Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 31 januari de tentoonstelling Basquiat - The Artist and His New York Scene in SCHUNCK museum in Heerlen.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van het werk en leven van de jonge Basquiat en tijdgenoten uit zijn periode in New York tussen 1978 en 1982. Tijdens de tentoonstelling is vroeg werk te zien van Basquiat en zijn tijdsgenoten, waaronder poëtische graffititeksten en grote canvassen.

Jean-Michel Basquiat werd geboren in New York en kreeg bekendheid als een van de leden van SAMO, een gelegenheidsduo van twee graffitikunstenaars dat eind jaren zeventig de muren van de Lower East Side van Manhattan beschreef met raadselachtige teksten. In enkele jaren ontwikkelde Basquiat zich van graffitiartiest naar internationaal erkend kunstenaar. Hij overleed op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van een overdosis.

Basquiat en zijn sociale en artistieke context spiegelen het postindustriële en streetwise karakter van Heerlen. De sluiting van de mijnen bezorgde de stad drugs-, prostitutie- en leegstandsproblemen in de jaren tachtig en negentig. Tegelijkertijd was deze achtergrond een voedingsbodem voor een levendige graffiti-, hiphop- en breakdance-scene, net als in het New York van de vroege jaren tachtig.

Outfit: nieuwe japon van Natan. 
Hoed: vilten borsalino van Fabienne Delvigne. (eveneens nieuw) 


Foto: PPE/Vd Werf

Het collier, waarvan de ontwerper onbekend is, kregen we eerder te zien in Vietnam, 2011.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 31 jan 2019 - 11:34

Info volgt zsm, eerst even Lieke van school halen. Tot zo!

afbeelding van HC

HC

donderdag 31 jan 2019 - 12:35

Deze outfit is dus helemaal goed! Vooral vanwege kleur van de jurk en de hoed: staat haar geweldig, past goed bij jaar bruine ogen en de toon van haar huid. Daarom straalt ze ook! Geen lelijk piekhaar! Heel goed dit!

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

donderdag 31 jan 2019 - 12:52

Helemaal goed deze outfit. Gave hoed!!

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 31 jan 2019 - 13:04

Die hoed. Love love it.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 31 jan 2019 - 13:15

Jurk en jas prachtig. Ik houd alleen niet de hoed maar hij staat Maxima wel. De ketting vind ik te grof. Dat vind ik het enige kleine minpuntje

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 31 jan 2019 - 13:20

Prachtig, deze outfit vind ik helemaal goed! Prachtige,warme kleur. Mooie hoed! Ook de ketting vind ik erg leuk. En de haren omhoog, gelukkig!

afbeelding van Elles

Elles

donderdag 31 jan 2019 - 13:32

Mooie verschijning,wat weet zij te verrassen!

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 31 jan 2019 - 13:47

Een heerlijke rustige gewone jurk zonder tierelantijnen. Mooie lengte ook vind ik.
Ik ben alleen niet zo dol op de kleur, maar ach, moet kunnen voor een keer ;)

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 31 jan 2019 - 14:11

Jaaa mooi mooi mooi! Dit staat haar goed, zowel qua kleur, model als lengte van de jurk.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 31 jan 2019 - 14:14

Bij dit soort dingen snap ik een losse jas over de schouders ergens wel. Ze stapt uit en stapt binnen. Een jas in de auto zit niet fijn en het is toch een aardig ritje van Den Haag naar Heerlen dus draagt ze geen jas. Binnen heeft ze de jas ook niet aan dus ze slaat de jas even om. Zou ze de jas bij dat loopje van een paar meter langs de mensen geen jas aan hebben dan was het ook weer niet goed. De jurk vind ik mooi van kleur. De hoed past er qua kleur goed bij, maar ik hou niet van dit model hoed. Je ziet haar gezicht niet goed, maar ook zijzelf zit steeds vanuit een rare hoek te kijken naar wat voor haar gebeurd. Dit lijkt mij niet de bedoeling van een hoed. Op de website van 1limburg staat ook een filmpje waar Maxima met een soort kimono over haar kleding graffiti spuit voor de opening. Zou ze die kimono zelf hebben meegenomen, hij stond in ieder geval prima bij de hoed en lelijk was het ook niet.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 31 jan 2019 - 14:17

heel mooi verzorgd plaatje! Ik ben alleen niet zo weg van de hoed, haar gezicht kan ik door dit model wat minder zien.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 31 jan 2019 - 14:59

WaUW wat word ik blij van deze outfit. Bruin tinten staan Máxima zo mooi. Leuke eenvoudige jurk, prachtig in combinatie met de hoed. Blijkbaar worden klokkende rokken weer mode. Ik vind haar geweldig staan. Topper!

afbeelding van Marjan

Marjan

donderdag 31 jan 2019 - 15:21

Mooie outfit. Helemaal goed.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 31 jan 2019 - 15:27

Lekker stoere hoed, mooie eenvoudige jurk (ik vind het prachtig, dit soort 'ballet' jurken, zeker als ze, zoals hier geval lijkt, van een soepele ietwat elastische stof te zijn gemaakt), in een kleur die haar flatteert, en met een heerlijk modern halssieraad. Ze is gekleed, en niet verkleed, ze is chique en niet cocktailerig. Enige suggestie die ik wil doen is: hoge laarzen. Oh oh, wat was dit toch mooi(er) geweest met een paar chique zandkleurige (of donkerbruine) hoge laarzen met een interessante hak.

De kimono paste wonderwel bij de outfit, erg grappig! De jas vond ik te kort, maar dat is mijn hoogstpersoonlijke hekel aan rokken en jurken die onder een jas uit piepen en om die reden, ivm mijn totaal door rok/jurk gedomineerde wintergarderobe, aan jassen die halverwege het dijbeen eindigen in het algemeen.

afbeelding van Kate101112

Kate101112

donderdag 31 jan 2019 - 15:52

Tja ik geloof dat ik de enige ben met kritiek..
De hoed is prima als je buiten blijft , binnen veel te zwaar ,warm en te ver in de ogen getrokken.
En een bad hair day hoed..
En van omgeslagen jassen loopt de koningin krom.
De jurk is door haar saaiheid niets mis mee.
Fijne dag allemaal.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 31 jan 2019 - 15:53

Nee hoor, ik ben het eens met je opmerking over de hoed, ze loert er ook wat ongelukkig onderuit als ze met mensen praat lijkt me en de jurk vind ook ik supersaai. Geen kraak of smaak aan. Verder best voor een werkbezoek, maar het kan allemaal wel wat sprankelender.

afbeelding van Marja

Marja

zaterdag 02 feb 2019 - 18:23

Helemaal met je eens. Het is net een paraplu want je zou er heerlijk droog onder blijven buiten als het regent.
Ik vind het model echt niet mooi tenzij je wat te verbergen hebt.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

dinsdag 05 feb 2019 - 13:56

Ik denk er net zo over hoor. De jurk is ontzettend saai en het model van de hoed vind ik niet mooi, je ziet Máxima's ogen bijna niet.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 31 jan 2019 - 16:51

Netjes en verzorgd voor een werkbezoek. Niet echt een fashion statement maar dat vind ik prima aangezien koninginnen en prinsessen niet als modepoppen hoeven te fungeren. Ik zag meghan op foto's bij ppe. Respect zeg die hoge hakken bij zo'n dikke buik. Ik liep op sneakers maar dat zal Meghan buiten de camera's ook doen en gelijk heeft ze! Ik volg momenteel de serie Suits. Steengoed was ze daarin zeg

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 31 jan 2019 - 18:31

Ik kan daar juist géén respect voor hebben, Kate deed dat ook. 10/12 centimeter hoge naaldhakken dragen als je zwanger bent. Je hoeft maar even te zwikken en te vallen en je kan je kind beschadigen of een vroeggeboorte veroorzaken.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 02 feb 2019 - 17:47

Ik kom niet meer bij Lina, dank voor het opleuken van deze grauwe dag.

afbeelding van Marja

Marja

zaterdag 02 feb 2019 - 18:27

Voor de bescherming van je kind heb je vruchtwater.
Als je altijd op die hakken loopt val je echt niet meer of minder als je zwanger bent.
Je bent zwanger, niet invalide tenzij je echt last hebt van bekkeninstabiliteit.
Ik heb ook mijn hele zwangerschap op hoge hakken gelopen en tot op het laatst voluit gesport. Zolang je je goed voelt en je verloskundige geen afwijkingen bij je kind waarneemt hoef je je bewegingspatroon echt niet op eens aan te passen omdat je zwanger bent.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 02 feb 2019 - 18:59

Het gaat er niet om of je je goed voelt of om je bewegingspatroon aan te passen maar ik denk dat iedereen weet dat je op 10/12 centimeter hoge naaldhakken eerder kan vallen dan op lagere brede hakken.
Je kan veel eerder struikelen doordat je hak tussen stenen kan blijven steken of bij ongelijke stoeptegels die een beetje schuin lopen kan je op dat soort hakken ook eerder zwikken en vallen dan op lagere bredere hakken.

afbeelding van Fee

Fee

dinsdag 05 feb 2019 - 14:38

Bij een vergevorderde zwangerschap pas je je bewegingspatroon altijd iets aan. Met een flinke babybuik ligt jouw lichaamszwaartepunt iets meer naar voren. Zo verandert de statiek van het lichaam. Dat vraagt aanpassing qua stabiliteit bij staan en lopen, het looptempo en de coördinatie van de bewegingen, ook al zijn die aanpassingen minimaal en nauwelijks waarneembaar. Daarbij komt dat je vanwege de forse buik je voeten minder goed kunt zien, en zodoende minder goed zicht hebt op het loopvlak, waar je je voeten zult plaatsen. Daardoor is de kans op verzwikken groter. Zeker met hoge naaldhakken, waarbij het lichaamszwaartepunt hoger ligt dan normaal. Des te hoger het lichaamszwaartepunt, des te instabieler.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 31 jan 2019 - 20:05

“Respect” hebben heb ik in ieder geval niet voor iemand die op dit soort idioot hoge hakken loopt.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 31 jan 2019 - 21:14

:-D

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 02 feb 2019 - 13:28

Goede middag Margriet76, mag ik je vragen op welke zender je Suits nu kan volgen ?Ik heb er ook al eens er naar uitgekeken maar ben het nog niet tegengekomen.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 31 jan 2019 - 16:52

Oh wat een toffe outfit zo! De ketting en de oorbellen vind ik helemaal geweldig en zorgen voor een warm totaalplaatje. Mooie laarzen zouden er erg leuk bij hebben gestaan, zou ik zelf voor zijn gegaan en lekker warm met dit koude weer. De jas is trouwens mooi voor het contrast en is toch ook warm van kleur wat het mooi passend maakt!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 31 jan 2019 - 17:15

Ze is prachtig, kan niets bedenken wat niet goed is. Terecht dat ze met deze temperaturen een jas om heeft.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 31 jan 2019 - 17:20

Wat een enig model hoed! Ja deze staat haar fantastisch! Mooie warme kleuren en leuke oorhangers. Minpuntjes vind ik de veel te grove ketting (de oorhangers zijn ook al behoorlijk aanwezig en daarboven weer de leuke hoed) het is gewoon teveel op relatief kort stuk, en minpunt vind ik die jas iedere keer over de schouder. Een keer is niet erg maar iedere keer weer vind ik jammer en doet op den duur afbreuk. Trek em aan of laat hem uit maar dit is net wel en/of net niet.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 31 jan 2019 - 18:15

Heel mooi en chique zonder glitter en glans. Plus een top hoed. Hier houd ik van.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 31 jan 2019 - 18:31

Elegante en mooie outfit, hoor. Zowel qua kleur, ook omdat de kleur haar flatteert, als model.
Door de eenvoud van de jurk vind ik de statement ketting mooi matchen. Daar hou ik van.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 31 jan 2019 - 18:39

Nog even de foto’s van RU bekeken. Het totaalplaatje klopt. De volgende keer zou het helemaal kloppen met prachtige laarzen.

afbeelding van Tineke

Tineke

donderdag 31 jan 2019 - 18:49

Alles klopt, jurk lijkt mij heerlijk zitten.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 31 jan 2019 - 19:21

Mooi! Pasvorm is goed, prachtige kleur en....... verzorgd kapsel.. daardoor heeft Maxima al gelijk een koninklijke uitstraling..
Een aandachtspuntje: ik wil niet altijd kritiek hebben, maar de hoed staat teveel op haar voorhoofd, waardoor het lijkt dat Maxima er onderdoor moet gluren en een schaduw heeft over haar ogen..

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 31 jan 2019 - 20:07

Mooie jurk!

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 31 jan 2019 - 20:26

Prachtige verschijning vandaag, in een kleur die haar erg goed staat. Door de rustige en (qua snit) eenvoudige jurk komt het mooie halssieraad erg goed tot zijn recht. En kijk, de bovenzijde ‘trekt’ niet, niet aan de voorkant en ook niet aan de achterzijde. Hij kán het dus wel, Mr. Natan (alias Vermeulen). Nu de volgende keer ook een iets ruimere snit toepassen als er zijde wordt gebruikt.
De pumps staan er goed bij (oh oh de hoogte van de hakken), maar laarzen waren ook een prima optie, zouden die mooie van Stella McCartney ( bruin met een gouden (‘interessante’ hak Merel!) hak, deze bedoel ik — https://www.modekoninginmaxima.nl/sites/default/files/schoenen_8.png)
er bij staan of juist vloeken? Maar de keuze van vandaag met lage schoenen vind ik ook prima hoor.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 01 feb 2019 - 09:11

Eens wat betreft de te strakke pasvorm bij zijde. Dit is alleen niet te wijten aan Vermeulen, maar aan Máxima's eigen voorkeur. Dit heb ik al van verschillende kanten bevestigd gekregen.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 01 feb 2019 - 12:14

Super laarzen!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 31 jan 2019 - 20:21

Geweldig!! Maar mis laarzen zoals de laatste tijd vaker.
En ik denk dat de ‘Pinda ketting’ er nog mooier bij had gestaan. Maar verder top!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 01 feb 2019 - 09:10

Ja, de pindaketting wil ik ook nog weleens zien!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 31 jan 2019 - 21:00

Weinig aan de berichten toe te voegen. Rustige smaakvolle outfit.
De laatste van deze maand. Aangezien we weinig wow hebben gezien is deze een grote kanshebber denk ik voor winnaar van de maand.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 31 jan 2019 - 21:14

Na afloop van de opening is ze nog naar Kerkrade gegaan voor een verrassingsbezoek aan het project Schuldmaatje Parkstad. Bij gesprekken met mensen die diep in de financiële ellende zitten, past een sjieke koningin, maar geen overdaad aan bling. Ze heeft dat goed gecombineerd! Op de website van 1limburg zie je hoe mooi de eenvoud haar staat, maar ook hoe betrokken ze is.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 31 jan 2019 - 21:46

Dank voor deze verwijzing. Ja een zeer betrokken koningin.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 31 jan 2019 - 21:18

Sommige hebben het over laarzen onder deze jurk maar dat zouden dan alleen (ver) over de knie laarzen kunnen zijn want met laarzen tot aan de knie zou je dan nog een stukje been zien maar dat staat lelijk en wordt als een (mode) fout gezien.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 01 feb 2019 - 09:09

Of iets lelijk staat is een kwestie van smaak. Ik vind een stukje huid in de meeste gevallen juist zorgen voor een minder zwaar totaalplaatje. Maar knielaarzen zouden er idd ook prima bij kunnen staan. Zolang het maar stoere laarzen zijn, want ik vind het wel leuk om het stoere accent van de hoed ook nog ergens anders terug te zien in de look.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 01 feb 2019 - 13:30

Ohw dan was het zeker vóór jouw tijd dat dat geen kwestie van smaak was maar echt “No go” en een vaste regel.
.Dat was armoedig als je dat niet deed. Maar ook, het breekt je lengte, je wordt dan in verschillende “stukken” verdeeld zodat het ook rommelig staat.
Dat is járen de regel geweest, (en voor mij nog steeds) je roklengte hoort op zijn minst nét over de bovenkant van de laarzen te vallen.

Wat wel zou kunnen als je het over stoere laarzen hebt, iets in de stijl van cowboylaarzen, die komen dan maar net halverwege de kuit waardoor er véél meer ruimte is tussen laars en rok en dat is dan weer een heel anders gezicht.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 01 feb 2019 - 13:32

Ja, dat zal wel voor mijn tijd zijn geweest. En ik ben reformatorisch opgevoed, dat scheelt denk ik ook. In mijn jeugd en tienerjaren heb ik dagelijks een rok gedragen en in de winter droeg je daar dan laarzen onder. Dat was eigenlijk een vanzelfsprekendheid. Dus het kan ook zijn dat die regel in de modewereld nog heerst en ik er gewoon compleet langs heen heb geleefd. Ik zal het zo eens navragen bij een collega van Vogue.

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?