Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 31 januari de tentoonstelling Basquiat - The Artist and His New York Scene in SCHUNCK museum in Heerlen.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van het werk en leven van de jonge Basquiat en tijdgenoten uit zijn periode in New York tussen 1978 en 1982. Tijdens de tentoonstelling is vroeg werk te zien van Basquiat en zijn tijdsgenoten, waaronder poëtische graffititeksten en grote canvassen.

Jean-Michel Basquiat werd geboren in New York en kreeg bekendheid als een van de leden van SAMO, een gelegenheidsduo van twee graffitikunstenaars dat eind jaren zeventig de muren van de Lower East Side van Manhattan beschreef met raadselachtige teksten. In enkele jaren ontwikkelde Basquiat zich van graffitiartiest naar internationaal erkend kunstenaar. Hij overleed op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van een overdosis.

Basquiat en zijn sociale en artistieke context spiegelen het postindustriële en streetwise karakter van Heerlen. De sluiting van de mijnen bezorgde de stad drugs-, prostitutie- en leegstandsproblemen in de jaren tachtig en negentig. Tegelijkertijd was deze achtergrond een voedingsbodem voor een levendige graffiti-, hiphop- en breakdance-scene, net als in het New York van de vroege jaren tachtig.

Outfit: nieuwe japon van Natan. 
Hoed: vilten borsalino van Fabienne Delvigne. (eveneens nieuw) 


Foto: PPE/Vd Werf

Het collier, waarvan de ontwerper onbekend is, kregen we eerder te zien in Vietnam, 2011.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Fee

Fee

dinsdag 05 feb 2019 - 14:50

Zoals opgemerkt is, gluurt Maxima onder de hoedrand door en valt de schaduw van de hoed over haar ogen. Ik denk dat het ook door haar lichaamshouding komt. Maxima zit en loopt regelmatig met haar schouders wat naar voren. Logisch gevolg is, dat zij daarbij met haar hoofd naar voren neigt. Zo ontstaat de knik in haar nek en het gluren onder de hoedrand door. Zou zij rechtop zitten, staan en lopen en daarbij haar hoofd gemakkelijker recht boven haar romp houdt, dan kan zij vrij rondkijken, valt er minder schaduw over haar ogen en kunnen wij haar ogen beter zien.

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 02 feb 2019 - 14:59

Ik vind de jurk saai en tuttig, zowel qua model als qua kleur!

afbeelding van petra

petra

vrijdag 01 feb 2019 - 19:24

Ik vind ze een prachtig uitzien...ik hou van aarde tinten...mooi!!!!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 01 feb 2019 - 18:19

Voor al diegenen die achter de naaimachine willen kruipen, kijk ook even op modekoningin Mathilde. Zij heeft ongeveer dezelfde jurk (met boothals en het eeuwige ceintuurtje) in een leuke kleur groen en ze ziet er erg tuttig in uit. Het komt volg. mij door de aangeknipte mouwen en de klokkende rok die minder bij het figuur van Mathilde lijken te passen dan bij het meer atletische figuur van Maxima. Hoewel bij Blauw Bloed beide koninginnen als 'een peer’ worden benoemd isMathilde boven veel tengerder waardoor haar schouders rond lijken en ze zelfs een hoog rugje door de jurk krijgt. Zelf heb ik een appel figuur met brede schouders en heb veel aangeknipte mouwen (la dress) waardoor het accent wordt verlegd.

afbeelding van Sjanie

Sjanie

zaterdag 02 feb 2019 - 12:35

Bedankt voor de tip Margot , bij Mathilde zie je het model beter , verder ben ik het helemaal eens met je , wat betreft het verschil van figuur M en M .

afbeelding van Dahlia

Dahlia

vrijdag 01 feb 2019 - 16:55

Heel mooi!

afbeelding van Sjanie

Sjanie

donderdag 31 jan 2019 - 23:44

Mooi , de kleur en de bijpassende hoed prachtig hoor .
Wat zou ik graag een patroon hebben van deze jurk , zodat ik hem ook kan maken .
Heel elegant .

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

vrijdag 01 feb 2019 - 13:52

Zo'n patroon moet toch te vinden zijn, even snuffelen in een stapeltje Burda's, ik weet zeker dat daar iets bij zit. Oh sorry, ik zie dat er al bijna dezelfde reactie staat.

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 01 feb 2019 - 15:50

Geeft niet! Leuk als er mensen zijn die zelf (ook) kleding maken.

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

vrijdag 01 feb 2019 - 19:32

Heerlijke hobby en hier doe ik af en toe inspiratie op.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 01 feb 2019 - 11:46

Sjanie, wil je er dan voor mij ook eentje maken?

afbeelding van Sjanie

Sjanie

vrijdag 01 feb 2019 - 21:22

Ja , leuk maar eerst het model goed in beeld krijgen
Ik zie nu niet precies waar de coupenaden zitten en zo , ,,ideetje ,, een lookalike Maxima dag lijkt me wel iets .

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 01 feb 2019 - 13:55

Hahaha Jens

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 01 feb 2019 - 09:26

Dit is een op zich zo mooi en makkelijk model; die vindt je echt wel in de bekende modebladen. Tegenwoordig zie je (gelukkig) weer veel meer jurkjes om te maken en te kunnen dragen. Lekker snuffelen in de bladen zou ik zeggen!

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 31 jan 2019 - 23:28

Hier word ik blij van! Sjiek, zonder opsmuk, elegant, kleur doet iets voor haar èn hip door de toffe hoed. Chapeau.

afbeelding van zara

zara

donderdag 31 jan 2019 - 22:46

Deze hoed staat Máxima heel leuk en geinig. En de jurk met zwierig rokje is ook prima! De neerwaartse lijnen van deze hoed leveren een heel ander silhouet op dan de grote hoeden met brede opstaande randen die zij meestal draagt. Dat is wel even wennen, maar wel verrassend en heel geschikt voor deze artistieke gelegenheid.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 31 jan 2019 - 21:18

Sommige hebben het over laarzen onder deze jurk maar dat zouden dan alleen (ver) over de knie laarzen kunnen zijn want met laarzen tot aan de knie zou je dan nog een stukje been zien maar dat staat lelijk en wordt als een (mode) fout gezien.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 01 feb 2019 - 09:09

Of iets lelijk staat is een kwestie van smaak. Ik vind een stukje huid in de meeste gevallen juist zorgen voor een minder zwaar totaalplaatje. Maar knielaarzen zouden er idd ook prima bij kunnen staan. Zolang het maar stoere laarzen zijn, want ik vind het wel leuk om het stoere accent van de hoed ook nog ergens anders terug te zien in de look.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 01 feb 2019 - 13:30

Ohw dan was het zeker vóór jouw tijd dat dat geen kwestie van smaak was maar echt “No go” en een vaste regel.
.Dat was armoedig als je dat niet deed. Maar ook, het breekt je lengte, je wordt dan in verschillende “stukken” verdeeld zodat het ook rommelig staat.
Dat is járen de regel geweest, (en voor mij nog steeds) je roklengte hoort op zijn minst nét over de bovenkant van de laarzen te vallen.

Wat wel zou kunnen als je het over stoere laarzen hebt, iets in de stijl van cowboylaarzen, die komen dan maar net halverwege de kuit waardoor er véél meer ruimte is tussen laars en rok en dat is dan weer een heel anders gezicht.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 01 feb 2019 - 13:32

Ja, dat zal wel voor mijn tijd zijn geweest. En ik ben reformatorisch opgevoed, dat scheelt denk ik ook. In mijn jeugd en tienerjaren heb ik dagelijks een rok gedragen en in de winter droeg je daar dan laarzen onder. Dat was eigenlijk een vanzelfsprekendheid. Dus het kan ook zijn dat die regel in de modewereld nog heerst en ik er gewoon compleet langs heen heb geleefd. Ik zal het zo eens navragen bij een collega van Vogue.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 01 feb 2019 - 13:37

Okee :-)

afbeelding van Marja

Marja

zaterdag 02 feb 2019 - 18:29

Hoe oud ben je dan want mijn 80 jarige moeder kent deze regel ook niet.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 02 feb 2019 - 18:50

Ik ben eind 50

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 31 jan 2019 - 21:14

Na afloop van de opening is ze nog naar Kerkrade gegaan voor een verrassingsbezoek aan het project Schuldmaatje Parkstad. Bij gesprekken met mensen die diep in de financiële ellende zitten, past een sjieke koningin, maar geen overdaad aan bling. Ze heeft dat goed gecombineerd! Op de website van 1limburg zie je hoe mooi de eenvoud haar staat, maar ook hoe betrokken ze is.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 31 jan 2019 - 21:46

Dank voor deze verwijzing. Ja een zeer betrokken koningin.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 31 jan 2019 - 21:00

Weinig aan de berichten toe te voegen. Rustige smaakvolle outfit.
De laatste van deze maand. Aangezien we weinig wow hebben gezien is deze een grote kanshebber denk ik voor winnaar van de maand.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 31 jan 2019 - 20:21

Geweldig!! Maar mis laarzen zoals de laatste tijd vaker.
En ik denk dat de ‘Pinda ketting’ er nog mooier bij had gestaan. Maar verder top!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 01 feb 2019 - 09:10

Ja, de pindaketting wil ik ook nog weleens zien!

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 31 jan 2019 - 20:26

Prachtige verschijning vandaag, in een kleur die haar erg goed staat. Door de rustige en (qua snit) eenvoudige jurk komt het mooie halssieraad erg goed tot zijn recht. En kijk, de bovenzijde ‘trekt’ niet, niet aan de voorkant en ook niet aan de achterzijde. Hij kán het dus wel, Mr. Natan (alias Vermeulen). Nu de volgende keer ook een iets ruimere snit toepassen als er zijde wordt gebruikt.
De pumps staan er goed bij (oh oh de hoogte van de hakken), maar laarzen waren ook een prima optie, zouden die mooie van Stella McCartney ( bruin met een gouden (‘interessante’ hak Merel!) hak, deze bedoel ik — https://www.modekoninginmaxima.nl/sites/default/files/schoenen_8.png)
er bij staan of juist vloeken? Maar de keuze van vandaag met lage schoenen vind ik ook prima hoor.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 01 feb 2019 - 12:14

Super laarzen!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 01 feb 2019 - 09:11

Eens wat betreft de te strakke pasvorm bij zijde. Dit is alleen niet te wijten aan Vermeulen, maar aan Máxima's eigen voorkeur. Dit heb ik al van verschillende kanten bevestigd gekregen.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 31 jan 2019 - 20:07

Mooie jurk!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 31 jan 2019 - 19:21

Mooi! Pasvorm is goed, prachtige kleur en....... verzorgd kapsel.. daardoor heeft Maxima al gelijk een koninklijke uitstraling..
Een aandachtspuntje: ik wil niet altijd kritiek hebben, maar de hoed staat teveel op haar voorhoofd, waardoor het lijkt dat Maxima er onderdoor moet gluren en een schaduw heeft over haar ogen..

afbeelding van Tineke

Tineke

donderdag 31 jan 2019 - 18:49

Alles klopt, jurk lijkt mij heerlijk zitten.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 31 jan 2019 - 18:39

Nog even de foto’s van RU bekeken. Het totaalplaatje klopt. De volgende keer zou het helemaal kloppen met prachtige laarzen.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 31 jan 2019 - 18:31

Elegante en mooie outfit, hoor. Zowel qua kleur, ook omdat de kleur haar flatteert, als model.
Door de eenvoud van de jurk vind ik de statement ketting mooi matchen. Daar hou ik van.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 31 jan 2019 - 18:15

Heel mooi en chique zonder glitter en glans. Plus een top hoed. Hier houd ik van.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 31 jan 2019 - 17:20

Wat een enig model hoed! Ja deze staat haar fantastisch! Mooie warme kleuren en leuke oorhangers. Minpuntjes vind ik de veel te grove ketting (de oorhangers zijn ook al behoorlijk aanwezig en daarboven weer de leuke hoed) het is gewoon teveel op relatief kort stuk, en minpunt vind ik die jas iedere keer over de schouder. Een keer is niet erg maar iedere keer weer vind ik jammer en doet op den duur afbreuk. Trek em aan of laat hem uit maar dit is net wel en/of net niet.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 31 jan 2019 - 17:15

Ze is prachtig, kan niets bedenken wat niet goed is. Terecht dat ze met deze temperaturen een jas om heeft.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 31 jan 2019 - 16:52

Oh wat een toffe outfit zo! De ketting en de oorbellen vind ik helemaal geweldig en zorgen voor een warm totaalplaatje. Mooie laarzen zouden er erg leuk bij hebben gestaan, zou ik zelf voor zijn gegaan en lekker warm met dit koude weer. De jas is trouwens mooi voor het contrast en is toch ook warm van kleur wat het mooi passend maakt!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 31 jan 2019 - 16:51

Netjes en verzorgd voor een werkbezoek. Niet echt een fashion statement maar dat vind ik prima aangezien koninginnen en prinsessen niet als modepoppen hoeven te fungeren. Ik zag meghan op foto's bij ppe. Respect zeg die hoge hakken bij zo'n dikke buik. Ik liep op sneakers maar dat zal Meghan buiten de camera's ook doen en gelijk heeft ze! Ik volg momenteel de serie Suits. Steengoed was ze daarin zeg

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 02 feb 2019 - 13:28

Goede middag Margriet76, mag ik je vragen op welke zender je Suits nu kan volgen ?Ik heb er ook al eens er naar uitgekeken maar ben het nog niet tegengekomen.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 31 jan 2019 - 20:05

“Respect” hebben heb ik in ieder geval niet voor iemand die op dit soort idioot hoge hakken loopt.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 31 jan 2019 - 21:14

:-D

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 31 jan 2019 - 18:31

Ik kan daar juist géén respect voor hebben, Kate deed dat ook. 10/12 centimeter hoge naaldhakken dragen als je zwanger bent. Je hoeft maar even te zwikken en te vallen en je kan je kind beschadigen of een vroeggeboorte veroorzaken.

afbeelding van Marja

Marja

zaterdag 02 feb 2019 - 18:27

Voor de bescherming van je kind heb je vruchtwater.
Als je altijd op die hakken loopt val je echt niet meer of minder als je zwanger bent.
Je bent zwanger, niet invalide tenzij je echt last hebt van bekkeninstabiliteit.
Ik heb ook mijn hele zwangerschap op hoge hakken gelopen en tot op het laatst voluit gesport. Zolang je je goed voelt en je verloskundige geen afwijkingen bij je kind waarneemt hoef je je bewegingspatroon echt niet op eens aan te passen omdat je zwanger bent.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 02 feb 2019 - 18:59

Het gaat er niet om of je je goed voelt of om je bewegingspatroon aan te passen maar ik denk dat iedereen weet dat je op 10/12 centimeter hoge naaldhakken eerder kan vallen dan op lagere brede hakken.
Je kan veel eerder struikelen doordat je hak tussen stenen kan blijven steken of bij ongelijke stoeptegels die een beetje schuin lopen kan je op dat soort hakken ook eerder zwikken en vallen dan op lagere bredere hakken.

afbeelding van Fee

Fee

dinsdag 05 feb 2019 - 14:38

Bij een vergevorderde zwangerschap pas je je bewegingspatroon altijd iets aan. Met een flinke babybuik ligt jouw lichaamszwaartepunt iets meer naar voren. Zo verandert de statiek van het lichaam. Dat vraagt aanpassing qua stabiliteit bij staan en lopen, het looptempo en de coördinatie van de bewegingen, ook al zijn die aanpassingen minimaal en nauwelijks waarneembaar. Daarbij komt dat je vanwege de forse buik je voeten minder goed kunt zien, en zodoende minder goed zicht hebt op het loopvlak, waar je je voeten zult plaatsen. Daardoor is de kans op verzwikken groter. Zeker met hoge naaldhakken, waarbij het lichaamszwaartepunt hoger ligt dan normaal. Des te hoger het lichaamszwaartepunt, des te instabieler.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 02 feb 2019 - 17:47

Ik kom niet meer bij Lina, dank voor het opleuken van deze grauwe dag.

afbeelding van Kate101112

Kate101112

donderdag 31 jan 2019 - 15:52

Tja ik geloof dat ik de enige ben met kritiek..
De hoed is prima als je buiten blijft , binnen veel te zwaar ,warm en te ver in de ogen getrokken.
En een bad hair day hoed..
En van omgeslagen jassen loopt de koningin krom.
De jurk is door haar saaiheid niets mis mee.
Fijne dag allemaal.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?