens drie weken naar zes verschillende musea in Nederland. De werken zijn van 4 oktober 2017 tot en met 25 maart 2018 achtereenvolgens te zien in het Mauritshuis in Den Haag, het Fries Museum in Leeuwarden, Twentse Welle/Rijksmuseum Twenthe in Enschede, het Van Abbemuseum in Eindhoven, het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Outfit: Koningin Máxima draagt een nieuwe japon van modehuis Natan en een -eveneens nieuwe- vilten flaphoed van Fabienne Delvigne. 

~Advertentie~


~einde advertentie~

Pluspunten: 
Rood is wat mij betreft een heel geschikte kleur voor een koningin. Het is een krachtige kleur, die opvalt in de menigte. Op de foto's vallen de verschillende tinten erg op, maar op de video van Blauw Bloed weer niet. Aangezien foto's kunnen vertekenen, geef ik Máxima dit keer het voordeel van de twijfel. Ook het ontwerp en de stof van de jurk kunnen mij wel bekoren. Niet heel spannend allemaal, maar dat hoeft ook niet bij een officiele opening. 

Minpunten: 
- Máxima's schoenen van Gianvito Rossi zijn mooi, maar helaas werken ze niet in haar voordeel. Door de bandjes bij de enkel worden Máxima's benen visueel in stukjes geknipt, waardoor ze forser overkomen dan ze daadwerkelijk zijn. Ook de handschoen had ze van mij wel thuis mogen laten dit keer. 
- Een juiste mouwlengte maakt een mooie jurk af, maar over de mouwlengte van vandaag twijfel ik een beetje. Net geen driekwarts mouw en ook geen lange mouw. Wat mij betreft mag de mouw daarom 2 centimeter worden ingekort voor een iets pittiger resultaat. 
- Een kanten jurk vraagt om goede onderkleding. Op de ene foto lijkt dit prima in orde, maar op andere beelden weer niet. Even wachten op beter beeld dus. 

Japon van Natan:

Schoenen van Gianvito Rossi:

Afbeeldingsresultaat voor gianvito rossi site:modekoninginmaxima.nl

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marja

Marja

donderdag 05 okt 2017 - 16:50

Ik vind het een mooie kleur en op zich ook een mooie japon. Alleen die mouwen zijn te kort en de combinatie met de hoed een verkeerde keuze. Een mooie chignon en kleine haaraccesoire zou mooier zijn.
Die schoenen: "WIL IK OOK!!!!!!!" zo mooi, en zulke mooie hakken. Ik draag ook graag hoge hakken, niet om anderen te behagen, maar vooral om mijn innerlijke ik te strelen. Ik ben het waard om mooie schoenen te dragen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 05 okt 2017 - 16:10

Wow mooie foto's !

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 05 okt 2017 - 16:25

Ja vind ik ook! Je ziet die jurk echt in close-up en lijkt wel of je het bijna kan aanraken en de oorbellen ook zo duidelijk zichtbaar.
Vandaar dat ik even de link hier plaatste, ik dacht dat zullen wel meer net zo mooi vinden als ik :)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 06 okt 2017 - 12:41

Is er dan een fotograaf van de dailymail aanwezig? Of een NL fotograaf die voor hen fotografeert? In ieder geval een goede fotograaf!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 05 okt 2017 - 13:37

Wat mij betreft een prachtige outfit. Alleen het kleurverschil tussen de hoed en jurk vind ik minder.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 05 okt 2017 - 12:08

De hoed past totaal niet bij de jurk, niet qua stijl en ook niet qua kleur (het is een heel andere kleur bordeaux). Datzelfde geldt trouwens voor de schoenen. Kortom het is weer een rommeltje.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 05 okt 2017 - 07:22

Hoe die schoenen zijn vastgeknoopt; dat vind ik echt heel vreemd! Vind dit echt den totaal ongeslaagd geheel.
Inderdaad Merel, die horizontale lijnen, dat heb je goed omschreven! Het geeft haar ook een vreemde overdreven gespierde/stevige hals terwijl ze zo'n mooie neklijn heeft.

Weg ermee zou ik dus maar zeggen/denken

En ook zoals Merel al eerder zei en jk ook al vaker opmerk: doe dit soort kleding maar niet meer aan: lekker boho/latina! Dat staat zoveel leuker!!!

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 04 okt 2017 - 21:11

Een mooie kleur jurk, helemaal de mode van deze winter.
Maar inderdaad wat een grote gaten zitten erin bij de mouwen. Knip ze af en je hebt driekwart.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 04 okt 2017 - 20:36

Nu doet Max het weer.. Verkeerde kleur hoed bij de rest van de outfit.
Owh wacht er zit een paarskleurige/ aubergine laag onder het rode kant.
Dan had Maxima beter alle accessoires die kleur aan kunnen houden. Nu is het weer net niet!!

afbeelding van zara

zara

woensdag 04 okt 2017 - 21:46

Wat mooi! Vooral die warme bordeaux rode kleur.

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 04 okt 2017 - 19:47

De lengte en de kleur van de jurk zijn prima en de oorbellen zijn schitterend. Het kantwerk van de jurk vind ik te grof en de openingen in het kant zijn te groot. Op een foto, die in elders zag, steekt de elleboog van Máxima uit het kant. In plaats van de flaphoed was een calot beter geweest.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 04 okt 2017 - 19:37

Op bewegend beeld ziet het er allemasl goed uit: kleuren, schoenen (in principe niet mijn keuze, maar vallen nu lekker op), hoed (die verwijst naat de oude meesters), staart, lengte van de jurk etc. Zelfs het lopen op die stelten bij het uitstappen gaat goed, ik houd mujn adem in ...

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 04 okt 2017 - 19:01

Ps. Bij RU zie je een groepsfoto. De vrouw 2e van links ziet er geweldig uit. Modischer dan Maxima vind ik

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

woensdag 04 okt 2017 - 17:52

Koningin Letizia draagt ook regelmatig jurken van dit soort stof. Hier in Spanje noemen ze dit inderdaad "guipur"

afbeelding van Esther6

Esther6

woensdag 04 okt 2017 - 17:15

Hi Josine kun je al iets meer vertellen over de volgens mij nieuwe armband die Macina vandaag draagt? Dank!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 04 okt 2017 - 15:53

De hoed is leuk maar t.o.v. de rest van de outfit wat te winters. Ik zou hem nog wel eens terug willen zien met een andere (kleuren)combinatie.
De kanten jurk vind ik wel gaan, maar idd weer meer van hetzelfde.
De schoenen zijn mooi voor onder een avondjurk, niet onder deze roklengte.

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 04 okt 2017 - 15:47

Hoe langer ik kijk naar de foto's bij R.U hoe leuker ik ze eigenlijk vind; de hoed lijkt geïnspireerd op de omgeving waar ze nu is. Het heeft iets van oudhollandse hoeden zoals je ze wel vaker zag in vroeger tijden op schilderijen: grote breed uitstaande randen en het strikje erop lijkt me daar ook wat bij passen. Op sommige foto's lijken de kleuren meer paars-rood als mooi geheel, op andere is er veel verschil qua kleur van de hoed en de rest van de outfit. Enige 'minpuntje' wat mij betreft is de paardenstaart die wat vreemd onder de hoed te voorschijn komt.
En leuk: volgens mij zie ik weer sproeten op haar gezicht. En dat is wie ze is.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 04 okt 2017 - 15:39

Ik vind de kleur van de hoed er juist wel mooi bij, geeft het geheel een wat warmere gloed ofzo. Alleen hadden de schoenen dan wel in dezelfde kleur gemoeten, dan was het plaatje compleet geweest.
Ze ziet er verzorgd uit in elk geval.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 04 okt 2017 - 21:32

ja dank je ik ben er in geïnteresseerd en vind de oorstekers best mooi .Op de kanten kleding ben ik uitgekeken , niet slecht maar zeker geen wauw .

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 04 okt 2017 - 15:17

Leuk plaatje maar niet echt mooi. De hoed vind ik geweldig maar idd niet heel handig voor een museumbezoek. Deze schoenen vind ik niks.

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 04 okt 2017 - 15:15

Ik vind dit echt een Mathilde outfit, als ze al niet zoiets heeft ,dan zien we het beslist binnenkort .
Dat kant daar ben ik wel op uitgekeken inmiddels ,heb je het nog hangen oké maar om nou weer iets nieuws te kopen ?
Nou verassend is het iig niet .
Schoenen met bandjes vind ik sowieso zelden mooi staan bij iemand.
En van de hoed krijgt ze hoofdpijn ,ze ziet bijna niets -;)
Hij is leuk maar wel erg doorsnee...

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 04 okt 2017 - 15:13

Ik vind de hoed veel te groot en te grof en ik vind het ook raar dat er alweer een nieuwe in dit model moest komen, volgens mij komt ze om in deze hoeden en zit er vast wel eentje bij die qua kleur (beter) past. De schoenen zijn erg lelijk en slordig geknoopt. Raar dat ze daar niet op let dan wel dat haar hofdames daar niet opletten. De jurk vind ik typisch Natan: saai, net niet en niet mooi gemaakt.

afbeelding van zara

zara

woensdag 04 okt 2017 - 14:51

Grappig, maar ik heb een volledig andere mening over de schoenen. Ik vind dat ze deze op zich best wel saaie (kant, gaap..) outfit enorm óphalen. De rode bandjes hebben iets frivools. Jammer dat ze wat slordig geknoopt zijn.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

woensdag 04 okt 2017 - 14:41

Het vele rood zuigt ook alles een beetje op. Ze verdwijnt erin.

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

woensdag 04 okt 2017 - 14:39

Leuk voor een bezoek keukenhof of koningdag maar niet voor opening tentoonstelling museum. Andere hoed en pumps was beter geweest! De hoed bespaart wel weer een kappersbezoek uit ;-)

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 04 okt 2017 - 14:32

De kleur van de jurk vind ik mooi, staat haar goed.
Het lijkt wel een katoen gehaakte jurk, maar dat zal het ongetwijfeld niet zijn. Ik ben er niet weg van.
De hoed is te groot, de flap valt téveel voor haar ogen. En ,volgens mij, heeft ze er ook last van met kijken.
Kleur op zich is mooi, maar past niet bij de jurk.
De schoenen zijn prachtig, alleen het wordt allemaal wel erg rood zo. En dan ook nog die handschoenen en tas in rood. Téveel rood.
Het oogt wel verzorgd, maar ik ben er niet echt enthousiast over.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 04 okt 2017 - 14:28

Ik ben het met je eens Doro. Jammer, te groot. Doet geen recht aan haar mooie figuur. Heeft ze overigens niet veel van dit soort see through jurkjes? Ik denk dat Maxima fan blijft van Natan. Jammer, om als modekoningin door het leven te kunnen zou ik meer variatie in design en stijlen verwachten

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 okt 2017 - 14:40

Edit *verkeerde reactie*

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 04 okt 2017 - 14:19

een afschuwelijke outfit! de jurk te wijd en te grof van stof en te kort en teveel en nog meer. de hoed vind ik absoluut geen aanwinst. de schoen,: ja die zijn leuk maar eerder voor onder een pantalon! jammer jammer

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 04 okt 2017 - 13:51

Eens met je commentaar Josine. Alleen wat de schoenen betreft ben ik wat uitgesprokener. Ik vind ze lelijk en te iel bij deze outfit. Bovendien zijn ze veel te hoog. Ze wiebelt erop. Gekkenwerk. Wanneer staat er een koningin of prinses op die het gewoon vertikt om zich op dit soort schoeisel voor te bewegen? Zoiets als prins Claus deed met de stropdas...haha!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 okt 2017 - 13:54

Een stropdas is een soort van verplichting bij pakken voor mannen, hoge hakken voor dames niet ;) dat is gewoon ijdeltuiterij.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 04 okt 2017 - 14:08

niet alleen ijdeltuiterij, ik voel me er ook mooier door!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 okt 2017 - 14:11

Nou dan is het toch ijdeltuiterij? ;)

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 04 okt 2017 - 14:36

ja maar dan op een andere manier ....:-)

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 okt 2017 - 14:39

Leg uit ;)

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 04 okt 2017 - 15:00

tja..niet om mooier te ogen, maar om meer om me mooier te voelen qua houding / zelfverzekerdheid. Lastig om te vangen met woorden. Ik doe ze in ieder geval niet alleen maar om om er mooier uit te zien.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 okt 2017 - 15:27

Ja ik snap dan wel hoe je het bedoelt :) Maar toch is dat een vorm van ;) .......

Maar goed, het ging mij meer om dit, Elise zei:
“Wanneer staat er een koningin of prinses op die het gewoon vertikt om zich op dit soort schoeisel voor te bewegen? Zoiets als prins Claus deed met de stropdas”

Maar een stropdas is etiquette, dat hoort, anders is een man niet gekleed bij officiële gelegenheden (raar maar waar heden ten dage) maar naaldhakken van 10/12 centimeter is geen etiquette voor dames, dat is geen verplichting, een prinses of koningin met platte schoenen of een hakje van 4 centimeter is even netjes gekleed als met die hele hoge hakken.

Tot een jaar of 10 geleden was het zelfs not done die hele hoge hakken voor sjieke dames, dat was ordinair, liepen alleen dames van bepaald alloy op ;)

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 04 okt 2017 - 17:48

Volgens mij is dat veranderd. Tijdens een uitreiking van filmprijzen werden er actrices geweigerd die niet op hoge hakken liepen. Het is een beetje een ongeschreven wet dat je in bepaalde kringen als vrouw op hakken loopt. Koningshuizen bijvoorbeeld. Of op de Zuidas ....

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 okt 2017 - 18:48

Ik heb het even opgezocht, maar daar zeg je ook wat, het filmfestival in Cannes las ik, in 2015 werden daar vrouwen geweigerd die geen hoge hakken droegen, tja dat is ook een sexistisch wereldje. Er zijn trouwens ook protesten op gekomen en Julia Roberts is het jaar daarop als protest op blote voeten gekomen.
https://www.vogue.nl/fashion/nieuws/artikel/julia-roberts-maakt-opnieuw-...

Voor de rest geloof ik dat niet echt dat je in bepaalde kringen, of leden van koningshuizen, verplicht bent om hoge hakken (10/12 cm) te dragen.
Dan zou koningin Elisabeth die regel overschrijden, prinses Diana droeg meestal ook geen hoge hakken in het begin omdat ze dan langer was dan Charles.
Koningin Margaretha draagt ook nooit echt hele hoge hakken, prinses Beatrix en zo zijn er wel meer.

Nee lijkt me erg vreemd dat hele hoge hakken, iets waar veel vrouwen niet eens op kunnen lopen, een ongeschreven wet zou zijn.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 04 okt 2017 - 13:52

De jurk vind ik wel aardig maar de hoed vind ik er totaal niet bij passen, de kleur vloekt ten opzichte van de jurk en vilt bij het materiaal van de jurk vind ik veel te zwaar. Een beetje van zomer en winter.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 04 okt 2017 - 13:28

ik ga het niet 'kapot analyseren': vind het gewoon mooi om te zien in een sprekende kleur.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 04 okt 2017 - 14:33

LOL Helemaal goed hoor, Babs, maar vraag: is "kapot analyseren' een vermomde sneer of ben ik overgevoelig (kan hoor, al word ik vaker van het omgekeerde beticht, maar dat zal dan 'persoonlijke groei' zijn???)?

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 04 okt 2017 - 14:46

Vooral omdat ik net hierboven schreef dat ik er niet "kapot" van ben! :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 04 okt 2017 - 17:22

Wat een mooie outfit. Staat haar fantastisch en wat een gave schoenen. Wat staat die flaphoed goed
Grappig de minpunten te lezen, die had ik zelf niet op het eerste oog ontdekt. Ik hou me dus bij m'n eerste indruk: mooi plaatje, goede keuze.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 04 okt 2017 - 15:35

Ik ben er niet kapot van, zelfs al is rood absoluut mijn favoriete kleur - en ook een kleur die Maxima fantastisch staat.

Jurkje - ben niet dol op kant(achtig?) voor overdag. En niet het beste model voor Maxima. Iets te kort ook.
Hoed - jammer om nog zo'n hoed aan te schaffen (opvallend + rood + flap), als je al bijna dezelfde hebt (iets feller rood)
Schoenen - meer een avond-schoen, als dat begrijpelijk is. Enkelbandjes inderdaad niet zo flatteus. Ook erg hoog, ze kan er bijna niet op lopen.

Al met al vind ik de verschijning wat over-the-top. Gewoon iets tè voor de gelegenheid.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 04 okt 2017 - 12:37

Het is een beetje herhaling. In Delft had ze toch een paar maanden geleden een grijze versie aan?
Het staat haar goed. En jammer van dat effect van de schoenen want deze zijn supermooi. Wat dan doen? Onder een broek is t ook zonde? In de vitrinekast dan maar om er naar te kijken?
Dat blauwepak van 1 van de gastvrouwen is trouwens vreselijk.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 05 okt 2017 - 13:36

Welke japon bedoel je? Ik kan me geen grijze versie van deze herinneren.

Pagina's

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?